Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://www.forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki inne, niezwiązane z Tibią (http://www.forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=210)
-   -   Jak przyspieszyć FIREFOX'a (http://www.forum.tibia.pl//showthread.php?t=53807)

Vassemi 06-02-2007 14:36

!!
 
Dzięki wielkie!! :)

ZeboslawCalmera 06-02-2007 15:30

Gratuluje fajnego poradniczka.
Pozdrawiam

DratrisDxx 09-02-2007 12:47

Przykro mi to mówić ale chyba to plagiat.
Nie mam pewności ale podobny poradnik bez screenów jest także na http://www.fasole.pl/platek/art.asp?clanek=24

PS. Czy na najnowsza wersje 2.0.0.1 może to być ?

szali 09-02-2007 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szali (Post 1248179)
Czesc.
Mam pytanie co do Firefoxa. (Zastanawialem sie w jakim temacie je umiescic i pomyslalem, ze nie bede zakladal nowego tematu wiec zapytam tu - jesli zle wybralem prosze modkow o lagodny wymiar kary- kazdy czasem popelnia bledy)
I oto moj problem: podczas wchodzenia na rozne strony, np tibia.com -> Account -> Account Management wyskakuje mi cos w rodzaju bledu, a dokladnie jest to "Ostrzezenie" o tresci :"Nie mozesz nawiazac szyfrowanego polaczenia z hostem secure.tibia.com, poniewaz SSL zostalo wylaczone."
I nie wiem co zrobic, aby temu zapobiedz ( bo np. od czasu do czasu trzeba wejsc na swoje konto w tibii ;) )
Jedyne co na temat tego SSL znalazlem to, ze jesli wejdziemy w "Narzedzia -> Opcje... -> Zaawansowane -> Bezpieczenstwo" znajduje sie okiendko "Protokoly" gdzie sa 3 opcje do zaznaczenia/odznaczenia, mianowicie "Wlacz obsluge SSL 2.0 oraz Wlacz obsluge SSL 3.0". Wczesniej mialem je zaznaczone, teraz je odznaczylem, lecz to nic nie pomoglo.
Czy moglby mi ktos obeznany z Mozilla pomoc w pozbyciu sie tego problemu ? :)
Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Ponawiam :)

Vinyl87 11-02-2007 16:40

Świetna sprawa proadnik nadal aktualny DZIEKI WIELKIE

mAdRiDiStA 17-02-2007 00:48

;]
 
Extra sprawa, odrazu widac różnice. Dziex i p0zdr0

Dawidix0311 19-02-2007 22:34

Lol
 
Nie no wiesz sorry ale moze i nie liczylem jak dlugo wlacza mi sie chodzby tibia.pl ale ze stoperem w reku ale na bank po przemianach jest dluzej sorry ale na moim kompie to nie dziala X(

Maryan 19-02-2007 23:10

Ta wtyczka "niby" optymalizuje FF, zmiany są minimalne ale zwsze ułamki sekund do przodu :)

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...enia/fasterfox

Freddd 20-02-2007 00:02

Super poradnik bardzo dobrze opisany :)
stronki mi sie bardzo szybko laduja :)

.::Zydek::. 22-02-2007 22:15

Poradnik się przydał.

Pozdrawiam.

KrzysioO 02-07-2007 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma (Post 572843)
no ba robie proradniki rzadko ale jak już zrobie to bardzo przydatny :p

Ale ja skromny :D :D :D :D :D

jak dla mnie to nie było skromne , lecz bezczelne
odstawić plagiat i jeszcze stwierdzić, że zrobiło się samemu .. : / .. masakra

przykładowy dowód :

http://www.mozillapl.org/forum/about-12821-0.html

^ ten gość dziwnym trafem napisał to samo , ale kilka miesięcy wcześniej .

może to i stara sprawa , ale nie mogłem się powstrzymać .

Ha-oshi 18-07-2007 16:17

Poradnik niezły 8o ,chociaż plagiat :cup:

Stronki się szybko ładują i jest git :)

Sphils 28-08-2007 12:25

Świetny Poradnik
 
Dzieki bardzo mi sie przydal. I to jest to ze forum tibii nie tylko jest potrzebne do tibii ;)B)B)B)B):cup:

Cossma 29-08-2007 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrzysioO (Post 1526435)
jak dla mnie to nie było skromne , lecz bezczelne
odstawić plagiat i jeszcze stwierdzić, że zrobiło się samemu .. : / .. masakra

przykładowy dowód :

http://www.mozillapl.org/forum/about-12821-0.html

^ ten gość dziwnym trafem napisał to samo , ale kilka miesięcy wcześniej .

może to i stara sprawa , ale nie mogłem się powstrzymać .

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ha-oshi (Post 1556035)
Poradnik niezły 8o ,chociaż plagiat :cup:

Stronki się szybko ładują i jest git :)

Zanim ktokolwiek posądzi mnie o plagiat radziłbym odejść od monitora, przemyć oczy i dokładnei przeczytać pierwszy post w tym temacie !
http://img261.imageshack.us/img261/7316/ffro4.jpg


PS. Co do pana KrzysioO'a który jak widzimy jest specialistą do spraw do spraw plagiatów.
<ironia mode="on">
Jeśli dla ciebie opisanie konfiguracji przegladarki + dodanie własnych screenów to plagiat to chylę czoła przed tobą.
<ironia mode="off">
Acha z tego co mi wiadomo to sposób na modyfikowanie FF'a nie jest niczyją własnością.

Neflonde 22-01-2008 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma (Post 1629046)
Jeśli dla ciebie opisanie konfiguracji przegladarki + dodanie własnych screenów to plagiat to chylę czoła przed tobą.

http://torrenty.org/torrent/165729
Pewnyś że jego zdjęcia?
Albo on to wrzucił, albo zgapił stąd albo... no nie wiem :P

maciopard 10-04-2008 15:51

Wielkie Dzienki
 
Gz Bardzo Udany Poradnik I Stronki Mi Sie Laduja Bardzo Szybko B)

Angeerfire 11-05-2008 22:55

Widzę że wielu pomogłeś ale mi nie :;(

Może to dlatego że mam 2 komputery na 1 kablu :D

Ale ustawiłem wszystko zgodnie z tym co napisałeś a internet chodzi tak samo. A szkoda :D

psyhopatka 11-07-2008 19:19

Zrobiłem wszystko według twojego poradnika i będzie chyba ok:)

Kuboszek 10-09-2008 18:53

Dobra robota

przyda się większości użytkowników tego forum i nie tylko

10/10

Już przyśpieszam :)

Matello 11-09-2008 07:22

Dobra robota stary, przeglądarka mi znacznie przyspieszyła:D
10/10


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:15.

Powered by vBulletin 3