|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
|
Opcje tematu |
01-08-2010, 14:29 | #1 |
Użytkownik forum
|
Keyloggery
Witam! Nie wiedziałem gdzie zamieścić temat więc dam go tutaj
No więc: Jak mogę wykryć keyloggera i jak go usunąć? Keyloggery, z tego co wiem, są to programy które zapisują to co wstukuję na klawiaturze, tak? Więc jeżeli passy mam na e'mailu i zamiast wpisywać passy to wchodzę na e'maila, kopiuje passy stamtąd lub z jakiegoś pliku tekstowego na komputerze i WKLEJAM go do Tibii, to nie mam co się bać o konto? Jak Wy się wystrzegacie? |
|
01-08-2010, 14:44 | #2 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 08 2010
|
Cytuj:
Jak wklejasz - możesz się bać Nawet jak to nie dziala w ten sposob to ktos ci moze wywalić maila Keyloggera mozna wykrywać programami antywirusowymi badz za pomoca HijackThis (analiza logu) |
|
02-08-2010, 18:30 | #3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
|
Tibijskie keyloggery nie monitorują klawiszy jak ich klasyczne odpowiedniki.
W tym przypadku hasła odczytywane są z pamięci procesu Tibii, więc kopiowanie nic nie da.
02-08-2010, 19:51 | #4 |
Guest
|
@up zgadzam się Cipsoft nie zabezpiecza klienta Tibi na tyle aby hasło było nie możliwe do odczytania z pamięci więc jeżeli tylko masz keyloggera to wystarczy że włączysz Tibię :/
|
02-08-2010, 23:26 | #5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2010
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Chillout
Świat: Guardia
Poziom: 79
Skille: 85/66
Poziom mag.: 16
|
Polecam przeskanować komputer Combofixem, to wyczyści ci wszystkie wirusy, keyloggery z komputera, sam miałem taki problem i jak widzisz gram do teraz bez hacka, instrukcje Combofixa znajdziesz na internecie wraz z downloadem (nie pobieraj z instalek, tam jest uszkodzony (?) - w każdym razie dziwne działa), a downloadu ci nie podam, bo nie chce mieć problemów.
|
29-08-2010, 23:58 | #6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2009
Lokacja: Carlin :s
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Misti druid
Profesja: Elder Druid
Gildia: Brak ;(
Świat: Candia
Poziom: 91
Skille: ...
Poziom mag.: 67
|
Cytuj:
Ja Ci mogę polecić program Comodo Internet Security. Jest to bardzo dobry program do szukania wszelkich wirusów, ale pierw trzeba go dobrze skonfigurować i w tym mogę Ci pomoc. Drugim programem do szukania keyloogerów może być Spyware Doctor z Modułem Antywirus, też bardzo dobry program, ale nie polecam używać go w czasie rzeczywistym ponieważ może przymulać komputer. Najlepiej włączać go tylko w tedy kiedy mamy zamiar przeskanować komputer.
18:09 Sensej Barto Pall [163]: a co ja z tego bede mial ze w puniishers bede 18:10 Manio Blodrik [19]: 5k + fs na wejscie xD |
|