Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-06-2007, 23:30   #81
szopenfeldziarz
Użytkownik Forum

szopenfeldziarz's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szymek14 Pokaż post
Zgadam sie teraz tylko dla Pacca :/ powinni poszerzac terytorium dla FACC niech dbaja o innych graczy tez... nie mowie duzo ale po trochu
FACC poza tym korzysta na update w ten sposób, że zawsze PACCi odpływają na nowe tereny, co oznacza:
1) mniej graczy na kontynencie - zawsze luźniej
2) mniej PACCów - mniej graczy mających przewagę nad PACC.

Do gry w Tibię nikt nie zmusza (chyba, że w podstawówce).
A pokaż komercyjną grę online, w której ten, kto płaci nie ma przewagi nad darmozjadem.
szopenfeldziarz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2007, 23:40   #82
Astorek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 06 2007

Domyślny

Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
Co do runek na początku też mnie to wnerwiło, że nowe czary są tylko dla pacc, ale patrząc obiektywnie to przecież nawet jak były runki to raczej były one używane przez te hight lvl, a co sie z tym wiąże osoby te miały pacc'a.Wydaje mi się iż Cip'y wychodzą z założenia, że nie warto dawać tych czarów dal facc bo gracze nie będą ich używać bo na facc'u są za słabe potworki, a jak są lepsze to raczej w mniejszych ilościach i to by było na tyle
A co do balansu to ja moim palkiem na 13lvl w ghoula załadowałem hita za 100 z 63 dystem, ale przed update brałem do tylko na dwa hity wiec dużej różnicy nie ma.
A Sorce zamiast płakać na forum, że już nie mają takich hitów to niech lepiej zaczną bić mlvl...

PZDR
Astorek jest offline  
stary 27-06-2007, 23:46   #83
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziellarz Pokaż post
Enchant Staff
http://tibia.pl/spell/Enchant_Staff

Pozdro Ziellarz
Ten czar już był -.- sorc nie dostał żadnego czaru...

Pallki mogą używać od biedy burstów zamiast fire balli a dzisiejsze hity z boltów mniej więcej są równe jak dawne combo hmm+bolty tyle że trochę słabsze ale za to owiele tańsze! Jedyne co to strata gfb najbardziej mi doskwiera nie wyobrażam sobie robienia questów z dużo ilością potworków burstami

stary 28-06-2007, 00:09   #84
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

odnalazlem nowy teren dla FACC !!!

mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej

pzdr
stary 28-06-2007, 00:18   #85
SpeedyZkS
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Valtrasur
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 68
Skille: 81+/59+
Poziom mag.: 15
SpeedyZkS ma numer GG 4739993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez anasazi Pokaż post
odnalazlem nowy teren dla FACC !!!

mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej

pzdr
Mapka?Plx btw. jaka droga Hunter's?
SpeedyZkS jest offline  
stary 28-06-2007, 00:27   #86
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SpeedyZkS Pokaż post
Mapka?Plx btw. jaka droga Hunter's?

heh nie chce mi sie tlumaczyc poprostu jak kiedys sie szlo po wschodniej stronie rzeki na DC to teraz idziesz zachodnia strona tylko tam sa Huntery i pare innych smieci nie polcam sorcom i low lvls
stary 28-06-2007, 00:50   #87
Szymek14
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Astorek Pokaż post
Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
PZDR
Nierozumiem cos ci sie nie podoba w new servach? niechesz nie graj moze inni chca wiec nie komentuj.... graj na jednym i sie ciesz.... -.-
Szymek14 jest offline  
stary 28-06-2007, 01:03   #88
Panicz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
Domyślny raczej retried :(

Po nowym update czas chyba nadszedl na retried w karierze,gram MS i to moja wlasna opinia.......
Balnas profesji bo taka dumna nazwe nosi ten update,nie ma nic z balansem,bo to zadne wyrownanie,tylko jawne i ewidentne oslabiene postaci magicznych.
Byly glosy ze tibia staje sie OTS dla magow 150+,ze kosza wszystko i dlatego balans jest potrzebny........
A teraz ? Tibia stala sie OTS dla knightow/palladynow 60+lvl,z skilami na miare lvl,dodam tylko ze sila hitu postaci magicznej jest nieporownywalnie slabsza do czasu poswieconego na wyskilowanie w stosunku do zrobienia mlvl aby cios byl zblizony-to chyba nie jest zbyt zawile ?xD

Cios ekonomiczny jaki zostal zadany sorcom ,jest przyslowiowym gwozdziem do trumny,a mianowice sprawa sprzedarzy run.
Jak wiadomo knight i pally juz teraz nie postrzela z run ofensywnych,czyli 2 profesje na rynku zbytu mniej !!! Jedyna szansa bedzie wcisnac SDs (bo cala reszte sam sobie stworzy)druidowi ,ale on jako nalogowy palacz UHs ,mozna powiedziec kasa nabity,pozwoli sobie na runki w sklepie.......
No i jak narazie wynika z moich obserwacji i obliczen oraz porownan perspektywa zwiekszenia ataku magicznego w przypadku visa o 18 hp kosztem wytrenowania szesciu mlvl (co juz na 30 mlvl jest sporym wyzwaniem),ze nie wspomne o mlvl 60+ ,(przyklad :walisz z visa przykladowo max hita na 64 mlvl 170...to zeby walic 188 trzeba zrobic 70 mlvl......kazdy kto gral postacia magiczna wie o czym mowie..
Nie kazdy jest graczem ktory robi nowego chara po kazdym update....

Wiec chyba nadeszla pora pozostawic OTS jakim stala sie tibia dla knightow/palladynow od 60 lvl bo juz ilosc zycia maja wystarczajaca zeby solowac Drag Lordy......
Echhhhhhhhh
Brak mi slow........

Mago i co teraz powiesz ?Podoba ci sie to ? Gdzie znadziesz wolne expowisko jak z zalosnym skilem 67 (26 lvl )z boltow zlozylem cyklopa na 2 hity ?

Pozdrawiam.
Panicz jest offline  
stary 28-06-2007, 01:19   #89
mit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Dzieki temu juz nie bedzie sorcererow na 140lvlu z 45mlvl.
Akurat ma 72 mlvl
mit jest offline  
stary 28-06-2007, 01:46   #90
CentralBattleNet
Użytkownik Forum

CentralBattleNet's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: cbn

Profesja: Elder Druid
Świat: ReFuGiA
Poziom: 39
Poziom mag.: 41
Domyślny

hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update.

pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo

chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elvena
Zresztą, 99% osób które wiem że używa NG, to ma to tylko dla opcji zmniejszania FPSów jak mają Tibię włączoną... Bo za bardzo RAM zżera
LMAO

Ostatnio edytowany przez CentralBattleNet - 28-06-2007 o 01:48.
CentralBattleNet jest offline  
stary 28-06-2007, 06:35   #91
One of DiV
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CentralBattleNet Pokaż post
hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update.

pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo

chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery...

ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal
co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\
One of DiV jest offline  
stary 28-06-2007, 09:12   #92
Wawrzon
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2007
Lokacja: Exiva "Zapimest

Imię: Zapimest
Profesja: Paladin
Gildia: -
Świat: Nebula
Poziom: 25
Skille: 58/10
Poziom mag.: 9
Oczko

Powiem krótko i zwięzle
ZAJEBIOZA
Wawrzon jest offline  
stary 28-06-2007, 09:39   #93
Tyson
Użytkownik Forum

Tyson's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: Płock

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Tyson ma numer GG 3192460
Domyślny

A może mi ktoś powiedzieć jak sie dostać na te wyspy? Jak próbuje saniami to ja nie moge, a inni śmigają normalnie. Jakiś quest jest potrzebny czy jak ??
stary 28-06-2007, 10:12   #94
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez One of DiV Pokaż post
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal
co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\
Jak masz 40 lvl i dobrze wytrenowanego druta to powinienes miec wiekszy dmg niz dotychczas. Update udupil tak wlasciwie wysokolewelowych drutow i sorcow. Ale jak udupil? Bez przesady , kiedys kina wysokopoziomowy czy pal stali w miejscu mimo wzrostu levela a sorce czy drucie wraz z lewelem byli coraz potezniejsi , teraz to wyrownali i usrednili czyli postaciom fizycznym i magicznym tak samo idzie wzrost dmg w zaleznosci od lewela.

I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd ..
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline  
stary 28-06-2007, 10:21   #95
Tomequ
Użytkownik forum

Tomequ's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2006

Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 30
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

Co trzeba zrobić żeby wejść na arene?? Prosze o pomoc Fast!! Jeżeli jest gdzoes napisane podajcie strone.
Tomequ jest offline  
stary 28-06-2007, 10:49   #96
uni
Użytkownik forum

uni's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: Leszno

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Gildia: szukam
Świat: n/c
Poziom: 27
Skille: n/c
Poziom mag.: 29
uni ma numer GG 5871141
Domyślny

na dole masz karczme a w niej quest na wytrzymalosc
mianowicie musisz zabrac ze soba kilka honeycombow ... quest bedzie polegac na tym, ze musisz wypic miod z ich dodatkiem i sie nie zrzygac ... proste w swojej prostocie xD
uni jest offline  
stary 28-06-2007, 10:55   #97
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CentralBattleNet Pokaż post
No cóż, granie magiem przed update przynajmniej wymagało pilnowania, żeby we właściwm momencie naciskać odpowiednie hotkeye. Granie Knightem/Palkiem po update nie wymaga nawet tego. 35levelowy knight bije teraz mocniej niż 110levelowy sorc a w dodatku bez ponoszenia kosztów. I zaręczam Ci, że spadek siły visa JEST większy niż to Twoje "20dmg".
stary 28-06-2007, 11:22   #98
kamiliusz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Stalowa Wola/Warszawa

Imię: Kamelia
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 142
Skille: 20/27
Poziom mag.: 74
kamiliusz ma numer GG 2079488
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
Jak masz 40 lvl i dobrze wytrenowanego druta to powinienes miec wiekszy dmg niz dotychczas. Update udupil tak wlasciwie wysokolewelowych drutow i sorcow. Ale jak udupil? Bez przesady , kiedys kina wysokopoziomowy czy pal stali w miejscu mimo wzrostu levela a sorce czy drucie wraz z lewelem byli coraz potezniejsi , teraz to wyrownali i usrednili czyli postaciom fizycznym i magicznym tak samo idzie wzrost dmg w zaleznosci od lewela.

I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd ..
taaaa, a masz sorca lub druida na 120 poziomie? sproboj sobie jak milo sie gra. mam 72 mlvl a mnie ogarnia czarna rozpacz. vis zmniejszony z 250+ na 196. to jest balans? bylem z kolega palkiem (81 lvl) na spacerze po nowych wyspach i i tylko 4 (slownie: cztery) razy mialem wiecej expa od niego. a w tym momencie on juz ma wiecej hp i capa odemnie. nie ma to jak balans
kamiliusz jest offline  
stary 28-06-2007, 12:14   #99
elfo.del.bien
Zbanowany

Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais

Świat: Valoria
Domyślny

Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!! i w dodatku od chuja zycia i capa, nie no super zajebista balansacja. BTW kiedy wreszcie t.pl zrobi update strony???? Tibia wiki zrobila to juz wczoraj...

Ostatnio edytowany przez elfo.del.bien - 28-06-2007 o 12:16.
elfo.del.bien jest offline  
stary 28-06-2007, 12:21   #100
Luo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 05 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Poziom: 1++
Domyślny

Czy ktoś wie cokolwiek na temat nowych światów ?????
Czy są w ogóle planowane ???
Luo jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania