![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem
|
![]() Cytuj:
1) mniej graczy na kontynencie - zawsze luźniej 2) mniej PACCów - mniej graczy mających przewagę nad PACC. Do gry w Tibię nikt nie zmusza (chyba, że w podstawówce). A pokaż komercyjną grę online, w której ten, kto płaci nie ma przewagi nad darmozjadem. |
|
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 06 2007
|
![]() Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
Co do runek na początku też mnie to wnerwiło, że nowe czary są tylko dla pacc, ale patrząc obiektywnie to przecież nawet jak były runki to raczej były one używane przez te hight lvl, a co sie z tym wiąże osoby te miały pacc'a.Wydaje mi się iż Cip'y wychodzą z założenia, że nie warto dawać tych czarów dal facc bo gracze nie będą ich używać bo na facc'u są za słabe potworki, a jak są lepsze to raczej w mniejszych ilościach i to by było na tyle ![]() A co do balansu to ja moim palkiem na 13lvl w ghoula załadowałem hita za 100 z 63 dystem, ale przed update brałem do tylko na dwa hity wiec dużej różnicy nie ma. A Sorce zamiast płakać na forum, że już nie mają takich hitów to niech lepiej zaczną bić mlvl... PZDR ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Pallki mogą używać od biedy burstów zamiast fire balli a dzisiejsze hity z boltów mniej więcej są równe jak dawne combo hmm+bolty tyle że trochę słabsze ale za to owiele tańsze! Jedyne co to strata gfb najbardziej mi doskwiera nie wyobrażam sobie robienia questów z dużo ilością potworków burstami ![]() |
|
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() odnalazlem nowy teren dla FACC !!!
![]() mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej ![]() pzdr
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Valtrasur
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Hell Fighters
Świat: Secura
Poziom: 68
Skille: 81+/59+
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() heh nie chce mi sie tlumaczyc ![]()
#87 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Po nowym update czas chyba nadszedl na retried w karierze,gram MS i to moja wlasna opinia.......
Balnas profesji bo taka dumna nazwe nosi ten update,nie ma nic z balansem,bo to zadne wyrownanie,tylko jawne i ewidentne oslabiene postaci magicznych. Byly glosy ze tibia staje sie OTS dla magow 150+,ze kosza wszystko i dlatego balans jest potrzebny........ A teraz ? Tibia stala sie OTS dla knightow/palladynow 60+lvl,z skilami na miare lvl,dodam tylko ze sila hitu postaci magicznej jest nieporownywalnie slabsza do czasu poswieconego na wyskilowanie w stosunku do zrobienia mlvl aby cios byl zblizony-to chyba nie jest zbyt zawile ?xD Cios ekonomiczny jaki zostal zadany sorcom ,jest przyslowiowym gwozdziem do trumny,a mianowice sprawa sprzedarzy run. Jak wiadomo knight i pally juz teraz nie postrzela z run ofensywnych,czyli 2 profesje na rynku zbytu mniej !!! Jedyna szansa bedzie wcisnac SDs (bo cala reszte sam sobie stworzy)druidowi ,ale on jako nalogowy palacz UHs ,mozna powiedziec kasa nabity,pozwoli sobie na runki w sklepie....... No i jak narazie wynika z moich obserwacji i obliczen oraz porownan perspektywa zwiekszenia ataku magicznego w przypadku visa o 18 hp kosztem wytrenowania szesciu mlvl (co juz na 30 mlvl jest sporym wyzwaniem),ze nie wspomne o mlvl 60+ ,(przyklad :walisz z visa przykladowo max hita na 64 mlvl 170...to zeby walic 188 trzeba zrobic 70 mlvl......kazdy kto gral postacia magiczna wie o czym mowie.. Nie kazdy jest graczem ktory robi nowego chara po kazdym update.... Wiec chyba nadeszla pora pozostawic OTS jakim stala sie tibia dla knightow/palladynow od 60 lvl bo juz ilosc zycia maja wystarczajaca zeby solowac Drag Lordy...... Echhhhhhhhh Brak mi slow........ Mago i co teraz powiesz ?Podoba ci sie to ? Gdzie znadziesz wolne expowisko jak z zalosnym skilem 67 (26 lvl )z boltow zlozylem cyklopa na 2 hity ? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: cbn
Imię: Demonic Angelina
Profesja: Elder Druid
Gildia: Pik Nick Team
Świat: ReFuGiA
Poziom: 39
Poziom mag.: 41
|
![]() hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego
![]() uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update. pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo ![]() chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery...
Ostatnio edytowany przez CentralBattleNet - 28-06-2007 o 01:48. |
|
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2006
|
![]() Cytuj:
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\ |
|
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
![]() |
![]() A może mi ktoś powiedzieć jak sie dostać na te wyspy? Jak próbuje saniami to ja nie moge, a inni śmigają normalnie. Jakiś quest jest potrzebny czy jak ??
#94 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd ..
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Imię: Elit Prince of Sword
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 30
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Co trzeba zrobić żeby wejść na arene?? Prosze o pomoc Fast!! Jeżeli jest gdzoes napisane podajcie strone.
|
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: Leszno
Stan: Początkujący
Imię: Unideus Aduro
Profesja: Druid
Gildia: szukam
Świat: n/c
Poziom: 27
Skille: n/c
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() na dole masz karczme
![]() ![]() mianowicie musisz zabrac ze soba kilka honeycombow ... quest bedzie polegac na tym, ze musisz wypic miod z ich dodatkiem i sie nie zrzygac ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() No cóż, granie magiem przed update przynajmniej wymagało pilnowania, żeby we właściwm momencie naciskać odpowiednie hotkeye. Granie Knightem/Palkiem po update nie wymaga nawet tego. 35levelowy knight bije teraz mocniej niż 110levelowy sorc a w dodatku bez ponoszenia kosztów. I zaręczam Ci, że spadek siły visa JEST większy niż to Twoje "20dmg".
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Stalowa Wola/Warszawa
Imię: Kamelia
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 142
Skille: 20/27
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#99 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais
Imię: Elfo del Bien
Gildia: High Cavaliers
Świat: Valoria
|
![]() Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!! i w dodatku od chuja zycia i capa, nie no super zajebista balansacja. BTW kiedy wreszcie t.pl zrobi update strony???? Tibia wiki zrobila to juz wczoraj...
Ostatnio edytowany przez elfo.del.bien - 28-06-2007 o 12:16. |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Poziom: 1++
|
![]() Czy ktoś wie cokolwiek na temat nowych światów ?????
Czy są w ogóle planowane ??? |
![]() |