Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 27-06-2007, 00:39   #1
Parys
Mytho(L)ogy Hero
 
Parys's Avatar
 
Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29
Wpisy bloga: 1

Posty: 928
Domyślny Problemy

Tutaj należy wpisywać problemy po update.

Inne tematy będą usuwane!
Prosimy nie wpisywać też, kilka razy tych samych problemów, tylko spokojnie czekać na rozwiązanie.
__________________
Their fight is your fight, their freedom- your freedom WARSAW 44'


Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2007, 01:03   #2
YyyeeyIsBack
Użytkownik Forum
 
YyyeeyIsBack's Avatar
 
Data dołączenia: 18 05 2006

Posty: 141
Domyślny

Jak przesunąć mamuta? Tylko nie takiego wielkiego i grożnego, tylko grożnego . Wystarczy na niego kliknąć, popychać kursorem (jak graczy) czy jak?
__________________
Adminfag has banned my Yyyeey acc.
YyyeeyIsBack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 01:09   #3
Kthxbye
Użytkownik Forum
 
Kthxbye's Avatar
 
Data dołączenia: 05 04 2007

Posty: 22
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Domyślny

A wiec sciagnalem nowego klienta z tibia.com i proboje sie zalogowac i mam error(10061) :/ zaden z moich kumpli nie ma podobnego problemu. Prosze o pomoc
Kthxbye jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 04:11   #4
Mati94
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Jaworzno

Posty: 13
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Domyślny

Mam problem.Gdy ściągnąłem nową tibie, to po zalogowaniu nachalnie zaczął mi się włączać IE(Internet Expoler) z jakimiś błędami.Gra działa ale to jest bardzo denerwujące i przeszkadza w dalszej grze.Pojawia się to tylko po zalogowaniu na jakikolwiek świat.
Mati94 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 08:34   #5
Defek
Użytkownik Forum
 
Defek's Avatar
 
Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Iława

Posty: 332
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 295
Skille: 104/97
Poziom mag.: 10
Domyślny

@Gremlin:

Odinstaluj nową Tibie z Dodaj - Usuń.
Znajdź stary folder z mapkami i pozostalymi plikami od Tibia 7.92.
Zainstaluj bezposrednio do starego folderu.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to mapki zostaną wyeksportowane do
C:\Documents and Settings\...

Na początku też miałem z tym problem, ale za trzecim razem się udało i mam wszystko spowrotem.

Edit by Gremlin:
Sposob sprawdzony i dzialajacy, znaczek jakosci odemnie
__________________
Defender of Hell has been summoned to plague the lands of mortals again.

Ostatnio edytowany przez Gremlin - 27-06-2007 o 18:16.
Defek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 10:32   #6
kubua12
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 06 2007

Posty: 3
Domyślny problem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
Tutaj należy wpisywać problemy po update.

Inne tematy będą usuwane!
Prosimy nie wpisywać też, kilka razy tych samych problemów, tylko spokojnie czekać na rozwiązanie.
Co zrobic zeby sie muc zalagowac bo wyskakuje blad i chuj???????? Oczywiscie teraz po tym jebanym update tego lata.

Ostatnio edytowany przez kubua12 - 27-06-2007 o 10:34. Powód: blad
kubua12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 10:36   #7
YyyeeyIsBack
Użytkownik Forum
 
YyyeeyIsBack's Avatar
 
Data dołączenia: 18 05 2006

Posty: 141
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kubua12 Pokaż post
Co zrobic zeby sie muc zalagowac bo wyskakuje blad i chuj???????? Oczywiscie teraz po tym jebanym update tego lata.
Po pierwsze pisz po polsku, po drugie nie przeklinaj to w niczym nie pomorze, po trzecie jaki rodzaj błędu to jest.
__________________
Adminfag has banned my Yyyeey acc.
YyyeeyIsBack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 10:50   #8
kubua12
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 06 2007

Posty: 3
Domyślny problem z updates

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack Pokaż post
Po pierwsze pisz po polsku, po drugie nie przeklinaj to w niczym nie pomorze, po trzecie jaki rodzaj błędu to jest.
po updates nie moge sie zalogowac bo wyskakuje mi blad error report i debug assertion. The tibia client encounteered a critical error and had to be stopped.i dalej pisze tak a detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login.

Ostatnio edytowany przez kubua12 - 27-06-2007 o 10:55.
kubua12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 11:22   #9
sebekzosw
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam! Mam pytanie - dlaczego sie nie da zalogować na Tibie? Wyskakuje mi cos takiego:
http://img152.imageshack.us/img152/5...ytu322ule7.jpg
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 11:37   #10
kubua12
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 06 2007

Posty: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sebekzosw Pokaż post
Witam! Mam pytanie - dlaczego sie nie da zalogować na Tibie? Wyskakuje mi cos takiego:
http://img152.imageshack.us/img152/5...ytu322ule7.jpg
Sciagnij tibie 8,0 i bedzie hyba hulac u mnie tak zrobilem i dsziala
kubua12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 11:43   #11
Mateusz666
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 12 10 2006

Posty: 23
Domyślny

Mam pytania:

1. Mam 22 lvl i przed udpade nosilem knight axe i tera pisze ze od 25 lvl a ja go dalej nosze??????????

2. 09:34 You see a knight axe (Atk:33 Def:21 +1).
It can only be wielded properly by players of level 25 or higher.
It weighs 59.00 oz.

o co chodzi z ta jedynka??????????????????
Mateusz666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 11:53   #12
Marvelo
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 05 2007

Posty: 12
Domyślny

@up
No nosisz go, ale masz obniżony dmg. A ta jedynka to bonus do broni od skilli.
Marvelo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:04   #13
Dezz
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Proszę was ponieważ nie mogę się już doczekać =)

-Ściągnąłem tibie 8.0 i ciągle przy uruchamianiu mam debuga:


Debug Assertion 7.81 Network.cpp 395
Tue Jun 26 23:15:46 2007
Windows Version: 5.1 build 2600 on 2 with Dodatek Service Pack 2
Graphic Engine: DirectX9 (2)
Player.cpp 375: exception occurred, reason:
Network.cpp 907: exception occurred (ErrorCode = 0), reason:
Control.cpp 1315: exception occurred (Type = -1), reason:
Network.cpp 430: exception occurred, reason:
Network.cpp 417: exception occurred, reason:
Network.cpp 395: packet size does not fit to symmetric encryption (PacketSize = 86)


Czy citizien/knight etc. inaczej wyglądają ??



PROSZĘ O POMOC !!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:15   #14
elfo.del.bien
Zbanowany
 
Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Thais

Posty: 150
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Valoria
Domyślny

Ja mam dwa pytanko-problemy. Co musze zrobic aby, moc koszystac z psich zaprzegow? Osoba stojaca kolo nich nie chce ze mna rozmawiac. W miescie (Svargrond ofc) w jednym z budynkow, ustawila sie w chooy dluga kolejka, do czego oni tam stali? i gadali "test" i inne?
I jeszcze jedno, czy ktos moze powiedziec cos o sile nowych potworow?
elfo.del.bien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:21   #15
Marvelo
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 05 2007

Posty: 12
Domyślny

No cóż, z tym zaprzęgiem to nie wiem. Ale nowe potwory są średnio silne. Crystal Spider nie jest jakiś super potężny, Mamooth też. A z Frost Giantem nie walczyłem. Ale ogólnie nic specjalnego.

Ostatnio edytowany przez Marvelo - 27-06-2007 o 13:24.
Marvelo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:47   #16
elfo.del.bien
Zbanowany
 
Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Thais

Posty: 150
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Valoria
Domyślny

moze rozwiniesz troche swoja wypowiedz, wiesz dla mdw demon tez nie jest jakis super dobry...
elfo.del.bien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:47   #17
Johanes19
Użytkownik Forum
 
Johanes19's Avatar
 
Data dołączenia: 21 02 2006
Wiek: 26

Posty: 1,108
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Johanes19 ma numer GG jak co to priv...
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dezz Pokaż post
-Ściągnąłem tibie 8.0 i ciągle przy uruchamianiu mam debuga:


Debug Assertion 7.81 Network.cpp 395
Tue Jun 26 23:15:46 2007
Windows Version: 5.1 build 2600 on 2 with Dodatek Service Pack 2
Graphic Engine: DirectX9 (2)
Player.cpp 375: exception occurred, reason:
Network.cpp 907: exception occurred (ErrorCode = 0), reason:
Control.cpp 1315: exception occurred (Type = -1), reason:
Network.cpp 430: exception occurred, reason:
Network.cpp 417: exception occurred, reason:
Network.cpp 395: packet size does not fit to symmetric encryption (PacketSize = 86)
zawsze tibia sie sama aktualizowala po wpisaniu passow a tu nagle cos jak u Dezza co to jest?
nie sciagalem new wersji!
__________________
BAMBUCHA!!!jedenoneoneone
Czy ja nie jestem ivul?

(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

Ostatnio edytowany przez Johanes19 - 27-06-2007 o 13:54.
Johanes19 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 13:49   #18
Rav
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 12 06 2007
Wpisy bloga: 1

Posty: 908
Domyślny

Mam problem z klientem raczej to jest wina mojego kompa ma swoje lata ale blad jest taki ze, po zainstalowaniu tibia8.0 probowalem wlaczyc ale pojawil sie blad nie pamietam dokladnie co pisalo ale cos o vidego graphic zeby edytowac. probowalem cos z tym zrobic i po godzinie wlaczyla mi sie tibia ^^ ale po wpisaniu passwordow nagle wyskakuje blad :
Tibia Error- debug assertion
po wlaczeniu poraz kojeny tibi wyskakuje report


+---------------------------------------------------------------
Debug Assertion 7.9 Network.cpp 395
Wed Jun 27 11:38:08 2007
Windows Version: 5.1 build 2600 on 2 with Dodatek Service Pack. 1
Graphic Engine: DirectX5 (0)
Player.cpp 375: exception occurred, reason:
Network.cpp 907: exception occurred (ErrorCode = 0), reason:
Control.cpp 1296: exception occurred (Type = -1), reason:
Network.cpp 430: exception occurred, reason:
Network.cpp 417: exception occurred, reason:
Network.cpp 395: packet size does not fit to symmetric encryption (PacketSize = 86)
----------------------------------------------------------------


prosil bym o pomoc przy okazji po zainstalowaniu tego klienta wszystkie inne tez przestaly dzialac we wszystkich jest ten sam blad HELP
Rav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 14:32   #19
Johanes19
Użytkownik Forum
 
Johanes19's Avatar
 
Data dołączenia: 21 02 2006
Wiek: 26

Posty: 1,108
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Johanes19 ma numer GG jak co to priv...
Domyślny

Jak juz to sa blendy naszym kompow czy cip'ow??
__________________
BAMBUCHA!!!jedenoneoneone
Czy ja nie jestem ivul?

(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!
Johanes19 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2007, 20:04   #20
pitter333
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 25 06 2007

Posty: 5
Smutny hakneli mnie??

pomużcie od wczorajszego update gdy chce zalogować się do gry pokazuje się napis Account number or password is not correct choć dobrze wpisuje pasy a gdy loguje się drugi raz pokazuje się napis Account disabled for five minutes. Please wait. czekam i nic czy to jakiś błąd czy mnie hakneli i napiszcie co mam zrobić
pitter333 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:50.


Powered by vBulletin 3