Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.
Zamkniety temat.
 
Opcje tematu
stary 10-12-2005, 14:27   #301
Tajemnicza Lady
Użytkownik forum
 
Tajemnicza Lady's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Ab'dendriel ;)

Posty: 9
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Lunara
Poziom: 31
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Watto
A nie pomyslalas, ze noobek na 8 lvlu moze walic jedna z najgorszych rozdzek a lepszymi nie?

A druid na 79 moze uzywac wielu, w tym juz te najlepsze? Wiec druid na 79 lvlu nie uzyje najgorszej rozdzki, tylko swojej lepszej?
Tak ale załóżmy, że takiemu noobkowi kolega kupi dobrą różczkę... Wydaje mi się, że pomimo mlvl powinien mieć znaczące znaczenie... skoro wanda jest taka jak łuk to po co tam wpychać soula... Skill w łuku się BARDZO liczy jedyne co jest do przyjęcia podobnego to Mana jako stzrały. Czy nie mam racji?
Tajemnicza Lady jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-12-2005, 14:39   #302
Waluch
Użytkownik Forum
 
Waluch's Avatar
 
Data dołączenia: 04 10 2005

Posty: 31
Imię: -
Profesja: Paladin
Gildia: -
Problem

Ludzie Pomocy!!!
Nie Moge Wogolee Wjsc Na Test Serva.wstalem O 6 Rano Zeeby Byla Mniejsza Kolejka,i Co?lipa!na Poczatku Niby Dobrze,jestem Na 100 Miejscu,pozniej Nagle Mnie Daje Niby Na 1 Miejsce I Disconcect.

Co Mam Robic????to Nie Jest Normalnee,moglbym Czekac W Kolejce Tylko Zebym Chociaz Mogl W Niej Byc :/
Waluch jest offline  
stary 10-12-2005, 14:59   #303
Waluch
Użytkownik Forum
 
Waluch's Avatar
 
Data dołączenia: 04 10 2005

Posty: 31
Imię: -
Profesja: Paladin
Gildia: -
Problem

Ludzie Pomocy,nie Moge Wogole Wejsc Na Test Serva!!
Wastelm O 6 Rano Zeby Byla Mniejsza Kolejka,i Co?lipa!!na Poczatku Niby Wszystko Dobrze,jestem W Kolejce Na Okolo 100 Miejscu,i Nagle Mnie "wywala" Na 1 Miejsce(?) Ii Pozniej Disconnect.

To Nie Jest Normlane!!!!moglbym Czekac W Kolejce Tylko Nawet W Niej Nie Stoje:/
Waluch jest offline  
stary 10-12-2005, 15:01   #304
Waluch
Użytkownik Forum
 
Waluch's Avatar
 
Data dołączenia: 04 10 2005

Posty: 31
Imię: -
Profesja: Paladin
Gildia: -
Domyślny

sory za spam ale cos tibia.pl nie chodzi jak powinna
Waluch jest offline  
stary 10-12-2005, 15:03   #305
suchyxxx
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 21 10 2004

Posty: 170
Domyślny

Tylko że najlepszej różdżki nie będzie się opłacało używać bo-pierwsz najsłabsze 3 różdżki walą na dystans na odległość do 3-4 kratek czyli możemy walnąć potwora jak jest 2 kratki za nami,4ta różdżka jest dobra ale wali tylko z bliska-czyli potworek może nas uderzać a 5-ta różdżka najlepsza wali na dystans z tym że potworek musi być 1 kratkę za nami a jak wiemy potwory biją nas nawet jak jesteśmy 2 kratki od nich-czyli najlepsza różdżka nie opłaca sie bo potwory będą nas i tak biły chyba że będziemy na wskos od potwora 2 kratki czyli
xxp
xxx
mxx
Dałem przykład kratki 3x3 w przypadku używania najlepszej rózdżki dla sorca jak i druta gdzie x-pusta kratka,p-potwór,m-my czyli gracz.W taki wypadku będzie się dało używać najlepszej różdżki na potwory aby nie dostać od nich hita ale to wymaga manewrów i przestrzeni natomiast
xxx
mxp
xxx
Potwór nawet z takiej odległości bije więc korzystanie z najlepszej różdżki=brak lagów,chodzenie umiejętne na wskos i duża przesztrzeń bo w jakiniach raczej trudno będzie.Te 3 pierwsze najsabsze różdżki biją na większą odległość tj.
xxxx xxxp
mxxp xxxx
xxxx mxxx

A 4-ta rózdżka bije tylko z bezpośrednim kontaktem ze stworem
Czyli wniosek jest taki że najlepiej używać 3-ciej różdżki bo jest najsilniejsza z tych 3-ech na całkiem daleki dystans natomiast 5-tej różdżki nie opłaca się używać bo bije niby na dystans ale jak nie będziemy uciekać po wskosie od potwora to będzie nas zawsze bił.Tak samo jest z różdżkami u druta czyli mam pytanie?Czy opłaca się używać najlepszej różdżki?

Ostatnio edytowany przez suchyxxx - 10-12-2005 o 15:05.
suchyxxx jest offline  
stary 10-12-2005, 15:09   #306
lukasz1
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: bolesławiec

Posty: 3
Stan: Aktywny gracz
Imię: zipixii
Profesja: Knight
Świat: refugia
Poziom: 43
Skille: 75/73
Poziom mag.: 5
lukasz1 ma numer GG 6553392
Domyślny dziwni ludzie

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tajemnicza Lady
Tak ale załóżmy, że takiemu noobkowi kolega kupi dobrą różczkę... Wydaje mi się, że pomimo mlvl powinien mieć znaczące znaczenie... skoro wanda jest taka jak łuk to po co tam wpychać soula... Skill w łuku się BARDZO liczy jedyne co jest do przyjęcia podobnego to Mana jako stzrały. Czy nie mam racji?
nie masz racji jak byś nie wiedział noobku to uzycie wanda zależy od lvla wiec nobek na 8 lvlu może uzywać tylko tej najłabszej zręsztą od tygodnia wszyscy dudnią o nowościach updatu a ty zamiast poczytać jakieś debilizmy piszesz
lukasz1 jest offline  
stary 10-12-2005, 16:15   #307
Warmendes
Użytkownik Forum
 
Warmendes's Avatar
 
Data dołączenia: 16 10 2004
Wiek: 30

Posty: 84
Domyślny

Moze ktos powiedziec ile sie logował na testa. bo juz mnie to wkurza troche 3h sie loguje a tu dalej nie moge -.-
Warmendes jest offline  
stary 10-12-2005, 16:20   #308
Forlen
Guest
 

Posty: n/a
Król Pytanko

Mógłby mi ktoś powiedzieć, czy na czary spontaniczne zmieni się mana

Plz help...

Ostatnio edytowany przez Forlen - 10-12-2005 o 16:35.
 
stary 10-12-2005, 16:24   #309
balun
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 05 11 2005

Posty: 102
Domyślny udało sie

Wbiłem sie facc naszczęście trafiłem na save srever i jess grafa spox
ceny różdzek w sklepie:
7 lvl za free w naszej gildii (tylko raz)
13 lvl 1k
19 lvl 5k
26 lvl 10k
33 lvl na edron podobno

bez save servara nie ma co liczyć na wbicie sie

Ostatnio edytowany przez balun - 10-12-2005 o 16:26.
balun jest offline  
stary 10-12-2005, 18:40   #310
Domona
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Azura
Wiek: 29

Posty: 24
Stan: Na emeryturze
Imię: Domona
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 21
Poziom mag.: 40
Domyślny

a o ktorej godzinie jest restart? (save serwa)

Ostatnio edytowany przez Domona - 10-12-2005 o 18:42.
Domona jest offline  
stary 10-12-2005, 19:24   #311
AnElKa
Użytkownik Forum
 
AnElKa's Avatar
 
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Wiek: 28

Posty: 192
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Domyślny Help....

Chce wbic na test servera na facc i coz to, jestem pierwszy juz wbija i nagle Conection failed
Cannot conect to the test server.
Error:Conection timeout.

powtarza sie to za kazdym razem gdy probuje wbic na jakakolwiek postac...


Prosze pomozcie mi...



Edit: Na paccu tez jest to samo....:/
__________________
Ciągle za dużo kb! A jak ja podaje jak ktoś ma 2mb+ w podpisie to oczywiście żeruje przez 2 następne miesiące >.<

Ostatnio edytowany przez AnElKa - 10-12-2005 o 20:12.
AnElKa jest offline  
stary 10-12-2005, 19:31   #312
Domona
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Azura
Wiek: 29

Posty: 24
Stan: Na emeryturze
Imię: Domona
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 21
Poziom mag.: 40
Domyślny

Ech. Mam taki sam problem. Sporbuj kiedy indziej
Ps. Ludzie, pisalisice ze pacc tutaj nic nie daje - jestescie w bledzie! otoz charaktery (postacie) z pacc rownierz maja kolejke ale jednak mozna sie jakos zalogowac i jest duzo latwiej (nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, ale sprawdzane)
Domona jest offline  
stary 10-12-2005, 20:11   #313
malyjanek
Użytkownik Forum
 
malyjanek's Avatar
 
Data dołączenia: 02 03 2005

Posty: 575
Profesja: Royal Paladin
Gildia: exclusive
Świat: Magera
Poziom: 129
Skille: 95/72
Poziom mag.: 21
Domyślny

czy na tescie byli jacys elite knighci?

co z exori? ile many bierze i czy mana rosnie 4 x u knightow?

nie bijcie mnie jesli juz bylo to opisywane
malyjanek jest offline  
stary 10-12-2005, 20:30   #314
Thristen
Użytkownik Forum
 
Thristen's Avatar
 
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Sosnowiec~

Posty: 604
Stan: Na Emeryturze
Imię: Thristen
Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 154
Skille: 102/65
Poziom mag.: 23
Domyślny

hehe..

Tez mam facc narazie i jakos wbic sie na faccu da tylko gdy robia reset serva...Bo inaczej stoisz stoisz i nic Z tego
Pacce tez stoja w kolejce ale krocej..
Thristen jest offline  
stary 10-12-2005, 20:34   #315
Mimo-vader
Użytkownik Forum
 
Mimo-vader's Avatar
 
Data dołączenia: 01 11 2004
Wiek: 29

Posty: 201
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
Domyślny

Nie orientuje sie ktoś czy jest coś takiego jak restart postaci ?? Jeśli dziś padłem po save, to jutro to sie zrestartuje i odzyskam rzeczy/lv jutro po save ?? Bo nie wiem czy jest sens sie drugi raz wbijać
Mimo-vader jest offline  
stary 10-12-2005, 20:55   #316
Ivan of Fortera
Użytkownik Forum
 
Ivan of Fortera's Avatar
 
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: tajne przez poufne
Wiek: 28

Posty: 74
Imię: Ivan mag
Profesja: Sorcerer
Świat: Fortera
Poziom: 27
Domyślny

A do kiedy trwa test server?
Ivan of Fortera jest offline  
stary 10-12-2005, 22:06   #317
Domona
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Azura
Wiek: 29

Posty: 24
Stan: Na emeryturze
Imię: Domona
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 21
Poziom mag.: 40
Domyślny

nie wiadomo, pewnie klika dni, a pozniej up date :>
Przypominam Test Serwer jest do wykrycia bledow zwiazanych z nowa wersja gry, jednak niektorzy o tym zapominaja. (mowa o pk. na test serwaach). W ogole test serwer powinien byc non pvp by to ulatwilo odnalezienie bledow w nowej wersji.
Domona jest offline  
stary 10-12-2005, 22:43   #318
Drax Auguo
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Skierniewice

Posty: 23
Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do Drax Auguo Drax Auguo ma numer GG 1693598
Domyślny

Ja niby jestem pierwszy i nie moge sie wbic ;/
wyskakuje blad ;/
Drax Auguo jest offline  
stary 10-12-2005, 23:02   #319
1Drax
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 10 12 2005

Posty: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drax Auguo
Ja niby jestem pierwszy i nie moge sie wbic ;/
wyskakuje blad ;/

Tak ma kazdy ^^
1Drax jest offline  
stary 10-12-2005, 23:14   #320
Charlotte Makantana
Użytkownik Forum
 
Charlotte Makantana's Avatar
 
Data dołączenia: 30 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 30

Posty: 139
Stan: Na emeryturze
Charlotte Makantana ma numer GG 2472508 Send a message via Skype™ to Charlotte Makantana
Domyślny

wlasnie.. tak ma kazdy... najpierw loguje jestem 95 po ilustam sekundach jestem 1 pootem mnie conected timeout... potem znow jakis 81 i znow to samo... ale trzeba czekac... teraz wiekszosc ludzi grajacych w tibie chce w bic na ten tesetserver... cierpliwosci ludki...
__________________
UWIELBIAM PRZYCISK REPORT BAD POST
Charlotte Makantana jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:20.


Powered by vBulletin 3