Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 17-10-2006, 15:17   #121
Piotr11
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 30 08 2006

Posty: 24
Domyślny Problem z Neostradą

Otuż czasmi mój modem się sam wylacza !! Nie mam pojecia czemu... Padłem kilka razy przez taki kick -.- PLX HELP (Może ktoś ma podobny problem i np. gra w nocy z tego powodu) Mam neostrade 128, modem thompson.
Piotr11 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-11-2006, 13:01   #122
snorlax
Użytkownik forum
 
snorlax's Avatar
 
Data dołączenia: 27 10 2006

Posty: 8
Domyślny

Witam Wszystkich
Mam taki problem iż mam neta (tiscali-Angielski) to jest ADSL 8mb/s. I mam lagi ;/ Nie wiem co moze byc nie tak.Moze oni blokuja jakis Port,IP ? Coś w tym stylu i jak bym mi mógł podać co mógłbym im powiedzieć aby mogli odblować coś? Gram na serverze Trimera
Z Góry Dziękuje

Ostatnio edytowany przez snorlax - 01-11-2006 o 13:09.
snorlax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2006, 16:39   #123
Kshaq
Prezes Supportu
 
Kshaq's Avatar
 
Data dołączenia: 14 09 2005

Posty: 847
Domyślny

A może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym:
Options->Graphic->Advence->Adjust framerate limit?

Co to daje i czego to jest ustawienie i na ile powinno być ustawione...
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2006, 12:18   #124
Ostra-paladynka
Użytkownik Forum
 
Ostra-paladynka's Avatar
 
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Łódź
Wiek: 29

Posty: 204
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thazol
Profesja: Paladin
Gildia: Holy Justice
Świat: Solera
Poziom: 41
Skille: 80/60
Poziom mag.: 13
Ostra-paladynka ma numer GG 3912226
Domyślny

mam dosc dziwny problem... wczoraj lagow nie mialem wogole mozna bylo normalnie expic itd ale dzisiaj od rana juz poprostu nie ma szans... lagi sa moze nie gigantyczne no ale np na 27lvl z boh dogania mnie ds/cyclop itp...

moj komp to

athlon 2400+ 2,2gh
256ddr ram
radeon 9200
xp home edition...
neostrada 512

i o co moze chodzic...
jak mam wlaczona tibie to mam uzycie procesora 100% a ramu prawie wogole nie rusza... jest 100mg wolnego tak jak przed wlaczeniem tibi...

halp plx?
__________________
Dobry n00b = martwy n00b
Ostra-paladynka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2006, 17:50   #125
Khalak
Użytkownik Forum
 
Khalak's Avatar
 
Data dołączenia: 25 06 2006

Posty: 243
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ostra-paladynka Pokaż post
mam dosc dziwny problem... wczoraj lagow nie mialem wogole mozna bylo normalnie expic itd ale dzisiaj od rana juz poprostu nie ma szans... lagi sa moze nie gigantyczne no ale np na 27lvl z boh dogania mnie ds/cyclop itp...

moj komp to

athlon 2400+ 2,2gh
256ddr ram
radeon 9200
xp home edition...
neostrada 512

i o co moze chodzic...
jak mam wlaczona tibie to mam uzycie procesora 100% a ramu prawie wogole nie rusza... jest 100mg wolnego tak jak przed wlaczeniem tibi...

halp plx?

Ja mam bardzo podobny problem komp:
celeron 1,5 GHZ
512 MB DDR2
XP Home Edition
Chello 112 kb/s [nie mowcie ze net kijowy bo jeszcze z 2 miechy temu Tibia latala az milo ]
I nie wiem o co w tym wszyskim chodzi
__________________
Khalak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2006, 18:03   #126
Knight Patryk
Użytkownik Forum
 
Knight Patryk's Avatar
 
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
Wiek: 27

Posty: 655
Domyślny

Ja tam nie narzekam na lagi ale moze to pomoc innym gracza.JEst jescze inny sposob ale niechce mi sie rozpisywac:/ a ogolnie to mam ok 150fps czasem 250
Knight Patryk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2006, 20:03   #127
Marmic
Użytkownik Forum
 
Marmic's Avatar
 
Data dołączenia: 14 10 2006

Posty: 65
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Marmicc
Profesja: Elite Knight
Gildia: Szukam Gildi
Świat: Harmonia
Poziom: 97
Skille: 86/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anis Pokaż post
a tak pisze w cmd
Statystyka badania ping dla ... :
Pakiety: Wyslane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% Straty)
Szacunkowy czas bladzenia pakietow w millisekundach:
Minimum = 21 ms, Maksimum = 79 ms, Czas sredni = 40 ms
Co mam wpisać w start -> uruchom ? bo nie jestem zorientowany Proszę o pomoc (: czekam na odp. PzDr !
__________________


20:32 Beautiful Xena [16]: pl?
20:32 Sajmex rook [14]: ta
20:32 Beautiful Xena [16]: ?
20:32 Beautiful Xena [16]: tailandia?

09:43 [56]: od kiedy 139 lvl expi na scarabach na -3?
09:43 [47]: od kiedy bota wynaleziono

Bd P ROX
Marmic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 10:21   #128
Sigeru
Użytkownik forum
 
Sigeru's Avatar
 
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Łódź
Wiek: 30

Posty: 6
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandolff
Profesja: Elite Knight
Gildia: Aiedail Army
Świat: Trimera
Poziom: 44
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Sigeru ma numer GG 9050718
Domyślny

Od kiklu dni mam problem z lagami, mojego Master Sorcam który jest na Honerze na 34 lvlu laguje, a postać mojej siostry która jest u mnie na accu na Selenie i ma 9 lvl chodzi płynniutko.Na 100% to nie jest wina pc, bo mam Athlona 3.0 1 GB ramu i GeForce 7600 GS, a neta mam osiedlówke 128.Kumplą, którzy grają na innych światach wszystko płynnie chodzi.Dla pewności założyłem postać na trimerze na 1 lvlu też mam lagi.NIe wiem o co chodzi wyczytałem że powinnem udać się do dostawcy LAN i proprosić o większą przepustowość, czy wy też tak sądzicie??
Sigeru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2006, 14:52   #129
cooleq
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 15 06 2006

Posty: 9
Pergamin Dla słabszych kompów

Ja mam taką propozycję dla ludzi ze słabszymi kompami: sprawdzcie czy Tibia działa na direct8 Option->grafic jeśli nie to zainstaluj go choć windows xp ma go wbudowanego. Jeśli dalej masz zaznaczone direct5 to kup nową kartę graficzną. Karta obsługująca direct8 kosztuje 25-30zł czasem warto zainwestować Tibia dużo lepiej wygląda i ma dużo więcej fps.

Ja mam jeszcze jedno pytanie: Tibia powstała jakieś 10 lat temu wtedy sami wiecie jakie były komputry(zasadniczo 486), Tibia wyglądu nie zmieniła a na przeciętnych komputerach z trudem chodzi nie mówiąc o słabszych(kolo 300Hz)
Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego tak jest?

Ps ja gram na 8fpsach i nie sadziłem że inni też tak grają, wydawało mi sie, ż dokonuję rzeczy zgoła niemożliwej
cooleq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-06-2007, 20:05   #130
dartra111
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD

Posty: 203
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Domyślny

Troche późno mówie ale ten sposób z tą grafika naprawde działa!
__________________


Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Plemotnik Pokaż post
Hmm poradzilbym skasowac stara tibie i sciongnonc nowa najlepiej klienta torga z tibia.org.pl - powinnno pomuc
dartra111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2007, 19:21   #131
kapustka1994
Użytkownik Forum
 
kapustka1994's Avatar
 
Data dołączenia: 11 05 2007
Lokacja: oława

Posty: 37
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 24
Skille: ---/22
Poziom mag.: 28
kapustka1994 ma numer GG 265208
Cool

morze jeszcze dodacie jak odlagować komputer. Bym byl bardzo wdzięczny
__________________








kapustka1994 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 14:56   #132
Treyem
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 06 2007
Lokacja: Bogatynia

Posty: 12
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elite Trey
Profesja: Knight
Świat: Elera
Poziom: 45
Skille: 80/80
Domyślny Tyyy

wielkie Thx mi to pomogło chociaż dalej mam lagi ale już nie tak duze ]
Treyem jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 21:43   #133
PirateStyle
Użytkownik forum
 
PirateStyle's Avatar
 
Data dołączenia: 21 06 2007
Lokacja: Kraków

Posty: 10
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 24
Skille: 60/61
Poziom mag.: 4
PirateStyle ma numer GG 8086402
Domyślny

Bardzo ładny poradnik Dzięki jemu juz nie mam lagg bo jak miałem włączone GG to ciągle miałem laggi :/
PirateStyle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2007, 12:50   #134
edmun
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

rzadko sie na forum odzywam, ale moj komputer doprowadza mnie do szału.
W chwili obecnej posiadam Semprona2200+ 32 bitowego na socketA, płyta główna AsRock i do tego 1,5 GB ramu DDR1, karta grafiki GF6200GT.
łącze internetowe to Dialog2MB/s z własnym IP tylko na jeden komputer.

Pytanie nastepujące. Czemu mimo wyłączonego wszystkiego co tylko się da, wyłączenia prawie każdego procesu i zapewnienia nawet dodatkowego chłodzenia każdego komponentu - Tibia ma 100% zżerania mocy obliczeniowej komputera, jak wpadnie mi 3-4 gości na ekran powyżej 30 lvla to mam aż 1 klatkę na sekundę (albo jak wpadnie GS) a co pół godziny mam laga - modem zaczyna wariować i tracę połączenie z internetem (wygląda to w logach jakby windows z przepracowania zapomniał trzymać połączenia z modemem).

Próbował na DX5, Na dx9, na open gl, robiłem już WirtualnegoWindowsa że może na Me czy Win2k będzie chodzić lepiej. dalej to samo.

Sprawdzałem chłodzenie części - nawet nie wyskakuje temperatura poza normę. Kombinowałem z różnymi windowsami i też nic. Nie mam wirusów, firewall odblokowany na każdy port Tibii, a lagi dalej są. Czy to normalne?
Może jakiś shader karty grafiki się buntuje co do Tibii ?
Sterowniki też zmienane niejednokrotnie, sprawdziłem nawet czy dx się nie buntuje

Nie wiem. W pracy mam Semprona2000+ na tej samej płycie głównej. Karta grafiki GF2MX i łącze 1MB i raz na dzień też się tak dzieje, ale przynajmniej mam stałą ilość klatek.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2007, 15:41   #135
kborczuch
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 04 2007

Posty: 4
Król lag

napewno mi się sprzyda bo zawsze jak gram kolo 15 w tibię to nie wiem czy grac bo mój gosciu zrobi 10 kroków na minutę.

ale teraz to tak.
kborczuch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2007, 23:25   #136
Feon Xayth
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 22 05 2006
Lokacja: Giżycko

Posty: 11
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Unitera
Poziom: 20
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Domyślny

siemka, ostatnio mam takie lagi po stronie USA ze....
nie chce zeby mi sie pacc marnowal, jak moge zwiekszyc przepustowosc adresu ip? i jeszcze jak moge sobie zrobic zew. ip?

i odrazu zeby oszczedzic nabijaczom postów napisze ze sam jestem administratorem sieci Lan, gram na jednym z "podkomputerow"
Feon Xayth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2007, 13:10   #137
Kladers
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 22 07 2007

Posty: 8
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

A ja zupełnie nie wiem co się dzieje!!
Gram na Neranie. To jest nowy świat, więc nie powinno być wiele lagów. ALe noż kurde sam nie wiem co jest grane, wyłączam GG, NIC NIE ŚCIĄGAM podczas gry, nie jestem podłączony do lokalnej sieci, mam "nieobciążnokomputerowego" antywirusa (Nod32). Kiedyś nie było lagów. A TERAZ??? Pełno lagów już od jakiegoś czasu. Mój char zatrzymuje się co 1 SQM. Czekam 2 sek. Idzie. Przejdzie 1 SQM - znowu staje. A na expowiskach są takie lagi, że mało co nie padłem na orc warrior. Te Frame Limit ustawiałem, wyłączyłem efekty świetlne, wszystko! Mam neta 512kb/s. To wystarczy, żeby grać (bynajmniej dawniej wystarczyło). Mam 384 RAM (128 + 256). Procesor 1.2Ghz. Rozdzielczość ustawiam zawsze na 640x ileś tam. We ktoś co jest grane?

Dodam jeszcze, że mam kartę grafiki 256MB.

Ostatnio edytowany przez Kladers - 25-07-2007 o 13:14.
Kladers jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2007, 16:41   #138
wkh
Użytkownik forum
 
wkh's Avatar
 
Data dołączenia: 30 04 2007

Posty: 3
Stan: Na Emeryturze
Pytanie

Wiem, wiem potraktujecie mnie jak niedoświadczonego gracza, ale mam pytanie. Co to są fps i jak to zmniejszać? Proszę o szybką odpowiedź ; ]


Pozdro
wkh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2007, 23:07   #139
Hejdek
Guest
 

Posty: n/a
LOL Ona jest boska!!!!!!!!!!!!

mam juz po lagach dzieki jej poradom!!!!!!!!!!!!!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2007, 23:37   #140
Larui
Użytkownik Forum
 
Larui's Avatar
 
Data dołączenia: 14 07 2007

Posty: 68
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Reen'Dark
Profesja: Paladin
Gildia: ?
Świat: Nerana
Poziom: 152
Skille: xxx/xxx
Poziom mag.: ?
Domyślny

Elo!
Mam takie pytanie dotyczace lagow.
Posiadam kompa 2,66 GHZ 512 DDR i neta 512 w ostanim czasie mam takie lagi ze nie mozna wytrzymac wogle sie grac nie da rano najczesciej nie mam i w nocy, a po polodniu masakra ale chodzi o to ze to nei sa ciagle lagi tylko tzw. przeskoki co jakis czas sie zatrzymuje w miejscu. Znacie Mozne jakis Sposob aby temu zapobiec.
Z Gory Dzieki
__________________
god of war, never back down.
Larui jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:08.


Powered by vBulletin 3