Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 09-08-2005, 10:24   #1
SiDi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 07 2005

Posty: 16
Smutny Czy to mozliwe ??

Bo od wczoraj rana tibia mi niedziala i, gdy wpisuje swoje kody pisze mi ''Account and password in correct. Please wait'' i chciałbym spytac czy to jest związane z update czy ktos mi zhakowal postac(ale jeszcze nigdy niewpisywalem swojich kodów na nieznanych stronach prucz www.tibia.com)
Bylbym wdzięczny za odpowiedzenie na moje pytania.
SiDi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-08-2005, 10:26   #2
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum
 
Arthus Drag'Tail's Avatar
 
Data dołączenia: 19 11 2004

Posty: 380
Domyślny

Cos krecisz.. Podaj dokladna tresc komunkatu ktory ci sie pojawia.
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 10:34   #3
Xan Arcanist
Użytkownik Forum
 
Xan Arcanist's Avatar
 
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Wiek: 30

Posty: 445
Profesja: Sorcerer
Xan Arcanist ma numer GG 7442973
Domyślny

Ktoś Cię schackował. Morze samych passów nigdzie nie podałeś ale np. korzystałeś z MC lub jakieboś bota (TBI lub TibiaSuite) w którym był keylogger. Lub grałeś w kafei i ktoś podejrzał... Jest wiele możliwości schackowania.
Xan Arcanist jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 10:37   #4
sisza
Użytkownik Forum
 
sisza's Avatar
 
Data dołączenia: 04 07 2005
Wiek: 26

Posty: 110
Stan: Aktywny gracz
Imię: Magnifikuz
Profesja: Sorcerer
Świat: Rubera
Poziom: 26
Skille: 19/23
Poziom mag.: 33
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xan Arcanist
Ktoś Cię schackował. Morze samych passów nigdzie nie podałeś ale np. korzystałeś z MC lub jakieboś bota (TBI lub TibiaSuite) w którym był keylogger. Lub grałeś w kafei i ktoś podejrzał... Jest wiele możliwości schackowania.
W tbi niema keyloogera używał już bardzo długo i mnie nie hakli


a co do tematu może masz włączony klawisz Caps Lock albo źle wpisujesz
sisza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 11:05   #5
Xan Arcanist
Użytkownik Forum
 
Xan Arcanist's Avatar
 
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Wiek: 30

Posty: 445
Profesja: Sorcerer
Xan Arcanist ma numer GG 7442973
Domyślny

@ Up: Ja nie wiem czy w TBI jest keylogger czy nie, bo nie używałem, nie używam i nie będę używał.
Xan Arcanist jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 11:17   #6
Wild Warriorek
Użytkownik Forum
 
Wild Warriorek's Avatar
 
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Żory
Wiek: 28

Posty: 35
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 29
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
Wild Warriorek ma numer GG 7217761
Domyślny

Może byles u kolegi albo w kafei gdzie byl zainstalowany program ktory ,,wyrzera,, wszystkie hasla do programow lub zapisuje wszystko co napisales przez dany dzien np Password: Mama3 Number 153344 i to w tym programie pisze wiec mogl Cie shackowac kolega lub ktos z kafei
Wild Warriorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 11:48   #7
Nil
Użytkownik forum
 
Nil's Avatar
 
Data dołączenia: 09 10 2004
Wiek: 32

Posty: 20
Domyślny

Nie ma co spekulować podaj dokładnie co to za komunikat wtedy pomyślimy......
Nil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 11:50   #8
Xenio
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Carlin
Wiek: 28

Posty: 15
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: -
Poziom: 15
Domyślny

To co powiedzial Xan Arcanist to prawda! Moi Koledzy uzywali TBI, oczywiscie zostali shackowani Jednemu (były 40 Knight) zabrali EQ o wartosci ok. 450 K, a drugiemu (15 sorc) zabrali 30 K(kulał na BOHy). Oczywiscie nie osądzam ze to koniecznie bylo przez TBI ale jakos to trzeba wytlumaczyc
Xenio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:15   #9
Yoh Asakura
Użytkownik Forum
 
Yoh Asakura's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Posty: 5,816
Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xenio
To co powiedzial Xan Arcanist to prawda! Moi Koledzy uzywali TBI, oczywiscie zostali shackowani Jednemu (były 40 Knight) zabrali EQ o wartosci ok. 450 K, a drugiemu (15 sorc) zabrali 30 K(kulał na BOHy). Oczywiscie nie osądzam ze to koniecznie bylo przez TBI ale jakos to trzeba wytlumaczyc
Zieeew,skąd ta pewność,że zostali shakowani przez TBI ?
__________________
Ooh to be a Gooner.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:34   #10
master czajoh
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

a moze ****de pisales z Caps lokiem ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:44   #11
SiDi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 07 2005

Posty: 16
Pytanie Nic z tych rzeczy

Jestem pewien ze niepisalem Caps Lockiem a ten komunikat mi sie pojawia od w czraj (choć wcoraj sie zalogowalem pare razy), ale dzis całkiem nic niedziala a nawet gdyby mnie shakowali jak to mozna z robic dzięki TBI.
SiDi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:44   #12
$lim $hady
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 14 06 2005

Posty: 6
Domyślny :(

U mnie tez tak jest wpisuje haslo i number loguje sie do spisu mojich postaci wybieram noi i mi pisze:Accont number or password is not correct prosze o pomoc
A czy shackowane konto mozna jakos przywrocic?? Aha i wlazilem jeszcze na www.blacklist.go.pl czy cos takiego i wygladalo jak tibia.com

Ostatnio edytowany przez $lim $hady - 09-08-2005 o 12:59.
$lim $hady jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:46   #13
sceptile
Użytkownik Forum
 
sceptile's Avatar
 
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Warszawa
Wiek: 27

Posty: 257
Stan: Zbanowany
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta 4ever
Poziom: 30
Skille: 20/23
Poziom mag.: 41
sceptile ma numer GG 8309315
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SiDi
''Account and password in correct. Please wait''

To znaczy że passy są poprawne, i każe czekać. sprawdź czy nie ma wlączonego "connect to test server". Możesz to sprawdzić klikając w "options" i wchodząc w "network"
__________________
_
<*|___/|
|____ / <- to jest kaczuszka, wstaw ja do swoje podpisu aby była w twoim podpisie

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne. Nie jestem dyslektykiem, dysmózgiem czy dyskimśtam, ale czasami piszę posty w pośpiechu.
sceptile jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:55   #14
SiDi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 07 2005

Posty: 16
Szczęśliwy

I pisz mi w network Test Serwer Login i niemam tego zaznaczonego o dodam ze chcesz mi powiedzic ze muj problem polega na tym ze nadchodzi update i zacieło mi sie konto.
Tak??
SiDi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 12:59   #15
SiDi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 07 2005

Posty: 16
Domyślny

i jesli to problem z update to ile mam czekac az zacznie mi działac tibia chce jeszcze pare rzeczy porobic przed tymi zasadami(dodam bo dwie postacie z innymi kodami i moze to jest dowud ze mnie niezhakowali.
Co sądzicie??
SiDi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 13:16   #16
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum
 
Arthus Drag'Tail's Avatar
 
Data dołączenia: 19 11 2004

Posty: 380
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sceptile
To znaczy że passy są poprawne, i każe czekać. sprawdź czy nie ma wlączonego "connect to test server". Możesz to sprawdzić klikając w "options" i wchodząc w "network"
Glupoty gadasz... Poprostu wg. mnie zle przepisal komunikat. Incorrect znaczy niepoprawne.

@$lim $hady:
Shakowane konto da sie odzyskac.. Poszukaj na forum jak to zrobic. Nastepnym razem nie wchodz na zadne podobne strony. Dobrze bedzie jesli przeskanujesz kompa jakims antivirusem oraz Ad-Aware, bo najprawdopodobniej masz keyloggera na dysku.
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 13:38   #17
SiDi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 07 2005

Posty: 16
Smutny

Wszystko dobrze napisałem mam drugą postac z innymi kodami i zaczela przed chwilą działać (zaczynają mnie wkurza ci co tak haakują
SiDi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 14:41   #18
$lim $hady
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 14 06 2005

Posty: 6
Domyślny :(

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arthus Drag'Tail
Glupoty gadasz... Poprostu wg. mnie zle przepisal komunikat. Incorrect znaczy niepoprawne.

@$lim $hady:
Shakowane konto da sie odzyskac.. Poszukaj na forum jak to zrobic. Nastepnym razem nie wchodz na zadne podobne strony. Dobrze bedzie jesli przeskanujesz kompa jakims antivirusem oraz Ad-Aware, bo najprawdopodobniej masz keyloggera na dysku.
A ty myslisz ze nie szukalem powiec plz jak bo nic nie znalazlem
Czlowiek !!!!!!!!! bardzo ci dzieki dzieki tobie mam juz odzyskane konto tylko stravcilem 40k

Ostatnio edytowany przez $lim $hady - 09-08-2005 o 14:56.
$lim $hady jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 04:42   #19
matkow21
Użytkownik Forum
 
matkow21's Avatar
 
Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: stare pudelko pod monopolowym

Posty: 185
Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Szambiarze
Świat: Mój nos
Poziom: 1mm
Skille: 85/50
Poziom mag.: 19
Domyślny Heh

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xan Arcanist
Ktoś Cię schackował. Morze samych passów nigdzie nie podałeś ale np. korzystałeś z MC lub jakieboś bota (TBI lub TibiaSuite) w którym był keylogger. Lub grałeś w kafei i ktoś podejrzał... Jest wiele możliwości schackowania.
w tbi nie ma napewno keyloggera u|ywa go tysionce osób i nikt niezostaB przez niego shacowany
matkow21 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:36.


Powered by vBulletin 3