Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 22-02-2010, 22:15   #1
Shilien
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 16 06 2007

Posty: 91
Domyślny Komp do csa

Siemka.
Mam nadzieje, że to dobry dział.
Chodzi mi o zakup komputera do csa (i tibi) głównie te 2 gry.
I pytanie moje brzmi następująco : ile muszę wydać na kompa żeby (głównie cs) nie lagował? Gram na razie na kompie brata i np. na mapie de_aztec jak wejdę bramą to laguje jak sk*%^&†yn. Normalnie też po jakiejś godzince grania mam lagi 60-80 więc lipa.
Więc jakiego komputera potrzebuje, żeby nawet po 20 godzinach grania cs 1.6 nie lagował? Potrzebuje żeby płynnie chodził.
Proszę o podanie parametrów i w ogóle czy mogę coś takiego kupić za skromną sumę 1000-1200zł.
Najlepiej nowy, nie allegro.
Z góry dziękuję za pomoc.
Shilien jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-02-2010, 15:42   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,452
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Odróżniasz lagi (wysoki ping) od przycinania się gry? Jak kupisz lepszego kompa, to nie zmniejszysz sobie pingu, co najwyżej zwiększysz ilość FPS. Możesz co najwyżej ustawić odpowiednie rate.

btw napisz, jakiego teraz masz kompa : P

@down
Bez komentarza.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 23-02-2010 o 15:55.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 15:47   #3
Shilien
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 16 06 2007

Posty: 91
Domyślny

Szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem
Bo to komp brata i nie umiem tu sprawdzić
Wiem że to nie od neta zależy bo neta mam dobrego.
Shilien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 19:28   #4
eerion
CS Tibia.pl Team
 
eerion's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wiek: 29
Wpisy bloga: 2

Posty: 2,908
Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

@up:
Zobacz jak skonfigurować sobie CSa.
Mi raz strasznie zaczął CS krzaczyć, po czym odkryłem, że jakimś cudem rate zmienił mi się na 2500 zamiast 25000. Po zmianie z powrotem było git.
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Jezeli juz jestesmy przy Vision of Escaflowne - fajnego hentaja z tego widzialem
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 21:54   #5
Shilien
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 16 06 2007

Posty: 91
Domyślny

No cóż, wątpię żeby były to problemy z ustawieniami (co prawda nie znam się na tych ustawieniach w ogóle : nie wiem co trzeba ustawić oprócz ex_interp)
ponieważ lagi mam od zainstalowania csa.
I jeśli dobrze rozumuje, to problem jest w FPSach. Bo jak wejdę przykładowo przez bramę na de_aztec to mi laguje (prawdopodobnie dlatego że za duży teren jest, a fpsy to coś z przesyłaniem zrzutów z ekranu chyba)
Więc czy jak kupie tego kompa to problem się poprawi? Bo mam wątpliwości co do tego czy można zwiększyć fpsy
Shilien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2010, 22:54   #6
Naolin
CS Tibia.pl Team
 
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Szczecin
Wiek: 25

Posty: 232
Stan: Niegrający
Domyślny

Wpisz w konsoli fps_max 101 i net_graph 3 i napisz, ile masz fsp'ów.
__________________
Naolin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2010, 17:00   #7
Avallach
Użytkownik Forum
 
Avallach's Avatar
 
Data dołączenia: 23 05 2007

Posty: 946
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Domyślny

Za 1000-1200 zł (+koszty przesyłek) na allegro mozna złożyć calkiem dobry sprzet. Jesli znajdzie sie wszystko w 1 sklepie jeszcze lepiej, bo za przesyłke płacisz tylko raz. Niestety jak zamowisz wszystkie czesci, to czeka cie zabawa w "zrob to sam".
__________________
...Przeważnie, widać to po mnie wyraźnie...
...Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie...


To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2010, 22:54   #8
Shilien
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 16 06 2007

Posty: 91
Domyślny

Sprawdzilem. Moje fpsy wachają się od 10 do 20 a więc jest bardzo ch...kiepsko.
Jeśli problemem są fpsy to znaczy, że wystarczy lepszy komp?
Shilien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2010, 13:01   #9
Naolin
CS Tibia.pl Team
 
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Szczecin
Wiek: 25

Posty: 232
Stan: Niegrający
Domyślny

No to za dobrze nie jest. Mógłbyś podać paramtery swojego komputera, to moglibyśmy coś jeszcze pokombinować.
__________________
Naolin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-05-2013, 23:42   #10
asplia
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

powiem tak http://infobit.pl/kategoria/polecane...-komputerowe/2
i kup na morele.net
PS. specjalnie sie dla ciebie zarejestrowalem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2015, 20:39   #11
FireBear30
Guest
 

Posty: n/a
Oczko

Witaj tu FireBear30.

Ja mam stacjonarny komputer i laptopa. Na stacjonarnym mam windowsa xp i jak gram w cs 1.6 to ani troche mi nie laguje. Wszystko smiga jak nalezy a teraz windows xp jest bardzo tani to ci polecam
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:48.


Powered by vBulletin 3