Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 05-03-2013, 21:14   #1
StaryRookstayer
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Rookie Guard Quest wysokim levelem

Cześć. Zarejestrowałem się specjalnie w nadziei, że jakiś doświadczony rookstayer będzie znał odpowiedź na moje pytanie, której to jakoś nie mogę znaleźć w google.

Zalogowałem się niedawno moim starym rookstayerem i chciałem odwiedzić obóz orków. Wiem, że quest jest maksymalnie do 6 poziomu, ale ktoś na forum wspomniał, że jest możliwość przerzucenia któregoś przedmiotu i wykonania questa wyższym levelem. Dlatego szukam osoby, która potrafiłaby mi odpowiedzieć od którego momentu jest to możliwe (i o ile w ogóle). Jestem facc.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-03-2013, 00:40   #2
*Achilles*
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 10 02 2013

Posty: 20
Domyślny

Widzisz quest możesz wykonać mając nawet 100lvl. Problem w tym, że musisz mieć zrobione wszystkie pozostałe misje, poza ostatnią, lub włącznie z ostatnią, pod warunkiem, że nie jest oddana do Vasca~. Ja pomyłkowo oddałem jakiś czas temu przez co straciłem wejście do twierdzy. Normalnie działało to tak, że miałem ciągle questa, więc używałem itemów do zamienienia się w orca i wchodziłem czyścić resp wewnątrz twierdzy.
*Achilles* jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2013, 00:41   #3
Freszol
Użytkownik forum
 
Freszol's Avatar
 
Data dołączenia: 26 02 2013
Lokacja: Toruń
Wiek: 21

Posty: 14
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Insahoris
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
Freszol ma numer GG 9950745
Domyślny

Też kojarze że któryś użytkownik o tym wspomniał, lecz wydaje mi się że chodziło o to by "powtarzać" ten quest gdy już go raz wykonaliśmy. W każdym razie chodziło o to, by na nowej postaci gdy dostajemy vial od npc Vascalir, przerzucić item na naszego rookstayera i gdy oddajemy item, quest tak jakby nam się cofa do tego momentu z fortecą orców. (nie wiem czy to zadziała, jeśli nigdy nie robiłeś tej misji, sam tego też nie sprawdzałem, ale tej informacji poszuki ałeś, tak mi się zdaje.)


@Edit
wydaje mi się że jednak błędnie napisałem, użytkownik wyżej ma rację, ponieważ znalazłem się w jego sytuacji.
Freszol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2013, 01:29   #4
allall
Użytkownik Forum
 
allall's Avatar
 
Data dołączenia: 10 04 2011

Posty: 122
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ryu Nirra
Profesja: Elite Knight
Świat: NOVA
Poziom: 111
Skille: 86/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

Działało kiedyś, a czy naprawili ten bug to nie wiem. A wystrczyło tak, zrobić misje jakimś noobiem aż do momentu kiedy dostajemy Specjal Flaska (wygląda jak pusty vial, możemy go brać od vascalira co 24h) i rzucamy tego flaska na naszego rookstayera i idziemy użyć go na dedzie waspa. Quest log powinien się zaktualizować i oddajemy questa vascalirowi. Ja do tej pory nie skończyłem tego questa, co umożliwia mi wchodzenie do tej pory na orki
Lecz jak już wspominałem nie jestem pewny czy ten bug nie został naprawiony.
__________________
allall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2013, 01:29   #5
allall
Użytkownik Forum
 
allall's Avatar
 
Data dołączenia: 10 04 2011

Posty: 122
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ryu Nirra
Profesja: Elite Knight
Świat: NOVA
Poziom: 111
Skille: 86/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

dubelek do usunięcia ;P
allall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2013, 12:22   #6
Masterwizard
Użytkownik Forum
 
Masterwizard's Avatar
 
Data dołączenia: 17 01 2011
Lokacja: Rookgaard
Wiek: 36

Posty: 270
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Silvera
Poziom: 106
Skille: Dst25
Poziom mag.: ;]
Domyślny

Bug już naprawili jakiś czas temu Niestety nie ma już możliwości aktywowania tego questu wysoko poziomowym graczem....możliwość wejścia do Orc Fort pozostaje jedynie graczom, którzy aktywowali ten quest wcześniej, przed naprawą buga - tu tak, działa do dziś

Ja również omyłkowo wykonałem ten Quest, wraz z zabiciem Bossa. Co prawda nie mogę już zejść na dół pod Fortecę, ale na szczęście wciąż mam możliwość zamiany w orka oraz wejścia do dwóch spearmanów. Wszystko to dopóki nie porozmawiam z NPC Vascilirem, więc trzeba być czujnym..
Masterwizard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2013, 13:23   #7
StaryRookstayer
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Dzięki za odpowiedzi.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-11-2014, 18:56   #8
Derbag
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 02 11 2014
Wiek: 28

Posty: 50
Domyślny

i co po tych ostatnich apdejtach dalej nic się nie zmieniło i nie da rady go zacząć na wyższym lvlu?
Derbag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:21.


Powered by vBulletin 3