Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 05-07-2008, 09:49   #181
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Dostaniesz je w każdym sklepie z meblami ; ).
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-07-2008, 16:56   #182
Monstablokaz
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

witam...
gdy sie wchodzi na moja postac na tibia com pisze gdzie mam domek i tam moje dane w houses pisze gdzie mam hate i pisze paid until 29 august wiem ze strace domek 29 sierpnia a da sie to jakos przedluzyc ? ;p
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 17:51   #183
Fureyka
Chica mala
 
Fureyka's Avatar
 
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
Wiek: 28

Posty: 584
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Monstablokaz Pokaż post
witam...
gdy sie wchodzi na moja postac na tibia com pisze gdzie mam domek i tam moje dane w houses pisze gdzie mam hate i pisze paid until 29 august wiem ze strace domek 29 sierpnia a da sie to jakos przedluzyc ? ;p
Przedłuża się automatycznie. Ściągnie Ci opłatę z banku (musisz mieć kasę w banku) dnia podanego na stronie.
Aby domek opuścić, musisz się zalogować na stronie.
__________________



Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!

Ostatnio edytowany przez Fureyka - 05-07-2008 o 17:52.
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2008, 20:28   #184
Szczakusek
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Bardzo ładny poradnik brawo
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 00:49   #185
Wywerna
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: w Thais ;p

Posty: 18
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
Pytanie pytanie

Mam 2 pytania,

1.Czy do domku można wstawić 2 łóżko??
2.Czy jak kupie domek i skończy mi sie pacc to go ciągle bęnde miał,jak nie to co sie stanie z rzeczami??
Wywerna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 00:57   #186
Fureyka
Chica mala
 
Fureyka's Avatar
 
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
Wiek: 28

Posty: 584
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wywerna Pokaż post
1.Czy do domku można wstawić 2 łóżko??
2.Czy jak kupie domek i skończy mi sie pacc to go ciągle bęnde miał,jak nie to co sie stanie z rzeczami??
1. nie
2. domek moze miec tylko osoba z pacc , tak wiec domek stracisz a itemki pojawia sie w dp w miescie w ktorym miales domek
__________________



Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 01:10   #187
Wywerna
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: w Thais ;p

Posty: 18
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
Domyślny

ale mi chodziło o takie rzeczy jak np.harfa,zegar pianino
Wywerna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 01:35   #188
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wywerna Pokaż post
ale mi chodziło o takie rzeczy jak np.harfa,zegar pianino
Rzeczy, których nie da się przenieść do dp znikną...
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2008, 12:45   #189
Argen
Użytkownik Forum
 
Argen's Avatar
 
Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Posty: 2,062
Domyślny

W jaki sposób mogę się wyprowadzić z domku, nie sprzedając go? (Po prostu go oddać do lictyacji). Proszę o szybką odpowiedz. Z góry dzięki Slythia : )

@down

Ku**a mać, nie cierpie kiedy ktoś ukazuje mi jak jestem głupi. Fakt, to było oczywiste...
Anyway thx again : )

Ostatnio edytowany przez Argen - 17-07-2008 o 14:22.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2008, 12:47   #190
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Haha ; P.

No to logujesz się na stronie głównej, następnie houses i szukasz swojego domku. Na jego stronie będzie napisz "move out". Oczywiście, nie wybierasz opcji "sprzedaj komuś". Jeśli wszystko zaakceptujesz to opuścisz swój domek przy najbliższym ss.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2008, 18:18   #191
Uran of Aurea
Użytkownik Forum
 
Uran of Aurea's Avatar
 
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Wiek: 24

Posty: 199
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
Domyślny

Nie moge zmienić kolru łóżka. Kupilem już blue bed kit klikam use na paczke potem na łóżko i nic się nie dzieje Czy to jest spowodowane tym, że moje łózko to cot a nie bed ?
18:10 You see a cot.
__________________
Notka
Uran of Aurea jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2008, 18:45   #192
Argen
Użytkownik Forum
 
Argen's Avatar
 
Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Posty: 2,062
Domyślny

Tu akurat mogę odpowiedzieć nawet ja. Zmieniać możesz pościel tylko w łóżkach. Stosy siana, hamaki oraz prycze są nie do zmienienia.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2008, 23:02   #193
karen005
Guest
 

Posty: n/a
Cool tdomek

Mam pytanko: Chcę kupić domek, czy jak już go kupie to będą jakieś rzeczy w środku???
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-07-2008, 09:40   #194
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez karen005 Pokaż post
Mam pytanko: Chcę kupić domek, czy jak już go kupie to będą jakieś rzeczy w środku???
W środku będą tylko łóżka.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2008, 01:28   #195
Pokromca_dragonuw
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 07 07 2008

Posty: 61
Domyślny

A mam pytanie, widziałem ostatnio jak jakiś haker wywalił do domku bez właściciela itemy typu 2 x dsm, demonka, avenger i inny syf i mam pytania czy jak ktoś kupi ten domek to razem z tymi itemami czy nie? One się zerują? No bo właściciela nie ma żeby do depo wysłać...
Pokromca_dragonuw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2008, 02:46   #196
Argen
Użytkownik Forum
 
Argen's Avatar
 
Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Posty: 2,062
Domyślny

Wszystkie domki, zarówno wykupione jak i nie, nie ulegają tzw. FloorClean`owi. Oznacza to, że rzeczy będą w domku dopóki nowy właściciel ich nie usunie.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 12:10   #197
kokoseq
Użytkownik Forum
 
kokoseq's Avatar
 
Data dołączenia: 21 06 2008

Posty: 83
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42+
Poziom mag.: 37
kokoseq ma numer GG 5991851
Domyślny

Moje pytanie brzmi następująco: Jak wystawić domek do licytacji, bo w tym poradniku jest napisane jak go sprzedać komuś
__________________
Reprezentuje JP
kokoseq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 12:40   #198
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kokoseq Pokaż post
Moje pytanie brzmi następująco: Jak wystawić domek do licytacji, bo w tym poradniku jest napisane jak go sprzedać komuś
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
No to logujesz się na stronie głównej, następnie houses i szukasz swojego domku. Na jego stronie będzie napisz "move out". Oczywiście, nie wybierasz opcji "sprzedaj komuś". Jeśli wszystko zaakceptujesz to opuścisz swój domek przy najbliższym ss.
Proszę bardzo, wystarczyło spojrzeć wyżej.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 13:55   #199
kokoseq
Użytkownik Forum
 
kokoseq's Avatar
 
Data dołączenia: 21 06 2008

Posty: 83
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42+
Poziom mag.: 37
kokoseq ma numer GG 5991851
Domyślny

dzięki wielkie :*
__________________
Reprezentuje JP
kokoseq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2008, 12:13   #200
Vindem
Użytkownik Forum
 
Vindem's Avatar
 
Data dołączenia: 09 02 2008
Lokacja: Suwałki

Posty: 96
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mercenarys
Świat: Antica
Poziom: 91
Skille: 16/25
Poziom mag.: 69
Domyślny

Witam.

Polecenia przydatne w gh:
W domach gildii działają polecenia ze zwykłych domków, a także dodatkowe, bardziej przydatne:
Nazwa postaci@Nazwa gildii - pozwala zaprosić do gh wszystkich postaci z gildii.
Nazwa rangi@Nazwa gildii - Pozwala zaprosić do gh ludzi z jednej z rang.


I właśnie tego nie rozumiem ocb??? Mam teraz GH i zamiast wypisywać wszystkie imiona, chce dać całą gilide... czy ktoś może wytłumaczyć mi to na przykładzie?

No i jeszcze jedno, widziałem że niektórzy właściciele sklepów, GH mogą udostępnić dostęp dla wszystkich graczy na servie, jaka to komenda?

Z góry dziękuję! Jakby co to ja użyłem opcji szukaj ale niestety nie znalazłem tego...

Yours~
Vindem jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:28.


Powered by vBulletin 3