Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 17-08-2008, 13:25   #201
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Jeśli przykładowo Twoja gildia nazywa się np "zieloni" to by dodać ich wszystkich do listy musisz napisać:

*@zieloni albo @zieloni (nie pamiętam już dokładnie).

Nigdy nie słyszałam o istnieniu komendy zapraszającej wszystkich. Mogli jednak wykorzystać już istniejące, na przykład ten zapis:

Cytuj:
Gwiazdka (*) zastępuje dowolny ciąg znaków, podczas gdy znak zapytania (?) - jedną, dowolną literę.
Być może wystarczy wpisać gwiazdkę na listę lub jakoś się z tym pobawić. Niestety, nie mam pacc i nie mogę sprawdzić.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 17-08-2008 o 13:27.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-08-2008, 14:24   #202
Vindem
Użytkownik Forum
 
Vindem's Avatar
 
Data dołączenia: 09 02 2008
Lokacja: Suwałki

Posty: 96
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mercenarys
Świat: Antica
Poziom: 91
Skille: 16/25
Poziom mag.: 69
Domyślny

Dzięki wielkie! Zaraz wypróbuje to...

No i działa xDD eh tylko jakoś nie mogę dojść do tego jak wszystkich zaprosić...

Ostatnio edytowany przez Vindem - 17-08-2008 o 14:32.
Vindem jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2008, 14:32   #203
egg
Użytkownik Forum
 
egg's Avatar
 
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Słubice
Wiek: 32
Wpisy bloga: 12

Posty: 290
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dao
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nox
Świat: Nerana
Poziom: 148
Skille: 130/76
Poziom mag.: 23
Domyślny Nietypowe.

Tak pobieżnie w sumie szukałem informacji o tym i przyznam się że lenistwo u mnie wygrało dlatego pytam.

Powiedzmy że:
Sytuacja dotyczy tego samego konta
Postać A ma domek na świecie A
Postać B ma domek na świecie B
Czy postać C może mieć drugi domek na świecie A ?

tzn. czy jedno konto może mieć dwa domki na danym świecie - różnymi postaciami
__________________
"The only thing necessary to triumph of evil is for good men to do nothing"
E. Burke - Tears of he Sun.

You want peace? Prepare for war!
Punisher.



egg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2008, 14:35   #204
Vindem
Użytkownik Forum
 
Vindem's Avatar
 
Data dołączenia: 09 02 2008
Lokacja: Suwałki

Posty: 96
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mercenarys
Świat: Antica
Poziom: 91
Skille: 16/25
Poziom mag.: 69
Domyślny

Niestety nie;/ jeden domek na jednym świecie. Max 5 domków (chyba) jest dopuszczalnych na jednym acc. Of course każdy na innym świecie. Ale jest jedna możliwość, że jedna osoba może mieć i domek i GH o ile jest liderem.
Vindem jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2008, 14:39   #205
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vindem Pokaż post
Niestety nie;/ jeden domek na jednym świecie. Max 5 domków (chyba) jest dopuszczalnych na jednym acc. Of course każdy na innym świecie. Ale jest jedna możliwość, że jedna osoba może mieć i domek i GH o ile jest liderem.
Trzech domków.

Nie wychodzi z tym zapraszaniem wszystkich? Możesz jeszcze ewentualnie spróbować z takim zapisem ?* lub też a* (? - zastępuje jeden znak, * - ciąg znaków).
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2008, 15:24   #206
cobby
Użytkownik forum
 
cobby's Avatar
 
Data dołączenia: 31 05 2008
Lokacja: Edron
Wiek: 25

Posty: 10
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
cobby ma numer GG Nie używam.
Domyślny

Potrzebuję pomocy.

Ostatnio opuściłem domek gdyż chciałem kupić nowy, lecz po opuszczeniu domku nie mogę żadnego kupić/licytować. Czy mogę coś z tym zrobić ?

P.S. Wyświetla mi się błąd iż nie mogę nic licytować do 9 września..
cobby jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2008, 15:27   #207
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez cobby Pokaż post
Potrzebuję pomocy.

Ostatnio opuściłem domek gdyż chciałem kupić nowy, lecz po opuszczeniu domku nie mogę żadnego kupić/licytować. Czy mogę coś z tym zrobić ?

P.S. Wyświetla mi się błąd iż nie mogę nic licytować do 9 września..
W jaki sposób opuściłeś domek, przez move out czy nie płacąc?
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2008, 15:28   #208
cobby
Użytkownik forum
 
cobby's Avatar
 
Data dołączenia: 31 05 2008
Lokacja: Edron
Wiek: 25

Posty: 10
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
cobby ma numer GG Nie używam.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
W jaki sposób opuściłeś domek, przez move out czy nie płacąc?
Move out.
cobby jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2008, 15:45   #209
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez cobby Pokaż post
Move out.
To nie wiem... Wygląda to na karę za niepłacenie - lecz raczej płaciłeś (chyba, że opuściłeś domek mając jakiś dług). Spytaj się w grze tutorów, coś powinni wymyślić. Być może jest to jakiś błąd.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 00:21   #210
shoq
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Posty: 915
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Mam pytanie. Co się stanie, jeśli mój kumpel będzie spał w moim domku (offline), a ja wyrzucę go na zewnątrz za pomocą Alana sio? Po prostu zniknie, czy też nie da się tak zrobić?
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez forum.tibia.pl
Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać?
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 00:33   #211
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shoq Pokaż post
Mam pytanie. Co się stanie, jeśli mój kumpel będzie spał w moim domku (offline), a ja wyrzucę go na zewnątrz za pomocą Alana sio? Po prostu zniknie, czy też nie da się tak zrobić?
Według mnie nie da się tak zrobić. Są inne sposoby, by wyrzucić kolegę z łóżka.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 13:10   #212
Pawelxd05
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 09 07 2008
Lokacja: Brzostówka

Posty: 5
Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 9
Skille: 25
Pawelxd05 ma numer GG 5905545
Domyślny pytanie

a gdzy sie nie ma pacca mozna kupic domek????
odpowiedz prosze napisac na pawelxd10@gmail.com
Pawelxd05 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 13:18   #213
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pawelxd05 Pokaż post
a gdzy sie nie ma pacca mozna kupic domek????
odpowiedz prosze napisac na pawelxd10@gmail.com
Nie można kupić domku bez premium account. Jedyne, co możesz zrobić, to poprosić osobę z paccem, by kupiła domek i pozwoliła Ci w nim mieszkać.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 29-08-2008 o 13:22.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 20:18   #214
Fureyka
Chica mala
 
Fureyka's Avatar
 
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
Wiek: 27

Posty: 584
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vindem Pokaż post
eh tylko jakoś nie mogę dojść do tego jak wszystkich zaprosić...
*
<znaaaaaaaaaaaki>
__________________



Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2008, 22:27   #215
Czubas
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 11 2008

Posty: 7
Domyślny

np domek kosztuje 500 a ja dam 600 za niego to będzie pisało ze dalem 100 ??
gdzie pisze ile kosztuje czynsz??

Ostatnio edytowany przez Czubas - 23-11-2008 o 22:29.
Czubas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2008, 00:13   #216
Argen
Użytkownik Forum
 
Argen's Avatar
 
Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Posty: 2,062
Domyślny

Jeśli jako pierwszy licytujesz domek, to będzie napisane, że dajesz 0, niezależnie czy dałeś 1 czy 1000. Jak ktoś cię przebije, to wyskoczy komunikat, że daje 1 lub 1000 itd.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2008, 06:06   #217
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czubas Pokaż post
gdzie pisze ile kosztuje czynsz??
Wysokość czynszu jest pokazana na stronie tibia.com, oznaczona jako "rent".

Przykładowo:
"The monthly rent is 980 gold (...)"
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2008, 09:19   #218
Czubas
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 11 2008

Posty: 7
Domyślny

czyli można powiedzieć ze cena każdego domku wynosi 0 gp jak nikt jeszcze nie zalicytował
dzięki Argen i Slythia
Czubas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2008, 22:10   #219
19_Hero_64
Użytkownik Forum
 
19_Hero_64's Avatar
 
Data dołączenia: 30 09 2008
Lokacja: Śląsk
Wiek: 20

Posty: 19
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Honera
Poziom: 16
Skille: lecą xD
Poziom mag.: 1
19_Hero_64 ma numer GG 620098
Domyślny

Za niedługo kupuje pacc i domek oczywiście,dużo się dowidziałem z poradnika ale mam jeszcze pytanie co do czynszu : czynsz pobiera sie automatycznie z banku czy musze komuś wysyłać ?

@topic
Poradnik świetny - krótko i na temat

@ Thx Slythia
|
|
V

Ostatnio edytowany przez 19_Hero_64 - 25-11-2008 o 21:41.
19_Hero_64 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2008, 22:11   #220
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 19_Hero_64 Pokaż post
Za niedługo kupuje pacc i domek oczywiście,dużo się dowidziałem z poradnika ale mam jeszcze pytanie co do czynszu : czynsz pobiera sie automatycznie z banku czy musze komuś wysyłać ?

@topic
Poradnik świetny - krótko i na temat
Czynsz jest pobierany automatycznie z banku.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:50.


Powered by vBulletin 3