Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 30-05-2007, 12:07   #21
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005

Posty: 2,346
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tabasco Pokaż post
No poradnik dobry sam w sumie z niego skorzystalem tylko jedno pytanko autor tematu radzi usunac plik
C:\WINDOWS\system32\services*****
Nie, właśnie tego masz nie usuwać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tabasco Pokaż post
sek tego ze pierwszy plik odnalazlem a 2 - systemowego nie Oo
Hmm jakies propozycje co by z tym zrobic ?
Pewnie masz ukryty albo właśnie pomyliłeś je ze sobą (ten evul to C:\Windows\Sevices. exe).
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-05-2007, 15:32   #22
Uther92
Użytkownik Forum
 
Uther92's Avatar
 
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Posty: 1,387
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight Pokaż post
wiesz, co do services . e x e to chyba raczej sa w porzadku, ale inne wpisy sa podejrzane. Radze dac loga z Hijacka i Silent Runner na forum Arcabit.
I tak tam trafi Oprócz forum arcabit na wszelki wypadek daj na http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/
@Edit
Czysto..prawie.
Usuń to:
C:\DOCUME~1\Komputer\USTAWI~1\Temp\update.tmp --- fałszywa aktualizacja
__________________
***
† Jarosław Krasuski (1974-2007)
***
Może wstawisz mi notkę ?
***
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę

Ostatnio edytowany przez Uther92 - 30-05-2007 o 15:39.
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2007, 18:51   #23
Lifter
Użytkownik Forum
 
Lifter's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2006

Posty: 412
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uther92 Pokaż post
I tak tam trafi Oprócz forum arcabit na wszelki wypadek daj na http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/
@Edit
Czysto..prawie.
Usuń to:
C:\DOCUME~1\Komputer\USTAWI~1\Temp\update.tmp --- fałszywa aktualizacja
Usunąłem to co mówisz : )

Jeszcze mam wątpliwości (nie wiem co to) do:

C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****

C:\WINDOWS\System32\svchost*****

C:\WINDOWS\System32\alg*****

C:\WINDOWS\system32\WgaTray*****

C:\WINDOWS\Explorer*****

C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****

D:\kopia\RNEFOL~1\DOKUME~1\MMDiag*****


C:\DOCUME~1\Komputer\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.649\Hi jackThis***** (wiem, że hijack, ale czy nie czasem coś podszywającego sie pod niego?)

Usunąć to, czy jest bezpieczne?

Ostatnio edytowany przez Lifter - 30-05-2007 o 19:04.
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2007, 20:08   #24
Lasooch
Użytkownik Forum
 
Lasooch's Avatar
 
Data dołączenia: 08 02 2006

Posty: 3,852
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Explorer. exe to chyba to, dzięki czemu w ogóle możesz foldery itp. przeglądać, reszta nie wiem, nie znam się; )

Btw, svchost. exe w procesach boinien być 1 czy kilka (a może 0?) bo w sumie widzę ich u siebie 8 w tej chwili ;>
__________________
If you come here... you'll find me. I promise.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2007, 20:46   #25
Olorion.
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 17 07 2004
Wpisy bloga: 3

Posty: 1,278
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lifter Pokaż post
Usunąłem to co mówisz : )

Jeszcze mam wątpliwości (nie wiem co to) do:

C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****

C:\WINDOWS\System32\svchost*****

C:\WINDOWS\System32\alg*****

C:\WINDOWS\system32\WgaTray*****

C:\WINDOWS\Explorer*****

C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****

D:\kopia\RNEFOL~1\DOKUME~1\MMDiag*****


C:\DOCUME~1\Komputer\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.649\Hi jackThis***** (wiem, że hijack, ale czy nie czasem coś podszywającego sie pod niego?)

Usunąć to, czy jest bezpieczne?
sprawdz hijackthis!'em
Olorion. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2007, 21:26   #26
Uther92
Użytkownik Forum
 
Uther92's Avatar
 
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Posty: 1,387
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
nie wiem
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
czyste
C:\WINDOWS\System32\alg*****
czyste...chyba
C:\WINDOWS\system32\WgaTray*****
ma sie pirata co ?
C:\WINDOWS\Explorer*****
czyste
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
czyste
D:\kopia\RNEFOL~1\DOKUME~1\MMDiag*****
nie wiem co to O.o

C:\DOCUME~1\Komputer\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.649\Hi jackThis***** (wiem, że hijack, ale czy nie czasem coś podszywającego sie pod niego?)
Tymczasowy plik loga hijackthis...chyba
__________________
***
† Jarosław Krasuski (1974-2007)
***
Może wstawisz mi notkę ?
***
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2007, 13:41   #27
Kean_Arcaron
Użytkownik forum
 
Kean_Arcaron's Avatar
 
Data dołączenia: 17 03 2007

Posty: 18
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fire Society
Świat: Menera
Poziom: ~50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
Domyślny

Mam pytanko. Który plik w folderze "etc" mam wy edytować i wpisać "127.0.0.1 owntibia.com
127.0.0.1 vip.owntibia.com
127.0.0.1 87.98.239.19 " ?
Kean_Arcaron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2007, 14:17   #28
Gatho Gokhinin
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 19 02 2005
Wiek: 29

Posty: 215
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Hosts- otworz go notatnikiem (np otworz notatnik i przecignij plik na puste pole)
Dobra robota ;] Jestem z siebie zadowolony bo żadnego szitu na kompie nie mam, dzięki
Gatho Gokhinin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2007, 17:12   #29
haxzproxx_bat
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 31 05 2007

Posty: 13
Domyślny

- W win98 istnieje plik \WINDOWS\services\ ale nie jest to plik .e x e


najprawdopodobniej systemowy:
PHP Kod:
# Copyright (c) 1993-1995 Microsoft Corp.
#
# Ten plik zawiera numery portów dla usług zdefiniowane w
# RFC 1060 (przydzielone numery).
#
# Format:
#
# <nazwa usługi>  <numer portu>/<protokól>  [alias...]   [#<komentarz>]


Ostatnio edytowany przez haxzproxx_bat - 31-05-2007 o 18:43.
haxzproxx_bat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2007, 18:31   #30
Uther92
Użytkownik Forum
 
Uther92's Avatar
 
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Posty: 1,387
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez haxzproxx_bat Pokaż post
- Jak rozumiem taka opcja jest tylko na Xp? W Win98 nie moge odnalesc takiej sciezki:"\WINDOWS\system32\drivers\etc"

\/-------------------------------------------\/
/EDITED

Plik Host w WIN98 jest w WINDOWS/
edytuje go w notatniku
dodaje do konca wpis:
127.0.0.1 owntibia.com
127.0.0.1 vip.owntibia.com
127.0.0.1 87.98.239.19

ale zapisuje jako plik textowy. MA KTOS POMYSL JAK TO ZAPISAC? WIN 98!!
/\--------------------------------------------/\



- W win98 istnieje plik \WINDOWS\services\ ale nie jest to plik .e x e


najprawdopodobniej systemowy:
PHP Kod:
# Copyright (c) 1993-1995 Microsoft Corp.
#
# Ten plik zawiera numery portów dla usług zdefiniowane w
# RFC 1060 (przydzielone numery).
#
# Format:
#
# <nazwa usługi>  <numer portu>/<protokól>  [alias...]   [#<komentarz>]

Zdaje sie, że w win98 to normalny plik systemowy, ale nigdy nie miałem i raczej nie będę miał win 98, żeby sprawdzić
__________________
***
† Jarosław Krasuski (1974-2007)
***
Może wstawisz mi notkę ?
***
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2007, 16:55   #31
Zaphi
Użytkownik Forum
 
Zaphi's Avatar
 
Data dołączenia: 18 05 2005

Posty: 101
Domyślny

co do tibi sciagam tylko same .rec i nic mi sie nie stalo od 3 lat i pewnie sie nie stanie
bezpieczenstwa nigdy za wiele
a jak sie ktos podnieca tym ze ktos hackuje i ma free itemki i sam chce hackowac to wlasnie oni staja sie najczestszymi ofiarami

topic
tez sie zabezpieczylem* ; )
Zaphi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2007, 16:03   #32
Makaveli Tha Don
Użytkownik Forum
 
Makaveli Tha Don's Avatar
 
Data dołączenia: 03 04 2006
Lokacja: Sfargront

Posty: 79
Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Arcanium
Świat: Iridia
Poziom: 007
Skille: 7/9
Poziom mag.: 4
Domyślny

Dzisiaj sciagnalem bot o nazwie Tibia Auto. Po zainstalowaniu go zauwazylem, ze na pulpicie pojawil sie dziwny plik o nazwie "server*****". Zorientowalem sie, ze to plik owntibii, wiec sciagnalem "owntibia-deleter". Program wykryl owntibie, ale nie moglem jej usunac. Zajzalem do tego tematu i sciagnalem "Hijackthis!". Zrobilem skan i nie wiem ktory plik jest tym "owntibiowym.
Prosze o pomoc!
Udostepniam zapis mojego logu:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 14:49:04, on 2007-06-06
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
C:\=WSZYSTKIE=\Winamp\Winampa*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore*****
C:\Documents and Settings\adrian\Pulpit\HijackThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://www.find.fm/?aid=95&sid=99
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: (no name) - {01E69986-A054-4C52-ABE8-EF63DF1C5211} - (no file)
F2 - REG:system.ini: Shell=
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: BitComet ClickCapture - {39F7E362-828A-4B5A-BCAF-5B79BFDFEA60} - C:\Program Files\BitComet\tools\BitCometBHO_1.1.3.28.dll
O2 - BHO: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: XBTB04482 - {D72F6457-DDC6-4bc2-9DB5-97AD696800B6} - C:\PROGRA~1\FINDFM~1\toolbar.dll (file missing)
O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\=WSZYSTKIE=\Winamp\Winampa*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WinVNC] "C:\Program Files\UltraVNC\WinVNC*****" -servicehelper
O4 - HKLM\..\Run: [MediaKey] C:\PROGRA~1\INTERN~2\MEDIAKEY*****
O4 - HKLM\..\Run: [CTRegRun] C:\WINDOWS\CTRegRun*****
O4 - HKLM\..\Run: [CloneCDTray] "C:\Program Files\SlySoft\CloneCD\CloneCDTray*****" /s
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [Shell] "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders\ibm00001*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] C:\Program Files\Steam\Steam***** -silent
O4 - HKCU\..\Run: [BitTorrent] "C:\Program Files\BitTorrent\bittorrent*****" --force_start_minimized
O4 - Startup: UniSpiker-2.6.lnk = ?
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl*****
O8 - Extra context menu item: Download all links using BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddAllLink.htm
O8 - Extra context menu item: Download all videos using BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddVideo.htm
O8 - Extra context menu item: Download link using &BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddLink.htm
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsu...?1130355726364
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: NetTime (NetTimeSvc) - Unknown owner - C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\NetTime\NeTmSvNT**** * (file missing)
O23 - Service: VNC Server (winvnc) - Unknown owner - C:\Program Files\UltraVNC\WinVNC*****" -service (file missing)
__________________
Lock me in a cage I'll display my rage
Surround the court buildin with the gauge and spray
They wonder if I'll go when I'm finally sentenced
On my knees to God, beggin for repentence.

Only God Can Judge Me, Nobody Else.
Makaveli Tha Don jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 15:19   #33
Fixchecked
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 09 06 2006

Posty: 28
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 40
Poziom mag.: 41
Domyślny

Czegoś tu nie rozumiem,jeśli mam w logu wpis:
C:\WINDOWS\system32\services*****
to znaczy że mam owtibie?
Fixchecked jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 15:45   #34
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005

Posty: 2,346
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fixchecked Pokaż post
Czegoś tu nie rozumiem,jeśli mam w logu wpis:
C:\WINDOWS\system32\services*****
to znaczy że mam owtibie?
Nie, to jest plik systemowy.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 21:03   #35
JanCzarny
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 23 09 2006

Posty: 50
Domyślny

Atrybut w pliku hosts tylko do odczytu zabezpieczy to przed zmianami w tym pliku i można zrobić trik żeby windows zainstalować w innym katalogu niż windows Np C:/winnt -- Taki jest w Win 2000

oraz można zablokować operacje zapis dla danego użytkownika w zakładce zabezpieczenia i logować się użytkownika a nie Admina dla Bezpieczeństwa

@up Makaveli Tha Don
Plik Service***** Jest Chroniony Windows Protect System Files
Który w Częściowo jest wyłączony w Trybie awryjnym
A najlepiej taki plik usunać z dos a dla NTFS - Dos pod NTFS
Ale c/windows/sytem32/services***** --- Jest Ważny plikiem sytemowym znam efekt jego usunęcia

http://img78.imageshack.us/my.php?im...serviceef6.jpg -- Pliki muszą mieć podpis MC
Oraz sprawdzać datę utworzenia pliku.

Ostatnio edytowany przez JanCzarny - 07-06-2007 o 21:42.
JanCzarny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2007, 21:56   #36
Xanthil
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 08 04 2007

Posty: 26
Stan: Niegrający
Domyślny Dzieki

LOL Gdyby nie ten poradnik mialbym po moim koncie!!! THX
Xanthil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 12:55   #37
Adam'eq
Zbanowany
 
Data dołączenia: 03 05 2007

Posty: 29
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Askara
Adam'eq ma numer GG 9523048
Domyślny

Super poradnik ale ja mam jedno pytanie w jaki sposób może dostać się owntibia do mojego kompa?? proszę o odpowiedź
Adam'eq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 15:02   #38
xelimag
Użytkownik Forum
 
xelimag's Avatar
 
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: ::::.BDG.::::

Posty: 23
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xelimag
Profesja: Sorcerer
Gildia: Fine day
Świat: Aldora
Poziom: 30
Skille: 17/20
Poziom mag.: 28
Domyślny Owntibia

Witam Mam Pytanie Chodzi mi o 3 Punkt

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 owntibia.com
127.0.0.1 vip.owntibia.com
127.0.0.1 87.98.239.19

Czy Dobrze to Zrobiłem? Proszę O odpowiedź
__________________
xelimag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 15:05   #39
Uther92
Użytkownik Forum
 
Uther92's Avatar
 
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Posty: 1,387
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adam'eq Pokaż post
Super poradnik ale ja mam jedno pytanie w jaki sposób może dostać się owntibia do mojego kompa?? proszę o odpowiedź
Przez pliki ściągnięte z internetu, oraz jak nie aktualizujesz systemu to przez exploita.

@Up
Wszystko dobrze.
__________________
***
† Jarosław Krasuski (1974-2007)
***
Może wstawisz mi notkę ?
***
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 15:10   #40
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 30
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,450
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Yy.. co do metody usunięcia trochę do bani, za dużo zachodu, istnieją lepsze, prostsze metody.

Skorzystałem jednak z tego wpisu do "host", może się kiedyś przyda
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:09.


Powered by vBulletin 3