Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 26-10-2009, 21:33   #1
Sheel
Użytkownik Forum
 
Sheel's Avatar
 
Data dołączenia: 24 10 2009
Lokacja: Kosmos
Wiek: 24

Posty: 16
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Eks Shell
Profesja: Rookstayer
Świat: Celesta
Poziom: 5
Sheel ma numer GG 668507 Send a message via Skype™ to Sheel
Domyślny Hotkeys dla maga

Hej, mam pytanko. Jak ustawić hotkeys we tibii?
Sheel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-10-2009, 21:37   #2
Avena
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 27 08 2008

Posty: 35
Domyślny

"we" tibii hotykeye ustawia sie przez options>hotkeys
Avena jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2009, 21:55   #3
Sheel
Użytkownik Forum
 
Sheel's Avatar
 
Data dołączenia: 24 10 2009
Lokacja: Kosmos
Wiek: 24

Posty: 16
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Eks Shell
Profesja: Rookstayer
Świat: Celesta
Poziom: 5
Sheel ma numer GG 668507 Send a message via Skype™ to Sheel
Domyślny

Boże, ale co mam tam napisać?!
Sheel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2009, 22:05   #4
TheSnake
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 04 2008
Lokacja: Bytom

Posty: 17
TheSnake ma numer GG 2968525
Domyślny

Exura
TheSnake jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2009, 22:31   #5
Sidis
Użytkownik Forum
 
Sidis's Avatar
 
Data dołączenia: 16 06 2009

Posty: 252
Domyślny

Wpisujesz sobie "jakiegoś czara", klikasz "Send automatically" (czy jakoś tak) i wtedy jak klikniesz hotkeya do którego przypisałeś owy czar, masz wystarczająco many itp. to włala! Czar wypowiedziany, i nawet efekty widać!
__________________
Cytuj:
gdzie jest napisane ze trzeba pisac po polsku ja moze mam swoj jezyk i tak pisze! (nawet jesli rozni sie jednym slowem od waszego)
Ileż można znaleźć wytłumaczeń na brak słownika w domu
Sidis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2009, 20:26   #6
kropik
Użytkownik Forum
 
kropik's Avatar
 
Data dołączenia: 30 12 2008
Lokacja: ...

Posty: 433
Stan: Na Emeryturze
Imię: re
Gildia: ta
Świat: rd
Poziom: ed
Domyślny

Jemu chodzi o to jakie hotkeye ustawić żeby było wygodnie.

Ja magiem na 27 lvlu z PACC miałem takie

F1: Exura
F2: Mana potion
F3: Exori frigo
F4: Exori vis (zmieniałem w zależności od tego gdzie expiłem ale frigo pozostawał taki sam
F5: Exura
F6: Exura gran
F7: Jakąś rune (Icicle / gfb / hmm i tym podobne)

Dalej według siebie można ustawić.
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xevez Pokaż post
ale fjuta mi nie pozwalają używać :|
ej mi tez ;<
kropik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2009, 22:05   #7
Bigzone
Użytkownik Forum
 
Bigzone's Avatar
 
Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Łódź

Posty: 216
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Isara/Harmonia
Domyślny

Ja mam tak
F1 Utamo vita
F2 exura gran
F3 exura vita
F4 exana pox
tu mam przegródkę na klawie, co pozwala latwiej trafiac w hoty po dotyku
F5 hur/ugh
F6 health pota
F7 manapota
F8 rope
tu mam przegródkę na klawie, co pozwala latwiej trafiac w hoty po dotyku
F9 exura
F10 exura gran
F11 flam hur
F12 exori vis
__________________
(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki
aby pomóc mu w zawładnięciu światem!!!
Bigzone jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2009, 12:41   #8
kropik
Użytkownik Forum
 
kropik's Avatar
 
Data dołączenia: 30 12 2008
Lokacja: ...

Posty: 433
Stan: Na Emeryturze
Imię: re
Gildia: ta
Świat: rd
Poziom: ed
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bigzone Pokaż post
Ja mam tak
F1 Utamo vita
F2 exura gran
F3 exura vita
F4 exana pox
tu mam przegródkę na klawie, co pozwala latwiej trafiac w hoty po dotyku
F5 hur/ugh
F6 health pota
F7 manapota
F8 rope
tu mam przegródkę na klawie, co pozwala latwiej trafiac w hoty po dotyku
F9 exura
F10 exura gran
F11 flam hur
F12 exori vis
Ja bym się w takich nie połapał, i po co druidowi health potion? Ja bym wolał tam ustawić ih'a albo uh'a, przyda się jak many zabraknie. A tak przy okazji też mam takie przegródki
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xevez Pokaż post
ale fjuta mi nie pozwalają używać :|
ej mi tez ;<
kropik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2009, 15:06   #9
Tomcio Pall
Użytkownik Forum
 
Tomcio Pall's Avatar
 
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Wiek: 27

Posty: 519
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
Tomcio Pall ma numer GG 1669739
Domyślny

F1 - Exura Gran(Chyba, że masz bota to UH)
F2 - Exura(Chyba, że masz bota to dowolnie)
F3 - Gran Hur
F4 - Utama
F5 - Manasy
F6 - Exani Hur "Up
F7 - Exani Hur "Down
F8 - Exori xxx
F9 - SD
F10 - Exori xxx
F11 - Exevo Vis Hur/Tera Hur
F12 - UE

Zwykle używałem czegoś takiego.
__________________
'Świat schodzi na psy, razem z nim Ty wierzysz mi?'
'Niech rap da Tobie siłę, nadzieje i wiarę'
Tomcio Pall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 10:50   #10
Inferniak2
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 17 04 2009
Lokacja: Europa

Posty: 54
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Inferna
Poziom mag.: 99
Domyślny

f1 manas
f2 healka (nie używam) opcjonalnie czar leczący lub uh/ih
f3 inny potion/runka do leczenia, bądź lina
f4 exura
f5 sd (45 lvl) lub inna runka atakująca (hmm)
f6 exura gran
f7 dowolne exori
f8 utani hur/gran hur
dobrze mieć tu przegródkę
f9 utamka
f10 frigo/terran hur (opcjonalnie dla maga flam lub vis)
f11 terra hur/frigo hur (vis/flam)
f12 mniej ważny czar typu exana pox poźniej można mieć mwalla

Nie polecam czaru exura vita, ponieważ zjada zbyt dużo many. exura gran daje wystarczająco dużo zdrówka. Nie zapomnij, że masz też hotkeye typu f1+ctrl/shift. Tam można mieć czary do levitate lub szpadel.
Inferniak2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 11:44   #11
Dogix
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 24 09 2009

Posty: 65
Stan: Na Emeryturze
Świat: Morgana
Poziom: 10
Skille: 10/20
Poziom mag.: 1
Domyślny

Dla mnie, to to jest najlepsze ustawienie uzywam go od kąd wprowadzono hotkeye ;0

f1 exura
f2 exura gran
f3 exura vita
f4 utamo vita
f5 utani gran hur
f6 exevo gran mas vis
f7exevo vis hur
f8exevo gran mas flam
f9 SD
f10 mana potion
f11 exori frigo
f12exori vis/flam/tera/mor (zalezy gdzie expie) (mam tu częsciej m walla i zmieniam na f11 "Strajki"

Shift+f1 exani hur "Up
shift+f2 exani hur "Down
shift +f3 exani tera
shift + f4 utevo res ina "Fire elemental (NA PK)
__________________
Zapraszam do komentowania
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=224859
Dogix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 16:33   #12
Marecki666
Użytkownik Forum
 
Marecki666's Avatar
 
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: Lublin

Posty: 579
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: Innomin8s
Świat: noobtional pvp
Domyślny

7.6 - f1 gran hur
f2 exura gran
f3 exori vis
f4 utamo vita
f5 exevo gran mas vis
f6 exori mort
f7-f12 wg upodobania

8.53 - f1-f5 exura gran
f6-f7 exura
f8-f10 sd
f11-f12 manas
Marecki666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 17:19   #13
Radzio95
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 12 05 2008
Lokacja: Rybnik

Posty: 69
Stan: Niegrający
Imię: Shic Siro
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 54
Poziom mag.: 48
Domyślny

f1:Exura
f2:exana pox
f3:exura gran
f4:utamo vita

f5:exevo flam hur
f6:exevo vis lux
f7:exevo gran mas res(czy jakos tak)
f8:exevo vis hur

f9:utana vid
f10:czar na sd
f11:czar na gfb
f12:czar na explo
Shift+f1:Mana potion
Shift+f2:Strong Mana potion
__________________
12:20 Uliczny Zebrak [22]: < -- * ~~ / BUY : FREE ITEMS / THAIS / TRAVEL IF YOU GIVE ME MORE THAN 10 ITEMS \ ~~ * -- >
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bristan Pokaż post
i na co mu na rooku te 100cc ? Mógłby mieć i 1kk i co z mu z tego jak na main nawet tego nie wyniesie. haha
Radzio95 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 18:29   #14
Morganin
Zbanowany
 
Data dołączenia: 24 11 2007
Lokacja: a huj ci do tego
Wiek: 44

Posty: 170
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: a huj ci w dupe
Poziom: big
Skille: hoho
Poziom mag.: ..
Domyślny

co wy pierdolicie ;d
ja myślałem, że to tylko u mnie te przegródki :O
może jeszcze powiecie, że przycisk spacji macie dłuższy niż inne klawisze?
myślę, że F1-exura i F12-sd wystarczy ^^
Morganin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2009, 23:03   #15
Voltres
Użytkownik Forum
 
Voltres's Avatar
 
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: Częstochowa!

Posty: 29
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Morgana
Domyślny

f1-exura
f2-exura gran
f3-manas
f4-strike
f5-ue
f6-gran hur
f7-utamka
f8-sd
f9-paral/sd
f10-vis hur
f11-mwal
f12-empty
Voltres jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2009, 00:47   #16
Xexomortiss
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 15 10 2008
Lokacja: wrocław
Wiek: 26

Posty: 26
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Celesta ;]
Poziom: 66
Skille: 83/68
Poziom mag.: ^^
Domyślny

f1-manas
f2-exura
f3-exura gran
f4-exori frigo
f5-utani gran hur
f6-utamka
f7-
f8-(flam hur, vis ,lux kto co lubi)
f9-m wall
f10-
f11-exani hur "up
f12exani hur "down
Xexomortiss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2009, 09:47   #17
Clockwerk
Użytkownik Forum
 
Clockwerk's Avatar
 
Data dołączenia: 05 07 2009
Lokacja: Białystok

Posty: 438
Imię: Ciocia
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Raz Dwa Trzy
Świat: Berylia
Domyślny

dobra koniec
nie podniecać sie tymi hotkeyami :s
kolo chyba już załapał
__________________
Seereek aka Leeawe ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=225194



15:06 Gengla [35]: czemu nie dziala komenda !pacc ?? przeciez mam 1 cc
Clockwerk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2009, 17:46   #18
ognik
Użytkownik Forum
 
ognik's Avatar
 
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: W piewnicy

Posty: 88
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: >.<
Skille: <><><>
Poziom mag.: <>
ognik ma numer GG 7735395
Domyślny

f1-exura
f2-exura gran
f3-potki
f4-strike
f5-ue
f6-gran hur
f7-utamka
f8-uh
f9-exori
f10-vis hur
f11-mwal
f12-empty

na reszcie hotów możesz sobie ustawić jakieś bajeranckie teksty xD
klikać >>>http://doladujsie.com.pl/index.php?q=set&u=86
__________________
Xerena>Berylia



http://doladujsie.com.pl/index.php?q=set&u=86 <<darmowe doładowania na kom. wbij i pomóż a ja pomoge Tobie
ognik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2009, 00:13   #19
Decade
Użytkownik Forum
 
Decade's Avatar
 
Data dołączenia: 22 04 2008

Posty: 629
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
Domyślny

ja musialem sobie zrobic jakies normalne hotkeys jak zaczalem grac bez bota no i wykombinowalem to:

F1 - exura
F2 - strong mana pot
F3 - jakis strike
F4 - exura gran
F5 - Jakas runa ktorej uzywam do expa (np fireball albo avalanche)
F6 - SD
F7 - rage of the skies
F8 - magic wall
F9 - exani hur "up"
F10 - lina
F11 - utani gran hur
F12 - exani hur "Down"

Dodatkowo ustawilem

Ctrl + F2 - Vis Hur
Ctrl + F3 - Flam hur (Z ctrl jest lepiej niz bez bo i tak musisz sie obrocic uzywajac ctrl + strzalki)

Ctrl + F12 fire elemental

Shift + F1 utamo vita

exane pox zawsze wpisywalem szybko recznie.
__________________
zgadnij czego juz nie gram...

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active
Decade jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2009, 12:56   #20
AdiZgOlekk
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 26 10 2008
Lokacja: ZGORZELEC

Posty: 368
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Pandoria
Domyślny

f1-utani gran hur
f2-exura
f3-utamo vita
f4-exura gran
f5-jakis strike (w zaleznosci na co ide expic)
f6-m wall
f7-ue zazwyczaj flam, vis czasami jak ide np. na frosty z ue pociskac
f8-exura vita
f9-sd
f10-gmp
f11-uh
shift+f1-exani hur "up
shift+f2-exani hur "down
shift+f3-exani tera
shift+f4-exiva "
shift+f5-utevo res "fire elemental

a jesli chodzi o druida to w f5 zamiast strike to wild growth rune a w f7 zamiast ue to paralyze rune, f8 exura sio a pod shift+f6 exura gran mas res, ale druid i tak glownie na akcje

Ostatnio edytowany przez AdiZgOlekk - 16-11-2009 o 12:59.
AdiZgOlekk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:55.


Powered by vBulletin 3