Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 23-01-2011, 15:57   #1
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny Lagi na Viscie - Prosze o pomoc

Mam straszne na laptopie lagi na Vista home premium probowałem roznych sposobow aby ich uniknac:
wylaczałem wszystkie niezbedne procesy,zmieniałem grafike itp..
temperatura procesora wynosi 34 stopnie.
Moja karta to Intel GMA x3100
mam tylko direxct 5
PROSZE O POMOC Z GORY DZIEKUJE
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-01-2011, 16:00   #2
Vasudanin
Słitaśny Krulik
 
Vasudanin's Avatar
 
Data dołączenia: 21 05 2007
Wiek: 25
Wpisy bloga: 64

Posty: 2,049
Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

A reszty domyślać się mamy sami?
__________________
Notek!
_
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2011, 18:18   #3
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny

Gra chodzi plynnie przez 5 min nastepnie sa 5 minutowe lagi potem wszystko wraca do normy probowałem wielu sposobow
Reszty tzn?
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2011, 18:37   #4
Vasudanin
Słitaśny Krulik
 
Vasudanin's Avatar
 
Data dołączenia: 21 05 2007
Wiek: 25
Wpisy bloga: 64

Posty: 2,049
Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Zainstaluj sobie directx'a 9/wyżej. Może coś Ci się grzeje.
Ile masz ram'u i jaki procek?
__________________
Notek!
_
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2011, 18:48   #5
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny

2 giga ram
procek :Unknown, 1600 MHz (4 x 400)

--- dominik101010 dodał 1 minut i 7 sekund później ---

A co do direxcta to nie moge zainstalowac 9 gdzy Vista nie obsluguje 2 directow i tu jest własnie problem probowałem juz wiele razy i lipa..

Ostatnio edytowany przez dominik101010 - 23-01-2011 o 18:48. Powód: Automerged Doublepost
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2011, 01:02   #6
Lord Dreathan
Użytkownik Forum
 
Lord Dreathan's Avatar
 
Data dołączenia: 06 08 2004
Wiek: 29
Wpisy bloga: 4

Posty: 1,520
Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Sprawdz ile masz fpsow w Tibi, jak masz jakas kosmiczna liczbe 100+ to obniz do 60 i tyle. Moze pomoze
__________________
Althunus, Fallen Dark, Harlequin Vito, Gutesco Vito, Acutus and Sinistril - always in my heart.

"We are falling - falling to rise"


Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2011, 18:44   #7
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny

nadal lagi no ja nie wiem co sie dzieje kiedys wszystko smigało elegancko nie wiem co moze byc przyczyna.. moze macie jeszcze jakis pomysł..
mam podobny w zasadzie taki sam problem jak ten kolega http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=2055705

--- dominik101010 dodał 17 minut i 38 sekund później ---

mysle ze przyczyna jest mala ilsoc fps mam od 4 do 11 tylko jak to zrobic? jak zwiekszyc fps?

Ostatnio edytowany przez dominik101010 - 24-01-2011 o 18:44. Powód: Automerged Doublepost
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2011, 20:21   #8
Salorek
Użytkownik Forum
 
Salorek's Avatar
 
Data dołączenia: 06 12 2010

Posty: 69
Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Może to nie wina windowsa a internetu?
__________________
I'm going after them because they are going to be me know how it's called loyalty
Salorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2011, 14:25   #9
__HAPPY_SVEN__
Użytkownik Forum
 
__HAPPY_SVEN__'s Avatar
 
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2

Posty: 318
Stan: Zbanowany
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 67
Domyślny

]

nie ten dział
__HAPPY_SVEN__ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2011, 19:09   #10
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny

niesadze zeby to była wina internetu.Mam 4 mb jak cos ;p no nw moze to przez mala ilsoc fps bo jak wyzej wspomniałem mam ich od 4 do 11 max
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2011, 20:51   #11
Thunus
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 03 04 2008

Posty: 201
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 11x
Poziom mag.: 6x
Thunus ma numer GG 4279956
Domyślny

Mała liczba fsp nie zależy od neta...

Wywal viste i zainstaluj coś innego,nie warto się z nią męczyć.Taka moja mała rada.
__________________
Linux for ever
Program mojej roboty - Hotkeyschanger dla Linuxa: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=232568
Thunus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2011, 01:12   #12
dominik101010
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 01 2011

Posty: 6
Domyślny

problem ejst w tym ze probowałem przinstalowac windowsa i nic z tego gdyz sa na tym laptopie zapewn zastrzezone prawa autorskie xDD wiem ze to ddziwne ale naprawde sie nie da -,-
dominik101010 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2011, 02:13   #13
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dominik101010 Pokaż post
problem ejst w tym ze probowałem przinstalowac windowsa i nic z tego gdyz sa na tym laptopie zapewn zastrzezone prawa autorskie xDD wiem ze to ddziwne ale naprawde sie nie da -,-
Jakie zastrzeżone prawa autorskie? Jeśli będziesz instalował normalnie, bez recovery, to wszystko ładnie powinno pójść. Problem może być ze sterownikami, lecz te z Visty są kompatybilne na 7.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2011, 13:10   #14
Vermilion
Użytkownik Forum
 
Vermilion's Avatar
 
Data dołączenia: 05 11 2007
Lokacja: s piekua

Posty: 179
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Masz net przez kabel, czy Blueconnect/inny łajerless syf? Bo na bezprzewodowych ściągasz powiedzmy film z prędkością 400kb/s a jest ping 23489127348 i i tak są lagi. I podaj ile masz ramu.
__________________
15:25 Ten Oto Knight [15]: Soul Binger to chlopak i oszust Zal mi tego Nooba i udaje cwaniaka jego mama nie ma plecuw a on pisze uszami

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mentuss Pokaż post
ej blind orc jest orkiem
ORLY???!!!!111?
Vermilion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2011, 15:27   #15
voice
Użytkownik Forum
 
voice's Avatar
 
Data dołączenia: 08 06 2010
Lokacja: Puławy

Posty: 479
voice ma numer GG 8133179
Domyślny

@Up -
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dominik101010 Pokaż post
2 giga ram
procek :Unknown, 1600 MHz (4 x 400)
Czytamy ze zrozumieniem. Tak jak inny powiedzieli - wywal viste, zainstaluj XP ew. Se7en.
__________________

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ruszek Pokaż post
Rozmowa z Klaudią +8 do motywacji, Marta +20 do medżik penetrejszyn.

------------------------------------------
100 post - 11 lipiec 2011 16:42
200 post - 3 sierpień 2011 15:03
300 post - 14 wrzesień 2011 19:07
400 post - 11 października 2011 16:41
voice jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:56.


Powered by vBulletin 3