Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 26-07-2011, 15:51   #1
littleTomus
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Problem z odpełnianiem.

Otóż mam painta,i chciałem się zająć fake'ami.
Grafikami zajmuję się od 3 lat.
I napotkałem pewien problem.
Pobrałem arsenał fake'owy Arashela w wersji v4.0 i otworzyłem plik z dodatkami terenowymi (rośliny i urozmaicenie terenu trawiastego).
Tam wszystkie grafiki są na różowym tle.
Kiedy biorę gumkę i na pierwszoplanowy kolor zaznaczam ten róż,na drugoplanowy biały i czyszczę PPM nic się nie dzieje. Ten sposób nie działa.
Wie ktoś czemu?
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-07-2011, 00:51   #2
voice
Użytkownik Forum
 
voice's Avatar
 
Data dołączenia: 08 06 2010
Lokacja: Puławy

Posty: 479
voice ma numer GG 8133179
Domyślny

A nie lepiej najpierw wylać białą farbę na tło, a resztę dopełnić ołówkiem o średnicy 1px? Dzięki temu szybciej uporasz się grafikami w paincie (zaznaczenie przezroczyste ^^), a potem zalejesz znowu to różową farbą.
__________________

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ruszek Pokaż post
Rozmowa z Klaudią +8 do motywacji, Marta +20 do medżik penetrejszyn.

------------------------------------------
100 post - 11 lipiec 2011 16:42
200 post - 3 sierpień 2011 15:03
300 post - 14 wrzesień 2011 19:07
400 post - 11 października 2011 16:41
voice jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2011, 15:23   #3
littleTomus
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Czemu niby lepiej? Trick z gumką jest szybszy i chcę go naprawić lecz nie wiem jak
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:24.


Powered by vBulletin 3