05-06-2011, 13:32 | #1 | ||||||||
Użytkownik Forum
|
Spike Sword - Mity Obalone/Potwierdzone + Informacje!
Siemka. Ostatnio zacząłem się interesować Spajkiem. Ten temat jest dla tych, co chcą odgadywać zagadki Rooka. Poświęciłem cały tydzień na znalezienie wszystkich informacji na jego temat, spike sworda i mino maga, oraz innych rzeczy powiązanych ze sobą. Mam nadzieję ze to się przyda ;p. Opisze tu teraz wszystkie czynniki ktore albo sa calkiem zwiazane albo tylko czesciowo ze spike swordem.
- Książka z Ab - Chyba najciekawsze znalezisko o Spike'u. Możecie o niej przeczytać tutaj: Cytuj:
Tłumaczenie nie jest moje, znalazłem to w internecie + dodałem parę poprawek, aby było choć trochę czytelne - Hyacinth i szczur - Druga pogłoska, która mnie bardzo zaciekawiła. Jak wiemy, Hyacinth boi się szczurów. Wiemy też, że sprzedaje potiony (kiedyś fluidy), czyli możemy wywnioskować, że zna się na magii. A przy wejsciu do Mino Hell, spotykamy jednego, nie pasującego do niczego szczura. Według tej pogłoski, Hyacinth zna Mino Maga (to akurat jest faktem, jeżeli napiszesz do niego "magic" powie, że jest jednym z kilku, którzy znają się na magii, niestety wyczuwa zło rodzące się gdzieś pod ziemią), i może go pokonać (albo otworzyć drzwi magią), lecz boi się tego jednego szczurka. Dlatego może on zawierać wskazówkę. Może musimy mieć większy lvl, i wtedy nam powierzy pokonanie Minosa? Trzeba pokombinować. Niektórzy mówią że on może mieć klucz, lecz wg. mnie nie może. Dlaczego? Ponieważ drzwi do komnaty Mino Maga "zostały zamkniętę magią", a klucz to raczej rzecz, przedmiot, a nie "abstrakcja" tak jak magia. Jak już, to może to być klucz zaklęty przez magię "Magical Key". - Goblin Hell i Sword of Fury - Następna ciekawostka, bardzo zaskakująca. Otóż przy wejściu do Goblin Hell Quest jest tabliczka z napisem: "Temple of the all consuming Cheese Only true believers may enter", co oznacza "Świątynia dla wszystkich, co jedzą ser (!?). Tylko prawdziwie wierzący mogą wejść". Sword Of Fury, czyli Spike Sword, nawiązując do książki z Ab, "[...] i będzie tam tak długo dopóki nie pojawi się skromny by posiąść miecz, który był więcej pobłogosławiony niż przeklęty. ", może posiąść osoba skromna. Skromny=Wierzący, w pewnym sensie . Może to jest rozwiązaniem? - Teoria kamieni Goblin Hell/Sword of Fury - Jak wiemy, w nagrodach na Goblin Hell są ognie wraz z kamieniami, bardzo podobne do tych, co otaczają Spajka. Zamieszczę tu obrazki autorstwa Tropixiusa/Czarnego z Tibia.net.pl: Gdyby przyjąć, że na czas zniknięcia Spike Sworda, ogień zmniejsza się o "2 stopnie", zarówno wokół otaczających go kamieni, jak i przy tym miejscu, to biorąc pod uwagę, że ogień, który płonie na kamieniach w światyni goblinów jest już najmniejszym z możliwych, to wypaliłby się on całkiem. Zupełnie tak, jak mogło by się stać z tym ciałem: Jest to bardzo ciekawe, lecz niestety nie dałoby rady wejść na kamień/kamienie. - Trolle i Karteczka na Troll Tower - Znaleziono karteczkę na Troll Tower (czy Troll Hell, jak kto woli), że Trolle kiedyś ukradły coś miastu - może Spike Sworda? - Sword of Fury i Maze of Fury - Jak wiemy Sword of Fury to Spike Sword, ale istnieje korytarz o nazwie "Maze of Fury" na wypsie PACC. Niestety jest on zasypany kamieniami. Chociaż jest mały tunelik po zasypaniu kamieniami, widać tam nawet dziurę, lecz na tibiamap dalej nic nie było widać. - Słynne Boots Of Waterwalking - podobno mając je możemy biegać po wodzie i wziąść Spike Sworda - Kamienie na wysepce - Nawet jeżelibyśmy mieli BOWW, to nie przeszlibyśmy, ponieważ kamienie nam zagradzają drogę - Tajemnicze dwa punkty/trzeci punkt - Jeżeli wejdziesz na dwa punkty, które są rozmieszczone po Rooku to Spike zniknie, a płomienie zgasną (dzięki temu widać, że pod płomieniami są kamienie). Niektórzy mówią, że istnieje tajemniczy trzeci punkt, podczas gdy na niego wejdziemy drzwi do Mino Maga się otworzą. - Minotaur Mag - Nic nie wiem na jego temat, było wiele pogłosek, wg. mnie coś może mieć związanego ze Spike Swordem, ponieważ wiele pogłosek jest z nim związana. - Ciała w grobach Skeletonów - Ponoć jeżeli położysz ciała potworów na grobach i polejesz czaszkę krwią, dostaniesz Golden Keya. Coś w tym może być, chociaz jest multum pogłosek, jakie ciała gdzie mają leżeć. Najpopularniejsze ułożenie zostało wykonane, i nic się nie stało. Nie dałem tego do Mitów Obalonych, ponieważ nie zostały sprawdzone inne wersje (sam przynajmniej widziałem ich ze 3). - Dźwignia u Toma - Nad sklepem Toma jest pokój (zamknięty), w którym jest dźwignia. Podobno trzeba ją przesunąć, aby dostać się do Mino Maga. - Blind Orc i Amber - Następna pogłoska. Amber była więziona przez Orców (to jest faktem), i nauczyła się paru słów w języku Orców (dzięki czemu za parę łososia otrzymamy od niej te słowa). Podobno Amber się wydostała, raniąc w oko jednego z orków. Przez to, inni orkowie go porzucili i zamieszkał samotnie na górce, a teraz jest znany jako... Blind Orc! - Dallheim - Niektórzy gracze twierdzą, że Dallheim jest posiadaczem Spike Sworda, wg. mnie to może być prawda, pamiętam jakiś rok temu znalazłem ciekawą historyjkę na temat Dallheim'u. Jak znajdę to dam. - CipSoft - Tak, tak, wiele graczy pisało do Cipów w sprawie Spajka, a odpowiedzi ich były conajmniej zaskakujące i kontrowersyjne. Np. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
- Avar Tar - Ten tajemniczy gość jest na Edron. Twierdzi że kiedyś posiadał Spike Sworda (Sword of Fury). Twierdzi także, że Mino Mag przed nim uciekał, że jest pogromcą potworów, wybawcą księżniczek i obrońcą uciśnionych. Tyle że z niego taki humble jak z koziej dupy trąba (tekst wzięty od Vermiliona). Dodatkowo pisze nam, że wykonuje misję dla króla Thais. Może to o SS chodzi? - Cropwellowie - Jak wiadomo Cropwellowie w swojej gonitwie za wiedzą udawali się w daleką podróż (Niestety niektóre z nich kończyły się tragicznie). Jeden z Cropwellów o imieniu Mandrid zawędrował aż na Rookgaard. Pytanie co się z nim stało? Słyszałem jakoby to on był Ghulem, jednak tego nikt nie wie . MITY OBALONE: - Minotaur na górce - Jeżeli zabijesz minosa gołymi rękami, wypadnie z niego klucz, którym otworzysz drzwi do Mino Maga. Mit obalony. Najpierw przez Pana Klocka, potem przez Mowicza Rookstayera. Ciekawostka: Ubicie Minosa trwało godzinę, zużytych zostało 19bp Life Fluidów, a Lootem było... 1gp. - Spike Sword i Slythia - Spike Sword BYŁ na Rooku w posiadaniu najpierw Slythii, a potem Potty on Harmonia (kolega Slythii). Cała historia brzmi tak: Poprzez pomyłkę CM'a Slythia z 4lvl została teleportowana na Darashię. Gdy przyszła do Dp, gracze, widząc ją, byli zdumieni, i porozdawali parę itemów, w tym właśnie Spike Sword. Gdy CM odkrył swoją pomyłkę teleporotował ją z Darashii znów na Rook, ale nie zabrał jej itemów. I tak itemy krążyły, aż w końcu CipSoft je usunął. - Vendor/Veroth - Vendor, to nie NPC! Torg i T.pl popełnili błąd w tłumaczeniu. Ktoś pisał że na tibia.com było "... Dixi, also a Vendor." Co wprowadza w błąd? Powinno pisać "Dixi - a vendor". Słowo "vendor" napisali z wielkiej litery co wprowadziło w błąd tłumaczów myślących, że to nazwa własna. Wejdźcie sobie na translate.pl i przetłumaczcie słowo vendor. I co wyjdzie? Sprzedawca! Tak o to chodzi, Dixi to sprzedawca. - Teoria o "Trzęsieniu Ziemii" - Jeden z graczy wysnuł teorię, że gdy najedziemy na te dwa punkty, to wywołujemy trzęsienie ziemii i fale tsunami "zmywają" Sworda z wysepki i gaszą ognie. Dodatkowo, na poziomie -2 parę kratek dalej jest wodospad, którym Spike miał "wypłynąć". Mit obalony, ponieważ dwóch graczy sprawdziło to. Polegało to na tym, że jeden z graczy nachodzi na te dwa punkty, a drugi obserwuje co się dzieje. Okazało się, że pojawiają się "magiczne gwiazdki" (takie same, gdy używamy czaru "Invinsible", tylko że zielone), i ognie samoczynnie się gaszą, a Spajk znika. - Teleport Mino Maga - kolejna teoria obalona. Mówiła o tym, że jeżeli wejdzie się w teleport, to teleportujemy się do pokoiku ze Spike Swordem. W pewnej książce (bodajże w Mintwallin) było opisane o tym, jak minotaury z Mint najeżdzają Rookgaard i sieją panikę, podporządkowując sobie Orci (które podporządkowały sobie wcześniej wolfy), (dlatego widzimy w Mino Hell nie tylko Minosy). Władcą całej akcji był właśnie Mino Mag. Ale ludzie się zbuntowali, i najechali Mino Hell, a Mino Mag ukrył się w pokoju który "zatrzasnął" magią. Jak Minosy dostali się do podziemi Rooka? Właśnie przez teleport. Dodatkowo jest on tylko w "jedną stronę", dlatego np. Mino Mag nie może wrócić z Rooka do Mintwallin. Lesiu Obwiesiu i jego [11x5] - Legendarny "Lesiu Obwiesiu" No tak w końcu to on odkrył pewnego questa, którym jest "słynne 11x5" (nazwa Lesia). Wykonywał ten quest lecz nie mógł go dokończyć ponieważ quest był zbugowany/niedokończony (być może tak jak z PoI, zostanie dodany po kilku update?) Oto kawałek rozmowy z Lesiem: Cytuj:
Oto screeny: Książka wygląda jak notatnik amber (o ile pamiętam), lecz treść jest w języku orków. Niestety jest to fake, ponieważ bardzo łatwo jest zrobić takie zdjęcia. Nie mniej jednak, czy Pan Klocek by kłamał? - Ghazbaranica - Ghazbaranica. Tak, wiele się o niej mówiło kiedy ludzie zobaczyli tego screena: Dawniej na stronie tibia.com można było zobaczyć, że owa osoba rzeczywiście padła od energii, ale jak wiadomo na rooku było pole z energy fieldem przed wejściem do areny z czterema potworami. Cytuj:
Kolejny fake, który można łatwo zrobić. Jednak bardzo ciekawa teoria. - Tarantula + Ghoul - Sam CipSoft wyjaśnił, że Tarantula nie ma nic wspólnego z questami (czyli jednak coś musi być, jeżeli mówią o questach ), została tam umieszczona jako matka wszystkich pająków na Rooku. Dodatkowo, jest mała "szczelina" przy jej wejściu, co ma sugerować wydostanie się pająków (nie da się tam wejść ;]). Co do Ghoula - CipSoft potwierdził, że w starszej Tibii było możliwe dostanie się do Ghoula. W jaki sposób? Otóż w queście na Katane i Viking Helmet oprócz Rotworma i Dwóch Skeletonów był jeszcze Ghoul. Lecz CipSoft uznał, że ten quest jest za trudny do pokonania, i zamiast unicestwić całkiem Ghoula, wsadził go w mały pokoik oddzielony ścianą. - 1lvl może otworzyć drzwi do Mino Maga! - Bardzo ciekawy mit, niestety obalony. Pewna pogłoska mówiła o tym, że tylko 1lvl z 0 expa itp. moze otworzyc drzwi. Dwaj gracze przeprowadzili taką akcję - jeden z graczy, aby oddać wiarygodność, zmienił IP, ściągnął od nowa Tibie i zainstalował, stworzył nowe konto i nową postać, a potem pod eskortą drugiego gracza dostał się do Mino Hell. Niestety drzwi ani nie drgnęły. - Mity o Ghoulu - "Ściana z updatem" i "Dance" -------------------------------------------------------------------------- - Ściana z updatem - był mit o tym, że co update ściana dzieląca Ghoula od reszty ulega niszczeniu, i że w końcu upadnie. Swego czasu wierzyłem w ten mit (porównajcie sobie obrazki ściany dzisiejszej ze ścianą początkową), ale gdy przeczytałem ogólną wypowiedź CipSoftu na temat Ghula (wymienioną dwa teksty wyżej), przestałem wierzyć. Dodatkowo CipSoft mógł specjalnie zmieniać oprawę graficzną co update, oczywiście nie wypuszczając Ghoula. A tutaj macie porównanie tych obydwu ścian: (sorry za jakość, ale znalazłem w necie) - Dance - tu mit już obalony przez graczy. Polegał on na tym, że jeżeli będziesz chodził tak samo jak Ghoul (przy identycznym rozłożeniu ciał), to ściana zniknie/teleportnie cię do niego. Cierpliwością wykazał się jeden z graczy niemieckich (chyba ), nazywał się Soru Halton, który przez 2 godziny chodził tak w kółko. Zapytany, czy mu się nie nudziło, powiedział "Po 20min. zapamiętałem układ chodzenia Ghoula. Potem było już z górki". No cóż, wystarczy mu pogratulować. Teoria o Goblin Hell, Kamieniach z Goblin Hell Quest i Sword of Fury są autorstwem Tropixiusa/czarnego z Tibia.net.pl! NIE SĄ MOJE! Żeby nie było praw autorskich! Według mnie najprawdopodobniej quest powinien wyglądać tak: Cytuj:
UWAGA! JEST TO TYLKO MOJA TEORIA! NIE NALEŻY JEJ BRAĆ NA POWAŻNIE! WIĘC NIE PISZCIE W KOMENTARZACH "JESTEŚ NOOBEM, TO NIE DZIAŁA ETC." --------------------------------- Macie tutaj bardzo ciekawo złożoną wersję o Spike Swordzie i Mino Magu. Parę rzeczy może się wykluczać z powyższymi (Nie istnieje taka osoba jak Vendor/Vengoth/Veroth itp.), ponieważ tekst pochodzi z 2006 roku, ale większość informacji tutaj napisanych jest prawdziwa. UWAGA! Jest to zlepek kilkunastu postów tej samej osoby! Żeby nie było przywłaszczania sobie prac! Osoba pochodzi z forum.tibia.pl i ma nick: Stonoga. Tutaj macie link: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450 Zamieszczam to, ponieważ wnosi parę istotnych informacji. Cytuj:
Jeżeli nie chcesz wnieść nowych informacji - NIE PISZ Jeżeli nie chcesz pomóc w rozwiązywaniu zagadek - NIE PISZ Jeżeli jesteś noobem - NIE PISZ Sam szukam osób do rozwiązania zagadek, narazie nie mam czasu, ale chętnie pogadam z kimś na GG (z tym to na PW do mnie). Jeżeli chcecie pomagać, możemy też wspólnie wybrać serwer - sami byśmy tylko na nim grali, mielibyśmy niezłe zgranie (widzieliśmy byśmy kto jest aktualnie online itp., wspólne hunty/questy). Polecam serwer Open PVP. Ale oczywiście możemy grać na różnych itp. To tylko taki pomysł . Enjoy ! #EDIT - Wybieramy Selenę. Pisać do Rookguardian Master Davis lub Fall Ordeourion. Może w przyszłości założymy Gildię.
Ostatnio edytowany przez voice - 30-07-2011 o 22:22. Powód: Nowe info |
||||||||
|
05-06-2011, 15:00 | #2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2011
Stan: Na Emeryturze
Imię: Fall Ordeourion
Profesja: Rookstayer
Świat: Selena
Poziom: 51
|
Dostanie się do Minotaura Maga jest niemożliwe na 100%.
Loot: Combat Knife (Normalnie), Brass Armor (Normalnie), Leather Legs (Normalnie), Chain Legs (Normalnie), Leather Helmet (Normalnie), Wand of Cosmic Energy (Bardzo rzadko), Mana potion (Bardzo rzadko), 0-12 Carrot (Normalnie), Minotaur Leather (Rzadko), 0-2 Torch (Normalnie), Bag (Normalnie), Taurus Mace (Bardzo rzadko), 0-2 Minotaur Horn (Normalnie), Purple Robe (Normalnie), 0-45 gp, Dead Snake Wand of Cosmic Energy jest różdżką magiczną, a jest napisane, że na Rookgaardzie żaden gracz nie może władać magią. Dostanie się do Ghoula jest niemożliwe na 100%. Cipsoft zamknął ghoula za ścianą, ponieważ wg nich był za silny. Tyle wiem na pewno. |
05-06-2011, 15:37 | #3 |
Użytkownik Forum
|
Co Do Ghoula i Tarantuli to napisałem wyjaśnienia Cipsoftu dlaczego. Niestety Cipsoft milczy od chyba 5 czy 6 lat na temat Mino Maga. Prawie połowa rookstayerów pisała do nich w sprawie Minoska i cały czas milczy. Jest to bardzo interesujące, bo gdy się ich pyta np. o Tarantule czy Ghoula, wyjaśniają dość szybko. Co do różdżki - mocny argument. Być może Cipsoft planuje jakieś uatrakcyjnienie? Lekka magia? Pewnie oczywiście dla PACC, bo FACC Cipsofta już przestał interesować jakieś 2 latka temu. Może to będzie coś z rodzaju tego, że w czasie questa np. z Orców z Orc Fortress wypada Sam's Old Backpack, a gdy questa nie ma, nie ma jak go wylocić. Może to będzie jakiś swoisty quest? Sam Exp bez Loota, albo jakiś pojedyńczy loot w stylu Apprentice Shenga? Narazie można się tylko domyślać
05-06-2011, 17:30 | #4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2007
Lokacja: s piekua
|
To nie jest żaden argument. Co nie zmienia faktu, że nie da się tam wejść.
|
05-06-2011, 19:51 | #5 |
Użytkownik Forum
|
Po co zakładałeś nowy temat skoro mogłeś napisać TU
@down no tak ale utworzyłeś xyz temat o spaik suorcie. Zaraz zacznie sie spam. 2/5 graczy ze spaik jest 2/5 ze nie ma a 1/5 spammuje nie na temat. a pozatym, to co tu zebrałeś to conajmniej 3/4 z tego czytałem parę razy.
/\ WEZCIE TOM KREHE BO NIEWIEM CO WAM/\ /\ ZROBIE!!! Ostatnio edytowany przez Crunsher - 05-06-2011 o 22:00. |
05-06-2011, 20:14 | #6 |
Użytkownik Forum
|
Tam się zrobił niepotrzebny spam. Połowa graczy się wyzywa nawzajem do niczego nie dochodząc. Sorry, ale mam nadzieję że tutaj tak nie będzie.
#EDIT: A tak poza tym, zebrałem WIĘCEJ informacji niż w każdym temacie tutaj razem wziętym, także miałem chyba prawo zakładać nowy temat ? #EDIT2: @UP - Jeżeli tak, do dodaj te informacje tutaj. Przynajmniej tu jest jasno określone co gdzie i jak. Stonoga napisał to tak chaotycznie, a poza tym tam jest 244 (!) strony. Odnajdziesz jakieś przydatne informacje w tym chaosie i spamie??
Ostatnio edytowany przez voice - 06-06-2011 o 18:11. |
08-06-2011, 22:30 | #7 |
Użytkownik Forum
|
Refreshhh...
08-06-2011, 22:48 | #8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2010
|
Wy serio się jeszcze tym podniecacie?
09-06-2011, 17:02 | #9 |
Użytkownik Forum
|
My się tym nie podniecamy... Temat jest do tego, aby dawać w nim nowe informacje, i zebrać je do kupy. Po każdym (przydatnym) poście robię edita w mojej pierwszej wypowiedzi, tak, żeby można było coś znaleźć. Może w końcu dowiemy się czy jest to możliwe czy nie ?
09-06-2011, 20:48 | #10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2011
Lokacja: Rookgaard
Imię: Masterwizard
Gildia: Masters of Rookgaard
Świat: Silvera
Poziom: 106
Skille: Dst25
Poziom mag.: ;]
|
...a mi się Voice podoba to, co utworzyłeś chociażby ze wzgl. na skumulowanie wielu informacji w jednym miejscu i jeżeli sam to zbierałeś z różnych miejsc, to brawo Jeżeli ktoś myśli, że teoria o Spike Sword umarła, czy też obecnie znaleziono rozwiązanie - jest w błędzie. Ona jest żywa i tak już będzie, nawet jeśli chwilowo będzie wegetować.
Czyń swoją Wolę, niechaj będzie całym Prawem... Miłość jest Prawem, Miłość podług Woli... 17 czerwca 2011r. logując się do gry dowiedziałem się, że konkurs na tibia.com... inaczej: Premium Account Your premium time expires at Jun 11 2012, 22:19:39 CEST. Mater Dei!!!!!! Oo 21:56 Waleczna Rigia [2]: ty jestes synem garbatego pajaka |
09-06-2011, 20:54 | #11 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
|
Cytuj:
Cytuj:
* Tą mocą może być równie dobrze Nieumarlak w katana room. Cytuj:
Cytuj:
Ok, wredność na bok. To co ukradły Trolle to nie był Spike Sword. Tutaj Cię zaskoczę bo to były...OWCE i beczki. Tak, owce które sobie chodzą tam razem z Trollami. Cytuj:
@topic: Reasumując: Niestety nic nie wniosłeś do tematu [jedynie pozbierałeś wszystkie inf do kupy]. No po za tą Twoją teorią z skórami Orców. (Które są dostępne od 2-3 updatów? A Miecz od początku Rookgaardu tam leży na wyspie). Pozdrawiam RookeR
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj Ostatnio edytowany przez RookeR - 09-06-2011 o 20:57. |
|||||
10-06-2011, 21:32 | #12 |
Użytkownik Forum
|
1. Prawie wszyscy Alchemicy to Magowie - przecież muszą się znać na tym co robią, a skoro robią MAGICZNE mikstury, muszą wiedzieć jak działają i przez co, dlatego stąd wnioskuję.
2. Znać to nie oznacza lubić, spotykać się ;>. A czy Ghoul "posiada" jakąś magiczną moc oprócz leczenia się? No, raczej nie, a w Mino Hell nie dość że mamy pola energii (jedyne na rooku), to lata sobie tam magiczny minotaur. To chyba wystarczający dowód 3. Mi chodziło o to, aby na wyższym lvlu zagadać do niektórych npc, a nie bocić na potworkach. Może taki 80+ jak porozmawia z Hyacinthem, Hyacinth wyjawi mu pewną tajemnicę? Nie wiadomo, przecież każdy wie, że teraz każdy 50+ to Bot i nie da się z nim pogadać... 4. Też mnie zastanawiały, co tam owce robią. Może oprócz owiec ukradły coś jeszcze? Nie piszą o jednej rzeczy, piszą ogólnikowo, także możemy wiele wniosków wyciągnąć... 5. No ok, powiedzmy że otwiera. A teraz - jak mamy się dostać od środka, skoro dźwignia otwiera drzwi, które są na zewnątrz? Nawet jeżeli byśmy się tam dostali, to owa "tajemnicza" dźwignia, otwiera... drzwi do wyjścia. Przecież to głupie. Równie dobrze moglibyśmy wyjść tą stroną, którą wcześniej weszliśmy, jeśli w ogóle byśmy tam weszli. Ja myślę, że trzeba odpowiednio zagadać do Toma, może sprzeda klucz do pokoju? 6. Prawda, nic nie wniosłem, ale temat powstał po to, aby ludzie mogli dodawać nowe informacje. Temat podany wcześniej, tak jak mówiłem ma 244 strony, dodatkowo Stonoga nie kwapi się do edycji pierwszego posta, nawet jeżeli ktoś napisał coś ważnego. Chcę ci się przeglądać 244 strony w poszukiwaniu czegoś ważnego? Mi też nie. Masterwizard - dzięki, chociaż jedyny mnie rozumiesz... Tibia to RPG - my sami tworzymy klimat, i możemy do woli wymyślać nowe zagadki/przemyślenia. Przynajmniej to odskocznia od ciągłego botowania/expienia (niepotrzebne skreślić). Infomacje sam znalazłem + moja głowa + dwie teorie należą do Tropixiusa/czarnego z tibia.net.pl. Napisałem też wszystko własnymi słowami (oprócz właśnie teorii tropixiusa).
11-06-2011, 11:19 | #13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2011
Lokacja: Rookgaard
Imię: Masterwizard
Gildia: Masters of Rookgaard
Świat: Silvera
Poziom: 106
Skille: Dst25
Poziom mag.: ;]
|
Bardzo dziękuję Voice, lecz muszę dodać że rozumiałem Cię do tego posta ^^ Oczywiście żartuję Fajnie, że zebrałeś do "kupy" wiele informacji
Troszeczkę jednak przeginasz mówiąc, że "przecież każdy wie, że teraz każdy 50+ to Bot i nie da się z nim pogadać..." . Otóż ja użyłem w swoim życiu Bota raz, przy dwudziestym levelu i był to lighthack-na światło. Okazało się to kompletną głupotą chociażby ze wzgl. na opcję w grze, " set ambient light", która rozjaśnia mroki w jaskiniach. Dwa dni później obudziłem się z ręką w nocniku żegnając się z postacią, którą później cudem odzyskałem. Od ... Za bardzo je szanuję, aby się narażać. Więc proszę, nie mów że każdy powyżej 50 lv. to na pewno Bot, bo to mówiąc szczerze troszkę może obrazić tych, którzy doszli dość wysoko bez pomocy dupowatych programów... Co do pkt 1, który zwrócił moją uwagę należałoby dokonać rozróżnienia pomiędzy Magią a alchemią. A są tu znaczące różnice, które oznaczają, że jednak nie każdego alchemików można uznawać za Maga. Pozwolę sobie zacytować jeden z podrozdziałów pewnego Pana, który miał dość znaczący wpływ na rozwój realnej Magii i który mam nadzieję wyjaśni to zagadnienie. Jest tego sporo i ponieważ cytat jest z książki odnosi się on poniekąd do innych rzeczy w niej zawartych - więc nie trzeba czytać wszystkiego. Ponad to Crowley pisał językiem trudnym, czasami bardzo, lecz myślę że trafnym: Cytuj:
Jak wynika z powyższego zgodzić można się ze stwierdzeniem RookeR'a, który powiedział, że "To że potrafi ważyć mikstury nie czyni go magiem... Co najwyżej alchemikiem." I ja się pod tym podpisuję. Dodatkowo teoria magiczna jest zbyt szeroka, aby klasyfikować ją w wąskich widełkach alchemii. Wiesz Voice, robienie mikstur, które nazwałeś "magicznymi" jest wyłącznie zastosowaniem odpowiednich składników w stosunku do innych, równie odpowiednich. To, że wydają się "magiczne" niewtajemniczonym wcale nie oznacza, iż są takimi w istocie. Cudami również nazywa się zjawiska i rzeczy, których nie można wyjaśnić rozumem. Ale to tak na marginesie Natomiast nadal podtrzymuję swoja tezę, która mówi, że odwaliłeś kawałek dobrej roboty zajmując swoją i innych głowę teoriami, które tej grze występują. One są i będą bez względu na to, czy ktoś je obalił czy też potwierdził .
Czyń swoją Wolę, niechaj będzie całym Prawem... Miłość jest Prawem, Miłość podług Woli... 17 czerwca 2011r. logując się do gry dowiedziałem się, że konkurs na tibia.com... inaczej: Premium Account Your premium time expires at Jun 11 2012, 22:19:39 CEST. Mater Dei!!!!!! Oo 21:56 Waleczna Rigia [2]: ty jestes synem garbatego pajaka Ostatnio edytowany przez Masterwizard - 11-06-2011 o 17:53. Powód: dodano nowy tekst |
|
11-06-2011, 11:56 | #14 | |
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
#EDIT: A co do Botów - no, może trochę przesadziłem, ale 80% 50 lvl-owców to na pewno boty. I nie mówię tu tylko o polakach, brazyle i szwedzi tak samo botują.
Ostatnio edytowany przez voice - 11-06-2011 o 12:06. |
|
13-06-2011, 17:02 | #15 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
|
Cytuj:
Cytuj:
A że jutro mam egzamin i robię wszystko byle się nie uczyć dostarczam Ci SS z owego train roomu: [klucz tak btw, jednak ma bibliotekarz ] Cytuj:
- Nic. Cytuj:
Okey - dude, jedną rzeczą którą te prymitywne formy życia (trolle) podpierniczyły są OWCE i beczki. Nic więcej... Cytuj:
Napisałem że dźwignia może otwierać KRATĘ (która jest obok, chodzi mi ten "schowek" obok pokoju) a NIE drzwi. Z resztą tak trudno pojąć że dźwignia która jest obok może otworzyć kartę a nie oddalone SETKI metrów (i klika poziomów) drzwi do MM? Cytuj:
* Wyjątkiem jest zupa grochowa mojej mamy bo robi ją zaiste wyśmienitą i nawet udostępniając mi przepis nie potrafię zrobić identycznej, a więc mam matkę magiczkę? Chyba tyle miałem do napisania pozdrawiam RookeR
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj Ostatnio edytowany przez RookeR - 13-06-2011 o 23:02. |
||||||
14-06-2011, 22:38 | #16 |
Użytkownik Forum
|
No dobra, skończyły mi się argumenty^^. Jestem skłonny co do waszych teorii ;P. Co nie zmienia faktu, że zmieściłem w jednym temacie WSZELKIE informacje na temat Mino Maga. Ci, co jeszcze wierzą, mogą korzystać, a nie przeglądać setki stron w poszukiwaniu jednej informacji i pisać niepotrzebne posty.
01-07-2011, 20:51 | #17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2011
Lokacja: Pl
Stan: Usunięty
Imię: Rookstayer the humble
Gildia: brak
Świat: Antica
Poziom: 42
Skille: 23/27
|
Witam wszystkich. Grałem kilka lat temu na rooku na Antice i od dłuższego czasu przeglądam fora w poszukiwaniu nowych informacji na temat SS czy MM.
Przeczytałem waszą rozmowę i mam w głowie kilka myśli, którymi chcę sie podzielić. Temat MM. Ktoś napisał ze skoro leci z niego woce to na pewno nie jest dostepny. A czy Cipsoft przypadkiem nie może wyłączyć woce z MM na Rooku? Chociaż sam uważam, że MM nie jest osiągalny to uznałem, że argument jest po prostu słaby. Sprawa jarania się... Bo wiele osób nie rozumie ludzi którzy poświęcają swój czas na rozwiązywanie zagadek Rooku który rzekomo jest najlepiej poznanym miejscem Tibii. Jak widać po naszych rozważaniach wcale nie jest. I naprawdę jak ktoś raz złapie fazę to go nie puści i będzie szukał do końca. Temat dźwigni nad domem Toma. Ktoś napisał ze Cipsoft rookstayerom odpisuje, że odpowiedz jest pod naszym nosem, że szukamy za daleko. A czy ktokolwiek przeszedl przez rook omijając "rynek" obok domu Toma? Wszyscy przechodzą przez to skrzyżowanie i nie zdziwiłbym się gdyby ukradziony przez Vendora (sprzedawcę) miecz nadal leżał w którymś z pudeł a ten na wyspie był tylko do popatrzenia albo ten który zostawiła Kylindra. Ten może nie być dostępny ale może ten ukradziony jak najbardziej? I tutaj by się przejawiała nasza skromność jako graczy bo nie chcemy zdobyć tego przeklętego miecza który jest na wyspie otoczony ogniem a w nagrodę dostaniemy ten który jest nad domem Toma. Pozdrawiam wszystkich Rookstayerów i tych którzy nie mogą spać bo myśla nad genialnymi zagadkami tibii i rookgaardu. Myślimy aż do skutku.
04-07-2011, 11:42 | #18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2011
Lokacja: Pl
Stan: Usunięty
Imię: Rookstayer the humble
Gildia: brak
Świat: Antica
Poziom: 42
Skille: 23/27
|
Ducan o jakim ciele mówisz? I skąd pewność że nie ma questa albo że nie będzie na SS? Może jakaś rozmowa z CM?
08-07-2011, 02:19 | #19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2011
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Astera/Selena
|
To mój pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc.
Przeczytałem kiedys o ty jak znaleziono dwa punkty na ktorych trzeba stanac aby ss znikl, a bylo to tak: pewna grupka osob hakli z cipu mapke swiata tibi, przeszukujac ja natkneli sie na 2 hexy (trzeba cos zrobic aby cos sie stalo, w tym przypadku staniecie na 2 polach) ktore postanowili sprawdzic, zauwazyli ze spike sword znika (o czym wczesniej trabiono na wielu forach) umieszczono to na pewnym forum, lecz admin tego fora sprawdzil to (znikniecie ss) i usunol caly artykul, stwozyl film w ktorym pokazuje jak go zniknac i tym samym rozslawil swoj nick. (Wiadomości zawarte wyzej wziete z postow "Pana klocka") Odkrywcy tego zjawiska stwierdzili rowniez ze oprucz znikniecia sworda i przygaszeniu ogni nic wiecej sie nie dzieje (tymsamym wszelkie pomysly typu "mi sie wydaje, ze ss pojawia sie u mino maga" sa bledne. Co do pomyslu, ze mino maga zabic nie mozna bo lotnac z niego mozna "cos tam" tez sie nie zgadzam poniewaz, na mainie z mino leci poison dagger a na rooku nie. Co do "NPC Vendor", nie istnieje i nigdy nie istnial, cipy na swojej stronie napisali ze sprzedaje na przemian z "kims tam" przez pomylke (chcieli napisac cos innego a ze ich angielski nie byl najlepszy napisali to, no coz, pomylki zecza ludzka) co do "NPC Dallheim" pisze on to w ten sposob z ktorego wynika, ze ss'a nadal posiada, jego prawdziwym posiadaczem jest koles z edron (gdy napiszesz do niego "sword of furry" odpisuje ze mial kiedys taki miecz) Co do "alchemik nie używa magi", seymor powiedzial, ze jedyna osoba potrafiaca uzywac magii jest Hyacinth, "12:02 Seymour: The only magic-user on this isle is old Hyacinth" Na koniec wg. mnie oczywistym bylo i jest ze dzwignia u toma otwiera pomieszczenie obok, a co w skrzyniach jest? nie wiem. 1.Ps:stworzylem hara na Selanie i czekam na mozliwosc kontaktu. 2.Ps:wszelkie poprawki mile widziane 3.Psrzepraszam za nieuzywanie polskich znakow i bledy. Ostatnio edytowany przez oskaruniu - 08-07-2011 o 02:41. |
08-07-2011, 10:36 | #20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2011
|
Wybacz kolego, ale coś mi nie pasuje hm...co to może byc...nie jesteś oryginalny? Kolejny raz piszesz to samo?
I na Rookgaardzie nie bijesz Minotaur Maga tylko jego bossa - Apprentice Shenga, który ma loot: 0-10 gp, 0-2 Torch, 0-2 Dead Snake, Carrot, Rope, Shovel, Magic Light Wand, Knife (rzadko), Leather Legs, Leather Helmet, Minotaur Leather (zawsze) - a wiadomo, że do MM się nie dostaniesz. No ale cóż, jak ktoś napisał - macie fazę to szukajcie dalej. PS: Witam na forum. Voice - Twój Rookstayer stoi w miejscu, więc nie zapraszaj do gry jak nie będziesz grac... Ostatnio edytowany przez Raiglard - 08-07-2011 o 10:38. |