Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki Archiwalne

Notki

Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 28-10-2007, 12:58   #61
stefan_lkslodz
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie

Ja mam pytanie np jak zle wpisalem miasto to czy pacc dojdzie ?
MOj brat wypelnial to i bylo K a z umlałtem i s z umlałtem i n czyli KAsl
moj brat zamiast normalnej nazwy wpisal KAsln i moje pytanie czy dojdzie.
Jum mi 100+zl zabralo wiec powinno dojsc.
Zamawialem pacca w srode wieczorem kiedy bede mogl sie spodziewac.

Z gory dziekuje za pomoc.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-10-2007, 13:35   #62
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez stefan_lkslodz Pokaż post
Ja mam pytanie np jak zle wpisalem miasto to czy pacc dojdzie ?
MOj brat wypelnial to i bylo K a z umlałtem i s z umlałtem i n czyli KAsl
moj brat zamiast normalnej nazwy wpisal KAsln i moje pytanie czy dojdzie.
Jum mi 100+zl zabralo wiec powinno dojsc.
Zamawialem pacca w srode wieczorem kiedy bede mogl sie spodziewac.

Z gory dziekuje za pomoc.
Nie przejmuj sie tak tym adresem. Jesli jest tak, jak przy normalnych przelewach bankowych, to adres wcale nie jest potrzebny. Jest to dodatkowe zabezpieczenie, by sie pomylic numeru konta. Lecz potrafi pojsc bez tego .
A kiedy dojdzie to pojecia nie mam...

Cytuj:
Jeszcze raz, chce kupic PACC'a na 6 miesięcy = 34.95 Euro.
Chce to zrobic przelewem przez internet. Czyli zamawiam PACC'a na tibia.com,
Dostaje ten formularz. Nastepnie sie musze zalogowac w Inteligo, Wpisuje te bzdety i wysylam. Ale mam pytanie ile on mi bobierze kasy !? wiecej niz 34.95 euro ???
Blagam o odpowiedz :
Na pewno wiecej. Przelew tez kosztuje... Tylko pytanie jest ile. To juz zalezy od twojego banku. Czasem koszty wynosza wiecej, niz cena pacc, lecz miejmy nadzieje, iz tak nie bedzie.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 28-10-2007 o 13:37.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2008, 13:35   #63
Plasterek
Użytkownik forum
 
Plasterek's Avatar
 
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: W mieszkaniu

Posty: 24
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plaster'ek
Profesja: Knight
Gildia: Hell Owners
Świat: Honera\../ \../
Poziom: 40+
Skille: 75/70
Poziom mag.: 4+
Domyślny

A jeżeli Pacc kupuje mi znajomy(mieszka w niemczech) ale on sie na niczym nie zna i robi tylko przelew a zamówienie składam ja to dane takie jak Imię, Nazwisko, Ulica, Kraj itd. mam podac jego czy swoje na zamówieniu.?

Ostatnio edytowany przez Plasterek - 24-03-2008 o 13:37.
Plasterek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2008, 13:51   #64
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,452
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Plasterek Pokaż post
A jeżeli Pacc kupuje mi znajomy(mieszka w niemczech) ale on sie na niczym nie zna i robi tylko przelew a zamówienie składam ja to dane takie jak Imię, Nazwisko, Ulica, Kraj itd. mam podac jego czy swoje na zamówieniu.?
Raczej swoje, wtedy w razie problemów będą kontaktowali się z Tobą?
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2008, 13:53   #65
Plasterek
Użytkownik forum
 
Plasterek's Avatar
 
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: W mieszkaniu

Posty: 24
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plaster'ek
Profesja: Knight
Gildia: Hell Owners
Świat: Honera\../ \../
Poziom: 40+
Skille: 75/70
Poziom mag.: 4+
Domyślny

Ok dziękuje za odpowiedź.
Plasterek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-03-2008, 21:04   #66
Piciaz1213
Zbanowany
 
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Wioska Konoha Gakure

Posty: 111
Stan: Niegrający
Domyślny

Suuper

10/10
Piciaz1213 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 15:08   #67
Marcin9214
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 21 05 2008

Posty: 3
Domyślny Pacc

Jak się sprawdza czy już mam pacca ?? wiem tylko że wchodzę na tibia . com sie loguję i co dalej??
Marcin9214 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 22:01   #68
Marcin9214
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 21 05 2008

Posty: 3
Domyślny Problem z pacc;(

Pewnie pacc już nie przyjdzie ponieważ nie zauważyłem jednej rzeczy Podałem na przelewie dobre dane osobowe a na tibia.com były złe dane osobowe( inne niż na przelewie) proszę o radę przyjdzie mi ten pacc czy nie?? a jakby nie przyszedł to czy odzyskam pieniądze??
Z góry dziękuję
Marcin9214 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 23:18   #69
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin9214 Pokaż post
Jak się sprawdza czy już mam pacca ?? wiem tylko że wchodzę na tibia . com sie loguję i co dalej??
Jesli logujesz sie do tibi to masz na dole status konta i ew. liczbe pozostalych dni. Na tibia com tez jest ta opcja, w twoim profilu. Pamietaj, pacca musisz aktywowac.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 11:45   #70
maxik123lejek
Guest
 

Posty: n/a
Problem Pacc

witam mam pytanie zamówiłem pacc-a przez tibia.com na 3 miesiące=90 dni
i mam pytanie ponieważ wypełniłem formularz i zapłaciłem przelewem nie idąc do banku tylko bezpośrednio z mojego komputera czy zrobiłem dobrze czy nie??i mam na koncie pieniądze ale tylko o walucie POLSKIEJ a zapłacić trzeba w euro
czy oni już sobie sami przeliczą tą kwotę na ich kurs waluty???



Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 15:10   #71
Fureyka
Chica mala
 
Fureyka's Avatar
 
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
Wiek: 29

Posty: 584
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maxik123lejek Pokaż post
witam mam pytanie zamówiłem pacc-a przez tibia.com na 3 miesiące=90 dni
i mam pytanie ponieważ wypełniłem formularz i zapłaciłem przelewem nie idąc do banku tylko bezpośrednio z mojego komputera czy zrobiłem dobrze czy nie??i mam na koncie pieniądze ale tylko o walucie POLSKIEJ a zapłacić trzeba w euro
czy oni już sobie sami przeliczą tą kwotę na ich kurs waluty???
Tak, sami przelicza.

Jesli masz problemy z zakupem premium account zachecam do skorzystania z uslug firmy Drom.
__________________



Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!

Ostatnio edytowany przez Fureyka - 27-07-2008 o 15:11.
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 15:31   #72
HubertPol
Ognisty Lis
 
HubertPol's Avatar
 
Data dołączenia: 01 10 2005
Lokacja: Lublin

Posty: 366
Stan: Na Emeryturze
Imię: Będę
Gildia: Piekł
Świat: Ciastka ; )
HubertPol ma numer GG 3489666
Domyślny

Przez Firmę Drom masz 100% pewności ze Cię nikt nie oszuka, a pieniądze dojdą i zostaniesz fachowo obsłużony A teraz możesz wygrać drugiego pacca, ponieważ jest konkurs o którym możesz przeczytać na stronie glównej Tibia.pl

Pozdrawiam
__________________
FAIL


Tompior nup : D

Bo Hubert nie chcial kupic ziemniakow
HubertPol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 10:43   #73
Krzych92
Użytkownik Forum
 
Krzych92's Avatar
 
Data dołączenia: 28 02 2008
Lokacja: Bielsko-Biała
Wiek: 26

Posty: 82
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sir Xaras
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 130
Poziom mag.: 20
Domyślny

Taaa. Zamowilem wczoraj pacc poszedlem zaplacic, a pozniej sie troche zmartwilem. Czemu? Otoz cipsoft kazal przeslac pieniadze na konto Global Collect BV. Wpisalem w google poogladalem rozne stronki i na wiekszosci git ale...

oto cytat:

"Post 18 Lis 2007 03:33 Re: global collect bv to naciągacze
W zeszłym roku miałem taki przypadek, również po miesiącu od wpłaty nie było pieniędzy na koncie Skype. Napisałem 2 maile (po niemiecku), bez odpowiedzi. Nagle po kilku następnych dniach pieniądze się pojawiły. W międzyczasie przeglądałem różne fora (także zagraniczne) i było mnóstwo postów na ten temat. Więcej się to nie zdarzyło, od tego czasu wpłata pojawia się na koncie po 2-3 dniach. Czasem zdarza się, że opóźnienie wynika z jakiegoś błędu w przekazie (zwłaszcza payment reference number, który powinien być podany w rubryce "Tytułem"), tak, że najpierw trzeba to dokładnie sprawdzić. Mój przekaz był wypełniony prawidłowo. Na razie nie wiem, co o tym sądzić - poprawili się, czy nie."

Troche spory spam. Martwi mnie to jednak bo mnie jakos 112zl piechota nie chodzi.
Krzych92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 22:49   #74
Dertin
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 04 06 2008
Lokacja: Carlin

Posty: 9
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Selena
Poziom: 47
Skille: 10/10
Poziom mag.: 47
Domyślny

@up.
mam ten sam problem też się boje ale jutro ide wyśle te pieniądze na ten bank.
mam nadzieje ze mnie nie oszukaja.


@edit
ale wez pod uwage ze o pacc jeszcze się nikt nie skarżył. Jak narazie skarżą się tylko ci co kupywali doładowanie skype. A pozatym to są posty sprzed roku a nawet dwóch lat.

Ostatnio edytowany przez Dertin - 07-08-2008 o 22:52. Powód: edit
Dertin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2008, 19:03   #75
lubiekasze
Użytkownik Forum
 
lubiekasze's Avatar
 
Data dołączenia: 27 05 2007

Posty: 29
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 90
Skille: 82/80
Domyślny

post do kasacji.

Ostatnio edytowany przez lubiekasze - 19-08-2008 o 19:09.
lubiekasze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2009, 16:23   #76
Davi
Zbanowany
 
Data dołączenia: 09 11 2007
Lokacja: Jwrz

Posty: 136
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Berylia
Poziom: 32
Skille: 24
Poziom mag.: 34
Domyślny

Witam,
A ja mam takie pytanie czy moze to bys zwykly druczek czy musi byc jakis inny jak wy mowicie?
Davi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2009, 19:45   #77
Roltfik
Użytkownik Forum
 
Roltfik's Avatar
 
Data dołączenia: 12 11 2006

Posty: 116
Imię: Watris
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nerana
Domyślny

mozna zaplacic uzywajac konta internetowego?
Roltfik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2009, 21:27   #78
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum
 
KrEmAs KAc's Avatar
 
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E
Wiek: 38

Posty: 1,215
Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

po ilu dniach/godzinach możemy spodziewać się PACCa ??
KrEmAs KAc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:45.


Powered by vBulletin 3