Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 01-10-2009, 21:15   #1
Manek
Użytkownik Forum
 
Manek's Avatar
 
Data dołączenia: 23 11 2005

Posty: 69
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Poziom: 126
Poziom mag.: 69
Domyślny Masz problem z lagami? to poradnik dla ciebie

Witam

Witam, chciałbym wam pokazać pewien program o nazwie NetCut natknąłem się na niego bardzo dawno, lecz przypomniałem sobie o nim niedawno i pomyślałem ze może on pomoc bardzo dużej ilości graczy którzy maja z tym problem. Dlatego opisze wam go tutaj

Program ten jest produkcją firmy Arcai’s.com, która prawdopodobnie już nie istnieje jako iż nie maja już swojej strony internetowej, lecz została Jeszcze polska strona o adresie NetCut.pl - Oficjalna polska strona programu netcut!
Program ten służy do administrowania siecią internetową nie będąc administratorem sieci, tzn. można odcinać użytkowników od sieci nie znając haseł, nie odpinając/odcinając kabla sieciowego. Wiem, że na pewno można odłączać użytkowników w sieci LAN, w niektórych wypadkach działa też na Netii, Chello, Neostrada. Najstabilniejsza i najnowsza(co do tego nie jestem pewien) znajduje się na polskiej stronie. Jest to program w sumie pod pewnym względem nielegalny, ale przydatny.
Obsługa jest bardzo prosta, niżej podam instrukcje obsługi ?

INSTRUKCJA

Wlaczamy program NetCut.



Czekamy na załadowanie wszystkich adresów IP



Jezeli juz wszystko sie zaladuje, klikamy na dany komputer i klikamy CUT OFF



I to w sumie koniec, jezeli chce sie wlaczyc klikamy po prostu RESUME



Program jest zupelnie darmowy, jednak na nie zarejestrowanej wersji mozna odlaczyc tylko 2 komputery.
P.S Niektóre antywirusy wykrywają w nim takie coś: not-a-virus:NetTool.Win32.Netcut (zapewne dziura w windowsie czy cos w tym stylu).
Przypominam iż program możemy znaleźć pod adresem http://www.netcut.pl
Manek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-10-2009, 13:21   #2
Slodziak
Użytkownik Forum
 
Slodziak's Avatar
 
Data dołączenia: 17 04 2009
Lokacja: Londyn
Wiek: 26

Posty: 25
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nerqs
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 1--/1--
Poziom mag.: 71
Slodziak ma numer GG 2252301
Domyślny

Program na 100%dziala polecam owiele lepiej sie gra
__________________
Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali.
Slodziak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2009, 12:50   #3
Manek
Użytkownik Forum
 
Manek's Avatar
 
Data dołączenia: 23 11 2005

Posty: 69
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Poziom: 126
Poziom mag.: 69
Domyślny

@refresh
odświeżanko
Manek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2009, 16:09   #4
Jezus'mistrz
Zbanowany
 
Jezus'mistrz's Avatar
 
Data dołączenia: 14 10 2009
Lokacja: Kraków

Posty: 11
Stan: Zbanowany
Profesja: Rookstayer
Świat: walorjapjp
Poziom: 123
Skille: 665/535
Poziom mag.: 12
Jezus'mistrz ma numer GG 997
Domyślny

To nie poradnik dla mnie, nie mam problemów z lagami.
Jezus'mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2009, 21:18   #5
Manek
Użytkownik Forum
 
Manek's Avatar
 
Data dołączenia: 23 11 2005

Posty: 69
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Poziom: 126
Poziom mag.: 69
Domyślny

To po co się wypowiadasz?
Manek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2009, 21:46   #6
Setro
Użytkownik Forum
 
Setro's Avatar
 
Data dołączenia: 06 11 2008
Wiek: 26

Posty: 28
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Calmera
Domyślny

@up
Bo to jest forum i jak masz coś do powiedzenia to robisz to własnie tu (w domyśle forum >.>)

Co do tematu, program jak sam napisałeś nielegalny i łatwo wykryć administratorowi sieci, że się bawisz tego typu programem (wiem to z obdukcji).
Program w cale nie działa w chello, neo, netii itp. Gdy masz internet od tego typu dostawcy może sobie go odciąć sam sobie co najwyżej, albo siostrze która jest "podłączona" do tego samego routera (tworzy sieć).
Setro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2009, 13:04   #7
eM_LoLo
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 09 2008
Lokacja: komputer

Posty: 5
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 100
Poziom mag.: 61
Domyślny

Bardzo dobry program ;]
eM_LoLo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2010, 22:23   #8
CientaRiposta
Użytkownik Forum
 
CientaRiposta's Avatar
 
Data dołączenia: 05 12 2009
Lokacja: Śląsk
Wiek: 26

Posty: 39
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 159
Poziom mag.: 9
Domyślny

Działa !! Z nieba mi spadłeś ziomek ! Polecam 100% Śmiga jak F-16 ;D
CientaRiposta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2010, 22:48   #9
Clockwerk
Użytkownik Forum
 
Clockwerk's Avatar
 
Data dołączenia: 05 07 2009
Lokacja: Białystok

Posty: 438
Imię: Ciocia
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Raz Dwa Trzy
Świat: Berylia
Domyślny

ja gdy tylko wejdę na te stronę avast zaczyna drzeć ryja "wirus motyla noga !" : (
__________________
Seereek aka Leeawe ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=225194



15:06 Gengla [35]: czemu nie dziala komenda !pacc ?? przeciez mam 1 cc
Clockwerk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2010, 12:07   #10
CientaRiposta
Użytkownik Forum
 
CientaRiposta's Avatar
 
Data dołączenia: 05 12 2009
Lokacja: Śląsk
Wiek: 26

Posty: 39
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 159
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Clockwerk Pokaż post
ja gdy tylko wejdę na te stronę avast zaczyna drzeć ryja "wirus motyla noga !" : (
Dziwne.. Ja mam ESET Smart Security 4 i mi nic nie wyje. Może to jest to co napisał autor, że niektóre AV wykrywają : 'not-a-virus:NetTool.Win32.Netcut' ?
Mi wszystko pięknie śmiga jak już wyżej napisałem ;p
CientaRiposta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2010, 13:13   #11
Clockwerk
Użytkownik Forum
 
Clockwerk's Avatar
 
Data dołączenia: 05 07 2009
Lokacja: Białystok

Posty: 438
Imię: Ciocia
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Raz Dwa Trzy
Świat: Berylia
Domyślny

ale jaja są z tym programem, około 20 osób odłączyłem od neta xD
niestety przed chwilą przyszli do mnie dwaj panowie i uświadomili że albo unistal albo napotka mnie kara ^^
__________________
Seereek aka Leeawe ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=225194



15:06 Gengla [35]: czemu nie dziala komenda !pacc ?? przeciez mam 1 cc
Clockwerk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2010, 17:11   #12
rave1991
Użytkownik Forum
 
rave1991's Avatar
 
Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: Ostrzeszów

Posty: 30
Stan: Początkujący
Świat: Elera
Poziom: LvL
Skille: Skille
Poziom mag.: ML
Domyślny

mogles im powiedziec zeby sie wyjeba.. na plecy i albo ci zwieksza transf albo wezniesz sobie neta u kogos innego ;]

ja tak zrobilem to moj admin przestraszyl sie ze straci klienta i okazalo sie ze jakis ciul od godziny 16 do 22 czyli jak przychodzil z roboty do czasu az nie poszedl spac nonstop cos sciagal to nie dosc ze go postraszyl to ja mialem odzielnie zrobionego neta i podwyzszony transf
__________________
"Tibia" - Ten kto to wymyslil mial chyba pierdolca u.U



Ostatnio edytowany przez rave1991 - 04-02-2010 o 17:13.
rave1991 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2010, 23:35   #13
Beteez
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Hah, założyłem konto specjalnie, żeby tu napisać
Ten program jest ZAJE**TY, od razu widać poprawę.
Powinieneś nobla dostać za to xd
no może nie Ty ale kij xd
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-05-2010, 12:06   #14
Loren88
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Też mam Avast i nic mi nie blokuje ani nie drze ryja xd A specjalnie aktualizowałem go jeszcze.

Programik bezbłędny xd

10/10 za super poradnik !!!


A dla autora programu 15/10 ;d
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:10.


Powered by vBulletin 3