Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 23-06-2009, 21:57   #1
eXide
Guest
 

Posty: n/a
Strzałka Ventrilo czyli program do komunikacji głosowej

Wstęp

Witam, postanowiłem napisać poradnik do Ventrilo w wersji 3.4.5 ponieważ ma on nowe bajery. No to lecimy:

Instalacja

No więc Vento można ściągnąć tutaj:
www.ventrilo.com lub po prostu wpisać w google Ventrilo 3.4.5 i pobrać potrzebną instalację programu, następnie instalujemy go.


Obsługa

Trzeba nacisnąć na przycisk zaznaczony na niebiesko, następnie na ten zaznaczony na zielono.
Pojawi się okienko, w które trzeba wpisać swój nick czy tam imię, jak kto woli.
Potem nacisnąć przycisk "OK" pomarańcz ^.~




Następnie trzeba wpisać dane servera:



Tym razem przyciski: różowy i fioletowy.
Wpisujemy nazwę servera... nie ważne co tam wpiszecie, ale jak macie wiele serverów, to warto by było jakoś je nazwać XD
Ja wpisałam eXide.
Potem przycisk "OK" zielony


Następnie uzupełniamy dwa pierwsze puste pola danymi, którą są w jakimś tam temacie na forum.



Aby połączyć się z serverem naciskamy przycisk "Connect" niebieski

Gotowe !!!



Mile widziane komentarze na temat poradnika Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie marnuję tutaj czasu i komuś mój poradnik się przyda.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 30-06-2009 o 10:46.
  Odpowiedz z Cytatem Received Infraction

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-06-2009, 22:18   #2
Edwardo
Amor Patriae Nostra Lex
 
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Jaworzno
Wiek: 27

Posty: 1,086
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 289
Poziom mag.: 10
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eXide Pokaż post
pobrać potrzebną instalację programu następnie instalujemy go.
Znak interpunkcji zgubiłeś.


Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eXide Pokaż post
Trzeba nacisnąć na przycisk zaznaczony na niebiesko, następnie na ten zaznaczony na zielono.
Skoro niebieską czcionkę dałeś, to daj również zieloną.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eXide Pokaż post
Pojawi się okienko, w które trzeba wpisać swój nick czy tam imię, jak kto woli.
Potem nacisnąć przycisk "OK" (pomarańcz)
Czemu w () jak nigdzie ich nie ma?


Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eXide Pokaż post
Tym razem przyciski: różowy i fioletowy.
Wpisujemy nazwę servera... nie ważne co tam wpiszecie, ale jak macie wiele serverów, to warto by było jakoś je nazwać XD
Ja wpisałam eXide.
Potem przycisk "OK" (zielony)
Tak samo jak wyżej.



Ogólnie to przejrzyście napisane, ale musisz ujednolicić cały tekst.
__________________





Pomogłem? Notka mile widziana .

Hail Edward
Hail Sanatio
Hail Secura
xD

Ciach!
Edwardo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2009, 22:24   #3
eXide
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Poprawione szefie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2009, 22:34   #4
Edwardo
Amor Patriae Nostra Lex
 
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Jaworzno
Wiek: 27

Posty: 1,086
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 289
Poziom mag.: 10
Domyślny

Cytuj:
Aby połączyć się z serverem naciskamy przycisk "Connect" (niebieski)
Jeszcze to i chyba tyle.
__________________





Pomogłem? Notka mile widziana .

Hail Edward
Hail Sanatio
Hail Secura
xD

Ciach!
Edwardo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2009, 22:38   #5
eXide
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Oki zrobione
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2009, 22:46   #6
CingCiong
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 22 07 2008

Posty: 46
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eXide Pokaż post
Następnie uzupełniamy dwa pierwsze puste pola danymi, którą są w jakimś tam temacie na forum.
W jakim? Podaj link lub dokładniej opisz wymagane dane. Dziękuję

Poradnik bardzo przejrzysty i schludny.
CingCiong jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2009, 22:54   #7
eXide
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CingCiong Pokaż post
W jakim? Podaj link lub dokładniej opisz wymagane dane. Dziękuję

Poradnik bardzo przejrzysty i schludny.
Gdzieś tam widziałem jakiś serwer do vento ale nie mogę znaleźć. Poszukaj na google jakiś publicznych serwerów ehm ja np. korzystam z:

Hostname or IP: PublicVentrilo.us
Port number: 3784
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2009, 15:02   #8
Zerkala
Użytkownik Forum
 
Zerkala's Avatar
 
Data dołączenia: 07 06 2009
Wiek: 24

Posty: 58
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 188
Domyślny

dopisz jeszcze jak serva się robi i masz 5/5
Zerkala jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2009, 15:44   #9
Jarus_noobek
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: Dup*a

Posty: 71
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Chrouer
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 28
Skille: 60/55
Poziom mag.: 3
Domyślny

Edwardo on te nawiasy tam miał dobrze, bo bez nich to nie ma żadnego składu. Jeśli pisze kliknij niebieski przycisk, to jest dobrze i jeśli pisze kliknij przycisk OK (niebieski) to nawias powinien być
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
OD BOTA MALEJE PRZYRODZENIE !!!
Jarus_noobek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2009, 19:31   #10
TalerzMakasaki555
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 24 06 2009

Posty: 5
Domyślny

Bardzo fajny poradnik. Gratuluję!!
TalerzMakasaki555 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2009, 22:52   #11
Liper
Użytkownik Forum
 
Liper's Avatar
 
Data dołączenia: 12 12 2006
Wiek: 27

Posty: 712
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miszek Pokaż post
vt.ventrilosrv.com
4513



Zapraszam na moj serwer ventrilo pod wersje 2.1.4


Poradnik swietny
po co to rozdajesz ? ; p







ps 214 to najlepsze vt
Liper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-06-2009, 17:53   #12
Milten666
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

bardzo fajny poradnik
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-11-2009, 16:10   #13
_Ryzy_
Użytkownik Forum
 
_Ryzy_'s Avatar
 
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Stargard Szczeciński
Wiek: 25

Posty: 70
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Intouchables
Świat: Tibianic
Poziom: 94
Domyślny

Mam taki problem mam vt 2.1.4 i jak mówię słychać mnie tylko wtedy gdy ventrilo jest na wierzchu, jak mam włączoną tibie i klikam ten przycisk by móc coś mówić to nie słychać mnie, wie ktoś co gdzie i jak musze zrobić by to naprawić?
__________________
-----------------------------------------------

The grass was greener
The light was brighter
When friends surrounded
The nights of wonder

--------------------------------------------------
_/_/_/_/_/
_/_/_/_/
_/_/_/
_/_/
_/
/
_Ryzy_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-09-2010, 11:32   #14
Azatar90
Użytkownik Forum
 
Azatar90's Avatar
 
Data dołączenia: 20 11 2006
Lokacja: Łódż
Wiek: 28

Posty: 172
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 348
Domyślny

Gdzie mozna zakupic server do tej wersji vt ?
__________________

Azatar90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:48.


Powered by vBulletin 3