Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 10-08-2009, 12:01   #161
Xig-ennon
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 11 01 2008

Posty: 81
Stan: Na Emeryturze
Brak ikony

Witam.
Bawie sie vegasem od wczoraj i mam klopot.

Mianowicie, nie wiem jak zapisac skonczony film. Chce zapisac w wmv jednak czego nie ustawie to zawsze 35 sek czarnego obrazu, a film trwa 8min okolo.

Zapisz jako typ: Windows Media Video v9.(******)

Moglby ktos mi napisac co mam zrobic aby zapisac film, ktory potem bede mogl wrzucic na youtube oraz ogladac na komputerze.

Pozdrawiam Xig

Prosze najlepiej o ss gdzie wszystko bedzie ustawione.

Z gory dziekuje.
Xig-ennon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2009, 04:22   #162
satosan
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam. Widzę ze dawny temat ale nie mam gdzie indziej umieścić swojego pytania. Wiec...:
próbuje zrobić film edytowany w SV a kompresować VDubem. Jak z edycja nie mam problemów tak z zapisaniem projektu w SV tak żeby go potem kompresować w VD... no sił już nie mam.
Zależy mi na maksymalnej jakości wręcz HD.
Parametry.
oryginalny plik - 1280x1024 29.9fps
po obróbce chce mieć to samo.
Jedyne co mi się udalo dość dobrze to:
http://www.youtube.com/watch?v=cBhAKo2w22c
(Film troche "skacze" ale to wina ze usawilem fps na 25 zamiast jak w orginale)
To cus ma 39 sec i wazy 24.5MB więc się da zrobic film hd ktory nie bedzie mial rozmiarow slonia Problem polega na tym że tenfilm robiony jest VDubem, czyli czysty plik z frapsa odrazu skomprsowalem przez VD i poszlo. Tylko przed kompresją chciałbym edytowas SV. Nie mam bladego pojęcia jak to zrobic żeby zapisac pożadny plik w SV w taki sposób żeby mi go VD otworzył. Z naciskiem na porzadny. Chyba że 1 sec filmu w takich parametrach = 1.1MB jeśli tak to przepraszam za kłopot.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2009, 12:38   #163
Ya2Pa2Cze
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 11 04 2009

Posty: 22
Domyślny

Mam pytanie dotyczące Tibia Cam TV, otuż po nagraniu materiału w jaki sposób moge przenieść wybrane sceny do Sony Vegas?
__________________
LooK My Video War/Exp

http://www.youtube.com/user/wilczur22pod

Two New War Movies... -.^
Ya2Pa2Cze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-03-2010, 12:22   #164
Pablo1111
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam , pierwszy post i problem...
Sony Vegas pro 9 wszystko pięknie działa poza jednym!
nie mogę spowodować wyświetlania wstawionych miedzy ujęcia filmowe zdjęć.
Zmieniałem im nazwy, rozdzielczość , jpeg, png, nic to nie zmienia.
Wklejam fotke na pasku jest a na ekraniku nie wyswietla jej ajk juz jakoś zacznie ją wyświetlać to po zapisie projektu i ponownym otwarciu znowu jej nie wyświetla pomimo ze na pasku montażowym jest.
Czesto fotka na pasku zostaje podswietlona na czerwono ?
Czy vegas chce jakiegoś extra formatu zdjęć, wielkości lub tym podobne ?
Z obrabianiem filmu, efektami, poszło mi gładko, a wstawić kilku fotek nie daję rady!!! Jak by tego było mało wstawiając np 8 zdjęć z tego samego aparatu zrobionych w tych samych ustawieniach np 4 albo 5 wyświetla prawidłowo a pierwszego lub np 3 nie wyswietla! Ktoś się spotkał z czymś takim?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2010, 03:30   #165
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ya2Pa2Cze Pokaż post
Mam pytanie dotyczące Tibia Cam TV, otuż po nagraniu materiału w jaki sposób moge przenieść wybrane sceny do Sony Vegas?
nagrac caly film, a potem wycinac sceny w samym sony vegas (litera "s" do ciecia filmu i Del do usuwania).
@pablo
No, wiec, wiele programow na kompach ma bledy Sony Vegas 9 tez ma pewnie bledy i dlatego Ci cofa film. Osobiscie nizszych (wyzszych) wersji niz, Sony Vegas 7 nie uzywalem to sie nie znam, ale zalecam stara wersje (sony 7) o ile masz skad pobrac.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885

Ostatnio edytowany przez Gesior - 02-09-2010 o 03:34.
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2010, 23:10   #166
Herbi_Oxyna
Użytkownik Forum
 
Herbi_Oxyna's Avatar
 
Data dołączenia: 13 09 2007
Lokacja: Wałcz (wkrótce Szczecin)
Wiek: 24
Wpisy bloga: 34

Posty: 528
Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Herbi_Oxyna ma numer GG 5694870 Send a message via Skype™ to Herbi_Oxyna
Domyślny

Poradnik niby dobry, ale mam zastrzeżenia.
Cytuj:
Bardziej wymagający, posiadający poteżne komputery mogą robić filmy w 800x600. Zwiększanie ilości klatek nic nie da, bo człowiek więcej niż 24 nie zobaczy.
1 - To chyba ja jestem jakimś maniakiem, gdyż dla mnie minimalna akceptowana rozdzielczość to 960x720 w trybie 4:3 lub 1280x720 w trybie 16:9.
2 - Człowiek widzi ponad 100 klatek na sekundę. Jeśli nie wierzysz, wyrenderuj w sony vegas jakiś film, z dużą ilością przejść 3D, gdzie jest ruch, najpierw w 50fps, a potem 25fps. Jak nie zauważysz różnicy w płynności pomiędzy obiema wersjami, to masz wadę wzroku.

Poradnik dobry dla kogoś kto nie umie ogarnąć żadnego nowego programu, który mu wpadnie w ręce. Ja niestety jestem samoukiem, więc do wszystkiego doszedłem sam ;d




Cytuj:
Oryginalnie napisane przez satosan Pokaż post
Witam. Widzę ze dawny temat ale nie mam gdzie indziej umieścić swojego pytania. Wiec...:
próbuje zrobić film edytowany w SV a kompresować VDubem. Jak z edycja nie mam problemów tak z zapisaniem projektu w SV tak żeby go potem kompresować w VD... no sił już nie mam.
Zależy mi na maksymalnej jakości wręcz HD.
Parametry.
oryginalny plik - 1280x1024 29.9fps
po obróbce chce mieć to samo.
Jedyne co mi się udalo dość dobrze to:
http://www.youtube.com/watch?v=cBhAKo2w22c
(Film troche "skacze" ale to wina ze usawilem fps na 25 zamiast jak w orginale)
To cus ma 39 sec i wazy 24.5MB więc się da zrobic film hd ktory nie bedzie mial rozmiarow slonia Problem polega na tym że tenfilm robiony jest VDubem, czyli czysty plik z frapsa odrazu skomprsowalem przez VD i poszlo. Tylko przed kompresją chciałbym edytowas SV. Nie mam bladego pojęcia jak to zrobic żeby zapisac pożadny plik w SV w taki sposób żeby mi go VD otworzył. Z naciskiem na porzadny. Chyba że 1 sec filmu w takich parametrach = 1.1MB jeśli tak to przepraszam za kłopot.
Jeśli chcesz osiągnąć dobrą jakość, to musisz się pogodzić, że film HD renderowany w SV dużo zajmuje, dlatego potem i tak trzeba narzucić kompresję w VD (Jeśli ją narzucimy wcześniej w SV, to możemy znacznie stracić na kompensacji ruchów/tytułów/etc, gdyż kompresja w czasie renderowania daje inne efekty niż kompresja po, zresztą, ja raz zrobiłem 15 sekundowy plik, który ważył 5GB, ale to już była na serio kompresja bezstratna ;D).
__________________

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Herbi_Oxyna - 03-09-2010 o 23:17.
Herbi_Oxyna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-10-2010, 12:15   #167
Icebreaker88
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

wOw! Naprawdę świetnie zrobiony kurs nawet nie wiem jak dziękować...

Btw. Korzystaliście kiedyś może z pluginów do tego programu? ja na początku nie bardzo wiedziałem jak się do tego zaprać, aż znalazłem stronkę vegas.vm-rexor.pl gdzie poza ciekawymi darmowymi efektami do programu takimi jak Keyers, Lines czy Circles - wszystko jest świetnie opisane krok po kroku.

Serdecznie polecam i Wam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2011, 13:29   #168
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna Pokaż post
Poradnik niby dobry, ale mam zastrzeżenia.
1 - To chyba ja jestem jakimś maniakiem, gdyż dla mnie minimalna akceptowana rozdzielczość to 960x720 w trybie 4:3 lub 1280x720 w trybie 16:9.
2 - Człowiek widzi ponad 100 klatek na sekundę. Jeśli nie wierzysz, wyrenderuj w sony vegas jakiś film, z dużą ilością przejść 3D, gdzie jest ruch, najpierw w 50fps, a potem 25fps. Jak nie zauważysz różnicy w płynności pomiędzy obiema wersjami, to masz wadę wzroku.
...
Cytuj:
Ostatnia aktualizacja: 22 czerwca 2007
1. Wtedy 800x600 to była duża roździelczość
Teraz na 4 rdzeniach z 4GB ram i dyskiem SSD rzeczywiście można spokojnie w HD kręcić.
2. To forum o Tibii, więc tematu grafiki 3D w grach nie uwzględniałem.
Przykład: Film w 3D, z dużą ilością akcji, 640x480, 25 klatek. Roździelczość nie razi na monitorach 1280x1024 (na 1920x1080 już troche to widać ) i nie widać, żeby brakowało klatek:
http://188.165.22.138/movies/Q3A-the_badge_v3.0-readme.avi
Dobrze dobrana kompresja - 6 minut = 163 MB
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-03-2011, 09:23   #169
AnyncType
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny buy norvasc online cheap 61

mexico norvasc no prescription Brownsville and cheap norvasc cod free fedex buy pharmacy norvasc waterview Buffalo Norvasc is in a group of drugs called calcium channel blockers. It dilates blood vessels and slows the heart to reduce blood pressure and the pain of angina. Recommend: medicine norvasc Burbank
P.S. Excuse me for choosing "Niusy" to leave a offer for men about buy generic buy norvasc online
www.forum.tibia.pl - nice forum! Thanks!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:53.


Powered by vBulletin 3