Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 15-12-2006, 15:08   #21
Nakaye
Użytkownik Forum
 
Nakaye's Avatar
 
Data dołączenia: 20 07 2005
Lokacja: Kraków
Wiek: 33

Posty: 33
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 40
Skille: -/-
Poziom mag.: 57
Wyślij wiadomość przez ICQ do Nakaye Nakaye ma numer GG 3743844 Send a message via Skype™ to Nakaye
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slivi Pokaż post
Zrobcie nowy poradnik bo ja nie mam pojecia jak wklejac screeny na forum a bardzo bym chcial. Bardzo by mi to pomoglo

Człowieku... masz wszystko ładnie opisane na stronie #1. Nie potrzeba nowych poradników na ten sam temat tylko i wyłącznie dlatego, że nie czytasz dokładnie.


//Nakaye
__________________
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
A jednak jesteś ciekawskie jajco.
Nakaye jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-12-2006, 14:11   #22
Axuela
Użytkownik forum
 
Axuela's Avatar
 
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Polska

Posty: 5
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Celesta
Poziom: 6
Poziom mag.: --
LOL yo

ss robi sie tak ... klika sie na klawiaturze ptr scrn potem w paincie wklej i gotowe

yo pierwszy post
Axuela jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2006, 20:46   #23
globi
Użytkownik Forum
 
globi's Avatar
 
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Wiek: 30

Posty: 271
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Axemir
Profesja: Knight
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
Domyślny

Przepraszam za długą nieobecność. W najbliższym czasie postaram sie zrobić poradnik w nowym wydaniu.
__________________
yours
Globus

Loyal till the end...
globi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2006, 19:46   #24
Rybix
Użytkownik Forum
 
Rybix's Avatar
 
Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Brunatna Stolica

Posty: 104
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Domyślny

Super poradnik
__________________

Rybix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-12-2007, 00:12   #25
Patton
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

HeHe

Ostatnio edytowany przez Patton - 13-12-2007 o 00:14.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2008, 07:47   #26
Kimios
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poprostu Pitbul Pokaż post
a ja nie wiem jak wogole zrobic screena
1.Naciskasz Print screen SysRq (znajduje sie nad strzałkami u góry)
2.Otwierasz paint naciskasz ctrl+v
3.Bierzesz zapisujesz plik i masz sska (jak chcesz mieć równego sska to najlepiej nic nie rusza chodzi o pomniesz powiększ
4.Gotowe
5.To proste
  Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2008, 15:26   #27
Pridess
Użytkownik forum
 
Pridess's Avatar
 
Data dołączenia: 31 08 2008
Lokacja: W-wa

Posty: 10
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pridess
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 21
Domyślny

Witam. Chcialbym sie nauczyc wrzucac zdjecia na forum ale nie wiem jak gdyz strona internetowa photobucket zmienila sie od czasu gdy pisany byl ten poradnik. czy ktos moglby mi pomoc ?
Pridess jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2008, 15:59   #28
X-Zero
Użytkownik Forum
 
X-Zero's Avatar
 
Data dołączenia: 26 01 2006
Wiek: 24
Wpisy bloga: 12

Posty: 1,924
Stan: Niegrający
Imię: b.d.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pridess Pokaż post
Witam. Chcialbym sie nauczyc wrzucac zdjecia na forum ale nie wiem jak gdyz strona internetowa photobucket zmienila sie od czasu gdy pisany byl ten poradnik. czy ktos moglby mi pomoc ?
http://imageshack.us
Przeglądaj
Wybierasz obrazek
Klikasz "Host it!"
Czekasz...
Czekasz...
Kopiujesz direct link to image ( na samym dole )
Na forum klikasz w ten żółty obrazek, wklejasz ten link, klikasz ok i...
... i po wysłaniu posta na forum pojawi się obrazek ^_^

( można też kopiować hot link for forum, wtedy nie musisz klikać obrazka tylko od razu wklejasz )
__________________
◕ ‿‿ ◕
X-Zero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 19:39   #29
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum
 
KrEmAs KAc's Avatar
 
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E
Wiek: 38

Posty: 1,215
Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Poradnik bardzo dobry. Pomijając to ,że jest niepotrzebny.
KrEmAs KAc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2009, 16:10   #30
Mateuszb456
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 05 06 2008

Posty: 6
Poziom mag.: 22
Domyślny

Mateuszb456 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2011, 09:33   #31
Luflee
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Ja mam mały problem. Otóż prowadzę bloga i wszystkie obrazki hostinguję na photobucket. Wcześniej używałam tinypic, imageschack czy ifotos i po jakimś czasie usuwały się. Ale ostatnio wchodzę na bloga i wszystkie obrazki są zmienione na obrazek photobucket (zdjęcie poniżej). Kiedyś miałam tak samo z photobucketem i nie pamiętam czy linkowałam zdjęcia od nowa czy z czasem się samo naprawiło. Pomocy, tam są setki obrazków, od nowa linkować, eh. Chyba wtedy samo się naprawiło, ale pewna nie jestem. I czemu się tak robi? Inni tam linkują i nie mają takich problemów, ja mam jakiegoś pecha.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2011, 11:10   #32
soulz
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 24 05 2009

Posty: 16
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luflee Pokaż post
Ja mam mały problem. Otóż prowadzę bloga i wszystkie obrazki hostinguję na photobucket. Wcześniej używałam tinypic, imageschack czy ifotos i po jakimś czasie usuwały się. Ale ostatnio wchodzę na bloga i wszystkie obrazki są zmienione na obrazek photobucket (zdjęcie poniżej). Kiedyś miałam tak samo z photobucketem i nie pamiętam czy linkowałam zdjęcia od nowa czy z czasem się samo naprawiło. Pomocy, tam są setki obrazków, od nowa linkować, eh. Chyba wtedy samo się naprawiło, ale pewna nie jestem. I czemu się tak robi? Inni tam linkują i nie mają takich problemów, ja mam jakiegoś pecha.
Wszystko jest napisane na obrazku, potrzebujesz konta premium, żeby je przywrócić, ponieważ przekraczają maksymalną ilość wyświetleń dla darmowego konta.

Ostatnio edytowany przez soulz - 08-10-2011 o 11:16.
soulz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2011, 11:21   #33
Luflee
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez soulz Pokaż post
Wszystko jest napisane na obrazku, potrzebujesz konta premium, żeby je przywrócić, ponieważ przekraczają maksymalną ilość wyświetleń dla darmowego konta.
Ale to właśnie jakieś dziwne, bo w jednym poście na blogu część obrazków działa część nie, a jak ktoś otworzył stronę z postem to wyświetliły się wszystkie obrazki tyle samo razy. Kiedyś miałam podobnie, ale inny napis na tym obrazku a po kilku dniach wróciło do normy. Kurczę, to gdzie linkować aby nie usuwało zdjęć? Kiedyś linkowałam na ifotos, tam usuwają (zarejestrowanym) dopiero po roku od ostatniej odsłony. A moje zdjęcia mają praktycznie codziennie po kilkaset odsłon, więc chyba prędko by nie usunęli? Na pewno nie tinypic, bo przez niego wszystkie zdjęcia musiałam linkować od nowa, bo usunęli sobie po roku, a części nie miałam. Imagashack też niezbyt, bo dawno linkowałam i pamiętam, że już po pół roku zdjęć nie było czasami. Kurczę, ten photobucket był fajny bo trzymał zdjęcia a albumach zawsze mogłam wrócić, znacie podobne strony? Te zdjęcia mają wytrzymać kilka lat.

Ostatnio edytowany przez Luflee - 11-10-2011 o 11:24.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:51.


Powered by vBulletin 3