Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 04-06-2007, 03:08   #41
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Domyślny

Jak jestes w menu zblizen/oddalen to mozesz chwytac za rog i zmniejszac/zwiekszac. Jak chwycisz gdzies pomiedzy rogami to mozesz suwac punktem w ktory patrzy kamera. Jak chcesz np. uzyskac 4 obrazy obok siebie to ustawiasz tak oddalenie, zeby 1 z obrazow (w ktorego efektach akurat grzebiesz) zajmowal 1/4 obrazu (ramki z "F na srodku") i stal w jednym z rogow. Potem pozostale ustawiasz tak, zeby zajmowaly po 1/4 obrazu i staly w innych rogach ramki z "F". Na podgladzie powinny byc widziane 4 obrazy obok siebie.
W twoim wypadku musisz ustawic dany obrazek/fragment filmu w jednym z bokow "ramki z F na srodku", wtedy przesunie sie on na bok calego projektu. Glowne parametry jakie mozna zmieniac to zblizenie/oddalenie i polozenie obrazka/fragmentu filmu wzgledem ramki z "F".
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2007, 14:35   #42
blakes
Użytkownik Forum
 
blakes's Avatar
 
Data dołączenia: 29 07 2004

Posty: 171
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gesior Pokaż post
Jak jestes w menu zblizen/oddalen to mozesz chwytac za rog i zmniejszac/zwiekszac. Jak chwycisz gdzies pomiedzy rogami to mozesz suwac punktem w ktory patrzy kamera. Jak chcesz np. uzyskac 4 obrazy obok siebie to ustawiasz tak oddalenie, zeby 1 z obrazow (w ktorego efektach akurat grzebiesz) zajmowal 1/4 obrazu (ramki z "F na srodku") i stal w jednym z rogow. Potem pozostale ustawiasz tak, zeby zajmowaly po 1/4 obrazu i staly w innych rogach ramki z "F". Na podgladzie powinny byc widziane 4 obrazy obok siebie.
W twoim wypadku musisz ustawic dany obrazek/fragment filmu w jednym z bokow "ramki z F na srodku", wtedy przesunie sie on na bok calego projektu. Glowne parametry jakie mozna zmieniac to zblizenie/oddalenie i polozenie obrazka/fragmentu filmu wzgledem ramki z "F".
Tak, doszedłem do tego z 4 obrazkami, jak mamy pełne obrazy to nie ma problemu bo zwięszka się tylko 'F', ale jak mam wycinek po środku jak pokazałem na poprzednik ss'ie to zwiększenie - owszem - przesunie go, ale również ukaże więcej niż chce tj. nie tylko ten fragment zaznaczony na czerwono.

Więc może jest opcja która obetnie daną warstwę w co jest zeskalowane? Wtedy bez problemu przesunę 'F' bez żadnych niepożądanych efektów.
__________________

Ostatnio edytowany przez blakes - 04-06-2007 o 14:37.
blakes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2007, 16:35   #43
$orcerx
Zbanowany
 
$orcerx's Avatar
 
Data dołączenia: 11 01 2005
Lokacja: Darłowo
Wiek: 95

Posty: 164
$orcerx ma numer GG 4481387
Domyślny

Istnieje wersja Pl?Bo cos mi nie wychodzi ;<
$orcerx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2007, 11:18   #44
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez blakes Pokaż post
Tak, doszedłem do tego z 4 obrazkami, jak mamy pełne obrazy to nie ma problemu bo zwięszka się tylko 'F', ale jak mam wycinek po środku jak pokazałem na poprzednik ss'ie to zwiększenie - owszem - przesunie go, ale również ukaże więcej niż chce tj. nie tylko ten fragment zaznaczony na czerwono.
Więc może jest opcja która obetnie daną warstwę w co jest zeskalowane? Wtedy bez problemu przesunę 'F' bez żadnych niepożądanych efektów.
Mozesz np. wyciac sam ten fragment filmu. Potem dopasowac rozdzielczosc przy zapisie tak, zeby zapisany zostal tylko ten fragment (bez czarnego dookola) do pliku .avi bez kompresji, a potem dodac ten plik do projektu nowego. Wtedy mozesz go przyblizac/oddacac i robic z nim co chcesz, a nie bedziesz widzial nic dookola.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $orcerx Pokaż post
Istnieje wersja Pl?Bo cos mi nie wychodzi ;<
Nie ma wersji PL i raczej nie powstanie nigdy, bo kiedy ktos w polsce kupil program za 2000zl legalnie?
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2007, 14:38   #45
$orcerx
Zbanowany
 
$orcerx's Avatar
 
Data dołączenia: 11 01 2005
Lokacja: Darłowo
Wiek: 95

Posty: 164
$orcerx ma numer GG 4481387
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gesior Pokaż post
Nie ma wersji PL i raczej nie powstanie nigdy, bo kiedy ktos w polsce kupil program za 2000zl legalnie?
2k zł?
rotfl :O

Ech, czyli dalej zostaje Windows movie maker >; d
$orcerx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 11:16   #46
Gorn Valorian
Użytkownik Forum
 
Gorn Valorian's Avatar
 
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce
Wiek: 27

Posty: 63
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Gorn Valorian ma numer GG 5998611
Domyślny

Byłem trochę ździwiony kiedy zobaczyłem parę miesięcy temu poradnik do Sony Vegas'a na tym forum. Szukałem wtedy instalek bo do niego byłem zachwycony 2 AMV'kami, a wtedy chciałem stworzyć podobną WMV'ke. No ale dosyć tych łzawych wspominek przechodze do rzeczy. Tak więc:

1)Czy jak przeinstaluje triala SV 7.0 po 30 dniach to czy znowu będę miał te 30 dni na starcie.

2)No coś podobnego co wyżej tylko czy jak odinstaluje SV 7.0 który już przeżył 30 dni to czy będę miał te 30 dni na wersji 6.0. Wiem że to może to być "noobowskie" pytanie, znam chyba na nie odpowiedz, ale jak to mówią, "wole dmuchać na zimne" i się spytać .

Jak jedno z tych pytań w tym temacie już było to sorry... Zara przeglądne temat i jak co zrobie Edita.
__________________
Wielu graczy zastanawia się czym walczyć:

Ostatnio edytowany przez Gorn Valorian - 08-06-2007 o 11:22.
Gorn Valorian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2007, 20:08   #47
paavodi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 05 06 2007

Posty: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gorn Valorian Pokaż post
B

1)Czy jak przeinstaluje triala SV 7.0 po 30 dniach to czy znowu będę miał te 30 dni na starcie.
Nie
napisz na pw. do moge Ci keygena podzucic....
Znaczki..............
paavodi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2007, 23:16   #48
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Jak przeinstalujesz to nie bedziesz mial 30 dni nowych, ale jak zainstalujesz 6.0 zamiast 7.0 to powinny byc nowe dni.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-06-2007, 00:01   #49
BingooCola
Użytkownik Forum
 
BingooCola's Avatar
 
Data dołączenia: 13 06 2007

Posty: 343
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Samera
Domyślny

sorki post juz do usnieca
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Niezuygarpdroma_heheh Pokaż post
po 1 olek rzondzi
po 2 olek to muj czlowjek i mnie nie udezy bo nas lonczy kolerzenska wjenz
po 6 masz deda from trumna smiercionosnych trupuw

Ostatnio edytowany przez BingooCola - 01-07-2007 o 12:32.
BingooCola jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2007, 14:41   #50
wojtes3
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

mam pytanko odnośnie sony vegas, czy można zainstalowac program bez łączenia sie z internetem ??
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2007, 21:21   #51
Thebill
Użytkownik Forum
 
Thebill's Avatar
 
Data dołączenia: 03 12 2006

Posty: 250
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Thebill ma numer GG 2474780
Domyślny

@uo
Chyba nie
__________________
“There is a voice.. It screeches in my head. It tells me to kill, kill everyone..
When I try to stop it screams even louder.
I'm cursed, damned and banished from the rest of the world..
But we are united in our fate. Our fate is to kill.
We were not born this way, we chose it out of our own free will!
But it was a decision of no return…”

Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso
Thebill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 16:30   #52
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wojtes3 Pokaż post
mam pytanko odnośnie sony vegas, czy można zainstalowac program bez łączenia sie z internetem ??
Mozesz skopiowac pliki na innego kompa i potrzebne biblioteki(.dll do c:\windows\system32\)), i sprawdzic czy pojdzie :>
Moze nie wymaga wpisow w rejestrze. Tylko kod musisz wygenerowac.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2007, 22:34   #53
PoLeK1
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam. Wiem że to nielegalne ale prosiłbym o serial do Sony Vegas 7.0. Bo szukałem na necie ale nie moge znaleźć a jest mi bardzo potrzebny.

Ostatnio edytowany przez PoLeK1 - 19-07-2007 o 22:36.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2007, 22:16   #54
Slovik
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 27 09 2006

Posty: 904
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Chciałem się dowiedzieć więcej o kręceniu filmów, ale chyba to sobie odpuszcze bo jako newbie w tym zrozumialem prawie nic ;/ Nie wiem jak odpalać te filmy, nie rozumiem kilku słów więc dla newbie takich jak ja moze to sprawić problem ;/

no i mam problem z odtwarzaniem ;/

Ostatnio edytowany przez Slovik - 20-07-2007 o 22:31.
Slovik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2007, 11:23   #55
Yaquzo
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 20 07 2007

Posty: 4
Domyślny

@Polek1
To znaczy, że chodzisz do przedszkola i nie umiesz pisać/czytać ze zrozumieniem. Ja znalazłem w kilkanaście sekund.
@Autor poradnika
Super, naprawdę extra, mi się przyda i jest wszystko ładnie opisane.
Yaquzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2007, 21:58   #56
Wojtekss
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam, mam problem z tym programem, a mianowicie kiedy importuje plik video w formacie .avi i nie widzi mi obrazu ale dzwiek jest, co jest nie tak?
prosze o pomoc
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2007, 01:49   #57
fotolkr
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam mam pytanie co do tego programu Sony Vegas otóż przeczytałem w internecie że ma możliwość zamazywania twarzy tak jak jest to w filmach i powiedzcie mi jak to się robi bo dojść nie mogę i nigdzie nie pisze jak to się robi.
z góry dzięki pozdro
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 17:02   #58
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojtekss Pokaż post
Witam, mam problem z tym programem, a mianowicie kiedy importuje plik video w formacie .avi i nie widzi mi obrazu ale dzwiek jest, co jest nie tak?
prosze o pomoc
Prawdopodobnie nie masz odpowiedniego kodeka.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fotolkr Pokaż post
Witam mam pytanie co do tego programu Sony Vegas otóż przeczytałem w internecie że ma możliwość zamazywania twarzy tak jak jest to w filmach i powiedzcie mi jak to się robi bo dojść nie mogę i nigdzie nie pisze jak to się robi.
z góry dzięki pozdro
Hmm.. jest gdzies taka opcja, ze twarz sie rozmazuje (malo pikseli) tak jak w wiadomosciach jak jakis gosci do sądu prowadza, ale szukam teraz i znalezc nie moge. Jak chcesz cos zakryc to mozesz uzyc efektu "Cookie Cutter" i w jego opcjach ustawic:
-Shape: Circle (lub inne jak chcesz cos innego niz kółko)
-Method: "Cut away section" < ważne
-Feather: 0,00 (jest to rozmazanie kółka/dopasowanie do otaczajacych kolorow)
Border: 0,00 (jest to tło, nie potrzebne za bardzo)
Repeat X: 1 (jest to liczba kopii jakie maja sie pojawic w poziomie - tobie wystarczy 1)
Repeat Y: 1 (jest to liczba kopii jakie maja sie pojawic w pionie - tobie wystarczy 1)
Size: <sam dobierz> (jest to wielkosc kropki czy tez innego wzoru ktory zaslania)
Center x i center Y dobierz poruszajac punktem po białym polu po lewo (na podgladzie widzisz co zaslania)
Efekt mozesz rozmiescic na osi czasu. Dzieki temu moze on poruszac sie za zaslanianym obiektem.
-Border: 0,00
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 18:27   #59
PoLeK1
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny góry dz

jest w vegasie opcja "róchomych" napisów?? np napisy końcowe jak zrobić? szukałem w vegasie ale nic nie znalazłem, być może źle szukam ;P. Z góry dzięki za pomoc.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2007, 00:42   #60
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Strzałka

Jest na 100%, a nawet wiecej
Nie mam teraz Vegas na kompie to ci nie znajde. Wybierasz jakas opcje i tam wpisujesz napisy, duze-male, kolorowe, z tłem. Jakie chcesz, a on ci wszystko pięknie animuje.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:49.


Powered by vBulletin 3