Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 28-10-2007, 01:17   #81
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Nie wiem czy to ty pisales do mnie na GG "atomek", ale nie wiem od czego masz ten blad. Patrzac na twojego screena wydaje mi sie, ze sciagnales w dół (albo jakis błąd w vegasie przy wylaczeniu sciagnal?) linie z ustawieniami efektu w czasie.
Tutaj masz screena z opisem jak to poprawic. Trzeba przeciagnac w góre pole z pomiędzy niebieskiej kraski konczacej okno windowsowe, a ramki cienkiej w nim. Pole ktore masz ciagnac w góre zaznaczylem na zielono na screenie.
http://tibicam.superhost.pl/kasi/pli...iorhelper1.JPG

W trzecim poscie tematu (z FAQ) dodalem opis jak "spowalniac i przyspieszac" filmy.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885

Ostatnio edytowany przez Gesior - 28-10-2007 o 17:07.
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-10-2007, 15:27   #82
atomek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 10 2007

Posty: 8
Domyślny

Tam gdzie mogę wybrac kilka, m.in Sony Brightness and Contrast na gorze jest napis "Plug - In Chooser - Video Event FX", a troszkę niżej
mniejszymi literami "No plug - ins in chain". Moze przez to nie ma?

Nie wiem co robic gdy zainstalowalem program to bylo, po ponownym wlaczeniu programu juz nie


"tutaj masz screen....." nie widze nic
atomek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2007, 21:08   #83
atomek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 10 2007

Posty: 8
Domyślny

o dzięki musialem tylko przesunac do góry, WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!! DZIALA


sorry za brak edycji!!!
atomek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2007, 17:56   #84
Figo
Użytkownik Forum
 
Figo's Avatar
 
Data dołączenia: 21 08 2006
Lokacja: Włocławek

Posty: 97
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Figo ma numer GG 6374428
Domyślny

Bardzo ładny , przejrzysty poradnik ! Pozdrawiam
__________________
Around in the world
Figo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2007, 13:30   #85
Dinok
Użytkownik Forum
 
Dinok's Avatar
 
Data dołączenia: 05 06 2007

Posty: 32
Imię: Dinok
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Domyślny Pytanie!

A ja mam problem z SnagItem...

SnagIt rejestruje mi obraz w slabej jakosci, a patrzac na filmiki innych uzytkowników widzę, że też uzywają Snag~ i mają ładny obraz.

Czy to wina moich ustawień programu czy kompa? (karta graficzna)
Dinok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2007, 23:47   #86
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Na 99% ustawien. Sprobuj ustawic w "codec" czy czyms takim "Uncompressed" jako jakosc zapisu filmu. Ogolnie do zapisu filmu o .avi polecam HyperCam. Zdecydowanie prostszy w obsludze jesli szybko chcesz wejsc do 'zaawansowanych' opcji (ustawienia jakosc itp.).
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 14:29   #87
Dinok
Użytkownik Forum
 
Dinok's Avatar
 
Data dołączenia: 05 06 2007

Posty: 32
Imię: Dinok
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Domyślny

Niestety jest 1 główna wada HyperCama...

Ten czarny napis na białym tle... Afff
Dinok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 15:05   #88
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Mozna go banalnie usunac. Krecisz taki obszar ekranu, zeby ten pasek wystawal ponad obszar ekranu gry. Potem w VirtualDub edytujesz film i w opcjach ustawiasz, zeby odciac 12 pikseli od gory. Zapisujesz do formatu bez kompresji i juz masz film gotowy do montarzu bez paska z inforamcja o rejestracji. Wlasnie postanowilem pobawic sie Vegas 8.0 i zmonotac jeden filmik 1:30 min. Zobaczymy czy sie spodoba
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2007, 15:40   #89
Dinok
Użytkownik Forum
 
Dinok's Avatar
 
Data dołączenia: 05 06 2007

Posty: 32
Imię: Dinok
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Domyślny oo

ooo, thx za pomoc
Jesteś wielki...

Czekam na twój filmik, mistrzu
Dinok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2007, 15:32   #90
Komandos
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 07 05 2005

Posty: 118
Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora/Arcania
Domyślny

Podczas instalacji komponentów wyskakuje mi następujący error:
Requirements not met. Press OK t Exit Install.

Ktoś się z tym spotkał, ktoś może coś poradzić?
Komandos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2007, 15:44   #91
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Pytanie

Za wolny komputer? Jaki system operacyjny masz? Moze padl im server od plikow (jak ja nie mialem bibliotek to mi pobralo z servera Sony podczas instalacji). Instalowales Sony Vegas 7.0 czy 8.0?
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2007, 01:11   #92
Muminq
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam!
Mam następujący problem.
Jak klikam Render As... i zapisuje film,
to zamiast niego jest jednosekundowy czarny ekran.
W czym problem?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2007, 22:48   #93
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Jak masz swoje fragmenty filmow i muzyke poukladane na osi czasu to nad nimi masz taki szary pasek z chyba zoltymi zakonczeniami. Jesli nie masz to zaznacz kawalek filmu i Ci sie na gorze pokaze. Teraz zaznacz caly film od KONCA do poczatku i sprobuj renderowac. Zazwyczaj zapisuje 1 sec czarnego obrazu kiedy przy zapisie zaznaczasz cos w podobie "render only loop" (zapisz tylko zaznaczony kawalek [pętle]), a w edytorze nie masz wogole zaznaczonego zadnego kawalka filmu. Mam nadzieje, ze o ten problem chodzilo.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2007, 00:18   #94
Karo22
Użytkownik Forum
 
Karo22's Avatar
 
Data dołączenia: 20 07 2005
Lokacja: Ab'Dendriel
Wiek: 24

Posty: 116
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 17/19
Poziom mag.: 16
Domyślny

Mam problem z Rejestracją... wyskakuje mi takie oto cudo:

Co mam robić?
__________________

"Nie przyszłam przyjaciele by skraść wasze serca"



_ O
_/_\
(O.o)
(> <)To jest zimowy króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

_____|+>
\_____/ <- to jest kaczuszka. Wstaw ją do podpisu aby była w twoim podpisie
Karo22 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2007, 19:44   #95
freak.TOP
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 28 07 2005

Posty: 22
Domyślny

Mam pytanko dot. obsługi tego programu.
Jak zrobić znak wodny?
__________________
Filmy z Tibii
freak.TOP jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 10:09   #96
Gesior
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Posty: 387
Stan: Na Emeryturze
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Cool

Tworzysz w jakims programie graficznym plik z przezroczystym tlem (np. plik .png w GIMP) i obrazkiem ktory ma byc znakiem wodnym (tez moze byc pol-przezroczysty, zeby mniej film zaslaniac) i dodajesz do filmu na nowej warstwie. Potem rozciagasz na cala dlugosc filmu i juz masz znak wodny na calym filmie. Pamietaj, ze znak wodny musi byc na najwyzszej warstwie filmu (warstwy nizej w programie sa "wyzej" podczas renderowania). Czyli ustaw znak na najnizszej warstwie w osi czasu.
__________________
Kurs > Sony Vegas 7.0 < napisany przez Gesiora:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125885
Gesior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2008, 16:50   #97
konrad340
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie Czas efektu

nie wiem jak zrobic zeby efekt byl przez okreslony czas wiem gdzie to sie robi ale nie wiem jak moze mi ktos dokladnie wytlumaczyc moje gg 7268190
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2008, 04:13   #98
atomek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 10 2007

Posty: 8
Domyślny

ostatnio w jakims serialu, chyba Swiat wedlug Kiepskich w jednym z odcinkow bylo tak, ze na ekranie chodzily 2 Halinki i ciagle bylo to samo ujecie

wiesz moze jak to zrobic i czy w Sony Vegas mozna?? jak nie, to powiedz chociaz jak oni to robią plz

a inne to np. Ferdek byl w lozko i obok niego lezaly dwie babki (Rozalia) i ruszaly sie w rozne strony, plz jak oni to nagrali, bo nie wierze ze znalezli aktora podobnego xD watpie ze jest

Ostatnio edytowany przez atomek - 11-01-2008 o 04:14.
atomek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2008, 16:25   #99
Daro867
Użytkownik forum
 
Daro867's Avatar
 
Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Kę3n
Wpisy bloga: 1

Posty: 13
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania & Azura
Poziom mag.: xP
Domyślny

Sony Vegas śmierdzi. Leprze jurz jest Icy Tower.

haha!!11111
Daro867 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2008, 02:26   #100
USPM
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 01 2008

Posty: 4
Domyślny Pomocy.

Moi drodzy mam jedno dreczoce mnie pytanie.Wiem ze bylo juz o tym kilka razy ale czy moglby ktos odpowiedziec mi na pytanie:

Jak ustawic projekt zeby zlikwidowac pasy ktore pojawiaja sie na obrazie??
Nagrywam na kamere w MPEG2-720-480 i po zrzuceniu pliku do SV na ekranie pojawiaja sie pasy

Pomocy.
Dziekowki i pozdawiam.
USPM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:50.


Powered by vBulletin 3