Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki Archiwalne

Notki

Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 29-05-2005, 21:54   #81
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 31

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-05-2005, 21:58   #82
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy
Fakt, nie przygladalem sie tak obrazkowi (na mojej karcie jest tylko jedna data, dlatego ). Ale wiadomo, o co chodzi.
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2005, 22:01   #83
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 31

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

jezeli masz dostep do obrazka to lepiej popraw bo ludzie zanim przeczytaja caly temat to moga cie jechac za to ze jest zle ;p
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2005, 19:03   #84
Podraz
Użytkownik forum
 
Podraz's Avatar
 
Data dołączenia: 11 12 2004

Posty: 13
Domyślny Visa?

Ja mam WIEEELKI problem. Mianowicie zaplacilem kartą "visa expres" tam przy kupnie byla karta viza ale bez expres czy moge kupować paca właśnie visa express


@Topic
GRATZ dla ciebie poradniczek GIT
Podraz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2005, 13:41   #85
Szymonorius
Użytkownik forum
 
Szymonorius's Avatar
 
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Zgorzelec
Wiek: 24

Posty: 14
Stan: Aktywny gracz
Gildia:
Szymonorius ma numer GG 8467516
Domyślny Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku?

Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku? Przecierz nie ma w wyborze waluty polskich złotówek chyba że jakoś sie samo zrobi że weźmie złotówki a ja podam że płace w euro . I weźmie złotówki zamiast euro
Szymonorius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2005, 16:21   #86
frezio
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny help

1. mam prosbe czy mozecie podac argumenty swiadczace o tym ze napewno nie wyczyszcza moim rodzicom karty??
2.na poczatku ankiety o pacca podaje sie imie i nazwisko i czy musza byc takie same jak tam w miejscu posiadacza karty bo karta matki a to moj pacc.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2005, 17:40   #87
khazad
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
Wiek: 35

Posty: 332
Domyślny

juz wielokrotnie kupowalem pacca za pomoca swojego "plastiku" i jeszcze ani razu nie zdarzylo sie ze moje konto zostalo wyczyszczone. takie same obawy mogla by miec twoja mama placac karta w pierwszym lepszym sklepie w polsce.

dane powinny sie zgadzac. tam gdzie sie pytaja o dane wlasciciela konta w grze powinno sie odawac swoje dane, a tam gdzie pytaja o dane wlasciciela karty nalezy podac dane wlasciciela karty.
__________________
baruk khazad!!! khazad aimenu!!!

Hail Mahakam!!!


Ostatnio edytowany przez khazad - 05-06-2005 o 17:43.
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 16:13   #88
Mikelp
Zbanowany
 
Mikelp's Avatar
 
Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Szczecin

Posty: 237
Stan: Na emeryturze
Domyślny

A ja mam troche offtopicowe pytanko...mianowicie:
Wiem ze mozna zalozyć konto dla mlodocianych (z wlasna karta). Jesli na pewno mozna to od ilu lat??
Mikelp jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 19:21   #89
Eldon
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Pomocy

w danych trzeba podac tzw. Securi code na karcie nie ma a jak zostawiam puste pola to pokazuje ze mam wpisac!!!!!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2005, 19:32   #90
Eldon
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

o sorki podpisem bylo zamalowane )) ju zamowilem pacaa JEEE
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 16:17   #91
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

A da się tym zapłacić?


Jak widać to jest Visa
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 20:56   #92
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Sorry za double posta ale chcę to wysunąć na szczyt

Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 21:21   #93
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?
Mialem ten sam problem i po prostu zostawilem pole puste - dzialalo.

@down : moze warto sprobowac?
__________________
Nieaktywny.

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 11-06-2005 o 21:31.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 21:25   #94
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Ktoś pisał że nie działało, może od niedawna NIE można zostawiać pustego...
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 21:42   #95
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Cóż, najpierw muszę wpłacić kasę na kartę bo to e-karta jest, specjalnie do kupowania przez internet Na codzień jest pusta
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2005, 06:43   #96
Zomos
Użytkownik Forum
 
Zomos's Avatar
 
Data dołączenia: 27 03 2005
Lokacja: w Lublinie
Wiek: 26

Posty: 48
Domyślny Loozik

A napiszcie mi jak sie kupuje pacca kartą maestro , bo to karta mojego starszego i niewiem czy to cos jak master card czy co :/ powiedźcie plz czy sie da kupić maestro.
__________________
Świat : Hiberna
Nick : Zomos
Profesja : Paladin
Level : 17
Skile : 51/38
Mlvl : 8
Best Solo : Dwarf Guard.
Zomos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2005, 07:21   #97
Blaha
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 28 04 2005

Posty: 19
Domyślny

Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?
Blaha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2005, 22:14   #98
Babek
Użytkownik Forum
 
Babek's Avatar
 
Data dołączenia: 11 03 2005
Wiek: 27

Posty: 30
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
Domyślny Spox poradnik...

Świetnie napisany,nawet mój stary to przyznał .Dzieki temu za pare dni bede mial Pacc'a <jupi>
Wielkie gratz jeszcze raz.
Babek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2005, 13:26   #99
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blaha
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?
Warto sprobowac. Trudno, zebym wiedzial, czy wszystkie karty dzialaja Moglby ktorys z was sprawdzic i napisac mi, uwzglednilbym to w poradniku.

@Zomos : bodajze jest ona nawet w spisie, wiec problemu byc nie powinno.
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2005, 13:35   #100
Raul
eX Moderator
 
Raul's Avatar
 
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Posty: 2,196
Domyślny

Dobry poradnik, robiłem dokładnie tak jak było i pacc w 5 minut już był.
Tylko to ostatnie zdjęcie z datą wygaśnięcia karty jest trochę mylące jak się do końca nie doczyta, że to błąd.
__________________


De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.


Powered by vBulletin 3