Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki Archiwalne

Notki

Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 15-06-2005, 18:21   #101
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Mozna kupić e-kartą, dostałem go po dosłownie 60 sekundach
Security code dostajemy w oddzielnym liście (nie na karcie)
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-06-2005, 20:33   #102
-calmerian-
Użytkownik Forum
 
-calmerian-'s Avatar
 
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Wh!te100k.
Wiek: 27

Posty: 133
Stan: Tutor
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Calmera
-calmerian- ma numer GG 8637031 -calmerian- ma login Tlenu emil2@o2.pl
Domyślny halp :D

To tak mam jedno proste pytanie i prosze o szybko odpowiedz: Co to jest secu. code to sa ostatnie cyfry z przodu karty czy z tylu.A i jeszce jedno ocb z tamtym numerem karty, że tylko ostatnie cyfry wysyla?<to tylko tak z ciekawosci>tam nic zmieniac nie trzeba tylko normalnie nr karty wpisac nie?

@Topic.ZA****bisty poradnik. ma wszytko co trzeba
__________________
-> regulamin
-calmerian- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2005, 21:05   #103
-calmerian-
Użytkownik Forum
 
-calmerian-'s Avatar
 
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Wh!te100k.
Wiek: 27

Posty: 133
Stan: Tutor
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Calmera
-calmerian- ma numer GG 8637031 -calmerian- ma login Tlenu emil2@o2.pl
Domyślny

no wescie pomozce zalezy mi na tym
__________________
-> regulamin
-calmerian- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2005, 21:25   #104
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Zobacz na rysunkach - sa to najczesciej ostatnie cyfry (3 lub 4), troche oddalone od numeru karty. Moga tez sie znajdowac na odwrocie karty. Co do tych ostatnich numerkow : wysyla ci tylko 4 ostatnie cyfry, inne sa "zagwiazdkowane". Tak sie gdzies tam doczytalem
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2005, 21:57   #105
Kolidos
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora

Posty: 418
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
Domyślny

Mam pytanie czy ten 4 cyfrowy secu. code to nie jest czasem kod PIN??
Kolidos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2005, 22:09   #106
-calmerian-
Użytkownik Forum
 
-calmerian-'s Avatar
 
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Wh!te100k.
Wiek: 27

Posty: 133
Stan: Tutor
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Calmera
-calmerian- ma numer GG 8637031 -calmerian- ma login Tlenu emil2@o2.pl
Domyślny

@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/
__________________
-> regulamin
-calmerian- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2005, 22:10   #107
Raul
eX Moderator
 
Raul's Avatar
 
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Posty: 2,196
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -calmerian-
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/
Na odwrocie.
__________________


De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 07:16   #108
Kolidos
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora

Posty: 418
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
Domyślny

No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić
Kolidos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 07:24   #109
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolidos
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić
To nadal zle uwazasz. TO-NIE-JEST-KOD-PIN. Jesli nie masz tego na karcie, sprobuj zostawic to pole puste, ale wtedy na 75% pacca ci nie kupi...
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 14:28   #110
Kumagoro
Użytkownik Forum
 
Kumagoro's Avatar
 
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 369
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Ja swój sec. code dostałem w oddzielnym liście, na karcie nie ma
__________________


Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2005, 08:57   #111
Wilq
Użytkownik Forum
 
Wilq's Avatar
 
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów
Wiek: 29

Posty: 290
Domyślny

Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w wysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartosc PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi
__________________

Ostatnio edytowany przez Wilq - 17-06-2005 o 21:38.
Wilq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2005, 17:45   #112
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wilq
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w ysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartos PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi
I dla ciebie jest, na przyklad, mozliwosc kupowania pacc via tibia.pl
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2005, 18:16   #113
Don Corleone
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Mi jest obojętne czy będą nowe outfity czy nie. Tylko błagam was CIP'y zostawcie outfit PACC'owego knighta !!! Nie zmieniajcie go !!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2005, 20:36   #114
Gensioorek
Użytkownik Forum
 
Gensioorek's Avatar
 
Data dołączenia: 04 01 2005
Lokacja: Wolsztyn
Wiek: 26

Posty: 40
Stan: Aktywny gracz
Imię: Pitakon
Profesja: Druid
Gildia: Sayans
Świat: Trimera
Poziom: 33
Skille: 21/26
Poziom mag.: 43
Gensioorek ma numer GG 1147759
Domyślny

Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??
__________________
_____________
Tibia jest świetna i okropna jednocześnie, ale i tak trudno z nią skończyć... Pozdro dla Karmazyna Juniora, który mnie huntuje z powodu najlepszych hitów z sd na mnie...
Gensioorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2005, 21:58   #115
Raul
eX Moderator
 
Raul's Avatar
 
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Posty: 2,196
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gensioorek
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??
Możesz mieć złotówki, oni sobie ze wszystkim sami poradzą.
__________________


De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2005, 17:43   #116
Gensioorek
Użytkownik Forum
 
Gensioorek's Avatar
 
Data dołączenia: 04 01 2005
Lokacja: Wolsztyn
Wiek: 26

Posty: 40
Stan: Aktywny gracz
Imię: Pitakon
Profesja: Druid
Gildia: Sayans
Świat: Trimera
Poziom: 33
Skille: 21/26
Poziom mag.: 43
Gensioorek ma numer GG 1147759
Domyślny

Aha, dzięki Raul, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić PACCa kartą Maestro????? Moja mama niestety dysponuje tylko taką...
__________________
_____________
Tibia jest świetna i okropna jednocześnie, ale i tak trudno z nią skończyć... Pozdro dla Karmazyna Juniora, który mnie huntuje z powodu najlepszych hitów z sd na mnie...
Gensioorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2005, 20:46   #117
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

@UP:


Nie wiem, czy daloby rade :/ Ew. musialbys wybrac inna i liczyc na lut szczescia, ale na to sa bardzo male szanse. Jesli to nie wyjdzie, pozostaje tibia.pl
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2005, 09:07   #118
Sunozi
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie

A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ??
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2005, 09:31   #119
Ashlon
Tibiaspy.com
 
Ashlon's Avatar
 
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Posty: 4,085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sunozi
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ??

Nigdzie nie podajesz kodu PIN.
__________________
Nieaktywny.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2005, 09:52   #120
Sunozi
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie

to co to jest ten Scurity Code ???
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:42.


Powered by vBulletin 3