Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 16-09-2005, 18:11   #21
Pramus
Tupac Legacy
 
Pramus's Avatar
 
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Wiek: 27

Posty: 813
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Bardzo dobry i przejrzysty poradnik. Dobrze, ze znalazl sie w tym dziale. ja wczesniej potrafilem podlaczyc kompa do TV, ale bawilem sie tylko w przelaczanie obrazu bez dzwieku, ale robilem to na szybko i obraz byl jakis dziwny. Pewnie dlatego, ze robilem to tak na "odwal"
__________________
"I'm not saying I'm gonna change the world, but I guarantee that I will spark the brain that will change the world."

Tupac Amaru Shakur


Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-09-2005, 20:13   #22
Cangure
Użytkownik Forum
 
Cangure's Avatar
 
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Sosnowiec
Wiek: 26

Posty: 36
Cangure ma numer GG 4249767
LOL

Znakomity poradnik gratz 10/10 i jeszcze te rysunki po prostu wypas !!!!!
__________________
Właśnie sucham:
Cangure jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2005, 20:41   #23
khazad
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
Wiek: 35

Posty: 332
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele
@up

Instalacja XP dla początkujących? Po co? Jak ktoś kupuje XP oryginalnego to powinna tam być instrukcja albo coś...
heh i widac ze jedziesz z "pirata". w oryginalnym windowsie xp nie ma instrukcji jak dziada zainstalowac... ale mala podpowiedz z mojej strony: jesli nigdy nie instalowales systemu operacyjnego, to lepiej popros o pomoc kogos bardziej doswiadczonego...

edit:
starajcie sie nie uzywac kabla svhs dluzszego niz 5 metrow ( problem z inteferencjami ).

re down:
ty potrafisz korzystac z google, ale czesc poradnikow tu powstaje dla ludzi, ktorzy nie potrafia wcisnac przycisku szukaj
__________________
baruk khazad!!! khazad aimenu!!!

Hail Mahakam!!!


Ostatnio edytowany przez khazad - 16-09-2005 o 20:49.
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2005, 20:43   #24
slimaczek
Użytkownik Forum
 
slimaczek's Avatar
 
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Posty: 485
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma
to mimo iż jest to strona o TIBII to w tutorialu na temat PORADNIKÓW jest napisane że poradniki mogąbyć o dowolnej tematyce.
A ten po częśći dotyczy Tibii
dzięki niemu tacy jak ty będą mogli grać w tibie na duzym ekranie.
Bo wątpię w to czy ty w wieku 11 lat potrafisz podłaczyć TV pod PECETA !!!
-----------
Na szczęście nie ty jesteś Modkiem i nie ty decydujesz jakie tematy przyklejać.
Ja nie mówiłem że ten poradnik powinien być usunięty bo to strona o tibii, mówię że wg mnie to jest strona o tibii i raczej powinny być tu poradniki tylko o jej tematyce. Po drugie wątpie żeby ktoś w to grał na dużym ekranie, grafika i tak dobra nie jest i wszystko sie rozciaga wiec wyglądało by pewno jeszcze gorzej. A co do podłączenia TV - umiem, podłączałem pare miesięcy temu. Pozatym jak ja chce wiedziec cos takiego o takich rzeczach to wchodze na google.pl i wpisuje jakies wyrazenie, i odrazu widze pare profesjonalnych stron (nie mowie ze tu poradniki sa do dupy), a nie że wchodze na strone o tibii
__________________
Play the game. Never let the game play you.


Ostatnio edytowany przez slimaczek - 16-09-2005 o 20:46.
slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2005, 11:19   #25
djkuter
Użytkownik Forum
 
djkuter's Avatar
 
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Posty: 809
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

B. dobry poradnik. Świetne tłumaczenie. Tak trzymaj!
__________________
djkuter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 19:07   #26
Daku
Użytkownik Forum
 
Daku's Avatar
 
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: J'habite a....
Wiek: 28

Posty: 37
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Daku ma numer GG 7166538
Domyślny

Ogromnie ciekawe i być może skorzystam.Wielkie gratz i szczere podziekowania za chęci itp. "J som opraski!" ;p przez co poradnik ten staje się jeszcze bardziej czytelny.Ogólnie: 5/5. Wymarzony debiut ,czyż nie ?;p
__________________
-> regulamin
Daku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2005, 07:28   #27
Mr.Ofca
Użytkownik Forum
 
Mr.Ofca's Avatar
 
Data dołączenia: 11 08 2005

Posty: 71
Domyślny

Poradnik fajny i może i dla troszke mniej doświadczonych, ale ja też kiedyś nim byłem. A kabel to kiedys kupilem odrazu z wejściem EURO a z drugiej strony Jack i S-video, więc żadnych problemów nie bylo(Szczególnie że mam Radeona).
__________________
Jak uzywac forum. Lekcja 2.
Mr.Ofca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2005, 09:59   #28
Lukas23#
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Kiedyś z kolegą tak robiliśmy z fifą można było oglądać mecz na tv.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2005, 00:48   #29
Ponury2150
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 14 03 2005

Posty: 17
Domyślny Mam Problem!

A jeżeli ja mam w telewizorze wejścia audio,video?Chyba każdy wie jakie to są!Czy moge tesz podłączyć mojego pc do telewizora?I w jakie kable sie bendem musiał zaopatrzeć!!Pomóżcie
Ponury2150 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2005, 00:54   #30
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ponury2150
A jeżeli ja mam w telewizorze wejścia audio,video?Chyba każdy wie jakie to są!Czy moge tesz podłączyć mojego pc do telewizora?I w jakie kable sie bendem musiał zaopatrzeć!!Pomóżcie

Przeczytaj poradnik
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2005, 15:09   #31
[email protected]ł
Użytkownik Forum
 
Mich@ł's Avatar
 
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Andrychów
Wiek: 29

Posty: 162
Świat: Nova
Poziom: 93
Skille: 89/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Jak na 1 poradnik to VERY GOOD

Masz smykałkę - pisz więcej;P
__________________
"Ile dałbym by zapomnieć was, wasze tanie kawałki w radiu lecące cały czas, Ile dałbym by nie widzieć mask, które się tym jarają skamieniali jak głaz" - FIRMA WIRUS HIV HO POLO
Mich@ł jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2005, 22:32   #32
DeMiEn
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

O boshe... Po co sobie tak życie komplikować? I tyle kasy wydać? Wystarczy jeden kabel za parenaście zł. Np taki jak ten:

http://allegro.pl/show_item.php?item=66114962

Ktoś pisał, że 11 latek nie umiałby podłączyc PC po TV... To jest forum dla jedenastolatków?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2005, 17:23   #33
Pietru
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Fajne(10 znakow)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 09:26   #34
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 30

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Jako elektronik jeżeli w TV macie wejscie s-vhs (s-video) polecam podlączenie obrazu wlasnie tam gdyż służy to poprawieniu jakości porzez osobne poprowadzenie sygnału luminancji i chrominancji ... co zwiększy jakość wyświetlanego obrazu...
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 18:20   #35
slawekmag
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]
Wiek: 25

Posty: 1,284
slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Super Zawsze Chcialem To Podlaczyc Dzieki
__________________
[HACKED] by Winzard
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 09:23   #36
Defiblirator
Użytkownik forum
 
Defiblirator's Avatar
 
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: Wolne Miasto Gdansk
Wiek: 30

Posty: 20
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 50
Skille: 74/72
Poziom mag.: 5
Domyślny

Bardzo ładny poradnik. Brak paru szczegołow jak powiedzial Pasorzytek. Hehe ja tez na elektronice. Moge dodac jeszcze ze jak bedziecie kupywac kabel to najlepiej zeby byl EKRANOWANY. Jest lepszy niz zwykle przewod.



cYa
Defiblirator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 14:46   #37
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 30

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Defiblirator
Bardzo ładny poradnik. Brak paru szczegołow jak powiedzial Pasorzytek. Hehe ja tez na elektronice. Moge dodac jeszcze ze jak bedziecie kupywac kabel to najlepiej zeby byl EKRANOWANY. Jest lepszy niz zwykle przewod.
cYa
a z jakiego miasta :> a co do przewodu to sie zgodze ekranowany..
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-10-2005, 11:39   #38
slawekmag
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]
Wiek: 25

Posty: 1,284
slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Smutny

Poradnik jest super ja już napisałem ale.... Nie moge teg podłączy. Kupiłem za 30 zł kabel ktury ma wszystko w jednym (s video, Euro, i to do dżwięku).
Podłączyłem i nie umim skonfigurowa karty. Mam radeona 9550 i w twojej instrukcji wygląda to okno inaczej niż u mnie . Jak to skonfigurowac i czy trzeba odlaczac antene od telewizora i czy wyszukiwac coś w telewizorze itp.
Jakby co to mail do mnie slawek_[email protected]
__________________
[HACKED] by Winzard

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 31-10-2005 o 11:41.
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-10-2005, 21:08   #39
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 30

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slawekmag
Poradnik jest super ja już napisałem ale.... Nie moge teg podłączy. Kupiłem za 30 zł kabel ktury ma wszystko w jednym (s video, Euro, i to do dżwięku).
Podłączyłem i nie umim skonfigurowa karty. Mam radeona 9550 i w twojej instrukcji wygląda to okno inaczej niż u mnie . Jak to skonfigurowac i czy trzeba odlaczac antene od telewizora i czy wyszukiwac coś w telewizorze itp.
Jakby co to mail do mnie [email protected]
a czy przełączyłeś telewizor na AV?
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2005, 17:35   #40
slawekmag
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]
Wiek: 25

Posty: 1,284
slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
a czy przełączyłeś telewizor na AV?
nie mam Av Ale to nic bo bede miał nowy telewizor... Już jutro buehehe
__________________
[HACKED] by Winzard
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:11.


Powered by vBulletin 3