Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 06-12-2005, 22:39   #41
Recsio
Użytkownik Forum
 
Recsio's Avatar
 
Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29

Posty: 17
Stan: Na emeryturze
Recsio ma numer GG 3785807
Domyślny

A czy istnieje możliwość podłączenia komputera do TV z chinchami? Ostatnio odwiedziłem ~5 sklepów i w ani jednym nie było przejściówki/kabla s-vhs/chinch. :S

[edit]
Ok, już znalazłem na allegro.

Ostatnio edytowany przez Recsio - 06-12-2005 o 22:43.
Recsio jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-01-2006, 18:45   #42
szymczak1992
Guest
 

Posty: n/a
Szczęśliwy prośba o doradę

po pierwsze to chcialbym bardzo pozytywnie skomentowac ten artykul!!
po drugie to nmam kilka pytan.po pierwsze jaka karte graficzna poradzilbys kupic do komputera o nastepujacej konfiguracji
pentium celeron 128 mb ram 1.01 gigano i niestety karta graficzna nawet bez 3d.chcialbym uslyszec twoja opinie na ten temat.po drugie czy jak sie juz podlaczy taki telewizor do kompa to czy bedzie mozna nagrywac filmy z tv na twardy dysk?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 09:07   #43
Pasorzytek
Użytkownik Forum
 
Pasorzytek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 30

Posty: 278
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szymczak1992
po pierwsze to chcialbym bardzo pozytywnie skomentowac ten artykul!!
po drugie to nmam kilka pytan.po pierwsze jaka karte graficzna poradzilbys kupic do komputera o nastepujacej konfiguracji
pentium celeron 128 mb ram 1.01 gigano i niestety karta graficzna nawet bez 3d.chcialbym uslyszec twoja opinie na ten temat.po drugie czy jak sie juz podlaczy taki telewizor do kompa to czy bedzie mozna nagrywac filmy z tv na twardy dysk?
hmm radeon jakis np 9200 z 128mb na pokladzie i dorzuc mu jeszcze 128mb ramu koszt rzedu 50zl a zobaczysz różnice
__________________
Pasorzytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2006, 16:10   #44
SoBo
Użytkownik Forum
 
SoBo's Avatar
 
Data dołączenia: 25 12 2004
Lokacja: Szczecin, przy kompie
Wiek: 32

Posty: 70
Stan: Niegrający
Poziom: 62
Skille: 96/95
Poziom mag.: 7
Domyślny

rzuciłem tibie (ogólnie kompa na 39 calowy TV i była kaszanka (obraz zbyt rozmazany, żeby przeczytać jakąkolwiek mniejszą trzcionkę :0 )
__________________
najgorsze rzeczy, które mogą przytrafić się w Tibii?
-cofka,
-dead,
-disconect.

najlepsza rzecz jaka może przytrafić się w Tibii?

disconect --> dead --> i na zajutrz cofka =D

Ostatnio edytowany przez SoBo - 06-01-2006 o 22:48.
SoBo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2006, 17:59   #45
Lord Nikusus
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 02 2004

Posty: 22
Domyślny Poradnik dobry ale....

Ten poradnik jest niezły. Obrazki też są OK ale po co podłączać komp do telewizora żeby pograć sobie w Tibie. Na telewizorze który ma 21 cali nic nie zobaczysz. Już nic nie mówie o większych. Dla mnie jedyne zastosowania w podłączaniu telewizora do komptera to to, że mogę obejrzeć sobie filmy na większym ekranie i posłuchać muzyki, ponieważ mam dwa zajefajne głośniki, a nie chce mi się zgrywać tego na płytki. Nie widze innych zastosowań podłączania kompa do telewizora. Już lepiej pozbierać sobie kaske na PS2, które nie jest już takie drogie i możesz grać sobie w gierki na zarąbiste grafie. Co do wypowiedzi jednego z użykowników, który poweidział, że 11-latki nie umieliby podłączyć kompa do telewizora to się myli. To zależy np. od tego jakich masz rodziców. ja np. umaiłem to zrobić w wieku 10 lat bo jak chciałem obejrzeć film na telewizorze to nie było tak, że tata to zrobi i se obejrze. Miałem to zrobić razem z nim. I tak nauczyłem się wielu rzeczy. Więc nie gadaj, że jeżeli ktoś ma 11 lat to jest łamagą i nic nie umie zrobić. Według mnie to wszystko zależy od rodziców i własnego zaangażowania. Huh ale się rozpisałem.
Lord Nikusus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2006, 19:51   #46
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SoBo
rzuciłem tibie (ogólnie kompa na 39 calowy TV i była kaszanka (obraz zbyt rozmazany, żeby przeczytać jakąkolwiek mniejszą trzcionkę :0 )
bo telewizory pracują z bardzo niską rozdzielczością ale zagraj w NFS MW, albo QUAKE 4 to napewno bedziesz grac na TV niz na monitorze !!!
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2006, 13:47   #47
Vonath
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Somewhere In Time...

Posty: 14
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vonath
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Poziom: 61
Skille: 82/...
Poziom mag.: 16
Domyślny

Poradnik przedni, nic bym nie dodał, każdy "żółtodziub" sie połapie co i jak ; ) Hum... Ale u mnie sie to nie sprawdza.... Monitor 19' TV w moim pokoju 17' xD!
Co do tego o WinXP to why not... ; )
Vonath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2006, 08:52   #48
kodeker
Użytkownik forum
 
kodeker's Avatar
 
Data dołączenia: 16 01 2006

Posty: 6
LOL

Poradnik naprawde dobże napisany.Ale ja raczej z niego nieskorzystam.
Niema jak to monitor 21 cali
kodeker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 09:25   #49
Policja
Użytkownik forum
 
Policja's Avatar
 
Data dołączenia: 18 01 2006
Lokacja: Polska
Wiek: 26

Posty: 5
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Poziom: 16
Skille: 61/61
Poziom mag.: 3
Policja ma numer GG 1466116
Evul Ciekawe jak to bedzie wyglądało

Mam mały telewizor obok kompa i se tak zrobie hehehe ciekawe jak to bedzie. THX
Policja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 17:11   #50
Undead Corsair
Użytkownik forum
 
Undead Corsair's Avatar
 
Data dołączenia: 23 01 2006

Posty: 4
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 22
Skille: 59/58
Poziom mag.: 4
Domyślny

CO znacza ten pies i wilk??
Undead Corsair jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 20:04   #51
Seru
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 24 02 2005
Wiek: 28

Posty: 32
Seru ma numer GG 1264034 Seru ma login Tlenu seru14
Domyślny

Zrobić to to można, ale grać to już nie warto. Takie rozwiązanie nadaje sie tylko (wg. mnie ofcoz) jak ktoś ma duży TV i nie ma do niego odtwarzacza dvix a ma dużo filmów w tymże formacie No może jeszcze do grania w konwersje z konsol, bo one to z założenia są na TV
__________________
"Some are good for fighting, others for dying.......... You need both, I think."
Seru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 11:42   #52
Rutek Trans
Guest
 

Posty: n/a
Dumny Jak grac w tibie na telewizorze

hmmm wiecie co jak naprawde ktos tego nie zrozumie to naprawde jest glupi, albo jest . sorry za wyrazenie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2006, 10:47   #53
Bredek
Użytkownik Forum
 
Bredek's Avatar
 
Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Rzeszów
Wiek: 26

Posty: 16
Stan: Początkujący
Imię: Gexo Finx
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 41
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
Bredek ma numer GG 3214005
Domyślny

według mnie zaawansowanego komputerowca, jest to lespze do oglądania filmów w zależności kto jakeigo ma kompa. do gier to jest badziewne
Bredek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2006, 12:10   #54
Turbo
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Koszalin

Posty: 9
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 27
Skille: 14/21
Poziom mag.: 28
Turbo ma numer GG 6069980
Domyślny

Ile mniej wiecej kosztuje taka najtansza karta graficzna z wyjsciem na TV razem z kablami i przejsciówką????????? :>
Turbo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2006, 11:50   #55
loony93
Użytkownik forum
 
loony93's Avatar
 
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Łapy
Wiek: 24

Posty: 7
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Celesta
loony93 ma numer GG 3219999 Send a message via Skype™ to loony93
Pergamin Części

UWAGA !!!
Jeżeli ktoś nie ma kabla, potrzebuje przejściówki lub też potrzebuje odpowiedniej karty graficznej niech napisoze do mnie (e-mail: [email protected]). Udziele stosownej pomocy, a jak będzie trzeba zakupie potrzebne części - napewno się dogadamy !
loony93 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2006, 19:39   #56
Toldi the Rider
Użytkownik forum
 
Toldi the Rider's Avatar
 
Data dołączenia: 01 02 2006

Posty: 5
Domyślny

Naprawde bardzo fajny poradnik. Już się nie mogę doczekać żeby zacząć popykać w tibie na televizorku.
Toldi the Rider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2006, 20:25   #57
Basenik Knight
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Kwidzyn

Posty: 6
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dog Fenix
Profesja: Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 8
Skille: 18/19
Poziom mag.: 10
Domyślny

Bardzo fajny poradnik teraz moja siorka moze ogladac Tibie jako dobranocke
Basenik Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 19:25   #58
majlspower
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie

Good ale ja mam problem. Chodzi o to ze na karcie graficzne mam wyjście takie jak jest pokoazne na obrazku do tego kabelka wszystko mam tylko że obok tego wejśca mam napisane VIDEO i tylke czy tez na takim bedzie działac mam GF FX 5200 ???? plz o odpowiedz....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2006, 11:30   #59
Pepit
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 05 02 2005
Wiek: 38

Posty: 20
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 90+
Domyślny :d

fajny poradnik

Ostatnio edytowany przez Pepit - 10-03-2006 o 11:31.
Pepit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2006, 19:04   #60
Wrotek
Użytkownik Forum
 
Wrotek's Avatar
 
Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 27

Posty: 81
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Wrotek ma numer GG 5441801
Domyślny

No niby fajny, ale chcialbym zauwazyc ze niektorzy maja tv-outa przez chinche, wtedy wystarczy zakupic przewod 2x chinch / euro i przejsciówke chinch / jack chinche od grafy podlaczamy do tv-outa a przejsciowke zalozyc na chinche od dzwieku i podlaczyc do wyjscia na glosniki
Wrotek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:55.


Powered by vBulletin 3