Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 13-06-2006, 20:24   #81
Del'Rav
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

@topic
Niezły poradnik...
Wypróbowałem ten patent i działa
Spox... gram se w tibie na telewizorze.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-06-2006, 20:26   #82
Kalisiok Knight
Użytkownik Forum
 
Kalisiok Knight's Avatar
 
Data dołączenia: 08 06 2006

Posty: 32
Stan: Na emeryturze
Kalisiok Knight ma numer GG 6089138
Domyślny

Ja już to wypróbowałem zanim były jakie kolwiek poradniki na ten temat. Ale mówie wam, że jak tylko byście to spróbowali to odrazu z tego zrezygnujecie. Najlepsza jest tibia na KOMPIE! Może jedna się to przydać do oglądania filmów. Włączasz film na kompie i oglądasz na telewizorze ;]
__________________


Mój pierwszy (i ostatni) Fake >>> http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=87683

Uppss... brakuje mi jeden punkt do bana
Kalisiok Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 23:44   #83
Broken Heart
Użytkownik forum
 
Broken Heart's Avatar
 
Data dołączenia: 04 07 2006

Posty: 6
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 26
Skille: o.0
Poziom mag.: 35
Pytanie Mam klopot....

Otoz mam pewien klopot, otoz posiadam kartę graficzną GeForce 4 MX 440 z polskimi sterownikami i niemoge znalesc tego panelu , który jest u Ciebie, a dokladnie tego przelaczenia na telewizor , u mnie jest cos takiego:
http://img382.imageshack.us/img382/646/nvidia9ag.jpg
licze na szybka pomoc

EDIT: Juz nie trzeba, okazalo się, że nawet nie muszę tego ustawiac POZDRO
PS: Zarypiascie sie gra w FIFE WOrld Cup'a na TV ;p

Ostatnio edytowany przez Broken Heart - 05-07-2006 o 21:05.
Broken Heart jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2006, 19:37   #84
pitaborek
Guest
 

Posty: n/a
Żarówka

Grałem tak w Need for speed u2. zrypanie sie tak gra bo jest wszystko zamazane.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2006, 10:31   #85
Spliner
Użytkownik forum
 
Spliner's Avatar
 
Data dołączenia: 08 10 2005
Wiek: 28

Posty: 5
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 11
Skille: 43/44
Poziom mag.: 2
Spliner ma numer GG 7243022
Domyślny

Poradnik może sie przydać wielu osobom, jednak myśle że granie w Tibię może być średnioprzyjemne (tak jak powiedzieliście TV działa na niskich rozdzielczościach, a Tibia brew pozorom jest bardzo szczegółowa). Dla mnie podłączenie TV do kompa to pestka. Osobiście uważam że jeśli chce sie grać na czymś większym to lepiej kupić sobie dobry monitor LCD 32" i przedłużke kabla DVI
Spliner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2006, 20:00   #86
Mordenar
Użytkownik forum
 
Mordenar's Avatar
 
Data dołączenia: 26 12 2004
Wiek: 26

Posty: 5
Profesja: Paladin
Poziom: 14
Mordenar ma numer GG 7
Domyślny

Nawet fajnie to wygląda tylko szkoda ,że są zakłócenia na ekranie. Jednak zostane przy kompie . Wole na Tv oglądac filmiki ściągane z neta .
Mordenar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 03:34   #87
borcio992
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 20 07 2006

Posty: 25
Domyślny

ja mam problema udalo mi sie uruchomic kompa na tv ale jest obraz czarno bialy ale mam zato stara karte graf ( s3 virge gx2 ) i niema tam ustawienia :s jak to zrobic help ( mam sterownik do tego + powerstrip)
borcio992 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 06:05   #88
Zjedz Skreta
Użytkownik forum
 
Zjedz Skreta's Avatar
 
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Janów Lubelski

Posty: 8
Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Świat: Julera
Poziom: 13
Skille: 41/40+
Poziom mag.: 2
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kalisiok Knight
Ja już to wypróbowałem zanim były jakie kolwiek poradniki na ten temat. Ale mówie wam, że jak tylko byście to spróbowali to odrazu z tego zrezygnujecie. Najlepsza jest tibia na KOMPIE! Może jedna się to przydać do oglądania filmów. Włączasz film na kompie i oglądasz na telewizorze ;]
dokladnie tibia i tak ma slaba grafike
a na tv przy okolo 30 calach bedzie wszystko tak duze ze bedziecie musieli jezdzic wzrokiem po calym ekranie aby wszystko zobaczyc
radze lepiej ogladac filmy na Tv !
Zjedz Skreta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 08:45   #89
SuNShiNe
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 08 2006
Lokacja: Gorzów

Posty: 4
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 23
Skille: 51/49
Poziom mag.: 3
SuNShiNe ma numer GG 8801958
Domyślny

Świetny Poradnik! , napewno mi sie przyda , pozdro Tibia.PL

Pozdrawiam
SuNShiNe
SuNShiNe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 16:55   #90
juggernaut
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 04 08 2006

Posty: 7
Domyślny

lepszy monitor od TV
juggernaut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2006, 14:48   #91
Kozyr
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Heh kozak poradnik gratuluje elegancko napisany poprawnie !!!! POzdro
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2006, 12:43   #92
Jamajczyk
Użytkownik forum
 
Jamajczyk's Avatar
 
Data dołączenia: 23 08 2006
Lokacja: Płock

Posty: 7
Profesja: Rookstayer
Świat: Kyra
Poziom: 78
Skille: xx/xx
Domyślny

Witam. Przeczytalem caly poradnik jak i wszystkie posty, lecz nie moge sobie poradzic z czarno bialym ekranem tv, ustawiam na PAL B i PAL G niestety to nic nie daje, dalej mam obraz czarno bialy ;/

Ostatnio edytowany przez Jamajczyk - 08-11-2007 o 01:39.
Jamajczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 21:37   #93
Hedo
Guest
 

Posty: n/a
Evul

bardzo przydatny poradnik
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2006, 19:46   #94
Rakso Safi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 03 07 2006

Posty: 15
Domyślny

wszystko posłączyłem ael mam problem
obraz jest czrno-biały
odrazu uprzedzam że sprawdzałem wszystki pal (w tym pal-b i pal-g)
proszę o pomoc
Rakso Safi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 18:07   #95
kirikiri
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

ja mam inny problem
obraz kolorwy ale tekst migocze i to strasznie wali po oczach jak zmienie nasycenie zeby byl czarnobialy to tez migocze
a np. przy wyborze PAL-M to obraz zajebisty tylko czarnobialy nic nie migocze i wogole tylko wtedy nieda sie zmienic na kolor ;/

czym jest spowodowane te migotanie ??
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 18:50   #96
Oski-Ziom
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma Pokaż post
Jeszcze raz spójrz w opcje karty graficznej (pewnie używasz karty Nvidia) i ustaw na PAL B lub PAL G


krok nr 5 na fotce z ustawieniem kart NVIDIA
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam także pomysł na nowy poradnik dotyczący Instalacji XP dla początkujących.
Co wy na to ?
UWAGA... DAM DOBRE ITEMKI NA TIBI....PISZCIE DO MNIE NA EAMILA JAKIE MASZ ITEMKI,LVL i GDZIE GRASZ ! [email protected]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 18:51   #97
Oski-Ziom
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kirikiri Pokaż post
ja mam inny problem
obraz kolorwy ale tekst migocze i to strasznie wali po oczach jak zmienie nasycenie zeby byl czarnobialy to tez migocze
a np. przy wyborze PAL-M to obraz zajebisty tylko czarnobialy nic nie migocze i wogole tylko wtedy nieda sie zmienic na kolor ;/

czym jest spowodowane te migotanie ??
UWAGA... DAM DOBRE ITEMKI NA TIBI....PISZCIE DO MNIE NA EAMILA JAKIE MASZ ITEMKI,LVL i GDZIE GRASZ ! [email protected]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2006, 16:58   #98
Saturasss
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie czarno bily obraz

ej sorry ale zrobilem wszystko tak jak w poradnkiu ustawilem pal-g i obraz czarno bialy pozniej zrobilem pal b i tez czarno bialy prosze o pomoc
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-12-2006, 11:38   #99
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

@up
a być może masz ten sam problem co kolega.

tez mial czrno-bialy obraz jesli urzywał kabla euro,
kompozytowym powinno działać
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2007, 17:19   #100
Najemnik Bobi
Użytkownik Forum
 
Najemnik Bobi's Avatar
 
Data dołączenia: 28 08 2005
Lokacja: Stąd... MuuU

Posty: 41
Stan: Niegrający
Domyślny

Po 1. Trezba miec TV 100HZ
Po 2. MAM TAKI SAM PROBLEM!!!
Po 3. Kto nam pomoże??
Najemnik Bobi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:09.


Powered by vBulletin 3