Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 20-10-2005, 16:45   #21
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Specter
A teraz kilka pytań, bo szczerze mówiąc mam podejrzenia czy ten poradnik napewno jest twój:
1) Skąd o tym wiesz? Bo wątpie żebyś sam to wymyślił
2) Opisz dokładnie co powoduje to że FireFox tak przyśpieszył
3) Jak to działa
4) Za co odpowiedzialne są te linie które edytowaliśmy
5) Czy "przyśpieszenie FireFoxa" w sposów tutaj opisany nie powoduje przypadkiem osłabienia bezpieczeństwa? (Tak/Nie)

AD 1.
Kiedyś podobny artykuł był w jakiejś gazecie chyba "ENTER" ale nie jestem pewnien, a także w sieci jest dużo proradników podobnych jak ten.
Artykuł jest mój, bo sam go napisałem w oparciu o pewne żródła (główni fora w sieci) i dodałem swoje SS'y, więc PLAGIAT to nie jest !!!

AD 2. 3. 4.
Odpowiedź jest w proradniku. Ale chodzi oto że w standardowych ustawieniach FireFox tak jak każda przedlądarka internetowa wysyła jedno rządanie do servera ze na którym jest strona www.
Linie te sa odpowiedzialne za zwiękrzenie tej liczby "żądań" liczba 30 jest opytmalna i nie radze ustawiać większej bo wtedy FF moze się wieszać.

AD 5.
Nie te klucze w ustawieniach w FF nie mają nic wspólnego z bespieczeństwem, wiec nie ma się czego obawiać że ktoś (hacker) włamie sie nam do systemu
Taka Modyfikacja jest jak najbardziej bezpieczna i legalna ale nie dokońca gdyż modyfikacjanetwork.http.pipelining jest niezgodna z zaleceniami protokołu HTTP, ale gdyby to było zabronione to niemożliwe byłoby ręczne konfigurowanie FireFox'a bez różnego typu programu.

[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]

JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA ?

Ostatnio edytowany przez Cossma - 20-10-2005 o 17:08.
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-10-2005, 16:57   #22
Kamae
Użytkownik Forum
 
Kamae's Avatar
 
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: 127.0.0.1
Wiek: 27

Posty: 54
Stan: Na Emeryturze
Kamae ma numer GG 2286081 Send a message via Skype™ to Kamae
Domyślny

Jestem za przeniesieniem do poradników, działa i pod mozillą... screeny, wszystko ładnie opisane... małe ale: artykUł, odpowie, Żądanie, konfigUrowanie
__________________
Cytuj:
(...)Opis konfiguracji obejmuje tylko system Windows, ponieważ użytkownicy Linuxa sami sobie poradzą, a użytkownicy Macintoshy przywykli do tego że wszyscy ich olewają(...)

Ostatnio edytowany przez Kamae - 20-10-2005 o 17:01.
Kamae jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:09   #23
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamae
Jestem za przeniesieniem do poradników, działa i pod mozillą... screeny, wszystko ładnie opisane... małe ale: artykUł, odpowie, Żądanie, konfigUrowanie
Dzięki że zwórciłeś mi uwage

Ale co ja poradze mam zaległości z klasy 1-3 Szkoła Podstawowa
BUHAHAHAHAHA

I teraz mam z tym problemy
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:43   #24
Specter
Użytkownik Forum
 
Specter's Avatar
 
Data dołączenia: 06 10 2004
Lokacja: Wśród Twoich koszmarów

Posty: 445
Stan: Tutor
Imię:
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
Wyślij wiadomość przez ICQ do Specter Specter ma numer GG 8296275 Send a message via Skype™ to Specter
Domyślny

@Cossma
no dobra wygrałeś, ale z jednym się nie zgodzę
zwiększenie liczby żądań powoduje to, że przeglądarka ma problemy z wychwytywaniem i blokowaniem niektórych wyskakujących okienek. jest większa szansa że mimo wszystko okienko wyskoczy. Jeśli hackerowi uda się minąć firewalla jest też wieksze prawdopodobieństwo włamania się własnie przez przeglądarkę (ale ryzyko to jest minimalne)
__________________


"Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę."

Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz

Specter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:52   #25
Leweracja
Użytkownik Forum
 
Leweracja's Avatar
 
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Wiek: 30

Posty: 472
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
Adres Jabbera do Leweracja
Domyślny

o.O

good job

Thx :*
__________________
[Harmonia] Niat Luza's Thread.

who | grep -i blonde | date; cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp; yes; uptime; unmount; sleep
Leweracja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:57   #26
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Specter
@Cossma
no dobra wygrałeś, ale z jednym się nie zgodzę
zwiększenie liczby żądań powoduje to, że przeglądarka ma problemy z wychwytywaniem i blokowaniem niektórych wyskakujących okienek. jest większa szansa że mimo wszystko okienko wyskoczy. Jeśli hackerowi uda się minąć firewalla jest też wieksze prawdopodobieństwo włamania się własnie przez przeglądarkę (ale ryzyko to jest minimalne)

Tak czy inaczej nie tylko Specter ma zawsze racje ale ja rówież hehe
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 18:09   #27
Dj Fara0n
Użytkownik Forum
 
Dj Fara0n's Avatar
 
Data dołączenia: 17 09 2004
Wiek: 27

Posty: 373
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

Tak jak powiedział Angel ,na 15 chodzi szybciej ale i tak wielkie gz.
Dj Fara0n jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 18:13   #28
Lukas_Devlin
Użytkownik Forum
 
Lukas_Devlin's Avatar
 
Data dołączenia: 23 02 2005
Wiek: 29

Posty: 72
Stan: Na emeryturze
Lukas_Devlin ma numer GG 2419831
Domyślny

dzieki za ten poradnik

BÓG CI W DZIECIACH WYNAGRODZI
__________________
Brak Opisu
Lukas_Devlin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 21:52   #29
k-kondzik
Użytkownik Forum
 
k-kondzik's Avatar
 
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: <brak danych>

Posty: 36
Domyślny

ciekawe dlaczego ten poradnik jest jeszcze w "propozycjach poradników"
skoro poradnik się podoba to powinien być przeniesiony!!!
__________________
(zakaz podpisu od MODKÓW)
k-kondzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2005, 07:29   #30
Pramus
Tupac Legacy
 
Pramus's Avatar
 
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Wiek: 27

Posty: 813
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

WoW! Super !! dzieki ;] Juz to zrobilem i jestem naprawde zadowolony
__________________
"I'm not saying I'm gonna change the world, but I guarantee that I will spark the brain that will change the world."

Tupac Amaru Shakur


Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2005, 09:52   #31
Nimic
Użytkownik forum
 
Nimic's Avatar
 
Data dołączenia: 28 08 2005
Lokacja: Łódź
Wiek: 26

Posty: 7
Nimic ma numer GG 2858108 Nimic ma login Tlenu nimic@tlen.pl
LOL nie dodam Commenta

ups juz to zrobilem
ja i tak nie uzywam Firefoxa tylko Opery
ale gratz za poradnik
Nimic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2005, 15:59   #32
Comornic
Guest
 

Posty: n/a
LOL Big THX

Wielkie dzięki za ten poradnik. Teraz stronki śmigają z prędkością światła (a i dzięki za link do najnowzego firefoxa bo szukałem) OGÓLNIE WIELKIE GRATZ!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2005, 20:09   #33
Fintex
Użytkownik Forum
 
Fintex's Avatar
 
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Wiek: 28

Posty: 968
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny nic dodac nic ując

poradniczek wyrąbisty gratz dla tego co go przygotował
wszystko chodzi iedalnie
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 11:49   #34
Lukis
Użytkownik Forum
 
Lukis's Avatar
 
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń

Posty: 158
Stan: Na emeryturze
Lukis ma numer GG 4154227
Domyślny

Jakiejś wielkiej różnicy nie ma, ale napewno jest lepiej niż poprzednio.
+ dla Ciebie.
__________________
"Mówi się trudno i kocha się dalej..."

Lukis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 12:58   #35
ro0t
Użytkownik Forum
 
ro0t's Avatar
 
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Wiek: 26

Posty: 355
Stan: Na emeryturze
Domyślny

Dziekuje za poradnik, bardzo mi pomógł... no i stronki ładują się baaardzo szybko
__________________
Signed ¬¬
ro0t jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 15:37   #36
Aki Hakalaa
Użytkownik Forum
 
Aki Hakalaa's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Rzeszów

Posty: 98
Stan: Aktywny gracz
Cool

Dzięki wielkie.Firefox mi szybciej chodzi

GRATZ!! za poradnik
__________________
Chesz zobaczyć opis?? Kliknij F13
Nie masz co robić?? KLIKNIJ!! co ci szkodzi?? nie umiesz czy co?? szybko kliknij nie bój sie (nie bądź noobem kliknij) mam nadzieje że klikniesz

www.bodzioziom.fora.pl wejdz na nowe forum i pisz posty na nim
Aki Hakalaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 16:32   #37
Diuks
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 127
Świat: Berylia/selena
Diuks ma numer GG 6666666
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malkolm
Dodaj jeszcze, ze pod winxp mozna przyspieszyc uruchamianie samego firefoxa poprzez dodanie parametru /prefetch:1 w elemencie docelowym skrotu.
Np: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****" /prefetch:1

Mógłbyś przetłumaczyć na polski?;p Narazie nie jestem tak biegł w tych sprawach ale to sie zmieni
Diuks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 19:29   #38
Stalowy
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Gz!!

Poradnik całkiem niezły , zrobiłem to na starszej wersjii i nie zauważyłem różnicy, ale na 1.0.7 jest i to wielka , Wilkie GZ dla tego pana!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 13:18   #39
Pharaun
Użytkownik Forum
 
Pharaun's Avatar
 
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Białystok
Wiek: 28

Posty: 205
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Dzięki tym zmianom przestawiłem się na firefoxa, chyle czoło
Edit: Mógłbyś może podać linki do stron ze skinami, wtyczkami etc, przydałoby się tym, którzy chcą pozmieniac wygląd.

Ostatnio edytowany przez Pharaun - 26-10-2005 o 13:27.
Pharaun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 15:51   #40
Sadomaso
Użytkownik forum
 
Sadomaso's Avatar
 
Data dołączenia: 21 11 2004
Lokacja: Szczecin
Wiek: 26

Posty: 24
Stan: Na emeryturze
Sadomaso ma numer GG 9535663
Domyślny

Wybawco!!! Wielkie dzięki. Tego mi bylo trzeba.
Sadomaso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:04.


Powered by vBulletin 3