Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki inne, niezwiązane z Tibią

Notki

Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 06-02-2007, 13:36   #101
Vassemi
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny !!

Dzięki wielkie!!
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-02-2007, 14:30   #102
ZeboslawCalmera
Użytkownik Forum
 
ZeboslawCalmera's Avatar
 
Data dołączenia: 06 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Posty: 127
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Domyślny

Gratuluje fajnego poradniczka.
Pozdrawiam
__________________
Temat tygodnia:Potwory

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Darkos Pokaż post
Ma ktos Avangera ?
ZeboslawCalmera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 11:47   #103
DratrisDxx
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Przykro mi to mówić ale chyba to plagiat.
Nie mam pewności ale podobny poradnik bez screenów jest także na http://www.fasole.pl/platek/art.asp?clanek=24

PS. Czy na najnowsza wersje 2.0.0.1 może to być ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 20:08   #104
szali
Użytkownik forum
 
szali's Avatar
 
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Kraków

Posty: 5
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Szalion
Profesja: Knight
Świat: Xantera
Poziom: 19
Skille: 6+/6+
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szali Pokaż post
Czesc.
Mam pytanie co do Firefoxa. (Zastanawialem sie w jakim temacie je umiescic i pomyslalem, ze nie bede zakladal nowego tematu wiec zapytam tu - jesli zle wybralem prosze modkow o lagodny wymiar kary- kazdy czasem popelnia bledy)
I oto moj problem: podczas wchodzenia na rozne strony, np tibia.com -> Account -> Account Management wyskakuje mi cos w rodzaju bledu, a dokladnie jest to "Ostrzezenie" o tresci :"Nie mozesz nawiazac szyfrowanego polaczenia z hostem secure.tibia.com, poniewaz SSL zostalo wylaczone."
I nie wiem co zrobic, aby temu zapobiedz ( bo np. od czasu do czasu trzeba wejsc na swoje konto w tibii )
Jedyne co na temat tego SSL znalazlem to, ze jesli wejdziemy w "Narzedzia -> Opcje... -> Zaawansowane -> Bezpieczenstwo" znajduje sie okiendko "Protokoly" gdzie sa 3 opcje do zaznaczenia/odznaczenia, mianowicie "Wlacz obsluge SSL 2.0 oraz Wlacz obsluge SSL 3.0". Wczesniej mialem je zaznaczone, teraz je odznaczylem, lecz to nic nie pomoglo.
Czy moglby mi ktos obeznany z Mozilla pomoc w pozbyciu sie tego problemu ?
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Ponawiam
szali jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2007, 15:40   #105
Vinyl87
Użytkownik forum
 
Vinyl87's Avatar
 
Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Olkusz
Wiek: 31

Posty: 3
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Świetna sprawa proadnik nadal aktualny DZIEKI WIELKIE
Vinyl87 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2007, 23:48   #106
mAdRiDiStA
Użytkownik Forum
 
mAdRiDiStA's Avatar
 
Data dołączenia: 03 05 2006

Posty: 30
Stan: Na Emeryturze
Imię: Never_Mind
Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 8
Skille: 10/10
Domyślny ;]

Extra sprawa, odrazu widac różnice. Dziex i p0zdr0
__________________




mAdRiDiStA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2007, 21:34   #107
Dawidix0311
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Lol

Nie no wiesz sorry ale moze i nie liczylem jak dlugo wlacza mi sie chodzby tibia.pl ale ze stoperem w reku ale na bank po przemianach jest dluzej sorry ale na moim kompie to nie dziala
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2007, 22:10   #108
Maryan
Użytkownik Forum
 
Maryan's Avatar
 
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: Łódź
Wiek: 35

Posty: 79
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 106
Skille: 91/87
Poziom mag.: 7
Maryan ma numer GG 3282401
Domyślny

Ta wtyczka "niby" optymalizuje FF, zmiany są minimalne ale zwsze ułamki sekund do przodu

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...enia/fasterfox
__________________
God heals, doctor takes the fee...
Maryan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2007, 23:02   #109
Freddd
Użytkownik Forum
 
Freddd's Avatar
 
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława
Wiek: 29

Posty: 406
Świat: Azura / Obsidia
Domyślny

Super poradnik bardzo dobrze opisany
stronki mi sie bardzo szybko laduja
__________________
Legalize it !! _\|/_
Freddd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:15   #110
.::Zydek::.
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 08 10 2005

Posty: 13
Domyślny

Poradnik się przydał.

Pozdrawiam.
.::Zydek::. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2007, 14:37   #111
KrzysioO
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 02 07 2007
Lokacja: Dębica

Posty: 4
Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma Pokaż post
no ba robie proradniki rzadko ale jak już zrobie to bardzo przydatny

Ale ja skromny
jak dla mnie to nie było skromne , lecz bezczelne
odstawić plagiat i jeszcze stwierdzić, że zrobiło się samemu .. : / .. masakra

przykładowy dowód :

http://www.mozillapl.org/forum/about-12821-0.html

^ ten gość dziwnym trafem napisał to samo , ale kilka miesięcy wcześniej .

może to i stara sprawa , ale nie mogłem się powstrzymać .

Ostatnio edytowany przez KrzysioO - 02-07-2007 o 14:44.
KrzysioO jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 15:17   #112
Ha-oshi
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Poradnik niezły ,chociaż plagiat

Stronki się szybko ładują i jest git
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2007, 11:25   #113
Sphils
Użytkownik Forum
 
Sphils's Avatar
 
Data dołączenia: 09 07 2007
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Posty: 49
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sphils
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dies Irae
Świat: Secura
Poziom: 163
Skille: 90/88
Poziom mag.: 8
Król Świetny Poradnik

Dzieki bardzo mi sie przydal. I to jest to ze forum tibii nie tylko jest potrzebne do tibii
__________________
~Czips PzDr Dla Tomaszowa MAz. HaIL Wróżbita PzdR Edd~
Sphils jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 14:54   #114
Cossma
Użytkownik Forum
 
Cossma's Avatar
 
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Wiek: 30

Posty: 401
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KrzysioO Pokaż post
jak dla mnie to nie było skromne , lecz bezczelne
odstawić plagiat i jeszcze stwierdzić, że zrobiło się samemu .. : / .. masakra

przykładowy dowód :

http://www.mozillapl.org/forum/about-12821-0.html

^ ten gość dziwnym trafem napisał to samo , ale kilka miesięcy wcześniej .

może to i stara sprawa , ale nie mogłem się powstrzymać .
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ha-oshi Pokaż post
Poradnik niezły ,chociaż plagiat

Stronki się szybko ładują i jest git
Zanim ktokolwiek posądzi mnie o plagiat radziłbym odejść od monitora, przemyć oczy i dokładnei przeczytać pierwszy post w tym temacie !



PS. Co do pana KrzysioO'a który jak widzimy jest specialistą do spraw do spraw plagiatów.
<ironia mode="on">
Jeśli dla ciebie opisanie konfiguracji przegladarki + dodanie własnych screenów to plagiat to chylę czoła przed tobą.
<ironia mode="off">
Acha z tego co mi wiadomo to sposób na modyfikowanie FF'a nie jest niczyją własnością.

Ostatnio edytowany przez Cossma - 29-08-2007 o 15:02.
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2008, 18:26   #115
Neflonde
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 18 01 2008

Posty: 37
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma Pokaż post
Jeśli dla ciebie opisanie konfiguracji przegladarki + dodanie własnych screenów to plagiat to chylę czoła przed tobą.
http://torrenty.org/torrent/165729
Pewnyś że jego zdjęcia?
Albo on to wrzucił, albo zgapił stąd albo... no nie wiem
__________________
Fajne lizanko :>
Neflonde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 14:51   #116
maciopard
Użytkownik forum
 
maciopard's Avatar
 
Data dołączenia: 08 04 2008

Posty: 6
Domyślny Wielkie Dzienki

Gz Bardzo Udany Poradnik I Stronki Mi Sie Laduja Bardzo Szybko
maciopard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2008, 21:55   #117
Angeerfire
Użytkownik Forum
 
Angeerfire's Avatar
 
Data dołączenia: 23 04 2008
Lokacja: Białystok

Posty: 51
Stan: Niegrający
Imię: Angeerfire
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Send a message via Skype™ to Angeerfire
Domyślny

Widzę że wielu pomogłeś ale mi nie :

Może to dlatego że mam 2 komputery na 1 kablu

Ale ustawiłem wszystko zgodnie z tym co napisałeś a internet chodzi tak samo. A szkoda
Angeerfire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2008, 18:19   #118
psyhopatka
Użytkownik Forum
 
psyhopatka's Avatar
 
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Knurów
Wiek: 28

Posty: 809
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artix-pal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Eternus
Świat: Elera
Poziom: 102
Skille: 88/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Zrobiłem wszystko według twojego poradnika i będzie chyba ok
__________________
Mój temat ze zdjęciami.
psyhopatka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 17:53   #119
Kuboszek
Użytkownik Forum
 
Kuboszek's Avatar
 
Data dołączenia: 11 08 2008
Lokacja: Białystok

Posty: 59
Stan: Niegrający
Kuboszek ma numer GG 8606177
Domyślny

Dobra robota

przyda się większości użytkowników tego forum i nie tylko

10/10

Już przyśpieszam
Kuboszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2008, 06:22   #120
Matello
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 20 04 2008

Posty: 161
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Dobra robota stary, przeglądarka mi znacznie przyspieszyła
10/10
Matello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:44.


Powered by vBulletin 3