Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki > Poradniki Archiwalne

Notki

Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 09-04-2007, 23:02   #21
Donas
Użytkownik Forum
 
Donas's Avatar
 
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 25

Posty: 676
Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Loleczka Pokaż post
a ja mam problem, bo jak wpisuję na tibii numer konta i hasło(prawidłowe wszystko) to mi wyskakuje, że adres IP jest niedostępny i że będzie niby za 30 minut a nic takiego nie jest ok
Wcześniej wpisałaś 5 razy źle numer konta i hasło, więc teraz masz zablokowane IP na 30 minut. Nie próbuj co chwila wbijać, bo licznik się resetuje.

Jeśli to nie ty źle wpisywałaś, to ktoś z twojej sieci. Nic na to nie poradzisz
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-04-2007, 03:22   #22
mrufka91
Użytkownik Forum
 
mrufka91's Avatar
 
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Zgierz

Posty: 65
Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Poradnik zajefajny. Trochę tego dużo ale dotrwałem i przeczytałem go do końca Sporo dobrej i czasochłonnej roboty, napewno wielu nowym graczom w świecie Tibii pomoże. Moja ocena 9,9/10

Pzdr
__________________

mrufka91 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 12:48   #23
Kuryca
Użytkownik Forum
 
Kuryca's Avatar
 
Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Pod stołem

Posty: 264
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Kuryca ma numer GG 6659298
Domyślny

Dlugi, calkiem dobry poradnik, ale ta literowka w tytule psuje wszystko ;<
9/10
__________________
Δκφιι
Kuryca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 18:48   #24
Loleczka
Użytkownik forum
 
Loleczka's Avatar
 
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Lolowo

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 9
Skille: 22/22
Loleczka ma numer GG 3570390
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Donas Pokaż post
Wcześniej wpisałaś 5 razy źle numer konta i hasło, więc teraz masz zablokowane IP na 30 minut. Nie próbuj co chwila wbijać, bo licznik się resetuje.

Jeśli to nie ty źle wpisywałaś, to ktoś z twojej sieci. Nic na to nie poradzisz
taa, żle 5 razy? jakim cudem jak za każdym razem KOPIOWAŁAM te numery wszystkie a nie samodzielnie pisałam...
EDIT: i znowu! spróbowałam raz, dobrze wkleiłam i wielkie g** jest a nie logowanie!!

Ostatnio edytowany przez Loleczka - 10-04-2007 o 18:51.
Loleczka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 11:23   #25
leoniton
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 06 2007

Posty: 6
Stan: Początkujący
Imię: Adi Zomal
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
Problem

siemka jestem nowy i mam problem ktoś wysłał na mnie raport i nie wiem ile trwa. za odpowiedz z góry dziękuje
leoniton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 15:57   #26
leoniton
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 06 2007

Posty: 6
Stan: Początkujący
Imię: Adi Zomal
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
Domyślny

mam pytanie ile trwa raport bo ktoś wysłał na mnie raport a ja nie nie zrobiłem
leoniton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 19:21   #27
[email protected]
Użytkownik Forum
 
music@l's Avatar
 
Data dołączenia: 13 11 2006

Posty: 39
Stan: Niegrający
music@l ma numer GG 7864161
Domyślny

Witam!

Baardzo długo mnie tu nie było. Skończyłem z Tibią i zastanawiam się: czy znowu zacząć, po co znowu zacząć, i najważniejsze: jak zacząć?
Moim celem jest przejść rooka w ciągu 2 godzin (o ile to możliwe), i w ciągu 2 miesięcy nabić 30 lvl. W ciągu mojej Tibiańskiej przygody naczytałem się tyle dennych poradników o przejściu rooka w ciągu 20 min. i jak przejść maina do 80 lvla w ciągu 3 tygodni aż mi obrzydło. Nie chcę tego typu porad, bo fizycznie jest to niemożliwe, chciałbym porad kogoś doświadczonego. To prawda Tibia jako gra w cale taka prosta nie jest, ale zawsze można próbować, a nuż się uda!
Do tej pory gralem sorkiem, doszedlem do 25 lvla, druidem do 20 i palem (porażka, tylko do 15). Byłem naprawdę cienkim graczem, "wygranie" takich lvlów to były miesiące ciężkiej pracy, nie mogłem znaleźć swojego expowiska (nie wiem czy dobrze piszę, troche pozapominałem ), wszystkie pozajmowane, albo niebezpieczne.

Co myślicie, wracać do dawnych lat czy nie? Warto, czy może Tibia spadła już tak na psy, że nie ma po co grać?
Plz odpowiedzcie mi!
music@l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 19:23   #28
[email protected]
Użytkownik Forum
 
music@l's Avatar
 
Data dołączenia: 13 11 2006

Posty: 39
Stan: Niegrający
music@l ma numer GG 7864161
Domyślny

sorry za podwojny post, komp sie scina net sie wali :/

Ostatnio edytowany przez [email protected] - 28-06-2007 o 19:28. Powód: podwojny post
music@l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 22:16   #29
leoniton
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 06 2007

Posty: 6
Stan: Początkujący
Imię: Adi Zomal
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
Domyślny

mam pytanie ktoś wysłał na mnie raport.Ile muszę czekać żeby sobie znowu pograć
leoniton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2007, 10:57   #30
leoniton
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 06 2007

Posty: 6
Stan: Początkujący
Imię: Adi Zomal
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
Domyślny

mam pytanie ktoś wysłał na mnie raport.Ile muszę czekać żeby sobie znowu pograć
leoniton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2007, 11:21   #31
Teh'
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny ;/

@UP
jezu jak mnie tacy ludzie dobijaja...
ale dostales raport tylko czy bana ?? bo moze niewiesz co piszesz ...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2007, 18:18   #32
TibiaLol
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Fajny poradnik

Fajny poradnik szkoda tylko ,że tibia(bez szacunku z małej litery) to strata czasu po prostu gówno śmierdzące na cały świat. Jeżeli grasz w tibię i chcesz z tym zerwać to oto poradnik:

Jak zerwać z Tibią


Metoda nr.1 "Śmierć na miejscu"
Idź na jak najlepsze potwory i padaj aż stracisz poziomy najlepiej do 1 wtedy uznasz, że nie ma sensu w to grać.

Metoda nr.2 "Bez Gry"
Usuń grę i wszystkie strony www z tibią wsadź do witryn zablokowanych. Wtedy nie będziesz mógł ściągnąć tego złodzieja czasu.

Metoda nr.3 "Mamo pomocy"
Chyba najłatwiejszy sposób. Idź do mamy i poproś żeby zabrała ci komputer.
Metoda sprawdza się tylko wtedy jak mieszkasz z rodzicami

Metoda nr.4 "Wejście psychologa"
Jeżeli żadna metoda nie podziała pozostaje to. Idź do psychologa i porozmawiaj z nim o tym on da ci więcej metod. Jeżeli metody psychologa nie podziałają najlepiej odłącz internet albo nie płać to sami ci odłączą neta.



To są metody wymyślone przez mnie i mojego kumpla.
Autor :JA
Pozdro żal mi was
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2008, 18:11   #33
Neodai
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 18 10 2006

Posty: 50
Pytanie Tibia

Mam bardzo wielkie pytanie. Na moim komputerze Tibia się zacina gdy jest w pobliżu dużo graczy, potworów i kiedy przechodzię między piętrami oraz przy wejściu do Kazz . Wogóle mi się zacina.
Proszę o pomoc i rady
Neodai jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2008, 12:43   #34
druidek123
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 28 12 2007
Lokacja: Polska

Posty: 218
Stan: Niegrający
Imię: nie.
Profesja: Rookstayer
Gildia: nie mam
Świat: Harmonia
Domyślny

błąd jest po na rook można powrócic na 5 lvl a nie na 3
druidek123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2008, 13:50   #35
_Samuraj_
Użytkownik Forum
 
_Samuraj_'s Avatar
 
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Chociwel

Posty: 79
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Harmonia
Domyślny

Ładny i dłuuugi poradnik 10/10 szkoda ze Reputacji nie ma to bym ci dał
__________________


Lotnictwo <3

Cytuj:
Ostatnio, kiedy przegrywałem w Unreal Tournament 3, również rozpętała się burza. Czy to oznacza, że ja albo gra jesteśmy opętani przez szatana/demony/ducha Stalina?
_Samuraj_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2008, 11:41   #36
rasialdo1
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 06 06 2008

Posty: 91
Domyślny

Bardzo Dobry Poradnik!!
rasialdo1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2008, 11:38   #37
marciniak23
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie problem z numerem konta:/

witam, mam problem zalozylem konto na tibia.com dostalem haslo do konta na strone ale numeru ni slychu ni widu :/ zakladalem juz z 8 kont i to samo. moze ktos mi jakos wytlumaczy bo wszedzie pisze ze nr przyjdzie na @ a tu lipa tylko haslo:/ pls o pomoc
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2008, 11:42   #38
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marciniak23 Pokaż post
witam, mam problem zalozylem konto na tibia.com dostalem haslo do konta na strone ale numeru ni slychu ni widu :/ zakladalem juz z 8 kont i to samo. moze ktos mi jakos wytlumaczy bo wszedzie pisze ze nr przyjdzie na @ a tu lipa tylko haslo:/ pls o pomoc
Od jakiegoś już czasu nazwę (numer account) sam sobie wybierasz.


To, co wpiszesz w "Account Name" stanie się Twoją nazwą konta. Hasło otrzymasz na maila.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2008, 22:16   #39
Bordo
Użytkownik Forum
 
Bordo's Avatar
 
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3

Posty: 274
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomszter Pokaż post
ja mam pytanie i proszę o odpowiedź czy jak chce dołączyć do czyjejś gildii i koleś mnie przyjmuje to ja musze coś robić czy tylko ten co przyjmuje do swojej gildii coś robi ??
Musisz zaakceptować zaproszenie na tibia.com, ale ten temat to nie miejsce na takie pytania. Załóż temat w odpowiednim dziale to na pewno ktoś Ci szczegółowo powie co należy zrobić.
__________________

... Lubię mangę. A Ty? : ]

Zależy mi na Twojej opinii na mój temat.
Jeśli mnie polubiłeś lub chcesz mnie zabić kliknij TUTAJ i napisz co o mnie sądzisz.
Bordo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 18:28   #40
michals<>god
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny jak mam zrobic konto?

Witam.
nie wiem jak zrobić konto do tibi chociarz raz je zrobiłem i usunełem ponieważ zostałem shakowany. jak robilem je dawniej bylo trzeba wpisac tylko adres e-mail a teraz doszlo jeszcze account name co w nim trzeba wpisać? pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02.


Powered by vBulletin 3