Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 23-08-2008, 19:48   #21
Rothes
Książe Cieni
 
Rothes's Avatar
 
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Wiek: 28

Posty: 1,132
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Symer Pokaż post
juz dziala, nvm

Avatar zaskoczyl, widze u siebie na profilu ale tylko tam. Jak np pisze posty to nie ma... Dlaczego nie widze mojego avatara?
http://forum.tibia.pl/showthread.php...62#post2183362
__________________
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-08-2008, 12:06   #22
Monsumic
Użytkownik Forum
 
Monsumic's Avatar
 
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Gliwice

Posty: 54
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Monsumic
Profesja: Paladin
Świat: Unitera
Domyślny

Witam...
Chce powiedziec ze banshee quest jest fatalnie opisany...

Cytuje..."Wchodzimy w niego i znajdujemy się po drugiej stronie. Udajemy się na północ aż do końca korytarza i wchodzimy po schodkach."
1.Droga prowadzi nas na poludnie a nie na polnoc...

2.Nie jest napisane ze w pewnym momencie trzeba uzyc kilofa poniewaz znajduja sie po drodze kratki ktore cofaja nas spowrotem a musimy je ominac wlasnie rozkopujac dziure kilofem i wchodzac do niej

po tych bledach mozna od razu zrezygnowac z wykonywania banshee questa sugeruje poprawe tego

do reszty opisu questa nie mam zastrzezen

Pzdr
__________________

21:08 You see a nose ring. It weighs 5.00 oz. It was the favourite trinket of the famous Horned Fox.
Legend's Never Die!!!
Monsumic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 15:28   #23
Sesef
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29

Posty: 1,111
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Thieves Guild Quest Spoiler

Cytuj:
Następnie udajemy się do Venore, do NPC Nurika.
Npc nazywa sie Nurik więc powinno być Nurika'a

I kolejna ważna uwaga co do misji 6 sposób 2

Bertram daje klucz tylko kobiecym postacią, dla postaci męskich klucz daje npc Chantalle znajdująca się w tym budynku. Dialog jest ten sam.

I dodatkowo
http://tibia.pl/item/Assassin_Dagger dostępny jest z tego questa a nie ma o tym wzmianki, i w http://tibia.pl/item/Spellbook_of_Warding http://tibia.pl/item/Modified_Crossbow źle podlinkowany jest quest.
__________________

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG

Ostatnio edytowany przez Sesef - 26-08-2008 o 16:56.
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 15:30   #24
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 99

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef Pokaż post
Npc nazywa sie Nurik więc powinno być Nurika'a
Że co? O.o
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 16:46   #25
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef Pokaż post
Thieves Guild Quest Spoiler



Npc nazywa sie Nurik więc powinno być Nurika'a

I kolejna ważna uwaga co do misji 6 sposób 2

Bertram daje klucz tylko kobiecym postacią, dla postaci męskich klucz daje npc Chantalle znajdująca się w tym budynku. Dialog jest ten sam.

I dodatkowo
http://tibia.pl/item/Assassin_Dagger dostępny jest z tego questa a nie ma o tym wzmianki, i w http://tibia.pl/item/Spellbook_of_Warding http://tibia.pl/item/Modified_Crossbow źle podlinkowany jest quest.
Poprawiłam wszystko, prócz Nurika, gdyż jego jakoś pewna nie jestem. Dwa a??

@down
Ok, wierze na słowo. Zmieniłam.

@edit
Także poprawiłam ; ).
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 27-08-2008 o 17:02.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 16:50   #26
Sesef
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29

Posty: 1,111
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Poprawiłam wszystko, prócz Nurika, gdyż jego jakoś pewna nie jestem. Dwa a??
Moj błąd, Nurik'a jedno a za dużo. NPC nazywa się Nurik więc Nurik'a

Edit
Bog Raider 0-121 gold - Przed chwilą wyciągnąłem 125 GP

@down
Z tego co pamiętam facet
__________________

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG

Ostatnio edytowany przez Sesef - 27-08-2008 o 17:11.
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 17:01   #27
Rothes
Książe Cieni
 
Rothes's Avatar
 
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Wiek: 28

Posty: 1,132
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Pełne imię tego NPC to Nurik? Jest to mężczyzna? Poprawna forma to Nurika, bez apostrofu.
__________________
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 17:52   #28
Monsumic
Użytkownik Forum
 
Monsumic's Avatar
 
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Gliwice

Posty: 54
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Monsumic
Profesja: Paladin
Świat: Unitera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Monsumic Pokaż post
Witam...
Chce powiedziec ze banshee quest jest fatalnie opisany...

Cytuje..."Wchodzimy w niego i znajdujemy się po drugiej stronie. Udajemy się na północ aż do końca korytarza i wchodzimy po schodkach."
1.Droga prowadzi nas na poludnie a nie na polnoc...

2.Nie jest napisane ze w pewnym momencie trzeba uzyc kilofa poniewaz znajduja sie po drodze kratki ktore cofaja nas spowrotem a musimy je ominac wlasnie rozkopujac dziure kilofem i wchodzac do niej

po tych bledach mozna od razu zrezygnowac z wykonywania banshee questa sugeruje poprawe tego

do reszty opisu questa nie mam zastrzezen

Pzdr
poprawil ktos te bledy? bo jezeli ktos o nich nie wie to banshee questa nie zrobi

Pzdr
__________________

21:08 You see a nose ring. It weighs 5.00 oz. It was the favourite trinket of the famous Horned Fox.
Legend's Never Die!!!
Monsumic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2008, 17:08   #29
Elavahon
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie outfit i PACC

ee niewiem ale czy standardowe outfity mozesz wykonac jak posiadasz PACC???
bo na tibia.pl pisze ze:
* Standardowe - Dostępne są dla wszystkich graczy.

* Premium - Dostępne są tylko dla graczy z Premium Account

* Quest - Dostępne dla graczy z Premium Account po wykonaniu określonego Questu.


Aaa jeszcze kolega mi mówił moze tylko gada ale mówil ze na tibia.pl mozna kupic PACC na 5dni za 7zl




  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2008, 17:13   #30
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elavahon Pokaż post
ee niewiem ale czy standardowe outfity mozesz wykonac jak posiadasz PACC???
bo na tibia.pl pisze ze:
* Standardowe - Dostępne są dla wszystkich graczy.

* Premium - Dostępne są tylko dla graczy z Premium Account

* Quest - Dostępne dla graczy z Premium Account po wykonaniu określonego Questu.


Aaa jeszcze kolega mi mówił moze tylko gada ale mówil ze na tibia.pl mozna kupic PACC na 5dni za 7zl




Outfity, a nie addony! Addony są tylko dla pacc...

I pacca na 5 dni nie ma.

@Monsumic
Zostanie to poprawione ; ).
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 28-08-2008 o 17:24.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2008, 22:54   #31
Sesef
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29

Posty: 1,111
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

http://tibia.pl/quest_pokaz/The_Hunt...he_Sea_Serpent

Bait kosztuje 50 gp nie 250

http://tibia.pl/item/Serpent_Coat
http://tibia.pl/item/Frozen_Plate

double loot blx
__________________

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2008, 23:15   #32
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef Pokaż post
Poprawiłam ; ).
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2008, 19:46   #33
Czekefonda
Użytkownik Forum
 
Czekefonda's Avatar
 
Data dołączenia: 10 08 2008
Lokacja: Daleko

Posty: 16
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: ------
Świat: Secura
Poziom: 118
Skille: 90/90
Poziom mag.: 7
Domyślny

Mały błąd

Na stronie glownej tibia.pl klikajac potwory mamy do wyboru kilka opcji, tj. bossowie, summon oraz wedlug odpornosci

Gdy klikniemy w wg odpornosci jest wszystko ladnie tylko brakuje odpornosci/slabosci na ATAKI FIZYCZNE

Sądze, ze nie tylko mi sprawiloby to radosc a zarazem znacznie ulatwilo gre, kiedy na mojej ulubionej stronie o tibii zostalyby zalaczony wykaz z potworami odpornymi/wrazliwymi na ataki fizyczne.

Pozdrawiam.

Pomijajac fakt, ze wogole spis potworow nie otwiera mi sie wcale <nie wiem czy tylko mi> caly czas "laduje"

Ostatnio edytowany przez Czekefonda - 03-09-2008 o 09:44.
Czekefonda jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 10:25   #34
Herakles2
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 08 2008

Posty: 8
Domyślny

Witam
mam problem wczoraj po urlopie postanowiłem sobie poekspić. I na Guardach padłem. Okazało się, że czar Ultimate Healing zniknął z mojej listy czarów. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Taki błąd kosztuje mnie utratę lvl ,imlvl i Hilda. Czy jest możliwe naprawienie tego błędu wraz z odzyskaniem mojego stanu z przed egzekucji jaką wykonał na mnie Dwarf Guard ?

Pozdrawiam i z góry dzięuję
Herakles2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 10:46   #35
Snagoth
Cease & Sekkle
 
Snagoth's Avatar
 
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Wiek: 29

Posty: 773
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

pomyliles forum.. to nie jest forum tibia.com tylko tibia.pl. Napisz do nich MOOOOOOOZE przeczytaja, MOOOOOOOZE zainteresuja sie i MOOOOOOOZE odpisza...
__________________
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 20:32   #36
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 99

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Jeśli straciłeś ten czar, dlatego że spadłeś z 20 na 19 level, to wystarczy go odrobić i voila
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-09-2008, 00:06   #37
Herakles2
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 08 2008

Posty: 8
Domyślny

lvl mam wyższy, a czar znikł . Może ktoś miał taki przypadek?
Herakles2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-09-2008, 00:18   #38
Herakles2
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 08 2008

Posty: 8
Domyślny

czar to nic. hotkeys nie zadziałał i

Ostatnio edytowany przez Herakles2 - 05-09-2008 o 00:21.
Herakles2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2008, 21:34   #39
Piniak
Użytkownik Forum
 
Piniak's Avatar
 
Data dołączenia: 11 08 2008
Lokacja: Skąd? z kątowni :D

Posty: 18
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: ALDORAAAA!
Poziom: -1
Skille: 166/99
Poziom mag.: 73
Domyślny

Aby awansować z poziomu 85 na 90 potrzebujesz 4854326 dni 1 godzinę 42 minut 50 sekund .


I takie inne ;]
Ja nie chce tyle skillować
Piniak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2008, 17:58   #40
Rav
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 12 06 2007
Wpisy bloga: 1

Posty: 908
Domyślny

Cytuj:
tworzenie run Sudden Death nagle zaczyna spalać 22 punktów many, zamiast 220. Są to przykłady oczywistych błędów
troche sie zmienilo od tego czasu, nieścisłość znalazlem w "tibia rules" 3.a
Rav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:20.


Powered by vBulletin 3