Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 17-02-2009, 17:27   #1
Gadzixor
Użytkownik Forum
 
Gadzixor's Avatar
 
Data dołączenia: 05 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 28

Posty: 107
Stan: Niegrający
Gadzixor ma numer GG 9616724
Domyślny Program do edycji muzyki.

Siemson
Poszukuje programu do obróbki muzy, a konkretnie chciałbym np. wyciąć kawałek nagrania (załózmy nagranie trwa 4 min a ja chce wyciąć z tego 1 minute). Chciałbym też połaczyć kilka krótkich nagrań w jedno. Próbowałem na Audacity ale ja tam nic nie umiem zrobić
Proszę o pomoc.
Gadzixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-02-2009, 17:29   #2
Necromantor
Użytkownik Forum
 
Necromantor's Avatar
 
Data dołączenia: 25 07 2006
Lokacja: ..........

Posty: 655
Stan: Niegrający
Domyślny

sony acid pro.
__________________
Necromantor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 17:42   #3
Dawidek_of_Secura
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cool edit pro czy jakos tak sie zwalo.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 18:36   #4
Granteon
Użytkownik Forum
 
Granteon's Avatar
 
Data dołączenia: 25 07 2005

Posty: 513
Stan: Niegrający
Domyślny

Audacity to najprostszy program do tego typu rzeczy, więc jak nie umiesz go obsługiwać to chyba nie będziesz umiał obsługiwać żadnego...
__________________



Notka!
Granteon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 18:54   #5
Gadzixor
Użytkownik Forum
 
Gadzixor's Avatar
 
Data dołączenia: 05 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 28

Posty: 107
Stan: Niegrający
Gadzixor ma numer GG 9616724
Domyślny

@up: a gdzie tam jest opcja typu "wytnij kawałek utworu" czy cos w tym stylu?
Gadzixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 20:12   #6
Xelius
Użytkownik Forum
 
Xelius's Avatar
 
Data dołączenia: 07 02 2007
Lokacja: Lublin~~
Wiek: 27

Posty: 653
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Kursorem zaznaczasz chodzi mi o to: Naciśniecie w danym momencie(początek od którego chcemy mieć nową mp3) i przeciągasz do tego momentu w którym chcesz mieć zakończenie. Trochę poplątałem :S
__________________
Mistrz Offtopu.
Xelius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 20:29   #7
Granteon
Użytkownik Forum
 
Granteon's Avatar
 
Data dołączenia: 25 07 2005

Posty: 513
Stan: Niegrający
Domyślny

Dokładnie tak jak powiedział kolega. Później to wycinasz (takie nożyczki na pasku narzędzi lub Plik > Wytnij), następnie dajesz Plik > Nowy, wklejasz to (CTRL + V lub Plik > Wstaw). Dalej tylko Plik > Eksportuj jako mp3 i zapisujesz.
__________________



Notka!
Granteon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 20:43   #8
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum
 
KrEmAs KAc's Avatar
 
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E
Wiek: 40

Posty: 1,215
Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Sony Vegas??
KrEmAs KAc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 20:56   #9
Gadzixor
Użytkownik Forum
 
Gadzixor's Avatar
 
Data dołączenia: 05 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 28

Posty: 107
Stan: Niegrający
Gadzixor ma numer GG 9616724
Domyślny

@2up 3up: dzieki, pomogliście mi Juz myslałem, że nie opanuje tego Audacity.
A da sie tam robić takie kilkusekundowe "przejścia" między jedną muzą a drugą? Wiecie, zeby powstał 1 plik muzyczny na który składają się np. 2 utwory a pomiedzy nimi jest np 3 sekundy ciszy (żeby nie było tak, że zaraz za pierwszą muzą słyszymy już drugą...).
PZDR!
Gadzixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 21:24   #10
Snopeczek
Użytkownik Forum
 
Snopeczek's Avatar
 
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Posty: 515
Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

da się! po prostu wytnij z jakiegoś utworu 3 sekundy ciszy i wstawiaj po każdej piosence.
__________________
signed.



Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 22:48   #11
Luka$ek
Użytkownik Forum
 
Luka$ek's Avatar
 
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..

Posty: 335
Stan: Na Emeryturze
Imię: Dolcu
Profesja: Master Sorcerer
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
Luka$ek ma numer GG 6730588
Domyślny

Żeby nie zakładać nowego tematu,to jaki polecacie program do robienia bitów i "skreczowania"
__________________
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eura Pokaż post
W sumie 100 level w miesiac... hm, dziwne, ostatnio ziomek w niecałe 24 godziny wbił 230 więc... ;d
Luka$ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2009, 23:32   #12
Bordo
Użytkownik Forum
 
Bordo's Avatar
 
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3

Posty: 274
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luka$ek Pokaż post
Żeby nie zakładać nowego tematu,to jaki polecacie program do robienia bitów i "skreczowania"
HipHop EJay 2 z Cyber Mychy
__________________

... Lubię mangę. A Ty? : ]

Zależy mi na Twojej opinii na mój temat.
Jeśli mnie polubiłeś lub chcesz mnie zabić kliknij TUTAJ i napisz co o mnie sądzisz.
Bordo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2009, 08:34   #13
Rozenix
Użytkownik Forum
 
Rozenix's Avatar
 
Data dołączenia: 18 11 2008

Posty: 193
Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
Domyślny

@up
HipHop EJay 2 to śmietnik dla przedszkolaków.

Do robienia bitów wystarczy jakiś sekwencer. Najprostszy jaki znam to FruityLoops. Jedni go chwalą inni narzekają. Nie jest to może szczyt marzeń, ale bita nim zrobisz, a brzmienie, barwa i inne tego bita to już inna bajka.
__________________
KONIEC ŻALĄCYM SIE DZIECIOM FACC!!! CHCECIE WIĘCEJ ??? KUPCIE PACC !!!

23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal

ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/

Rozenix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2009, 17:14   #14
Granteon
Użytkownik Forum
 
Granteon's Avatar
 
Data dołączenia: 25 07 2005

Posty: 513
Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luka$ek Pokaż post
Żeby nie zakładać nowego tematu,to jaki polecacie program do robienia bitów i "skreczowania"
Każdy by chciał takiego typu programy za darmo...
__________________



Notka!
Granteon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2009, 20:12   #15
Angerfist
Zbanowany
 
Data dołączenia: 07 01 2009

Posty: 179
Stan: Na Emeryturze
Świat: Antica
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luka$ek Pokaż post
Żeby nie zakładać nowego tematu,to jaki polecacie program do robienia bitów i "skreczowania"
Fruity loops studio 8~ sam używam

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rozenix Pokaż post
Do robienia bitów wystarczy jakiś sekwencer. Najprostszy jaki znam to FruityLoops. Jedni go chwalą inni narzekają. Nie jest to może szczyt marzeń, ale bita nim zrobisz, a brzmienie, barwa i inne tego bita to już inna bajka.
Jeśli umię sie używać i ma porządne wtyczki jest to potężny kombajn.
Znam kilka profesjonalnych producentow muzyki ( hardstyle ) ktorzy go uzywaja

Ostatnio edytowany przez Angerfist - 18-02-2009 o 20:14.
Angerfist jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2009, 20:53   #16
Gadzixor
Użytkownik Forum
 
Gadzixor's Avatar
 
Data dołączenia: 05 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Wiek: 28

Posty: 107
Stan: Niegrający
Gadzixor ma numer GG 9616724
Domyślny

Powracając do mojej sprawy, jak w Audacity (lub w jakimś innym programie) połączyc 2 nagrania tak aby powstał 1 plik mp3?
EDIT: ok, juz do tego doszedłem, no powiem szczerze, ze fajny ten Audacity

PZDR!

Ostatnio edytowany przez Gadzixor - 19-02-2009 o 16:39.
Gadzixor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2009, 19:40   #17
Dagus
Użytkownik Forum
 
Dagus's Avatar
 
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Sieradz/Łodź
Wiek: 31

Posty: 142
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 54
Skille: 78/60
Poziom mag.: 12
Domyślny

GoldWave - prostota do kwadratu.
Dagus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2009, 19:56   #18
..::QRAS::..
Manga & Anime
 
..::QRAS::..'s Avatar
 
Data dołączenia: 25 01 2005
Wiek: 31

Posty: 1,795
..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

FL studio 8 XXL
__________________
Autor tego posta otrzymał pochwałę

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:18.


Powered by vBulletin 3