Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 29-04-2004, 13:02   #81
Wichura
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Mozna zamienic pieniadze w banku ze gold na platinium musisz tylko powiedziec:
-hi
-gosciu ci odpowie
-change golds
-gosciu sie zapyta ile chcesz platinium
-1

i gosciu ci automatycznie rozmienia kase.
banki sa w kazdym wiekszym miescie ale w Thais nie pamietam gdzie jest ale w Venore jest po lewej stronie miasta.
 

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-04-2004, 13:28   #82
Wicher
Użytkownik Forum
 
Wicher's Avatar
 
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Szczecin
Wiek: 27

Posty: 105
Imię: Wicheer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Green League
Świat: Furora
Poziom: 85
Skille: 89/87
Poziom mag.: 6
Domyślny

Popierwsze bank w Venore jest po prawej stronie miasta a nie po lewej a w Thais bank jest koo biura szeryfa i gildii czarodziejow zresz ta zobacz na mapie http://www.tibia.pl/map_thais.php
__________________

Wicher jest offline  
stary 29-04-2004, 17:36   #83
Berials
Użytkownik Forum
 
Berials's Avatar
 
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Wiek: 29

Posty: 552
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

Takie pytanko glupie....

Mam maga, 11lvl ze skillami 15/18(sword/shielding)
Z rooka wyszedlem ze skillami 14/15 (wiem ze male ale myslalem ze szybko wskocza na mainie na 16/16). No i po 2godzinach mialem 15/16, teraz mam 12lvl i skille 15/18. Dlaczego ten sword nie chce wskoczyc?? Ponad 3godziny walki i dostalem 2awanse w shieldzie a w sword zadnego . Moja Uhmakerka miala szybsze awanse walcząc cluba-mi.

I pytanko brzmi, czy oplaca sie przezucic na Cluby??
Bo ten sword chyba juz nie wskoczy wyzej niz 16 .
I nie piszcie ze mag ma wolne awanse, bo w 5godzin walki powienienem miec przynajmniej 16sworda, a shielding ladnie skacze przeciez.
Berials jest offline  
stary 29-04-2004, 18:22   #84
marred
Użytkownik Forum
 
marred's Avatar
 
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
Wiek: 30

Posty: 483
marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Sorcom i druidom szybciej skacze shielding od cluba/axe/sworda i nic na to nie poradze. Shielding skacze ladnie, bo moze cie atakowac kilka potowrow na raz. Nie martw sie, skoczy, skoczy na 16, do 20 jeszcze sie kiedys doczekasz, potem zacznie sie masakra.

Swordy sa dobre, bo sa lekkie, a cluby sa tanie (skull staff, to d... bo ma statsy jak fs, a drozszy). Decyzja nalezy do ciebie.
__________________
*&&&**********&&&&&&**&&&
&***&********&&****&&&***&
*&***&******&&******&&&***&
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline  
stary 29-04-2004, 23:50   #85
olmk
Użytkownik Forum
 
olmk's Avatar
 
Data dołączenia: 29 04 2004

Posty: 116
Domyślny pomocy!!!!!!!!!!

siema jestem początkujący (zielony) i mam problem.
Na uczelni wszystko działa mi spoko tylko w domciu nie chce łączyć mnie z serwerem.
pokazuje sie komunikat

cannot connect to a login server
error:connection refused

czym to jest spowodowane i jak można sobie z tym poradzić.

Dzięki za ewentualną reakcję.
__________________
http://www.s-mmorpg.6r.pl/banner.jpg
olmk jest offline  
stary 30-04-2004, 09:36   #86
Dan the Automator
Dobo Srobo
 
Data dołączenia: 23 07 2003

Posty: 2,368
Domyślny

re.up
http://tibia.pl/thread.php?threadid=...d=11&styleid=1

+ link który jest w tamtym temacie
Dan the Automator jest offline  
stary 01-05-2004, 00:03   #87
Artuditu
Użytkownik Forum
 
Artuditu's Avatar
 
Data dołączenia: 25 04 2004
Lokacja: Bogatynia
Wiek: 27

Posty: 100
Domyślny

Troche mi wstyd pytac ale jak sie wrzuca pliki na server i jak pozniej dowiedziec sie jaki link ?? Jakby co to prosze na PW albo jak nie mozna to na luzz .
__________________
HIHO u 2 !!!~~!!!~~!!!
Artuditu jest offline  
stary 05-05-2004, 18:56   #88
Szczurek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 05 05 2004

Posty: 3
Domyślny Mam Problem

włanczam tibie wchodze Enter Game i pisze Loading charakters i nagle występuje błąd nie wiem co mam robic , a mam juz zrobione postacie Pommocy. Jak by cos wysyłajcie na maila [email protected]
Szczurek jest offline  
stary 05-05-2004, 18:58   #89
Szczurek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 05 05 2004

Posty: 3
Domyślny

u Nie pokazuje sie taki sam bład ja ku olmk'a możliwe ze jest to spowodowane modemem co??
Szczurek jest offline  
stary 15-05-2004, 17:37   #90
Owoc
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 26 10 2003

Posty: 264
Domyślny

Do czego służą wooden wand i phoenix egg? 8)
__________________
W Tibii 2 razy dotarłem do lvl 36:
Owoc, lvl 36 Elite Knight, Danubia
Demonic Owoc, lvl 36 Royal Paladin, Elysia

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline  
stary 23-05-2004, 18:25   #91
krolik
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 16 04 2004

Posty: 13
krolik ma numer GG 1104155
Domyślny

czemu jak daje przy logowaniu sie (aby dodac komentarz) przypomnij haslo to nic sie nie dzieje? nie przychodzi mi nic takze na maila prosze o szybka odpowiedz bo nie moge nic komentowac
krolik jest offline  
stary 27-05-2004, 22:35   #92
Olorin Mithrandir
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 29 11 2003

Posty: 4
Domyślny

Właśnie założyłem sobie zupełnie nowe konto, ale nie moge na nim nic zupelnie zrobic... Za kazdym razem jak chce stworzyc postac, zmienic haslo itd. prosi mnie o podanie numeru konta i hasla i przekierowuje mnie na panel mojego konta... Co robic?
Olorin Mithrandir jest offline  
stary 30-05-2004, 19:40   #93
zdanek
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny prosba - pomozcie

mam problem wczoraj zmienilem email w moim accouncie i od tamtej pory nie moge sie woogle zalogowac do gry. wyskakuje mi napis ze albo numer albo haslo sa niepoprawne... co robiec?? kiedy bedzie dobrze. czy zmiana maila wplywa na haslo czy numer?? o co woogle chodzi? Prosze was pomozcie!!
z gory dziekowka...

ps. wescie odpowiadajciej jak mozecie na emaila [email protected]
 
stary 06-06-2004, 21:37   #94
Pestka
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Byc moze pojawilo sie juz takie p[ytanie ale niebede przeczesywal calego tematu,..... ile ksoztuje premium account ? ?(
 
stary 09-06-2004, 18:15   #95
Ptok
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 09 06 2004

Posty: 11
Domyślny

Witam wszystkich mam maly problem otóz sciagnolem sobie instalke zalozylem konto na stronce i chce wejsc na serwer i pisze please wait while loading your charakter list a nastepnie wyskakuje napis dowland tibia***** albo serwer timeout chcial bym sie dowiedziec czy ten plik exe mozna sciagnac z innego zrudla . Lub czy moge wogule grac w ta gre bo mam faierwalla na sieci i to moze byc tym spowodowane ze slaba predkosc jest dziekuje ze pomoc
Ptok jest offline  
stary 09-06-2004, 18:16   #96
Ptok
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 09 06 2004

Posty: 11
Domyślny

miało byc "tabia*****" a nie jakis trojan troche wam forum szwankuje
Ptok jest offline  
stary 09-06-2004, 18:17   #97
Ptok
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 09 06 2004

Posty: 11
Domyślny

tibia. E X E
Ptok jest offline  
stary 10-06-2004, 18:13   #98
Adidrex
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 09 05 2004

Posty: 14
Domyślny NIe wiem co mi sie dzieje z tibią

Gdy włanczam tibie wpisuje login i haslo to po chwili mi wyswietla taki komunikat

Cannot connect to a login server

Error:Connection refused.

all login serverare offline.Check www.tibia.com for more
information


For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com



Odpowiedzcie szybko Błagam nie moge sobie pograc
Adidrex jest offline  
stary 13-06-2004, 10:44   #99
olmk
Użytkownik Forum
 
olmk's Avatar
 
Data dołączenia: 29 04 2004

Posty: 116
Domyślny

juz od miecha prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu z CONNECTION REFUSED ale odpowiedzi sa zazwyczaj takie:
- wylacz test server ble ble ble
- zainstaluj jeszcze raz tibie ble ble ble
- sprawdz czy masz podlaczenie do netu - ciekawe jakbym nie mial czy napisalbym posta
- zrestartuj kompa ble ble ble
- to pewnie servery sie zawiesily wiec poczekaj ble ble ble
- a pewnie masz tibia proxy wiec wywal to ble ble ble

ale najlepsza rada na ten problem jest
QURWA NIE ZASMIECAJ FORUM JUZ BYLO 10.000.000 TEMATOW O TYM, UZTJ OPCJI ,,SZUKAJ,,

A WIECIE CO:to g.... daje , jest 25 tematow o connection refused i w zadnym nic nie ma, zadnej konkretnej rady tylko wypociny 10 latkow - zrob formata to pomoze

niektorzy pracuja maja wazne dane w kompie a nie tylko pornosy

jak modero nie wiedza jak rozwiazac ten problem to niech to napisza wprost bo tutaj potrzeba czlowieka znajacego sie na kompach - chodzi tu najprawdopodobniej o jakies bledy w ustawieniach systemowych

a wiec znajdzie sie ktor konkretny i rozwiaze ten problem raz na zawsze??????????

aha w FAQ na tibia.com jest napisane , ze problem ten moze byc zwiazany z opcjami TCP/IP co to jest i jak ustawic ta opcje zeby tibia dzialala?

podpowiem jeszcze to , ze tego samego dnia co tibia mi padla, szlak trafil mi rowniez Gadu-Gadu
tu i tu reinstalka nie pomaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
http://www.s-mmorpg.6r.pl/banner.jpg
olmk jest offline  
stary 19-06-2004, 17:32   #100
Zie!onkA=]Ž
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 19 06 2004

Posty: 8
Domyślny ja to zrobic

jak zrobic zeby pod moim kazdym postem bylo cos napisane no i jak dodac jakis foto pod swoim podpisem??
Zie!onkA=]Ž jest offline  
Zamkniety temat.


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:47.


Powered by vBulletin 3