Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 08-09-2007, 14:40   #61
Hubaa
Użytkownik forum
 
Hubaa's Avatar
 
Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: Lublin

Posty: 7
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Hubaa ma numer GG 4712093
Domyślny

Probuje odpalic tibie pod silnik graficzny pod dx9 (opcja engine ) ale po wpisaniu po slowie " engine 1" gdy wchodze na tibi w "options ->graphics -> advanced" nie moge zaznaczyc opcji "directX9". Mozliwe jest zaznaczenie tylko opcji "directX5". Probowalem tez z innymi opcjami ( engine 0, engine 2 ).Mam zainstalowanego najnowszego DirectaX9 ; /
Hubaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-09-2007, 15:11   #62
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubaa Pokaż post
Probuje odpalic tibie pod silnik graficzny pod dx9 (opcja engine ) ale po wpisaniu po slowie " engine 1" gdy wchodze na tibi w "options ->graphics -> advanced" nie moge zaznaczyc opcji "directX9". Mozliwe jest zaznaczenie tylko opcji "directX5". Probowalem tez z innymi opcjami ( engine 0, engine 2 ).Mam zainstalowanego najnowszego DirectaX9 ; /
Graty, a jak brzmi pytanie?
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2007, 23:00   #63
Hubaa
Użytkownik forum
 
Hubaa's Avatar
 
Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: Lublin

Posty: 7
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Hubaa ma numer GG 4712093
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Graty, a jak brzmi pytanie?
Nie moge odpalic tibie pod grafike dx9 ; /
Hubaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2007, 23:34   #64
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubaa Pokaż post
Nie moge odpalic tibie pod grafike dx9 ; /
Okej, a pytanie jak brzmi?
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2007, 23:34   #65
sliver
Zbanowany
 
sliver's Avatar
 
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Poznań
Wiek: 28

Posty: 484
Świat: Galana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubaa Pokaż post
Nie moge odpalic tibie pod grafike dx9 ; /
no ale jak brzmi pytanie?
sliver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 16:02   #66
Hubaa
Użytkownik forum
 
Hubaa's Avatar
 
Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: Lublin

Posty: 7
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Hubaa ma numer GG 4712093
Domyślny

Czym spowodowane jest to ze nie moge odpalic tibi pod grafike dx9? Komplikacje pzedstawilem wyzej xd
Hubaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 16:52   #67
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubaa Pokaż post
Czym spowodowane jest to ze nie moge odpalic tibi pod grafike dx9? Komplikacje pzedstawilem wyzej xd
Możliwe, że nieprawidłowymi sterownikami do karty graficznej. Podaj nazwe swojej karty, to może Ci zaproponuje jakieś.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 22:24   #68
Hubaa
Użytkownik forum
 
Hubaa's Avatar
 
Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: Lublin

Posty: 7
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Hubaa ma numer GG 4712093
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Możliwe, że nieprawidłowymi sterownikami do karty graficznej. Podaj nazwe swojej karty, to może Ci zaproponuje jakieś.
ASUS A9200SE
Hubaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 22:41   #69
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hubaa Pokaż post
ASUS A9200SE
Spróbuj tych
http://www.pobieralnia.pl/plik-552-r...a-drivers.html
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2007, 17:12   #70
bury11
Guest
 

Posty: n/a
Pytanie Problem z kilijentem 8.0

Mam problem z klijentem 8.0

wyskakuje cannot conekt to a login server

Error: Diconnected from server. (200002)

A niemam zadnych swinstw zainstalowanych ani nie uzywam emula itp.

nie iwem co mam robic prosze uzytkownikow forum o pomoc
plis help me

Thinx z gory

co obrazek screen problemu:



a to link do obrazka :

http://foteka.pl/fa1bdc4ab25eeaf13eed0c8dec3cef97
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2007, 17:41   #71
babacia_samo_zlo
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Mam pytanie do was drodzy uzytkownicy!! Moj problem polega na tym iz kupilem sobie laptopa z vista i ku mojemu zaskoczeniu mam problemy takie iz dragaja mi nicki postaci jak sie ruszam mam mala rozdzielczosc i boki sa skrojone nie to co na xp


I tu moje pytanie czy trzeba jakies inne stery do visty by tibia dzialala??czy directX 10 nie przeszkadza ?? a i czy cos da sie zrobic by te name,nicki nie drgaly gdyz jest to bardzo irytujace !!


czekam na wasze odpowiedzi!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2007, 14:14   #72
Derakmider
Guest
 

Posty: n/a
Smutny Help!!

Mialem windows 98 ale zmienilem na xp i

Właczając klienta wyskakuje taki błąd:


Video surface allocation failed (error code 13 )
Please choose another video graphic mode




pomocy jak to naprawić
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2007, 14:16   #73
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 98

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Przeczytaj FAQ
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-09-2007, 09:25   #74
baczekpolna
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny pomocy!!!!!!!!!

Mam Wielki Problem Scignale Z Tibi .pl Wersej 8.o I Co Proboje Wejsc Na Moje Konto Wchodze Na Komputer Tibia Pisze Ze Wszystkie Serwery Logowania Sa Wyloczone I Tak Za Kazdym Razem Jak Proboje Zagrac Odpiszcie Neiwiem Co Zrobic A Chce W Tibie Grac Pomozcie!!!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 12:52   #75
Longer92
Guest
 

Posty: n/a
Smutny Cannot connect to a login server.

Cannot connect to a login server.
Error: Disconnect from server.(200002)
For more information....

Mam juz tak 4 miesiace ! i czy wpisze passy czy 1/1 zawsze to wyskakoje CO MAM ZROBI?C
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 14:09   #76
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Longer92 Pokaż post
Cannot connect to a login server.
Error: Disconnect from server.(200002)
For more information....

Mam juz tak 4 miesiace ! i czy wpisze passy czy 1/1 zawsze to wyskakoje CO MAM ZROBI?C
4 miesiące? dziwne

Cytuj:
Last login: Sep 15 2007, 18:14:22 CEST
sprawdź czy nie masz poblokowanych portów.

@down
Pewnie korzystacie z sieci osiedlowej i administrator blokuje wam porty ; p

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 23-09-2007 o 22:29.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2007, 22:25   #77
nock keciron
Użytkownik Forum
 
nock keciron's Avatar
 
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: yyy.. zapomnialem

Posty: 264
Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

@up
Ryba, też to mam... Codziennie w godzinach ~21 - 21 30, moze troche dluzej... i to nie tylko ja - prawie wszycy moi kumple również... Gdy jednak zaloguję się - często są kicki i duuże lagi...
__________________
"Było piękne społeczeństwo, ale wyzdychało..."
nock keciron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2007, 17:35   #78
aa_boniek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 29 09 2007

Posty: 3
Domyślny Na pomoc!

nie wiem co zrobić po zainstalowaniu tibi 7.7 i po za logowaniu sie na www.tibia.com wyskakuje mi błąd (gdy chce właczyć gre)" video surface allocation failed ( error code 12 ) please choose video graphics mode" i co ja mam zrobić ??
aa_boniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2007, 17:42   #79
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez aa_boniek Pokaż post
nie wiem co zrobić po zainstalowaniu tibi 7.7 i po za logowaniu sie na www.tibia.com wyskakuje mi błąd (gdy chce właczyć gre)" video surface allocation failed ( error code 12 ) please choose video graphics mode" i co ja mam zrobić ??
Ściągnąć Tibie 8.0 i przeczytać FAQ.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 22:56   #80
Berials
Użytkownik Forum
 
Berials's Avatar
 
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Wiek: 30

Posty: 552
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

Witam, cześć i czołem.

Mój problem polega na tym, że niezależnie od wybranego trybu graficznego gra jest praktycznie niemożliwa.

Na Dx5 - powierzchnia wygląda normalnie,ale kiedy wchodzę do podziemi czy na piętro budynku - pojawiają się paski, kropki, kwadraty.. Ogólnie grafika się psuje.

Na Dx9 - powierzchnia jest strasznie rozmazana.. Zaś podziemia wyglądają normalnie z tym że paski na ekranie eliminują możliwość gry.

GL - tryb nie działa.

Co do komputera, windows xp home edition, karta graficzna zintegrowana - SIS M760.

Wgrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, nie pomogło, były zmiany w grafice ale jak z deszczu pod rynne. Przeinstalowywałem Tibię dwukrotnie - także nie pomogło.

W ogóle to mam laptop jeśli to pomoże w identyfikacji problemu.

Jest też możliwość zmiany systemu na xp professional.

Jak potrzeba to wkleję zdjęcia, które obrazują problemy z grafiką.

Pozdrawiam.
Berials jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:13.


Powered by vBulletin 3