Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 05-10-2007, 13:19   #81
Eldire
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Wrocław
Wiek: 29

Posty: 22
Świat: zbieram ekipe
Eldire ma numer GG 7013909
Domyślny

Cannot connect to a login server.
Error: Connection timed out. (10060)

z tego co szukalem po necie itd. to chyba zostaje mi juz tylko opcja ze admin mi poblokowal porty .... ale wole sie upewnic moze jakos sie da to inaczej zrobic... robilem reinstalke systemu i wszystko i nic ciagle to samo ...
a Admin dopiero w poniedzialek bedzie

Jak ktos wie jak to zrobic to pisac prosze !

Elo
Eldire jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-10-2007, 15:04   #82
Pepczi
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 08 10 2007

Posty: 7
Domyślny logowanie sie

sluchjacie mam taki problem nie moge sie zalogowa na inne swiaty niz askara kolega dal mi konto na furrora i nie moge bo caly czas jest napisane ze lonczy i prosze czekac czekalem z 10 minut i nic na iskara tez probowalem i tez nie moge doradzicie mi
Pepczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2007, 13:27   #83
Vixon
Użytkownik forum
 
Vixon's Avatar
 
Data dołączenia: 18 01 2007
Lokacja: Warszawa

Posty: 11
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 75+
Skille: 77+/75+
Poziom mag.: 6
Domyślny help

Witam, mam wielki problem podobnie co "Eldire" gdy próbuje sie zalogować wyświetla mi się taki napis "Cannot connect to a login server.
Error: Connection timed out. (10060)" Nie wiem czemu nie moge grać, ale portów napewno nie mam zablokowanych ponieważ pytałem się admina.
Proszę o pomoc! ! ! To jest screen co mi się pojawia gdy chce się zalogować :
Vixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2007, 20:38   #84
franko
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 04 07 2006

Posty: 7
Domyślny

do czego sluzy przycisk "quests" w kliencie? nic tam nie mam. zrobilem pare questwo i dalej nic nie ma, jak to dziala?
franko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2007, 20:51   #85
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 99

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez franko Pokaż post
do czego sluzy przycisk "quests" w kliencie? nic tam nie mam. zrobilem pare questwo i dalej nic nie ma, jak to dziala?
Wyświetlane tam są tylko ważniejsze questy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez manual
Note: Rookgaard quests and quests that only consist in finding a certain treasure once are not listed in the quest log. Quests to obtain outfits and addons are only shown while these quests are being solved.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 29-10-2007 o 20:53.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2007, 20:41   #86
Soul-Reaver
Użytkownik forum
 
Soul-Reaver's Avatar
 
Data dołączenia: 01 11 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 24

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Gildia: :P
Świat: Selena
Soul-Reaver ma numer GG 228597 Send a message via Skype™ to Soul-Reaver
Domyślny :/

Mam taki problem....jak się wlogowuje do gry to zawsze na powierzchni jest ok,ale pod ziemia już grafika się psuje i prawie nic nie widać Próbowałem wszystkich silników graficznych i nic.... :/

Z góry dzięki za pomoc.
Soul-Reaver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2007, 22:42   #87
Vixon
Użytkownik forum
 
Vixon's Avatar
 
Data dołączenia: 18 01 2007
Lokacja: Warszawa

Posty: 11
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 75+
Skille: 77+/75+
Poziom mag.: 6
Domyślny

No więc wchodzisz w "Options"->"Graphics"->"Advenced" a potem zaznaczasz "Show Light Effects" to powinno pomóc
Vixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2007, 22:45   #88
Soul-Reaver
Użytkownik forum
 
Soul-Reaver's Avatar
 
Data dołączenia: 01 11 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 24

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Gildia: :P
Świat: Selena
Soul-Reaver ma numer GG 228597 Send a message via Skype™ to Soul-Reaver
Domyślny

Własnie tego nie moge zaznaczyć :/

Ostatnio edytowany przez Soul-Reaver - 01-11-2007 o 22:50.
Soul-Reaver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 09:39   #89
Ruikser
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Ja mam inny problem:/
Wczoraj siedziałem na swoim knighcie Lord'Piwosz i chciałem zaakceptować mój nowy e-mail i po zaakceptowaniu wylogowało mnie i chciałem jeszcze zmienić hasło ale pisało "Account disablet for five minutes.Please wait".W czasie tym skillowałem ale potem zablokowali mi ip więc,że mam neostrade to sie rozłączyłem i ponownie połaczyłem ale już nie mogłem wejść ani na konto na tibii.com ani z klienta tibii.Ten komunikat pojawia mi sie do dzisiaj chcoiaż próbowałem ostatnio sie zalogować wczoraj o godzinie 20.00.Wiecie może co może być powodem ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 10:11   #90
Soul-Reaver
Użytkownik forum
 
Soul-Reaver's Avatar
 
Data dołączenia: 01 11 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 24

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Gildia: :P
Świat: Selena
Soul-Reaver ma numer GG 228597 Send a message via Skype™ to Soul-Reaver
Domyślny :/

Tak wygląda moja mapa...







Wiecie może o co chodzi?



edit: Moja karta graficzna: VIA/S3G UniChrome Pro IGP

Ostatnio edytowany przez Soul-Reaver - 02-11-2007 o 10:33.
Soul-Reaver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 12:08   #91
Vixon
Użytkownik forum
 
Vixon's Avatar
 
Data dołączenia: 18 01 2007
Lokacja: Warszawa

Posty: 11
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 75+
Skille: 77+/75+
Poziom mag.: 6
Domyślny

Mam do Ciebie pytanie. Grasz w tibie na laptopie? Jeśli tak to niemożesz zaznaczyć tej opcji i musisz się pogodzić z tą grafiką Ja też tak miałem gdy grałem na laptopie
Vixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2007, 20:08   #92
BeneQ
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 06 2007

Posty: 90
Stan: Niegrający
Profesja: Elder Druid
Domyślny

10 znakof...

Ostatnio edytowany przez BeneQ - 22-11-2009 o 22:23.
BeneQ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2007, 16:45   #93
Wendaren
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 04 2007

Posty: 95
Stan: Początkujący
Domyślny

Witam, mam problem. Zawsze grałem na DirectX 5 i było dobrze, teraz jak włączam tibie to mam bardzo słabą grafikę:



a jak się zaloguje to dopiero.

Jak ustawię OpenGL to wszystko jest w porządku tylko, że na około kursora myszki jest taki kwadrat na którym widać to co jest za klientem czyli pulpit. Screena też nie da się zrobić bo jak wkleję to na painta to w oknie tibii jest to co jest za oknem tibii.

I jeszcze jedno pytanie, jak ustawić DirectX9? Ściągałem już chyba wszystkie directy jakie istnieją i nie da się tego włączyć. Teraz mam DirectX9.0c. Proszę o pomoc

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Zainstaluj lepsze sterowniki do karty graficznej.
Dzięki, coś tam zainstalowałem i działa.

Ostatnio edytowany przez Wendaren - 11-11-2007 o 23:51.
Wendaren jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2007, 18:13   #94
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,452
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wendaren Pokaż post
Witam, mam problem. Zawsze grałem na DirectX 5 i było dobrze, teraz jak włączam tibie to mam bardzo słabą grafikę:


a jak się zaloguje to dopiero.

Jak ustawię OpenGL to wszystko jest w porządku tylko, że na około kursora myszki jest taki kwadrat na którym widać to co jest za klientem czyli pulpit. Screena też nie da się zrobić bo jak wkleję to na painta to w oknie tibii jest to co jest za oknem tibii.

I jeszcze jedno pytanie, jak ustawić DirectX9? Ściągałem już chyba wszystkie directy jakie istnieją i nie da się tego włączyć. Teraz mam DirectX9.0c. Proszę o pomoc
Zainstaluj lepsze sterowniki do karty graficznej.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 16:34   #95
Caellach
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 13 11 2007
Lokacja: Warszawa
Wiek: 24

Posty: 4
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: 12
Skille: 20/20
Poziom mag.: 1
Caellach ma numer GG 4373080
Domyślny error 10060

Witam! Wyskakuje mi przy logowaniu do konta error 10060 (przy logowaniu w tibi do samego konta, nie do postaci oczywiście). Ciągle mi taki wyskakuje. Wcześniej, mi działała tibia (nawet gdy byla jeszcze tibi 7.91). Robiłem reinstalację, nic nie pomogło, wyłączałem Zaporę, nic nie pomagało. Pomocy!
Z góry dziękuję za pomoc et caetera, et caetera.
Caellach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 16:36   #96
Caellach
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 13 11 2007
Lokacja: Warszawa
Wiek: 24

Posty: 4
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: 12
Skille: 20/20
Poziom mag.: 1
Caellach ma numer GG 4373080
Domyślny error 10060

Witam! Wyskakuje mi przy logowaniu do konta error 10060 (przy logowaniu w tibi do samego konta, nie do postaci oczywiście). Ciągle mi taki wyskakuje. Wcześniej, mi działała tibia (nawet gdy byla jeszcze tibi 7.91). Robiłem reinstalację, nic nie pomogło, wyłączałem Zaporę, nic nie pomagało. Pomocy!
Z góry dziękuję za pomoc et caetera, et caetera.
Caellach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 18:32   #97
Abdul-Wisimulacha
Użytkownik Forum
 
Abdul-Wisimulacha's Avatar
 
Data dołączenia: 20 06 2007
Lokacja: Świebodzice

Posty: 50
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: LUMINERA
Poziom: 60
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Król

można wbić na TS w kliencie 8.0 ja nie widzę takiej opcji a wy ??
__________________
17:20 Inspektor mustafa [48]: ty masz jakies addony wogule?
17:20 Clas Creator [60]: e robiles areny nim ?
17:20 Clas Creator [60]: nie
17:21 Inspektor mustafa [48]: yhy
17:21 Inspektor mustafa [48]: lol zadnego?
17:21 Clas Creator [60]: nie
17:21 Inspektor mustafa [48]: przez 90 dni se zadnego nie zrobiles?
17:21 Clas Creator [60]: a po huj mi jak i tak piksele widac ?
17:21 Inspektor mustafa [48]: to dobry koks jestes
17:21 Inspektor mustafa [48]: ;]
17:21 Clas Creator [60]: ;p
Abdul-Wisimulacha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 18:56   #98
<.<
Użytkownik Forum
 
<.<'s Avatar
 
Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Posty: 731
Domyślny

Od update 8.0 na TS się wchodzi z oddzielnego klienta.
__________________
<.< jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 19:28   #99
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 99

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Abdul-Wisimulacha Pokaż post
można wbić na TS w kliencie 8.0 ja nie widzę takiej opcji a wy ??
Jeśli jesteś tutorem, to poczytaj na tutor board co zrobić, żeby się dostać na test server (chociaż w tej chwili jest on właśnie wyłączany). Jeśli nie, to i tak nie możesz wejść na ts.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 18:49   #100
Caellach
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 13 11 2007
Lokacja: Warszawa
Wiek: 24

Posty: 4
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: 12
Skille: 20/20
Poziom mag.: 1
Caellach ma numer GG 4373080
Domyślny

[quote=Caellach;1754258]Witam! Wyskakuje mi przy logowaniu do konta error 10060 (przy logowaniu w tibi do samego konta, nie do postaci oczywiście). Ciągle mi taki wyskakuje. Wcześniej, mi działała tibia (nawet gdy byla jeszcze tibi 7.91). Robiłem reinstalację, nic nie pomogło, wyłączałem Zaporę, nic nie pomagało. Pomocy!
[quote]
Ej no, ludzie, pomozcie plx!

Ostatnio edytowany przez Caellach - 20-11-2007 o 18:52.
Caellach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:14.


Powered by vBulletin 3