Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 20-11-2007, 23:12   #101
Soul-Reaver
Użytkownik forum
 
Soul-Reaver's Avatar
 
Data dołączenia: 01 11 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 23

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Gildia: :P
Świat: Selena
Soul-Reaver ma numer GG 228597 Send a message via Skype™ to Soul-Reaver
Domyślny

Mam takie pytanie:

Co to jest Light Hack ??
Soul-Reaver jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-11-2007, 23:52   #102
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Soul-Reaver Pokaż post
Mam takie pytanie:

Co to jest Light Hack ??
Jest to tak zmodyfikowany klient, ze zawsze i wszedzie masz swiatlo na calym ekranie. Oczywiscie nielegalne.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2007, 12:40   #103
Zammst
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Co robić gdy podczas logowania się wychodzi mi błąd:

Cannot Connect to a login server

Error: Disconnected from server. (200002)

Pomocy?!?!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2007, 17:47   #104
Czujaa
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 11 2007

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Arcania
Poziom: 16
Domyślny

No wiec moj problem polega na tym ze jak klikne prawym przyciskiem myszki na jakimś przedmiocie nie pokazuje mi sie menu przez nie moge handlowac z innymi ani wysylac parceli da sie cos z tym zrobic?..
Czujaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2007, 19:08   #105
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czujaa Pokaż post
No wiec moj problem polega na tym ze jak klikne prawym przyciskiem myszki na jakimś przedmiocie nie pokazuje mi sie menu przez nie moge handlowac z innymi ani wysylac parceli da sie cos z tym zrobic?..
Sprobuj z ctrl.

By zmienic to kliknij options => general i odznacz tibia classic control.

@down
Czasem mi sie udaje ^^
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 25-11-2007 o 12:55.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2007, 19:09   #106
<.<
Użytkownik Forum
 
<.<'s Avatar
 
Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Posty: 731
Domyślny

Są dwie możliwości:
  1. Masz rozwalony PPM.
  2. Masz włączone Tibia classic control.

Ad. 1: Kup nową myszkę.
Ad. 2: Wyłącz Tibia classic control (poszukaj w ustawieniach).

@Up: Szybsza
__________________

Ostatnio edytowany przez <.< - 23-11-2007 o 19:10.
<.< jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2007, 23:16   #107
matecki
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Wiek: 29

Posty: 191
Profesja: Elite Knight
Świat: Solera
Poziom: 112
matecki ma numer GG 4600375
Domyślny

Jak ustawić aby przy każdym uruchomieniu Tibii jej priorytet ustawiał się na "poniżej normalnego" ?
matecki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2007, 21:35   #108
empuszek
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 07 08 2007

Posty: 49
Domyślny problem

kiedy próbuje się zalogować (acc. n i pass)
wyskakuje mi bład:
error : 200002 cannot login to the server

a teraz nie pokazuje sie nic
"Your character list is being loaded. plese wait."
i tak 10 minut

kiedy zalogowałem sie na tibia.com
w sekcji PAYMENTS wyskoczył napis:
Nov 27 2007 Voucher for Connection Problems Feb 07 2008 Feb 14 2008


pomocy co sie dzieje!!??!?!?!?!?!?!?!

Ostatnio edytowany przez empuszek - 27-11-2007 o 21:43.
empuszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2007, 22:05   #109
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez empuszek Pokaż post
kiedy próbuje się zalogować (acc. n i pass)
wyskakuje mi bład:
error : 200002 cannot login to the server

a teraz nie pokazuje sie nic
"Your character list is being loaded. plese wait."
i tak 10 minut

kiedy zalogowałem sie na tibia.com
w sekcji PAYMENTS wyskoczył napis:
Nov 27 2007 Voucher for Connection Problems Feb 07 2008 Feb 14 2008


pomocy co sie dzieje!!??!?!?!?!?!?!?!
Efekty uboczne 2exp, mowilam :D
A tak serio to tez to mam. Chyba tibia znow nie dziala. Radze spokojnie poczekac...

A to...
Cytuj:
w sekcji PAYMENTS wyskoczył napis:
Nov 27 2007 Voucher for Connection Problems Feb 07 2008 Feb 14 2008
Pacca ci przedluzyli o tydzien, nie chcesz to oddaj :D.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec

Ostatnio edytowany przez Slythia - 27-11-2007 o 22:08.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2007, 23:40   #110
Mapa_Europy
Użytkownik Forum
 
Mapa_Europy's Avatar
 
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Posty: 335
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Efekty uboczne 2exp, mowilam
A tak serio to tez to mam. Chyba tibia znow nie dziala. Radze spokojnie poczekac...
To już się bardzo uciążliwe, żeby wejść poexpić trzeba czekać 30 min ;/ No cóż czas to pieniądz Czy jest to związane z blokowaniem portów?
__________________
Ostrzegam Cię...
Mówię Ci nie wchodź tutaj
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2007, 00:09   #111
Slythia
Blondynka
 
Slythia's Avatar
 
Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Posty: 2,838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
To już się bardzo uciążliwe, żeby wejść poexpić trzeba czekać 30 min ;/ No cóż czas to pieniądz Czy jest to związane z blokowaniem portów?
Nie mam zielonego pojecia, nie wiem co to porty. Ale mi sie udalo zalogowac.
__________________
"Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu."
S. J. Lec
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2007, 01:37   #112
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
To już się bardzo uciążliwe, żeby wejść poexpić trzeba czekać 30 min ;/ No cóż czas to pieniądz Czy jest to związane z blokowaniem portów?
Nie. Po prostu serwer logowania nie wytrzymuje masy napływających żądań i siada. Dzieje się to kiedy sporo ludzi w tym samym czasie chce się zalogować.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2007, 15:26   #113
empuszek
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 07 08 2007

Posty: 49
Domyślny

porty moga byc blokowane przez firewalla
kazdy program chce sie polaczyc z netem na pomoca jakiegos portu
tibia np. 7171

mysle ze to skutki uboczne 2x exp
albo znow maja ataki dDos bo raz dziala a raz nie

(ddos to taki atak wielu komputerow na serwer)
empuszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2007, 22:38   #114
Piramidka
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 28 11 2007

Posty: 4
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mivs
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: (W-Z)
Świat: Furora
Poziom: 56
Domyślny

co jest grane bo ja zać tez sie niemoge wbić a po 2
jest 1 problem: jak sie loguje na tibia.com to wuskakuje mi takie cos :
Account disabled for five minutes. Please wait.
czekam te 5 min i nic nadal to pisze a jeszcze wczesniej czekalem 1 godzi wyskoszylo mi na tibia.com banned your account for 30 min!
oco biega niechce stracic mojego hara 56 lv
Piramidka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2007, 10:20   #115
archerek
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny Witam

Witam mam problem z tibia i nie moge sobie z tym poradzic jak wlaczam klienta pisze mi "video surface allocation failed.(Error kode 13) Please choose another video graphic mode.

Bardzo prosze o pomoc nigdy mi sie jeszcze tak nie dzialo o co tu moze chodzic? Dzieki

Pozdro all...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2007, 16:55   #116
Duch Niespokojny
Moderator
 
Duch Niespokojny's Avatar
 
Data dołączenia: 10 09 2005
Wiek: 98

Posty: 2,345
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez archerek Pokaż post
Witam mam problem z tibia i nie moge sobie z tym poradzic jak wlaczam klienta pisze mi "video surface allocation failed.(Error kode 13) Please choose another video graphic mode.
* Duch Niespokojny wzdycha ciężko
Przeczytaj FAQ...
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2007, 18:47   #117
G17
Użytkownik Forum
 
G17's Avatar
 
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: na południu polski

Posty: 423
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Gułardja :B
G17 ma numer GG scisle tajny
Strzałka

siema mam pytanie gdzie sie wsadza te mapki tibii ? bo w Windows VISTA nie ma "Danych Aplikacjii" To gdzie mam wlozyc te mapki od tibii?
G17 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 12:43   #118
Czujaa
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 23 11 2007

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Arcania
Poziom: 16
Domyślny

jak moge wziazc na trade np. 130 gp? bo u mnie można tylko rowne 100, 200 itd. i to w platinum..
Czujaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 13:12   #119
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 27
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,451
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czujaa Pokaż post
jak moge wziazc na trade np. 130 gp? bo u mnie można tylko rowne 100, 200 itd. i to w platinum..
Wsadź 130GP do worka (Bag) i handluj workiem, w którym jest kasa.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2007, 22:43   #120
Sert
Użytkownik Forum
 
Sert's Avatar
 
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: Warszawa

Posty: 190
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Gildia: FOG
Świat: Menera
Poziom: 106
Skille: 88+/86+
Poziom mag.: 7+
Domyślny

Z jednej strony nie można się zalogować, a z drugiej >



O co chodzi?; >
__________________
Cytuj:
17:27 Filipe Mat [29]: gdybym mial leprze m lvl...
17:27 Filipe Mat [29]: leprzy*

Ja 20:29:42
You see her when you are sick.
Ja 20:29:45
i mam do wyboru
Ja 20:29:46
doctor, lawyer, firefighter
Archangell Gabriel(Tibia) 20:30:13
tutora robisz?
Sert jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54.


Powered by vBulletin 3