Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > FAQ i zasady

Notki

FAQ i zasady Często zadawane pytania i zasady. Zanim o coś spytasz, sprawdź tutaj.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 08-05-2006, 19:50   #41
Trobin
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 21 07 2004

Posty: 3
Domyślny Różdzka w Thais:/

Otóż, mam taki problem, że nie mogę kupić różdzki u Muriela. Piszę do niego "hi" potem "wand" albo piszę nazwę różdzki a on nic... jak piszę do niego "spell" to wtedy odpisuje. Co źle robię?
Trobin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-05-2006, 20:07   #42
Trobin
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 21 07 2004

Posty: 3
Domyślny

A więc już wiem
Ale na stronie jest pewien błąd, bo różdzki nie kupimy u NPC sprzedającego czary tylko (w Thais) u NPC sprzedającego blank runy itd.
Trobin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 12:57   #43
Zamne
Użytkownik Forum
 
Zamne's Avatar
 
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Posty: 634
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

@Biniu777

Spellbooka mozna kupic u NPC on blankow albo z beholdera zlootowac.
Kompletnie niepotrzebne i strasznie ciezkie.
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 21:17   #44
Alessandro Del Piero
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Rydułtowy

Posty: 156
Stan: Niegrający
Alessandro Del Piero ma numer GG 6815433
Domyślny

Mam pytanie. Czy do czarów można użyć jakiegoś klawisza?? Np. Nacisne ctr i rzucam wtedy exure??

[email protected]
dzieki

Ostatnio edytowany przez Alessandro Del Piero - 12-05-2006 o 21:27.
Alessandro Del Piero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 21:26   #45
Tombula
Użytkownik forum
 
Tombula's Avatar
 
Data dołączenia: 14 03 2006
Wiek: 40

Posty: 12
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Kyra
Poziom: 10
Skille: 16/18
Cool odp.

re @ up

Tak, w opcje->hotkeys konfigurujesz czary pod klawisze funkcyjne (f1 - f12 + modyfikatory) Gdy zaznaczysz opcję "send automat." wtedy twoja postać po naciśnięciu odpowiedniego klawisza odrazu rzuci czar.
Tombula jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2006, 21:27   #46
Dwimenor
Born to Ban
 
Dwimenor's Avatar
 
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wiek: 31
Wpisy bloga: 7

Posty: 2,783
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Tak-możesz sobie zbindować pod klawisze funkcyjne(F).
Ctrl+k w czasie gry.

Jeżeli nie zaznaczysz "Send automatically" będziesz musiał jeszcze wysłać test czaru enterem.
__________________
Poniższe zdanie jest fałszywe
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:54   #47
Biniu777
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 26 04 2006

Posty: 6
Domyślny

Mam pytanie jak zdobywac soul pointy?? do czego one sa potrzebne??
wiem ze jak sie rune robie to sie je zuzywa
Biniu777 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2006, 20:29   #48
amti304
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 29 04 2006

Posty: 8
Domyślny Tp

Pamiętajcie, że teleport jest N-I-E-L-E-G-A-L-N-Y. Jest to po prostu bug. Jak GM zauważy, że się teleportnąłeś lub prosisz o pomoc w tym to zawne da ci bana :-(.
amti304 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2006, 20:34   #49
amti304
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 29 04 2006

Posty: 8
Domyślny Soul Points

Zdobywasz je jak zabijasz potwora, który daje więcej exp niż twój level. Na przykład na 20 możesz zabić rota, ale na 40 już nie.
amti304 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 12:42   #50
D1ABL0
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 25 06 2006
Lokacja: Kazoo
Wiek: 25

Posty: 34
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 18
Skille: I'mSorc
Poziom mag.: 17
Pytanie

czy można zaklinać w runy czary spontaniczne???
D1ABL0 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 13:29   #51
Dwimenor
Born to Ban
 
Dwimenor's Avatar
 
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wiek: 31
Wpisy bloga: 7

Posty: 2,783
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Nie można. Dlatego jest podział na czary runiczne i spontaniczne.
__________________
Poniższe zdanie jest fałszywe
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 12:55   #52
Dziutrix
Użytkownik Forum
 
Dziutrix's Avatar
 
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon
Wiek: 26

Posty: 72
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
Domyślny

A jak działają ringi (life ring i ling of healing)?

one odnawiaja mane normalnym tempem (mane i zycie) przez jakis tam czas (8 i 20 min)?
czy jakos szybciej odnawiaja
a jesli sie zje cos i do tego uzywa ringa?

podajcie dla wszystkich profesji i dla tych z promo tysh x)
__________________
Postów: 72


TIBIA TYLKO 4 FUN, NIC WIĘCEJ!
Dziutrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2006, 17:17   #53
Blade de'prox
Guest
 

Posty: n/a
Cool

ludzie wy hyba woglue nie umiecie grać kłucicie się o coś co jest oczywiste
''teleport to nie czar tylko ''bug'' w grze ale go nie usuwają bo to sie przydaje
i jest t całkiem legalne
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2006, 13:06   #54
Chaosek
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Teleport to bug, a wykorzystywanie go jest nielegalne -_-
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2006, 15:42   #55
RaQ
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Z nienacka

Posty: 12
Stan: Na emeryturze
Domyślny

Jak przejme moba convincem
to on na stale jest moj czy po jakims czasie sie na mnie przezuci?

z gory dzieki
RaQ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2006, 10:59   #56
RaHak
Użytkownik Forum
 
RaHak's Avatar
 
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Warszawa
Wiek: 25

Posty: 105
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
RaHak ma numer GG 1939845 Send a message via Skype™ to RaHak
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dziutrix
A jak działają ringi (life ring i ling of healing)?

one odnawiaja mane normalnym tempem (mane i zycie) przez jakis tam czas (8 i 20 min)?
czy jakos szybciej odnawiaja
a jesli sie zje cos i do tego uzywa ringa?

podajcie dla wszystkich profesji i dla tych z promo tysh x)
Wiec tak ringi wzależności jaki to ring, będą ci odnawiały... i to szybciej

Life Ring - z tego co ja testowalem to na 2 sekundy przypada 2punkty życia i 4 many 20min
RoH (Ring of Healing) - Nie próbowałem, ale ino bydle szybko leczy życie (jak na ringa) 20min

Różnica jest taka, że life leczy wszystko średnio, a healing bardz ostro.

Cóż z jedzeniem to normalnie tylko to wyglada tak (LR lub RoH + food + ew. manasy) to się sumuje ale nie dostajesz tzw. plusów od itemu po prostu jeszcz mana rosnie, masz Life ringa to rośnie, żresz ewnutalne manasy to sie odnawia proste? ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RaQ
Jak przejme moba convincem
to on na stale jest moj czy po jakims czasie sie na mnie przezuci?

z gory dzieki
Tak jest twój, convince to to samo co summon tylko ze uzywasz do tego runy noi musisz miec odpowiednią ilość many na tej stronie znajdziesz potrzebne ilości http://tibia.pl/monsters.php?filter=summon
__________________
Emeryturka i basta

Ostatnio edytowany przez RaHak - 27-07-2006 o 11:02.
RaHak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2006, 19:49   #57
MianDa
Użytkownik forum
 
MianDa's Avatar
 
Data dołączenia: 17 07 2006
Lokacja: Kielce

Posty: 5
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 56
Skille: 71/70
Poziom mag.: 5
Domyślny

W opisie czarów na tibia.pl, przy każdym podany jest lvl, czy jesli nie mam wymaganago lev, to nie nie moge wogole kupic tego czaru, czy moge kupic ale nie uzyje ??
MianDa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2006, 20:33   #58
RaHak
Użytkownik Forum
 
RaHak's Avatar
 
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Warszawa
Wiek: 25

Posty: 105
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
RaHak ma numer GG 1939845 Send a message via Skype™ to RaHak
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MianDa
W opisie czarów na tibia.pl, przy każdym podany jest lvl, czy jesli nie mam wymaganago lev, to nie nie moge wogole kupic tego czaru, czy moge kupic ale nie uzyje ??
Jeżeli dany czar jest na 25lvl (w tym przypadku Summon Creature) to nie możesz go kupic jak masz np. 20lvl. To samo się tyczy jak padniesz z 25lvl>24lvl też nie możesz używać tego czaru (tu Summon Cerature).
__________________
Emeryturka i basta
RaHak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2006, 20:48   #59
Marek Tibioman
Użytkownik Forum
 
Marek Tibioman's Avatar
 
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Piła
Wiek: 26

Posty: 208
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 74
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RaHak
Jeżeli dany czar jest na 25lvl (w tym przypadku Summon Creature) to nie możesz go kupic jak masz np. 20lvl. To samo się tyczy jak padniesz z 25lvl>24lvl też nie możesz używać tego czaru (tu Summon Cerature).
Ale nie musisz go też jeszcze raz kupować, gdy odrobisz ten 25lvl
__________________



22/08/2005r. - mój 100 post na forum :-)
Marek Tibioman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2006, 20:46   #60
Tegar
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 01 06 2006

Posty: 13
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 38
Skille: 76/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

Mam pytanko,ile czasu bede niewidzialny jak wezme czar Invisible ?
Tegar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:11.


Powered by vBulletin 3