Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 21-01-2006, 13:22   #21
bagwell
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 17 08 2005

Posty: 8
Problem Clone tibia??

Mam pytanko co do Clone tibia..Gram na Balerze i pewna osoba uzywa Clone Tibia, czyli gra 2 postaciami na raz...<Oczywiście jest to nie dozwolone>........ Widze to juz z 2 miesiace i ani ta osoba nie ma bana ani nic.....Czyli widac ze CIP, lub GM jednym słowem nie jest w stanie szybko złapać takiego oszusta?????
bagwell jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-01-2006, 13:24   #22
Dwimenor
Born to Ban
 
Dwimenor's Avatar
 
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wiek: 31
Wpisy bloga: 7

Posty: 2,783
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Są w stanie złapać. Ale Gmów jest za mało w stosunku do ilości graczy.
__________________
Poniższe zdanie jest fałszywe
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2006, 17:07   #23
bagwell
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 17 08 2005

Posty: 8
Domyślny Czy mam moze pomóć???

Wiec jak jest za mało GM-ów to znaczy ze mam im pomóc , czyli podac dokładne namiary w 100% na taką osobe???
Czy lepiej dac se spokuj??
bagwell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2006, 17:14   #24
Dwimenor
Born to Ban
 
Dwimenor's Avatar
 
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wiek: 31
Wpisy bloga: 7

Posty: 2,783
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Ctrl+r i piszesz. Bardzo takimi raportami im pomożesz.
__________________
Poniższe zdanie jest fałszywe
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2006, 16:12   #25
bagwell
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 17 08 2005

Posty: 8
Domyślny W jakim jezyku??

Czy jak pisze do Gm-a to musze oczywiscie w jezyku abgielskim napisać, czy moge tesh po polsku???? Bo po angielsku niewiem jak to ująć, czy moze jakos wiadoomosc wtrafi do polskiego Gm-a.....
Sorry za to ale nigdy nie pisałem do gm-a i dlatego sie pytam ....
bagwell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2006, 16:13   #26
Raul
eX Moderator
 
Raul's Avatar
 
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Posty: 2,196
Domyślny

@up
Tylko po angielsku.
__________________


De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 05:25   #27
Quark
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Cytuj:
f) Korzystanie z więcej niż jednego konta w tym samym czasie („multi-client”), jest zakazane.

Komentarz:

Odkąd klient Tibii, gdy próbujesz go włączyć po raz drugi, podczas korzystania z już wcześniej włączonego, odmówi wykonania polecenia, oczywistym jest, że jest to nielegalne i nie jest dane graczom grać na kilku kontach w tym samym czasie. Nie korzystaj z więcej niż z jednego konta jednocześnie i nie używaj przerobionych klientów, które stwarzają większe ryzyko na włamanie się do Twojego komputera, lub konta. Należy zapamiętać, że to nie ma znaczenia czy używasz kilku komputerów, czy jednego, by mieć online więcej niż jedno konto w tym samym czasie, te dwa sposoby są nielegalne i doprowadzą do zbanowania konta.
Mieszkam z dziewczyną w jednym pokoju, mamy dwa kompy i neo dzielona poprzez router (z modemem ADSL). Rozumiem, ze podjecie jednoczesnej gry na obu kompach byloby lamaniem tego punktu regulaminu?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 10:39   #28
Dwimenor
Born to Ban
 
Dwimenor's Avatar
 
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wiek: 31
Wpisy bloga: 7

Posty: 2,783
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Jeżeli ty będziesz grał na obu komputerach: tak, wtedy łamiesz zasady.
Jeżeli ty będziesz grał na jednym a twoja dziewczyna na drugim: wtedy nie łamiecie.
__________________
Poniższe zdanie jest fałszywe
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 21:50   #29
Quark
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

jestes pewien? a co ze wspolnym ip i jak mam niby udowodnic, ze to moja dziewczyna gra a nie ja ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 11:47   #30
bombek
Użytkownik Forum
 
bombek's Avatar
 
Data dołączenia: 06 11 2005
Wiek: 25

Posty: 118
Problem

nie ma tego tutaj iwec pisze
[quote]IP address blocked for 30 minutes. Please wait.[quote]
wie ktos co to jest?

a tak na marginesie to mam to praktycznie 2-4 razy dziennie i strasznie mi to przeszkadadza grać!!
bombek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 13:51   #31
Asalath
Użytkownik Forum
 
Asalath's Avatar
 
Data dołączenia: 14 12 2005
Lokacja: OpolE
Wiek: 24

Posty: 35
Stan: Na emeryturze
Domyślny

@bombek

No, dziwne że tego nie znalazłeś w Zasadach Tibi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Asalath
Jeżeli z nikąd wyskakuje ci ten komunikat to najprawdopodobniej dzielisz IP z kims innym (na przyklad Atol-dostawca Internetu w Opolu dal na cale Opole 1 IP i da sie ee.. dalo sie zalogowac wczesnie rano albo późnym wieczorem)

Tak więc spytaj sie kolegó z kąd mają neta. Możesz też przejsc siędo biura swojego dostawcy NET-a i się po (c)hamsku spytaj:
Czy na cale Miasto/ulice jest to samo IP?
zanjduje się to też pod adresem:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53747&page=2

btw. Nie sprawdzałem dokładnie tekstu wieędz sodziewaj się chaseł: spytaj się twojego kolegi...
__________________
<podpis przekraczal 20 kB>
qrde... niepamietm linka do userbara
Asalath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2006, 15:19   #32
Kornake
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 11 08 2005

Posty: 19
Domyślny

Dostałem Namelocka,ponieważ miałem nick ,,Rook Acc'' a ktoś się przyczepił że to tak jakbym miał nick ,,Account Character''.Jak to jest?Zmieniłem już nick na inny i pisze że sprawdzą.Czy kiedy sprawdzą nowy nick i się spodoba im to odwołają mi bana?A jesli nie to ile trwa ban za Namelock...?
Kornake jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2006, 16:31   #33
Ludvviczek
Użytkownik forum
 
Ludvviczek's Avatar
 
Data dołączenia: 05 02 2006

Posty: 29
Domyślny Ban

Razem z kolegami dostalismy bana za to ze trenowalismy na gorze depo w venore i opstawilismy to wszystko skrzyniami tak zeby nikt nie mogl wejsc... myslalem ze to jest dozwolone bo juz widzialem kilka filmow jak ziomek ucieka przed pk i oni nie moga wejsc za nim Dostalem ban na tydzien ale troche z glupiego powodu... Mam gdzies skrina jak GM stoi kolo mnie i o cos sie pyta ale nie wiem jak wkleic zdjecie...
Ludvviczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2006, 11:32   #34
Artur6
Guest
 

Posty: n/a
Smutny

ja widzialem jak ktos lazil po miescie i wszystkim proponowal konto.(polak)
i jeszcze nie na temat: zszedlem do piwnicy i nie moge wejscpo drabinie(nie wiem jak)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 13:14   #35
natalia_1988
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Dzisiaj pewien Polak na serwerze z wyżywał mnie od dziwek za nic, poczułam się urażona trochę wiem że to jest nie zgodne z zasadami tibi obrażanie innych graczy. I mam pytanie czy taki incydent można gdzieś zgłosić? Chcę zaznaczyć, że z wyzywał mnie po polsku co na help czacie autorzy pewnie nie zrozumieją. Co mam w takiej sytuacji zrobić, jeśli się powtórzy w przyszłości?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 14:44   #36
Dabek
eX Moderator
 
Dabek's Avatar
 
Data dołączenia: 31 01 2004

Posty: 865
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez natalia_1988
Dzisiaj pewien Polak na serwerze z wyżywał mnie od dziwek za nic, poczułam się urażona trochę wiem że to jest nie zgodne z zasadami tibi obrażanie innych graczy. I mam pytanie czy taki incydent można gdzieś zgłosić? Chcę zaznaczyć, że z wyzywał mnie po polsku co na help czacie autorzy pewnie nie zrozumieją. Co mam w takiej sytuacji zrobić, jeśli się powtórzy w przyszłości?
Kliknąć na niego/wiadomośc od niego i wybrać "Ignore". To najprostsze i w zasadzie jedyne wyjście, bo takich rzeczy się nie da udowodnić.
Dabek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2006, 20:22   #37
Kalejdoscop
Użytkownik Forum
 
Kalejdoscop's Avatar
 
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Łódź
Wiek: 27

Posty: 113
Imię: Uiuu
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 155
Skille: 98/71
Poziom mag.: 21
Kalejdoscop ma numer GG 6380613 Send a message via Skype™ to Kalejdoscop
Domyślny Halp

Patrzyłem se na tibi.com a tu master sorcer bez pacca jak to mozliwe jakas zmiana po update??
Kalejdoscop jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2006, 22:13   #38
Zillek Edonek
Zbanowany
 
Data dołączenia: 30 01 2006

Posty: 471
Domyślny Co mam zrobic?

Co mam zrobic gdy 2 osoby na wyzszym odemnie lvl wymuszajom na mnie kase albo itemy?plz dajcie jakies odpowiedzi...
Zillek Edonek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2006, 13:45   #39
Wario
Użytkownik forum
 
Wario's Avatar
 
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Wodzisław Śląski

Posty: 18
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 28
Poziom mag.: 39
Wario ma numer GG 8359333 Wario ma login Tlenu game_master@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kalejdoscop
Patrzyłem se na tibi.com a tu master sorcer bez pacca jak to mozliwe jakas zmiana po update??

To dziwne.. hmm opowiedz odpoczątku do końca

Ostatnio edytowany przez Wario - 25-02-2006 o 13:49.
Wario jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2006, 13:56   #40
Wario
Użytkownik forum
 
Wario's Avatar
 
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Wodzisław Śląski

Posty: 18
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 28
Poziom mag.: 39
Wario ma numer GG 8359333 Wario ma login Tlenu game_master@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zillek Edonek
Co mam zrobic gdy 2 osoby na wyzszym odemnie lvl wymuszajom na mnie kase albo itemy?plz dajcie jakies odpowiedzi...

Znasz jakiegoś GM'a?

1. Jeżeli tak, to porozmawiaj z nim o tym..Będzie to najlepsze wyjście
2. Jeżeli nie, to również obroną Będzie przyjaciel, który posiada większy lvl

a tak apropo..Na jakim Serverze to jest ?
Wario jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:14.


Powered by vBulletin 3