Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 28-05-2010, 16:10   #121
baryla071
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

czyli w moim przypadku zalecane jest zmniejszenie pingu ? jeśli to w ogóle możliwe?
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2010, 14:15   #122
LechKozak
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 06 03 2010
Lokacja: Tarnów Opolski

Posty: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 37
Skille: 14/22
Poziom mag.: 35
Domyślny

no ej sk8y mam co jakies czas takie laagi na 30 sec i nie ma mowy żeby odlagowalo dopiero po 30 sec mam 38 sorca i expie na poh wiec mam pytanie skad to bo kompa mam dobrego ale dostawce internetowego mam skopanergo i mam prozbe o porady jak tego uniknac
LechKozak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2010, 14:50   #123
$eriToonbra
Użytkownik Forum
 
$eriToonbra's Avatar
 
Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Pyskowice

Posty: 257
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 16/25
Poziom mag.: 66
$eriToonbra ma numer GG 9933368
Domyślny

Mam prośbę czy ktoś wie dlaczego mam tak, że gram sobie spokojnie itd a nagle freez albo lag nie wiem dlaczego mam uruchomioną tylko Tibię i nic poza tym.
Neta mam 6mb z neo i nigdy czegoś takiego nie było próbowałem już czyścić porty dzwoniłem do tp itp i nawet formata zrobiłem i wciąż to samo gram 2 h nagle freez albo 15 min i też. Łącze nie jest dzielone.
__________________




$eriToonbra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2010, 14:55   #124
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 30
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,450
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $eriToonbra Pokaż post
Mam prośbę czy ktoś wie dlaczego mam tak, że gram sobie spokojnie itd a nagle freez albo lag nie wiem dlaczego mam uruchomioną tylko Tibię i nic poza tym.
Neta mam 6mb z neo i nigdy czegoś takiego nie było próbowałem już czyścić porty dzwoniłem do tp itp i nawet formata zrobiłem i wciąż to samo gram 2 h nagle freez albo 15 min i też. Łącze nie jest dzielone.
A wlałeś trochę koli do wyczyszczenia wtyku z internetu RJ45?
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2010, 22:46   #125
$eriToonbra
Użytkownik Forum
 
$eriToonbra's Avatar
 
Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Pyskowice

Posty: 257
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 16/25
Poziom mag.: 66
$eriToonbra ma numer GG 9933368
Domyślny

Twoja "ri-posta" nie zadziała jesteś płytki jak denko od butelki.
__________________




$eriToonbra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2010, 22:59   #126
Rybzor
CS Tibia.pl Team
 
Rybzor's Avatar
 
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wiek: 30
Wpisy bloga: 1

Posty: 8,450
Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Nie dowiesz się póki nie sprawdzisz ; /
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2010, 18:15   #127
Shareza
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Zajrzyjcie tutaj drodzy 'lagowcy'
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=231952
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-07-2010, 11:03   #128
Shivek
CS Tibia.pl Team
 
Shivek's Avatar
 
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Posty: 1,017
Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

Ban się należy za keylogery
__________________
Z13 - Oddział tibijskich GM'ów
-------------------------

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2010, 23:54
SPAMER3000GT2
Ta wiadomość została usunięta przez Slythia.
stary 27-10-2010, 10:04   #129
Szakalek1989
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 27 10 2010

Posty: 4
Domyślny

Witam, mam problem odnosnie lagów i nie wiem czym to moze byc spowodowane. Zalozylem sobie 3 dni temu Netie na laczach TP 6 mb. Transfer i stronki lataja szybko, gralem sobie w cs, wszystko okej. Postanowilem sobie przetestowac Tibie, loguje sie na 112 palka a tu lagi, postac byla wylogowana na POH to ledwo co ucieklem do swiatyni. Nie rozumiem, czemu na takim laczy mam lagi ? Na speedtest, wyskakuje mi ping od 25-31 ms. Prosze o pomoc. Dziekuje i pozdrawiam
Szakalek1989 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2010, 18:18   #130
lordux
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 01 08 2010

Posty: 48
Domyślny

mam internet blueconnect szybkosc jest przy 1mb/s i mam lagi nie duze ale zawsze komputer mam dobry to jest winna wolnego internetu?czy moze zapchanego kompa
lordux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-11-2010, 19:52   #131
Shivek
CS Tibia.pl Team
 
Shivek's Avatar
 
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Posty: 1,017
Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

wina blukonekta, lepiej grać po kablu ;/
__________________
Z13 - Oddział tibijskich GM'ów
-------------------------

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2010, 11:45   #132
lordux
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 01 08 2010

Posty: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shivek Pokaż post
wina blukonekta, lepiej grać po kablu ;/
tylko ze ja mieszkam w takim miejscu gdzie nie ma zadnego kablowego netu jest jakis sposob by nie miedc lagow
lordux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2010, 15:39   #133
Shivek
CS Tibia.pl Team
 
Shivek's Avatar
 
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Posty: 1,017
Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

Niestety nie, jaki sprzęt, takie wyniki...
__________________
Z13 - Oddział tibijskich GM'ów
-------------------------

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2010, 20:25   #134
lordux
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 01 08 2010

Posty: 48
Domyślny

jest mozliwosc ze mam tez lagi bo mam zapchany komp i czy jakbym go oczyscil to by sie zmiejszyly
lordux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-11-2010, 19:01   #135
Shivek
CS Tibia.pl Team
 
Shivek's Avatar
 
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Posty: 1,017
Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

nie, to nie są lagi z powodu sprzętu, lecz te z powodu neta... Zrozum, że internet po kablu jest bardziej stabilny, szybszy.
__________________
Z13 - Oddział tibijskich GM'ów
-------------------------

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-11-2010, 21:52   #136
lordux
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 01 08 2010

Posty: 48
Domyślny

wiem ale nie mam mozliwosci miec neta po kablu bo w tym miejscu nie ma zasiegu na zadan jeszcze jak bedzie to zmienie
lordux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2011, 18:22   #137
Premian
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

Witam.

Mam problem na laptopie, model: ACER ASPIRE 7530.
Laptop posiadał oryginalnie wgrany system Windows Vista, obecnie zainstalowałem na nim Windows 7 Home Edytion. Laptop podłączony jest do neta poprzez router Edimax BR-6204Wg, głównie za pomocą Wi-Fi ale oczywiście jest możliwość wpięcia kabla bezpośrednio w kompa z ominięciem routera. Internet jest osiedlowy, jego prędkość to 20mb - działa świetnie.
Problem polega na masakrycznych freezach. Nie ma laggów, nie szarpie postaci, wszystko działa płynnie. Raz na jakiś czas natomiast (kilkadziesiąt sekund/kilka minut) postać się po prostu zatrzymuje.
Sprawdzałem jak postać zachowuje się w tym czasie kładąc obok siebie dwa laptopy i na drugim kompie z innym netem logując się na inne konto. Postać która ma freeza dalej się porusza, mógłbym się np kręcić nią w miejscu itd i widać to w grze, natomiast na monitorze kompa na którym jest zalogowana jest po prostu zamrożona na parę sekund. Chłopek na spory lvl i wiadomo jak takie freezy się dla niego kończą.

Proszę o pomoc, jeśli udzieliłem za mało informacji sprzętowych itp to oczywiście dopowiem co trzeba.

Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-11-2011, 00:45   #138
GuT4K
Użytkownik forum
 
GuT4K's Avatar
 
Data dołączenia: 27 09 2010
Lokacja: Thais - Sokółka
Wiek: 28

Posty: 10
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 78
Skille: 75/70
Poziom mag.: 6
GuT4K ma numer GG 7958758 Send a message via Skype™ to GuT4K
Strzałka .

Ja Mam Lagi Jak Dużo ludzi Jest Kołomnie albo Jak Dużo Monsterków
GuT4K jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2011, 23:37
pilaf14
Ta wiadomość została usunięta przez Slythia.
stary 20-12-2011, 00:29   #139
adareczek
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 20 12 2011

Posty: 20
Domyślny

ja też mam lagi i kicki co sec ale co poradzic ;s
adareczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2011, 18:55   #140
cinielok
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 20 12 2011

Posty: 9
Domyślny Lagi

Też mam lagi i mam kicka mniejwięcej co 10 min
cinielok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:57.


Powered by vBulletin 3