Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

stary 14-07-2008, 21:40   #61
Vrael
Użytkownik Forum
 
Vrael's Avatar
 
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Wiek: 29

Posty: 526
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malkolm Pokaż post
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz na youtube filmik pokazujący jak można było to robić[1]. Trick dosyć prosty: robisz inst z pomocą kilku znajomych, dotujesz (faerie fire w przypadku druida na przykład) cały pak przed sobą, leave party, pak jest zabijany przez pozostałych członków party, dostajesz xp za moba tak jakbyś go zabił solo, join party i tak w kółko.

[1] Ponoć patch 2.4.2 miał zablokować ten sposób. Nie wiem, nie sprawadzałem metody ani przed ani po patchu.
Tak, tak.. wiem jak to zrobił i to nie tylko on. Powiedziałem, że to brzmi nierealnie, a nie, że jest nierealne. Tylko nie jestem w stanie zrozumieć co ty powiedziałeś xD z tego co ja wywnioskowałem z filmu(a nie jestem nadzwyczajny we wnioskowaniu), to wyglądało tak:
1. Team musi składać z paladyna prot lub holy, maga oraz osoby boostowanej.
2. Paladyn pulluje większość mobów pod wyjście oraz równomiernie zjeżdża je swoim Consecration spellem.
3. Mag wychodzi z party stojąc obok (czyt. zostaje w inście), zaś pal wybiega z insty.
4. Mag dobija wszystkie moby, których exp należy się osobom w party - czyli pal i mag jakby ich tam nie było a osoba boostowana jakby sama to wszystko ubiła.
Ogólnie swietny exp i można tym sposobem wyboostować aż do samego 70 lub do okolic tego lvla.
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2008, 22:22   #62
Rothes
Książe Cieni
 
Rothes's Avatar
 
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Wiek: 30

Posty: 1,132
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Jeszcze apropo tych mountów:
Cytuj:
Mounts at 30?! Yes, it’s true: Apprentice Riding and mounts are now available at level 30. Training costs 35 gold.
Źródło: http://www.wowhead.com/?patchnotes=2.4.3-ptr
__________________
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 22:39   #63
Serious Sam
Użytkownik Forum
 
Serious Sam's Avatar
 
Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Posty: 1,470
Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Cześć.Mam kilka pytań, otóż jestem hunterem (24lvl) i mam peta(kraba).Mógłbym sobie zamienić na innego peta i czy tego nowego mogę nauczyć wszystkiego tego co ten poprzedni umiał?Chodzi mi o umiejętność beast traing.Chciałbym się jeszcze zapytać czy jest jakaś różnica pomiędzy petami(jeżeli lvle mają takie same) na przykład. krab i dajmy na to jakiś fajnie wyglądający wilk ; ].Aha , jeszcze co to znaczy, że mój pet ma "Loyality lvl 6 - best frend" ?
__________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy, napisz. Chętnie pomogę : )



Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 00:16   #64
Vrael
Użytkownik Forum
 
Vrael's Avatar
 
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Wiek: 29

Posty: 526
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

No na pewno część umiejętności, ale to zależy. Prawie każdy pet ma jakąś charakterystyczną właściwość, jedną może dzielić się z innymi petami a drugą nie. Np. Charge od boara działa tylko na boary, za to Dash od kota działa na większość. Jest różnica między petami, jedne pety mają dużo armora inne dużo dpsu itd itd..

Ostatnio edytowany przez Vrael - 15-07-2008 o 00:18.
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 05:39   #65
Gonzo
Dinozaur
 
Gonzo's Avatar
 
Data dołączenia: 27 08 2003
Wiek: 29

Posty: 1,824
Stan: Niegrający
Domyślny

Spring rogue'a jest do dupy - za krótki ^^.

Ah, pochwalę się, stan mojej postaci nowej, zaczętej 14 lipca, po otrzymaniu pomocy od znajomego. <newb, ale jestem dumny!>

Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 09:38   #66
Vrael
Użytkownik Forum
 
Vrael's Avatar
 
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Wiek: 29

Posty: 526
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Bo sprint generalnie nie służy po to, by podróżować trochę szybciej, tylko po to, by dorwać wroga, który się oddalił lub w innych podobnych celach. (albo żeby uciec)
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 10:22   #67
_WrD_
Użytkownik Forum
 
_WrD_'s Avatar
 
Data dołączenia: 01 05 2007

Posty: 1,261
_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

@Gonzo
Widzę, że udało ci się stworzyć normalnie wyglądającego humana xD Mi jakoś nigdy nie wychodził.

W ogóle jakoś trudno mi się przestawić na ally, a już mam dość tych całych undeadów, orków, tego beznadziejnego orgrimaru... Jedyne zalety Hordy to to, że są wyskillowani w pvp(ally na pvp = żal) i to, że można zabijać gnomów przy każdej okazji - ally nie posiada takich przywilejów :<
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 10:28   #68
Racon
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 08 2004

Posty: 653
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ally nie możne sobie krzyknąć "for the ally" i te pe... i ally jest słabe i horda najlepsza... I horda ma 70ETC.
Racon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 10:57   #69
Bluray
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Posty: 1,077
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny Blizzard Authenticator

Blizzard Authenticator

Czy zdarzyło się wam kiedyś stracić konto w World of Warcraft? A może ciągle się tego obawiacie? Jeżeli odpowiedź brzmi "tak", to Blizzard Authenticator jest czymś dla was.

Do sprzedaży; w nowootwartym sklepie Blizzarda; trafił niezwykle przydatny gadżet - Blizzard Authenticator. Urządzenie jest lekkie i wodoodporne. Można go mieć zawsze przy sobie, gdyż w zamyśle może zostać użyte jako brelok do kluczy. Ale do rzeczy... urządzenie to ma na celu zabezpieczenie naszego konta przed kradzieżą i włamaniem. Szczególnie przydatne dla osób, które już raz (lub więcej razy) straciły swoje konto, ale i dla tych, którzy nie chcą tego doświadczyć nigdy w życiu.

Jak działa Authenticator: wciskamy przycisk i otrzymujemy na wyświetlaczu 6-cio cyfrowy kod jednorazowego dostępu do gry, który ważny jest przez określony czas.

Wierząc zapewnieniom Blizzarda, urządzenie to będzie chroniło nas przed złośliwymi atakami keylogerów i trojanów. Latwe w użyciu, o ergonomicznej budowie, można je mieć zawsze przy sobie, tanie... cena to €6 lub £4.80 (czyli niedużo, bo mniej więcej 18zł), jednak musimy się liczyć z kosztami przesyłki, które znacznie przewyższą cenę samego Authenticatora.

Tak prezentuje się wersja Chińska:



A tak Europejska:



Blizzard Authenticator można kupić tutaj.


News z www.wow.battlenet.pl

Ciekawy gadżet.
Bluray jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 11:08   #70
MonszTfojejRzony
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 26 05 2008

Posty: 133
Domyślny

Ale blizz chociaz cos robi przeciiw hakom, a nie jak CipSoft z tibia -.-
__________________
Naruszono limity dotyczące sygnatury.
MonszTfojejRzony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 11:22   #71
Vil
eX Moderator
 
Vil's Avatar
 
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
Wiek: 36

Posty: 4,623
Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

do WoWa zdaje sie nikt nie sciaga cavebotow z prv.pl zeby sie samo expilo to i trudniej sie haczy dzieci.
__________________
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 12:21   #72
Gonzo
Dinozaur
 
Gonzo's Avatar
 
Data dołączenia: 27 08 2003
Wiek: 29

Posty: 1,824
Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
do WoWa zdaje sie nikt nie sciaga cavebotow z prv.pl zeby sie samo expilo to i trudniej sie haczy dzieci.
Nie licząc podróbek Glidera, które dzieci owszem ściągają.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 12:36   #73
Khazid
Użytkownik Forum
 
Khazid's Avatar
 
Data dołączenia: 03 04 2005

Posty: 261
Stan: Niegrający
Domyślny

No, jakoś po 7h gry pyknął mi 12 lvl. No i nie wiem, co dalej? Zapuszczać się po prostu dalej? Jestem teraz w okolicach Ironforge, zachód mam cały odkryty, wschód do kopalni. Może przemieścić się gdzieś tramwajem, gdzie będzie mi się lepiej expiło? Szczerze to nudzi mi się ten ciągły widok śniegu i lodu

@Down

Pędzę!
__________________

Ostatnio edytowany przez Khazid - 15-07-2008 o 12:45.
Khazid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 12:38   #74
Bluray
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Posty: 1,077
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

Idź do Loch Modan, na wschód
Bluray jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 14:42   #75
_WrD_
Użytkownik Forum
 
_WrD_'s Avatar
 
Data dołączenia: 01 05 2007

Posty: 1,261
_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

@Khazid
I ściągnij Cartographera - 100% legalne, a całą mapkę masz odkrytą. I pokazuje dla jakich leveli są dane obszary, pokazuje instancje i w ogóle jest pro. Cartographera i masę innych addonów ułatwiających grę znajdziesz na http://wow.curse.com. Miłego grania ^^

A, i QuestHelpera ściągnij :P
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 15:17   #76
Khazid
Użytkownik Forum
 
Khazid's Avatar
 
Data dołączenia: 03 04 2005

Posty: 261
Stan: Niegrający
Domyślny

Coraz bardziej mi się WoW podoba, a niedługo kończy mi się trial.

Doszedłem do Loch Modan, nareszcie trochę zieleni. No i zrobiłem już dwa questy Lot na gryfie jest świetny.

No i addony zainstalowane, dzięki za info.
__________________
Khazid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 15:36   #77
Gonzo
Dinozaur
 
Gonzo's Avatar
 
Data dołączenia: 27 08 2003
Wiek: 29

Posty: 1,824
Stan: Niegrający
Domyślny

Curse.com jest pro.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 16:00   #78
malkolm
Użytkownik Forum
 
malkolm's Avatar
 
Data dołączenia: 09 05 2005

Posty: 275
Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
Cześć.Mam kilka pytań, otóż jestem hunterem (24lvl) i mam peta(kraba).Mógłbym sobie zamienić na innego peta i czy tego nowego mogę nauczyć wszystkiego tego co ten poprzedni umiał?
Każdego musisz wyuczyć umiejętności od nowa, o ile dobrze pamiętam.
"Starego" peta nie musisz porzucać(abandon), możesz go zostawić u NPC który prowadzi stables. Taki NPC jest praktycznie w każdym mniejszym i większym miasteczku.
Maksymalnie możesz mieć dwa pety w stajni + jeden przy sobie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
Chodzi mi o umiejętność beast traing.Chciałbym się jeszcze zapytać czy jest jakaś różnica pomiędzy petami(jeżeli lvle mają takie same) na przykład. krab i dajmy na to jakiś fajnie wyglądający wilk ; ].
Ogólnie pety można podzielić na trzy kategorie: neutral (na przykład wilk), ofensive (np raptor), defensive (np bear).
To w zależności od tego ile mają życia, armory i jak duży dmg zadają.
Więcej o petach i ich umiejętnościach tu: http://www.wowhunterpets.info/ lub tu http://petopia.brashendeavors.net/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
Aha , jeszcze co to znaczy, że mój pet ma "Loyality lvl 6 - best frend" ?
To znaczy, że o niego dbałeś (co się sprowadza do karmienia). Im wyższe loyality tym dłużej pet będzie przy Tobie bez jedzenia. Oczywiście jeśli nie będziesz go karmił to jego loyality będzie spadać. Loyality spada również gdy pet ginie. W skrajnym przypadku pet Ci się urwie i Cię zaatakuje.
__________________
"W zeszłym roku o tej porze padał deszcz."

Ostatnio edytowany przez malkolm - 15-07-2008 o 16:06.
malkolm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 16:21   #79
_WrD_
Użytkownik Forum
 
_WrD_'s Avatar
 
Data dołączenia: 01 05 2007

Posty: 1,261
_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Kek, a warlock nie ma takich problemów ^^ Może w każdej chwili przywołać dowolnego demona, ma ładniejsze armory i w ogóle jest pro. A hunter to taka 'bida' :p

@down
Ia oztatnio kópiłem 50k za 250 złotuwek!!!!!! muwie ci opłaca sie jak niewiem!!!!

A tak na serio to kupowanie jakichkolwiek rzeczy do gry za realne pieniądze jest wg. mnie żal.pl, kredki.com, NieMamRodzicow.org.

Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 15-07-2008 o 20:53.
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2008, 20:42   #80
Sajrus
Użytkownik Forum
 
Sajrus's Avatar
 
Data dołączenia: 04 07 2008
Lokacja: Szczecin

Posty: 23
Imię: Cyrus
Gildia: WoW ;D
Domyślny

Mam pytanie, kupujecie golda na Allegro? :>

Ostatnio edytowany przez Sajrus - 15-07-2008 o 20:43.
Sajrus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53.


Powered by vBulletin 3