Pokaż pełną wersje : Firefox 2
Cederiel
28-10-2006, 16:55
Co sadzicie o nowej odslonie Firefoxa?
Dodano skiny:
https://addons.mozilla.org/themes.php?app=firefox
Duzo pluginów:
https://addons.mozilla.org/firefox/plugins/
Zawsze mialem dylemat miedzy Firefoxem a Opera, teraz przewazyl Firefox moze nie ma az tylu opcji co Opera, ale ma najlepiej zaprezentowane i wydajne te co powinna miec kazda dobra przegladarka www. Ladna, szybka, przejrzysta ;]
www.firefox.pl - POLECAM :)
http://bits.webhs.org/blog/firefox-ie.gif
Najs, najs :D Firefox jest najlepszy :p
Korzystam od kilku dni i nie zauważam różnicy. Poprawiono lekko system zakładek, chyba tyle z widocznych zmian.
Shanhaevel
28-10-2006, 17:18
@up
Poprawia błędy. :] Nie przejdzie teraz "nie mam Worda"...
@up
Teraz będzie: 'nie mam Firefoxa 2'.
@łał
Współpracuje z FlashGetem. Nareszcie.
@łał
Współpracuje z FlashGetem. Nareszcie.
Przecie Fajerfox od zawsze z nim pracował.
Zillek Edonek
28-10-2006, 17:29
No to czas powiedzieć: Bye, bye Opera. No tak , poprawia błędy. ;) Teraz będzie dla dyslektyków Firefox a nie Word...
slawekmag
28-10-2006, 17:32
Wreszcie poprawiony system zakładek. Poprawia błędy ortograficzne. Jednym słowem FiREFOX RULEZ
@edit
Gdzie się zmienia skórki :P?
Zillek Edonek
28-10-2006, 17:41
Ekhm... ale te skiny nie są pod Firefoxa 2. A przynajmniej te, które przypadają mi do gustu.
@Up
Eeeee..... nie wiem, używam Firefoxa po raz 2 a nigdy mnie to jakoś nie interesowało...
edit: Ale Firefox ma jednak jakieś wady np. Gram w grę internetową typu Bite Fight (to się pisze razem ale jak pisze to razem to jest coś typu *******) ale ona ma zagraniczny serwer i muszę zawsze odświeżać stronę 2 razy gdyż w Firefox zbyt długo nie odpowiada...
Najlepsza, niezastąpiona, niepowtarzalna!
hm... po zainstalowaniu tego nowego ffa przy przegladaniu stron ping skacze mi na 1000+ :/
Thimburd
28-10-2006, 20:13
Firefoxa używam od lat, był częścią mojego życia. Pojawiła się dwójka, odrazu zainstalowałem, i... i super, ogólnie wypas + metr nieba. Szybszy, ładniejszy, ciekawszy, wiele nowych opcji i możliwości itd. Każdy kto jeszcze nie używa, niech to szybko zmieni.
osobiscie uzywam opery, glownie zwg. na latwa obsluge wielu stron jednoczesnie, ale musze przyznac ze firefox jest owiele lepszy, ma szybsze transfery, nie robi zadnych problemow(opera czasami potrafi zamknac sie bez powodu i przy okazji przerwac wszystkie transfery, lub zamknac przegladana strone po kliknieciu na nia na pasku), nie mowiac juz o tym ze opera ma spore problemy z wyswietlaniem niektorych stron, z ktory firefox swietnie sobie radzi. Aktualnie chyba jedyna przewaga opery to mozliwosc sciagania torrentow.
Cederiel
28-10-2006, 21:00
W Firefoxie zauwazylem, ze jest taka opcja, ze gdy mam wlaczona karte z onet.pl, i w procesach zakoncze proces firefoxa. A potem wlacze Firefoxa ponownie to bedzie z otwarta zakladka z onet.pl ;]
Shanhaevel
28-10-2006, 21:10
@up
To się nazywa przywracanie przerwanej sesji chyba.
firefox roox!! :D
a tak odbiegając od tematu mam taki problem: w pasku wyszukiwarki miałem ową wyszukiwarke allegro i gdzieś mi ją wcieło ;/ pobierałem na nowo i kaplica:( ludzie pomocy!!
Cederiel
28-10-2006, 21:15
@up
To się nazywa przywracanie przerwanej sesji chyba.
Wiem, wczesniej tego nie bylo. Bardzo przydatne jesli nagle "brak odpowiedzi" wyskoczy lub sie zatknie komp/firefox.
Najlepsza, niezastąpiona, niepowtarzalna!
To jest opis Twojej Starej nie Firefoxa
Właśnie ściągnąłem i zainstalowałem. Mogę spokojnie stwierdzić, że jestem w pełni zadowolony. Podoba mi się. : )
Emily Firehair
28-10-2006, 21:41
przejrzysta i łatwa przegladarka. I te bajeranckie skiny... B)
Tak czy siak, zawsze wolalam Firefoxa od Opery.
Drzamich
28-10-2006, 21:42
Heh, podoba mi się ten lis gryzący ikonę IE.
Dlaczego?
Bo NIE CIERPIĘ IE X(
Jednak chyba nie skorzystam z nowego Firefoxa.
Pozostanę ''wierny'' Operze :D
ja dopiero od paru miesięcy nie używam IE i jestem niesamowicie zdziwiony jak wiele mnie omijało. Niestety brat jakoś nie może się do firefoxa przyzwyczaić i w związku z tym ciągle muszę oglądać tą paskudną ikonę na pulpicie...
Firefox gryzie się ze stronami stworzonymi pod IE? Już nie!
https://addons.mozilla.org/firefox/1419/
Dodam tylko, że przerobiłem moje FF na eksplorator systemowy, jednym słowem hail!
29-10-2006, 01:04
ja wtrące swoje 3 grosze.
Używam IE i nic mi nie przeszkadza probowałem i FF i opere ale nie umiałem sie przyzwyczaić czyli dlamnie IE rulez
Wiem, wczesniej tego nie bylo. Bardzo przydatne jesli nagle "brak odpowiedzi" wyskoczy lub sie zatknie komp/firefox.
Haha... W Maxthonie to od wieków jest!
A i tak nie lubię Firefoxa, bo ma dla mnie nieprzyjazny system zakładek, których się nie da zamykać podwójnym kliknięciem, tylko trzeba coś tam naciskać, a ja tego nie lubię:P
Zillek Edonek
29-10-2006, 14:34
A ja mam pytanie odnośnie skórek pod FF 2. Otóż czy zna ktoś jakąś skórkę pod FF 2 chciałbym mieć czarny kolor skina ale niestety strona zse skórkami pod FF strasznie długo mi się ładuje i muszę czekać z 10 minut aż załaduje się jakaś strona ze skinami.
cholernie muli ten FF 2. Na 1.5 wszystko smigalo, a tutaj zuzycie procka siega 80%...
O tak, fire fox ! Nie ważne która wersja bo każda jest lepsza od Explorera ! :D
Zillek Edonek
29-10-2006, 14:49
A jednak, firefox strasznie zamula dlatego zostanę przy Operze... Opera rox!
Thimburd
29-10-2006, 14:55
Mi też nie. Chyba nawet mniej zamula niż poprzedni FireFox.
Mi też chodzi szybciej niż firefox 1.5 no i to sprawdzanie błędów plus X do zamykania przy każdej zakładce= gicior !!
BTW
Wreszcie nie będzie błędów "bo się worda nie chciało włączyć"
Mi tam nie zamula.
Mi też nie. Chyba nawet mniej zamula niż poprzedni FireFox.
A mi, żeby było oryginalnie zamula tak samo jak poprzednia część.
Cederiel
29-10-2006, 19:56
To chyba masz malo RAMu, albo slaby procek :/
FireFox jest i był pamięciożerny. Potrafi zeżreć nawet 150MB ramu, wiec się nie dziwcie, że wam zamula jak macie 128MB.
procek 2.8 ghz, 768 ram... i mimo to nadal troche muli... ale mniej niz poprzednio - wyrzucilem w pizdu plugina do szukania torrentow i teraz dziala... powiedzmy, ze niezle.
Vanhelsen
29-10-2006, 20:45
Niby wielu widocznych zmian nie ma, ale irytuje mnie wywalenie zakładkowych "X"ów na zakładki... Również to, że po pewnym czasie zakładki zamiast się skracać "uciekają"... a gdy chce przy np. otwartych 25 zakładkach (co mi się zdarza) mam cheć szybko przeskoczyć z pierwszej na ostatnią?... :|
p.s.
na plus zasługuje system RSS wbudowany z foxa, oraz plugs Sage do w/w RSSów ;)
Firefox 2.
A oto plusy dla mnie:
-Jakby szybszy
-Sprawniejszy
-Lepszy RSS
-Konsola błędów(chyba to już było, może nie zauważyłem)
Minusy:
-Zamiast 'iksa' mam opcję 'pokaż wszystkie karty'.
Co do ludzi, co mają nadzieję, że zmniejszy się liczba błędów w postach:
Co to da, jeśli i tak większość tych osób(często ci, którzy mają Internet od paru miesięcy) korzysta z IE?
Thimburd
29-10-2006, 21:34
Ludzie, Wy naprawdę używacie zakładek? Ja wolę mieć 20 otwartych okienek niż 20 kart, według mnie karty są niewygodne... Chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia...
A system poprawiania błędów u mnie nie działa nie wiedzieć czemu, na innych forach jakoś podkreśla błędy a tutaj nie.
Ja uzywam IE i dobrze mi z tym :<
Yoh Asakura
30-10-2006, 15:30
Szczerze to opcja znalezienia błędów mnie nie obchodzi, bo korzystam z Google Toolbara które sprawdza moje błędy (które są nieliczne).
A ja uzywam FF od miesiaca, i nie mam zamiaru do IE powracac -.-
Ludzie, Wy naprawdę używacie zakładek? Ja wolę mieć 20 otwartych okienek niż 20 kart, według mnie karty są niewygodne... Chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia...
Jak się przerzucałem z IE to mi się też tak zdawało, ale teraz wiem że jest to o wiele lepsze. Wygodne, szybsze (mniej instancji programu system musi obsłużyć).
Dla fanów naj przeglądarki fajowa lekturka
http://www.firefoxmyths.com/
$corcerer
30-10-2006, 23:35
Emilok: śmiem twierdzć że ten artykuł jest napisany nierzetelnie.
pijany rolnik
07-11-2006, 19:50
Około dwa tygodnie temu po wyjściu Internet Explorera 7.0, na świat wyszedł Firefox 2.0 - przeglądarka o niebo lepsza od IE. Z przeglądarki IE zazwyczaj korzystają ci którzy nawet nie mają pojęcia o innych przeglądarkach internetowych taki jak Firefox. Wielkim plusem Firefox-a jest wbudowany słownik języka polskiego automatycznie podkreślający źle napisane słowo. Koniec wymówek typu: "mieszkam w Niemczech, zapomniałem polskiego", "mam dysleksje" (chodź to dla mnie nigdy niebyła wymówka, tylko papier przez który osoba z "dysleksją" od razu na starcie przestaje się uczyć polskiej ortografii i broni się "papierkiem"). Kolejnym plusem jest możliwość tworzenia kart ctrl+t bez otwierania przeglądarki od nowa, tworzenie zakładek oraz wiele innych. Firefox jest dużo bezpieczniejsza przeglądarką od IE ponieważ ma o wiele lepsze zabezpieczenia przeciw wirusom.
Firefox 2.0 jest udostępniony do ściągnięcia za darmo na stronie:http://www.mozilla.com/en-US/firefox/
Gatho Gokhinin
08-11-2006, 22:15
Up: ctrl+T działało zawsze ;] Niby jak linki otwierałem? ctrl C, ctrl T, ctrl V i enter (opanowałem to do perfekcji ;D) Podoba mi się przełączanie miedzy zakładkami (ctrl+Tab) i ogólnie wydaje mi się szybszy niż wersja 1.5. FF używam ogólnie grubo ponad rok i nawet kilka razy próbowałem przejść na Operę (słaby komputer) ale i tak stwierdzam, że Firefox wymiata ;] Doceniam w nim Foldery w których umieszczam odnośniki do stron (np mam folder poradniki i wrzucam linki do wszystkich ciekawszych artykułów itp). Do FF jest masa dodatków, tych potrzebnych i tych mniej ;p , ale dzięki nim można z przeglądarki stworzyć kombajn do czereśni :P
Ktośtam wspomniał, że zakładki zamiast się pomniejszać to uciekają w prawą stronę i nie da się szybko przeskoczyć z pierwszej do ostatniej.. Od tego jest strzałeczka na samym końcu panelu z zakładkami, gdy się w nią kliknie to pojawia się lista wszystkich zakładek których teraz nie widać a są otwarte.
Pozdro ;] ;]
pijany rolnik
09-11-2006, 14:24
Ja uzywam IE i dobrze mi z tym :<
ja bym ci radzil zmienic na firefoxa bo IE lubi wiruski troche
Shanhaevel
09-11-2006, 14:35
Używanie IE powinno być zaliczane do sportów ekstremalnych...
Używanie IE powinno być zaliczane do sportów ekstremalnych...
Albo zakazane przez kaczynskiego ;P
Kajusz931
09-11-2006, 20:06
dobre dobre.. polecam google web accelerator
ja bym ci radzil zmienic na firefoxa bo IE lubi wiruski troche
Czemu niby lubi? Mam neta od 3 lat i ani jednego wirusa nie mialem... wierz mi, duzo z neta sciagam.
Dla fanów naj przeglądarki fajowa lekturka
http://www.firefoxmyths.com/
MEGA ROTFL:
486/66 MHz CPU
16 MB of RAM
11.5 MB of free disk space
Windows 98
Powodzenia w uruchamianiu W98 na 486/66Mhz:D:D:D
Czemu niby lubi? Mam neta od 3 lat i ani jednego wirusa nie mialem... wierz mi, duzo z neta sciagam.
Powiedz, że nie używasz antywirusa, to uwierze .... Albo Avasta, pandy, to się nie dziw, że nic Ci nie znalazło....
Mam pewien problem. Otóż, używając cholernie przydatnego przycisku szukania wybranych wyrazów na stronie (ukośnik / ) w starszym ff była opcja "Szukaj następnego wyrażenia", a tutaj jej nie ma :< Czy da się to jakoś włączyć? Czy przycisk został usunięty? Bo tak się cholera szukać nie da.
@Down: Dzięki. O to mi chodziło ;)
Nie bardzo wiem czy o to chodzi, ale spróbuj wcisnąć ctrl + f.
A Opery próbowaliśćie ? Bo ja próbowałem firefoxa i nie widze w nim nic lepszego...
kamosblue
10-11-2006, 22:40
Opera jest wolniejsza, a firefox bardziej graficznie prostszy wg mnie.
Zrobiłem mini testa Firefoxa z Operą, test szybkośći ofc i wygrała Opera :)
Zillek Edonek
10-11-2006, 23:32
2x@Up
Buuuuuu
@Up
Super!
@Topic
JA uzywam i Firefoxa i Opery ;) Opery uzywam zawsze , a Firefoxa , tylko do dłuższych filmików. Nie wiem jak u was jest , ale u mnie Firefox wczytuje szybciej niektóre gry online ale za to Przy wysyłaniu maila strasznie długo się ładuje. W Operze jest na odwrót i niestety Opera nie poprawia błędów ortograficznych.
Uzywalem, Uzywam, Będę Uzywal... Opery, dla mnie lepsza, bardziej przejrzysta...
Bad Angel
12-11-2006, 14:18
Ja tam jestem za liskiem. Jest zdecydowanie szybszy niż IE, no i darmowy. Z Opery nie korzystałam więc na jej temat się nie wypowiem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.