Pokaż pełną wersje : sca vs woi
Jak myslicie, kto zadawalby wieksze obrazenia w tym pojedynku: 150 knight z sca (skille 100/100) czy 150 sorc z woi (z najlepszym dostepnym eq). Proszę uwzglednić ekwipunek sorca ktory zdecydowanie obniza obrazenia knighta. I chodzi mi o srednie obrazenia (wiadomo ze max hita knight walnie wiekszego ale ma tez sporo chmurek a sorc trafia zawsze po 30)
zakladajac ze sorc walnie utani gran hur, to knight nie bedzie zadawal zadnych obrazen.
_LorDZIQ_
30-10-2006, 21:06
Jestem przekonany ,ze knajt bedzie zadwal wieksze obrazenia sca od sorka uzywajacego woi B)
Jezeli to bedzie pojedynek bez ruchu to wygra knight. Juz sie tak kiedys bilem z sorcem tylko z d lanca i wygralem. Wprawdzie sorc nie mial najlepszego eq (b robe, demonka, rh, c legs, p ammy) ale i ja nie mam 150lvl 100/100. Hity wchodzili niezgorsze i wcale nie bylo tak wiele chmurek.
Kasztaniaczek
31-10-2006, 07:32
On tego sorca zmiecie z powierzchni ziemie....
Aurimoth
31-10-2006, 08:01
Nie wiem skąd w ogóle pomysł na taki pojedynek. Knight jakiego opisałeś może zadać obrażenia dochodzące do 300 na rundę, co przy marnych ~70 sorca...no sam wyciągnij wnioski.
Takowy knight bedzie zadawal prawie caly czas hity po 100+ wiec wygra on sorc nie ma co myslec o ucieczce bo przeciez woi jest na 1 kratke :)
Knight win :) nie wiem po co ten temat
Takowy knight bedzie zadawal prawie caly czas hity po 100+
Po 200 cały czas będzie wchodzić.
sorc nie ma co myslec o ucieczce bo przeciez woi jest na 1 kratke
Taaaa... Sure ; )
@topic
Hity knighta będą wyższe.
Już ciekawszym pojedynkiem byłby rycerza z magiem używającym jakiegoś exori mort/flam/pox (czy jak tam :P)
Już ciekawszym pojedynkiem byłby rycerza z magiem używającym jakiegoś exori mort/flam/vis (czy jak tam :P)
^^'
Koszyk - głupoty waść p*erdolisz.
Narkoman
31-10-2006, 10:22
na 150 lvl sork nie bedzie atakowac z taka moca, jak sork na 30 z woi zastanow sie toche;P
knight wygra, bez problem ;)
Po 1 sork na 30 nie użyje woi bo ona jest od 33 bodajże...
A po drugie, to wypadało by się powtórzyć po raz setny, że HITY Z WANDA NIE ZALEŻĄ OD LVL!!!!
na 150 lvl sork nie bedzie atakowac z taka moca, jak sork na 30 z woi zastanow sie toche;P
knight wygra, bez problem ;)
No właśnie, zastanów się trochę.
W sumie poprzednio się nie wypowiedziałem - jeśli będą stać w miejsu wygra knight, jeżeli nie - remis, sorc zawsze ucieknie.
down: pewnie tak ;)
Po 200 cały czas będzie wchodzić.
ee, ironia ?
ee, ironia ?
Z lekką nutką dekadencji.
Sir Radzio Angelus
31-10-2006, 16:48
Już ciekawszym pojedynkiem byłby rycerza z magiem używającym jakiegoś exori mort/flam/pox (czy jak tam :P)
No i się złamał mieczyk ryckowi:D
Omg, przeciez wyraznie napisalem ze chodzi mi o SREDNIĄ hitow knighta a nie wartosci pojedynczych ciosow. Ja wiem ze knight jest w stanie raz albo nawet kilka razy uderzyc w pvp za 100, ale przeciez srednia z jego ciosow jest duzo nizsza.
@Vil
Rotfl, jak zobaczyłem, że zacytowałeś tego posta, to pomyślałem, że mnie za głupotę masz zamiar opieprzyć xD To była oczywiście ironia.
Krzaq Ziomal
31-10-2006, 19:16
OWNED !
Weźmy także pod uwage ceny tych broni...
ofc knight by wygrał takiego duela (biorąc pod uwage że knight i sork stali by obok siebie)
150MS na duelu z 150ek by uzywal WoI i exori vis wiec srednia hitow byla by wieksza niz knighta...
Jeśli stali by w miejscu i używali tylko SCA lub WoI to knight wygra napewno. Duel taki nie doszedlby raczej do skutku, gdyz zaden 150 sorc nie bedzie uzywal WoI w pvp... A po drugie pvp sorkiem nie polega na biciu z samej broni.
Ale po co wy w ogóle rozkminiacie możliwość używania visa/morta/flama/innego gówna, skoro wyraźnie zostało napisane, że sorc ma używać wyłącznie woi? :|
Ja zakladam uzycie tylko woi bo z czarami to sorc rozniesie przeciez knighta.
Ascendent
02-11-2006, 18:35
Ja zakladam uzycie tylko woi bo z czarami to sorc rozniesie przeciez knighta.
HAHA. Ktoś tu nie wiee kilku rzeczy :baby:. Knight na takim levelu rozniesie w duelu kazda inna profesje o takim samym levelu. Cap moi drodzy, cap...Oczywiscie pod warunkiem, że duel bedzie do smierci i zadna ze stron nie bedzie uprawniona do ucieczki. Wystarczy ze knight weźmie calego capa UHow i nie ma szans...
topic: wydaje mi sie oczywiste... moglaby byc watpliwosc w przypadku gdyby bil z fa. Choc przy takim skillu sadze ze i to by wystarczylo.
@up
Nikt myślący nie będzie próbował duela z knightem na swoim lvlu przygotowanym do takiej walki.
Oczywiście, jeśli gracze dysponują takim samym pvp skillem.
Ps. Tak, pvp skill JESZCZE ma znaczenie, bo to nie tylko aim. Chociaż i tak mocno podupadło jego wartość.
Jaszczurek
03-11-2006, 19:30
Dobra ja ci dam taki przykład.
Na moim serwie SCA 1,9kk WOI 3k. TO skoro taki sorc zabierał by więcej od knighta to po co przepłacać :D.
Knight ze skillami 100/100 i z SCA to chodząca maszyna do zabijania. Sorc musiałby uciekać.
Knight by wygrał.
@down
Uciekać nie przed nim tylko po to aby wygrać źle mnie zrozumiałeś. Bo chyba nie myślisz ze stał by i patrzył jak knight to boje.
Diamonic
03-11-2006, 19:49
Knight ze skillami 100/100 i z SCA to chodząca maszyna do zabijania. Sorc musiałby uciekać.
Ta.. hity 100~ max wymiatają? Sorc co jakieś 5-6 hitów użył by vitki, a i nie musiałby uciekać, lecz raczej śmiać się...
Knight Patryk
03-11-2006, 21:39
ej no lol... skille sie licza do celnosci lvl do dmg i tak cipsoft zmienil i to pisze na forum...
_baniak_
04-11-2006, 12:23
Dobra ja ci dam taki przykład.
Na moim serwie SCA 1,9kk WOI 3k. TO skoro taki sorc zabierał by więcej od knighta to po co przepłacać :D.
Knight by wygrał.
@down
Uciekać nie przed nim tylko po to aby wygrać źle mnie zrozumiałeś. Bo chyba nie myślisz ze stał by i patrzył jak knight to boje.
Taa.. i dodajmy do tego ze dla najcika na 1bp runek sorka przypada 2.5bp uhow. Wystarczy odrobine pomyslec.
ps: no i jeszcze cip soft bot:) , wystarczy grac uzywajac 1 reki :D
Therus Mroczny
05-11-2006, 04:12
No coz, czytalem pewien temat na forum tibia.com (proposal) dotyczacy wlasnie hitow knighta. Wynikalo z niego, ze sorc z mastermindem i 25 shielda potrafi bloczyc spokojnie sova i powiedzmy, 95 skilla. Autorem tematu byl jakis tam knight ktory mial 110~ sworda...
Jezeli Sorcerer mialby SSA to chyba wiadomo:)
Blood Romeragura
08-11-2006, 18:36
Jezeli Sorcerer mialby SSA to chyba wiadomo:)
sporo musiał ich mieć...
btw:
co to za głupie porównanie... Pewnie ze Knight wygrał... Knight ok. 2300 hp sorc nie wiem dokładnie... przy czym tłucze hity konkretne.... bezsennsu temat...
Ta.. hity 100~ max wymiatają? Sorc co jakieś 5-6 hitów użył by vitki, a i nie musiałby uciekać, lecz raczej śmiać się...
a Knight by musiał uzywać na 10-12 hitów z Woi Exury a jak juz bez Exury to 20-22 hity sorca z Woi na uha wiec... pomyśl troche....
Pewnie ze Knight wygrał... Knight ok. 2300 hp sorc nie wiem dokładnie... przy czym tłucze hity konkretne.... bezsennsu temat...
Temat owszem bez sensu. Knight nigdy w zyciu by tego nie wygral.
Wystarczy ze ma mms i 25 shieldinga a knight nie jest w stanie regularnie trafiac go z broni.
Knight z broni prawie w ogole nie trafia w ludzi. Ilosc zycia nie jest az tak wielkim atutem bo sorc rzadko musi sie leczyc po atakach knighta.
Sorc moze strapowac knighta i poczekac az mu sie uhy skoncza. Sam nie bedzie tracil prawie w ogole run i manasow w takiej sytuacji poniewaz knight zadaje rażąco niskie obrazenie w ludzi.
hmmmm wiesz ile capa ma Knight a ile Mag?? na takim lvl??
Knight zawsze bedzie go trafiał.... wiec bardzo czesto bedzie sie leczył...
wiec... Knight ma X-razy wiecej uhów a Mag ma X-mniej bp mf.....
Btw.
nie rozumiem tego swierdzenia S"orc moze strapowac knighta i poczekac az mu sie uhy skoncza" a co sorc bedzie mniej tracil?? nie co że traci bo atakuje to jeszcze musi sie czesto leczyc....
Knight rzadko bedzie go trafial a jesli juz to jego srednia hitow nie przekroczy 30 hp. Co z tego ze knight ma wiecej capa skoro bedzie musial uzyc duzo wiekszej ilosc run?
W trapie moze atakowac tylko z exori vis. Na leczenie prawie nic nie traci bo hity knighta sa zalosne.
LoL ???Knight Hity z Sca bedą wynosiły 80+ po ogladaj sobie troszke filmów a nie gadasz takie kocomoły :)
Pawciooo
09-11-2006, 14:43
raczej na 150 lvl mag nie bedzie z woi bil 150 knighta tylko z sd i czarow + inne runy explo itd. itp.
Aragorn077
12-11-2006, 14:57
Co za glupkowaty temat -.- Przeciez sorc rypnie utani gran hur bedzie walil z brust arrows i sd'kow a nie z jakiejs zjebanej rozdzki X(
Knight Patryk
12-11-2006, 15:22
Co do tego gdyby sorc uciekal z woi ja bym knightem uciekal w druga strone by mnie nie mial zasiegu bo poco uh waste jak go nie dogonie?i jak zacznie za mna biec to wroce w druga on mi walnie hita i ja mu i tak w kolko dopuki sie nie skapnie ze to podstep;P
Co za glupkowaty temat -.- Przeciez sorc rypnie utani gran hur bedzie walil z brust arrows i sd'kow a nie z jakiejs zjebanej rozdzki
Ale ten temat dotyczy kto będzie zadawał większe hity: sorc z Woi czy knight z SCA a nie z czego sorc będzie walił :|.
Btw. Temat rzeczywiście głupi :P.
Co za glupkowaty temat -.- Przeciez sorc rypnie utani gran hur bedzie walil z brust arrows i sd'kow a nie z jakiejs zjebanej rozdzki X(
czytać nie umiesz??
Elesar Inferno
13-11-2006, 15:29
Jest to offtopic ale musze cie wprowadzic w blad w twoim przekonaniu myslisz ze knight na 150 lv bedzie gonil go jak glupi i czekal az sam padnie?? Czy moze znajdzie takie miejsce gdzie to on ma przewage i wtedy sorc bedzie musial uciekac itp. wiec takie cos nie ma sensu.
@Topic
Oczywiscie srednia hitów knighta byla by lepsza jak juz zreszta wspominal gremlin po "przygodzie" z Bebilonem na Ts'ie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.