zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Skille Paladyna po update

Gholit
30-10-2006, 21:46
Mam takie pytanie, jak ktoś napisał na forum, że po update palek może nabić przyzwoite skille, w większości polując, skillując tylko trochę. Chciałbym poprosić kogoś, kto wie coś więcej o tym, by się wypowiedział. Mam zarazem pewien dylemat: mam knighta na 9 lvl, skille 38/38, i nie wiem, czy grać dalej nim, czy od nowa palkiem. Mówię od razu, że skilluję dość wolno, a zarazem tego nie lubię. A poza tym, uważam grę paladynem za ciekawszą i fajniejszą. Proszę, podpowiedzcie mi, co mam zrobić. :confused:

Xaphen
30-10-2006, 21:51
jak sie sprezysz to zrobic 35 dista w jeden dzien, czyli wystarczajaco zeby zaczac expic z lukiem. ja tak zrobilem i na 18lvl mam 48 dista. zapewne mialbym wiecej, gdyby nie to, ze levele 12, 13, 14 wbilem zabijajac ludzi (epvp).

Gholit
30-10-2006, 21:57
Dzięki za odpowiedź, a dodam jeszcze że knightem wbiłem skille ok. 32/31 w jeden dzień. Tylko jak to ma się do paladyna, co potem, jak to będzie szło... Bo mam doświadczenia z grania palkiem, ale to dawno, kończyłem z nim o okolicach ostatniego zimowego update. nabiłem skille 50/40 na 20 lvl, ale 3 razy padałem, mogłem mieć większe. Chyba jednak spróbuję sobie ponawalać potworki na dystans. :p

Barnabhinio
30-10-2006, 21:57
Mam takie pytanie, jak ktoś napisał na forum, że po update palek może nabić przyzwoite skille, w większości polując, skillując tylko trochę.
Mysle ze chodzilo o to ze ciezko jest trenowac po updacie i bardziej sie oplaca expic niz skillowac. Ja np. uwazam ze mozna zaczac expic ze strzalami kolo 40 skilla (jak robilem lootbagi na rotwormach to mialem nawet zysk) ale zeby nabic ten skill trzeba sie troche pomeczyc. Pallkiem skilluje sie szybciej, ale:
1. Speary sie niszcza wiec jesli nie trenisz na trollach to co chwila latasz do sklepu po speary
2. Jak zadasz obrazenia sa spore i stworek na dlugo nie starcza

Z drugiej strony jesli masz grac tym knightem i sie nudzic, rob pallka knight i tak nie ma zbyt dobrych skilli itp. ale jesli masz lagi to pallek odpada.

W sumie moglbys sprobowac sorca lub druida bo do 25 levelu mniej wiecej mozesz expic jak pallek tyle ze z rozdzkami, a skillowac nie trzeba... zalezy jaki level przewidujesz zrobic ;)

Gholit
30-10-2006, 22:03
Druidem grałem, zrobiłem 18 lvl, ale miałem hacka, deada na Dark monku, potem wysłałem wszystkie itemy do kumpla, w razie ponownego hacka, a tamten... dał się shakować... co najgorsze, że wpisał cwoje passy na stronę -.- No, a co do lvl jaki mam wbić, to w sumie nie wiem, ale to nie będzie raczej coś rzędu 100 lvl :p Chyba jednak będzie palek, bo kumpel też ma knighta, i tak zrobię z nim team. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Dendran
31-10-2006, 16:36
masz kase...PALL.....nie(Knight). Tak jak napisalem skillowanie palkiem jest bardzo kosztowne terez(gdyz speary sie lamia)..Musisz pamietac takze ze palek zbiera zawsze najwieksze obrażenia:evul: Ja gram knightem i na zawsze bede mu wierny:]

tomektrz
31-10-2006, 17:49
Zrobiłem sobie właśnie palla i powiem ci, że dist idzie świetnie. Tylko musisz wyposażyć się w spore ilości spearów, bo łamią się w zastraszającym tempie.

avalan
31-10-2006, 19:18
Skilluj tyle, ile uznasz za stosowne. Jesli chcesz szybko zaczac expic, nabij 45 skilla idz na gl. Ja mam 10 lvl, 49 dista i chce wiecej, bo to za malo dla mnie :) Od 60 dista mozna sobie dac spokoj ze skillowaniem, bo ci lepiej bedzie wchodzilo jak bedziesz expil.

Gholit
31-10-2006, 19:24
czy ja wiem, kasa na speary nie potrzebna jak skilluję na trollach, mogę kupić speary i zbierać kamyki na goblinach... Kumpel powiedział mi, żeby nabić na 15 lvl 60 skilla i dalej tylko expić. A paladyn niekoniecznie też jest kasożerny, bo może robić hmmy pózniej...

avalan
31-10-2006, 19:35
To co ty bedziesz robil przez te kilka lvli? 60 dista mozna spokojnie juz na 12 lvl miec.

Gholit
31-10-2006, 19:37
Trochę się samo wbije, bo skillując mocne hity można walnąć = zabić potworka = dostać exp.

avalan
31-10-2006, 19:43
Nabij teraz dista duzo, przyda ci sie potem, na wypadek np. ataku pk. Popros kogos o monka, kup ze 40 spearow i skilluj, a potem nie bedziesz musial sie bac o wlasne zycie :P

Diddy
31-10-2006, 19:45
Nabij teraz dista duzo, przyda ci sie potem, na wypadek np. ataku pk. :P
Od czego jest tarcza ?

Gholit
31-10-2006, 19:59
Eee... gram na non pvp :D

avalan
31-10-2006, 20:18
Od czego jest tarcza ?

No ale mozna wtedy przy odrobinie szczescia (albo i bez :P) zabic pk i zyskac troche :) A na non-pvp to spokojnie starczy 60 dista, wiecej to juz tylko na mocne potworki (gs naprzyklad), bo ciezko sie skilluje na non-pvp.

Niwe92
31-10-2006, 20:29
Najlepiej jest na początku zrobic 50-60 dista zebys potem nie musial "doskillowywac" co jest bardzo nieprzyjemne :PP

michal.novy
04-11-2006, 16:28
Ja np mam 13 palka, skillujac non stop na trollach od 8lvl wbilem 13lvl i 48dista.
Expie na cyckach, ale sporo strzal idzie. Jakby ktoś mi podpowiedzial na czym jest oplacalny exp na tym lvl i discie, to bede wdzieczny ;) :]

Progmaniak
04-11-2006, 20:13
non-pvp? Harmonia? tez tam wlasnie palla zroiblem

btw skilluj do 40dist potem exp szkielety roty itp

pzdr

Oltun
04-11-2006, 20:47
@2up

tomby, roty, ghostland

Diamonic
04-11-2006, 22:36
@2up

tomby, roty, ghostland

Z jego postaz wnioskuję, że nie ma on pacce, więc tomby odpadają. ;) No, ale zawsze mogę się mylić. xP

tomektrz
05-11-2006, 14:49
To ja dodam kilka pytań:

1. Jeśli na 9 lvlu z distem 40 zacznę expić z łukiem to w jakim tempie będą mi rosły skille? Tzn. ile dista na lvl?
2. Czy z takimi skillami jak w pyt. 1 nie będę jakimś badziewiakiem?
3. Od którego dista najlepiej zacząć skillowanie z użyciem small stones? I na jakich potworach najlepiej trenować? (gram na non-pvp)

Kshaq
05-11-2006, 15:31
Ja nabiłem moim palkiem 45 dista i poszedłem expic na dwarfy. Mam 19 level i na razie nim nie gram. Skille mam 53/35 i spokojnie wystarczają. Oczywiście warto poskillować, ale potem już lepiej na dwarfach skillować z kamieniami. Ze spearami warto skillować do około 40-50 dista. Potem hity nawet na full defie są za duże.

Kolos from rodos
05-11-2006, 16:16
Pamiętam jak swoim 14 pallkiem wbiłem 68 dista na furorze i 13 mlvl :P. Jednak na to wydałem jakieś 50k (food, spear),(dobrze że miałem kase z poprzedniego chara) ;(. No i jeszcze ten trening :/
Jak masz kogoś kto by ci podrzucał speary za free lub za pół darmo, to treń do 60 dista, lvl leci jak oszalały ^^ Tym pallkiem na 20 lvlu zaczełem expić na bramie OF i czasami na dragach, loot zwracał mi sie 5-krotnie, więc za speary do 20 lvla mi sie zwróciło i spory zysk był.

skejt34
05-11-2006, 16:32
Ja moim palladynem na 12 lvl miałem skile 70 z tym że trenowałem na monku. Teraz mam 15 lvl i przez te 3 lvl ( od 12 do 15 lvl ) expiąc z łukiem nabiłem jakieś 60% do następnego skila więc nawet nie jest tak źle. Jeśli grasz na pvp poproś kolege o monka i staraj sie skilować 2 godziny dziennie i skiluj tak tydzień potem idz na potwory i zobacz jakie hity zadajesz jak za małe to skiluj kolejny tydzień a jak dobre to exp a jak będzie wolno lvl leciał to poskiluj. Problem jest ze spearami bo są stosunkowo drogie w sklepie więc radze na początku uzbierać sobie jakieś 3 K ( im więcej tym lepiej ) i kupić speary najlepiej od ludzi za połowe ceny. życze powodzenia :D

Władca Ciemności
05-11-2006, 16:40
Ja tam mam pallka, aktualnie skille 62/48 i 21 lvl, ale od 15 lvla i skillów 50/43
expiłem na Ghostlandzie, a od 20 lvla i 60/45 na guardy ;)

Diamonic
05-11-2006, 16:42
To ja dodam kilka pytań:

1. Jeśli na 9 lvlu z distem 40 zacznę expić z łukiem to w jakim tempie będą mi rosły skille? Tzn. ile dista na lvl?
2. Czy z takimi skillami jak w pyt. 1 nie będę jakimś badziewiakiem?
3. Od którego dista najlepiej zacząć skillowanie z użyciem small stones? I na jakich potworach najlepiej trenować? (gram na non-pvp)

Najlepiej nie trenić w ogóle, na diście 35 zacząć expić z łukiem. :^]

matthas
05-11-2006, 16:53
Najlepiej to jest sobie wtrenic dobre skile juz na samym poczatku najlepiej uzbierac kupe kasy i zaczac trenic z kumplem a jak nie masz kumpla lecz masz za to 2 kompy w domciu to zrob se 2 chary na oddzielnych kontach i tren tak. Ja wlasnie tak trenie zrobilem se knighta 13lvl mial skile 37/35 a ja mialem 59/42 i dobrze idzie aktualnie mam 66/43 a knight 53/41 kasy na to kupe idzie narazie wykorzystalem okolo 9k zrobilem to w 3 dni zajelo to okolo 20h ja oczywiscie jeszcze przez tydzien bede trenil(spowodu operacji na wyciencie wyrostka mam wolne) doexpia moje stare chary do 20lvlu i ide na deserta questa. Expic z lukiem to tak od 40dista wczesniej nie bo za duza strata i najlepiej to idz na cyce obok thais( na poludnie nie mount sternum) tam exp dobrze idzie jezeli jestes sam albo jest orpucz ciebie max 1 osoba. Na 50 skilach to juz mozna poleciec na dwarfy soldierki dobry lot jest a strzaly sie bardzo dobrze wzracaja(tylko trzeba miec convince arror aby starczylo na jakies 2h huntu). Narazie tylko tyle mam do powiedzenia bo mialem bardzo dluugo przerwe w granie patch 7.5-7.8 zaczolem dopiero na 7.81 kiedy zobaczylem ten motyw ze swiatlem:D

tomektrz
05-11-2006, 18:53
Dzięki za rady, mam w depo jeszcze troche spearów (zbieram sobie drugim charem) i small stones od kolegi (chyba z 200). Wbiję tyle dista ile się da, czyli wg. moich obliczeń ok. 55.

myanato
05-11-2006, 19:29
Ja moim palkiem zaraz po wyjsciu z rooka polazlem na trolle w Ab. Tam trenowalem do 55 skilla przy okazji klepiac level (co prawda troche to trwalo, ale sie oplacalo:) ). Od 13 lvl robilem caly czas arrowy. Po skonczeniu trenienia mialem ich okolo 2k i 16 lvl. Po czym poszedlem expic na cycach, mino, beho i innych bzdurach. Obecnie mam 25 lvl 60 skilla i expi sie fajnie:). na 22 lvl kupilem se bochy i od tego czasu chodze na dragi. I oto cala moja przygoda z palkiem.
tylko zeby grac palkiem nie mozna miec lagow, A co do trenienia to nie ma sensu trenic caly czas tylko trenic----> expic---->trenic---->expic tak az do satysfakcjonujacych skilli

michal.novy
05-11-2006, 19:35
Z jego postaz wnioskuję, że nie ma on pacce, więc tomby odpadają. ;) No, ale zawsze mogę się mylić. xP

racja;/ niemam PACCa. Moze ktoś by umieścił screena z dobrym miejscem na roty na terenie FACC??

Diamonic
05-11-2006, 23:09
Ja moim palkiem zacząłem expić od 30 dista, na lvlu 35 miałem później 72~, teraz trochę go zjechałem i mam 28lvl i jakieś 63 dista. ;p Nie opłaca się trenić palkiem wysokich skilli, bo tak jak knight jest on ograniczony do słabych potworków z powodu małego lvla, zresztą mój kolega też zrobił pala, skillował do 70 dista na monku, 8lvl 70 dista, chyba 12mlvl... ja w tym czasie wbiłem 26lvl~ 65 dista i 14mglvl (expiłem z manasami, dość często vitki używałem :S), uzbierałem trochę kasy, a on nie miał nic kasy i później prosił o arrowsy...

tomektrz
06-11-2006, 07:38
Ja natomiast chciałbym teraz wbić 55 dista, dobić 10 lvl i zacząć chodzić na cyce. Czy to dobry pomysł?

Gholit
06-11-2006, 14:14
Przy 45+ shieldinga i z jako takim eq (knight lub noble armor, p-legs, c-helmet, guardian lub dragon shield) mozesz skillowac z jednym cycem.

tomektrz
06-11-2006, 14:38
Ale chodzi mi o expienie na cycach. Moje eq: p-set, c-helmet, leather boots, bow + arrows. Co do skillowania to widziałem taką metodę, że knight blokuje cyca, za nim stoi pall i wali w potwora z kamieni/spearów. Co o tym myślicie?

Jacekkkkk
06-11-2006, 16:40
skille paldyna lece duzo szybciej niz knighta. chwilke zajmie ci dobicie skilla 40. wtedy spokojnie mozna juz isc expic i skill sam wpadnie. swoi mpalem skillowalem do 40 i na 20 lvl mialem skill 58 ale przestalem grac.

Skarabeusz Pustyni
06-11-2006, 17:06
Ja moim palkiem 9 lvl mam skille 28/29 (beznadziejne, wiem to, pierwszy mój palek i nie wiedziałem jak trenić) i mam takie zajefajne miejsce, że jestem sam na 10 troli 8o Pokazał mi je kumpel palek 20 lvl. Pokaże wam to miejsce aż "doskiluje" 60 dist :P

tomektrz
06-11-2006, 17:22
Powodzenia z 50 distem i spearami na trollach... cud, że nie bierzesz ich na 1 hit.

Michnik of Celesta
06-11-2006, 17:58
Ale chodzi mi o expienie na cycach. Moje eq: p-set, c-helmet, leather boots, bow + arrows. Co do skillowania to widziałem taką metodę, że knight blokuje cyca, za nim stoi pall i wali w potwora z kamieni/spearów. Co o tym myślicie?

Na cycach możesz spokojnie expić. A co do skillowania to od 45 shieldinga i miniumum guardian shield na cyce. Bloker jest ci niepotrzebny - gdy trenisz dist , warto zadbać też o swój shielding , ale gdy masz za mały skill to posiedź trochę na rotach lub minotaurach.

Kshaq
07-11-2006, 15:02
Właśnie. Z małym shieldingiem nie warto skillować na cycach. Dostajesz za duże hity. Jednak jeśli masz już powyżej 40 i np. Dragon shielda można spokojnie iść i skillować.

tomektrz
07-11-2006, 16:34
Tylko ja nie chciałbym wywalać kasy na dobrego shielda. Mam narazie Dwarven Shield (żeby shielding rósł). A czy przy ok. 50 dist będę mocno bił Dwarfa na full defie? (używam small stones).

Kshaq
09-11-2006, 09:02
@up
Zależy jest to to raczej czynnik losowy, ale mogą wchodzić hity po 5-10.

tomektrz
09-11-2006, 16:29
Ok, dzięki za odpowiedzi.

RAwoll
09-11-2006, 19:55
Ja mam pałka na 10lvl i 3mlvl i skile 52 wcale mi sie nie nudzi na skilowaniu bo wiem ze jak bede mial dobre skile to pozniej bedzie do bra gra.A teraz prosba do ALL palkow skilujcie jak najwiecej.:cup:

ripper
10-11-2006, 07:36
52 dista... No niesamowite. Tyle się wbija w 2 dni, przy lajtowym graniu. A dist i tak szybciej leci expiąc, więc po co trenować?

Geniu
10-11-2006, 08:12
z tego co widzialem grasz na npvp wiec tak jak ja. Ja swojego pala nie trenilem na 20 lv mialem wiochowate 50 dista ale expilem ciagle na ghoustlandzie i skill mi szedl. Obecnie mam 44 lv i 74 dista wiec chyba nie najgorzej. Jak dla mnie wystarczy wbic 35-40 dista potem isc na ghoustland/soldy z arrowami i skill ci sam poleci

Ri'Pablo
10-11-2006, 09:57
Wiele osób uważa, że wystarczy doskilować do tego 40 skilla w dystansie. Ja radziłbym ci jednak, przed zaczęciem expienia zrobić 50 skill.
A później już rzeczywiście nie trzeba trenować.

Kshaq
10-11-2006, 12:07
Ale skille wbiją ci się automatycznie. Potem masz mniejszą przyjemność grania zabijając potwora na hita. Oczywiście to fajne, ale nudne, a tak uciekasz przed guardami i liczysz sobie hity.

Khunda
10-11-2006, 13:45
Up

No pewnie, posiadanie wysokich skilli i dobrej postaci to nic fajnego... Bycie takim Eternalem, bąblem etc. no kto by chciał mieć dobre skille i lvl... -,-

Topic...

Ja mam skille 50 na 14 lvlu i powiem szczerze, że z łuku leci szybciej niż ze spearów więc już nie skilluiję..

Frapper
10-11-2006, 13:51
Up

No pewnie, posiadanie wysokich skilli i dobrej postaci to nic fajnego... Bycie takim Eternalem, bąblem etc. no kto by chciał mieć dobre skille i lvl... -,-

Ja bym nie chciał. Bijesz te dragi/warlocki nonstop i 4mln+ exp na lvl.

Kshaq
10-11-2006, 14:13
Ehh zrozum, że skillujesz, skillujesz i nie masz radości z gry, więc tibia znudzi ci się na samym skillowaniu...

dymka
10-11-2006, 16:20
Ehh zrozum, że skillujesz, skillujesz i nie masz radości z gry, więc tibia znudzi ci się na samym skillowaniu...

Nie koniecznie. Od ciaglego napiecia huntow palkiem tez czasami wypada odpoczac. Stoisz sobie przed domkiem, bijesz monka, gadasz na czacie z kolegami i wolasz adori gran. Czasami w takim wieczorku niema nic nudnego

tomektrz
10-11-2006, 17:29
Chodzę do gimnazjum, muszę się uczyć. Nie mam za bardzo czasu chodzić expić. A tak godzinkę dziennie sobie poskiluję, w weekendy zbieram small stones na cały tydzień. Nauka idzie mi świetnie, a na święta/ferie będę miał super postać do grania.

Kaito Yamaro
14-11-2006, 12:15
Uważam, że trzeba najszybciej dobić do 70 dista, potem można olać i expić - ewentualnie jak będzie brakowało ~15% do kolejnego dista to dotrenić. Kamyczków używałem od 50 dista, ze spearów na full def potrafiły mi już wchodzić hity po 20. Nawet z kamieniami, jak trenowałem od 65 do 70, hit przekraczały 15. Polecam dwarfy i minotaury, ewentualnie jak masz dobry shielding i shielda to slimy (jak będzie miał red hp to dobić z LMM albo użyć destroy fielda).

michal.novy
14-11-2006, 14:46
Racja, na servie pvp pallkiem na monku łatwo dobić jest 70 dista majać kilka k na speary. Natomiast na non-pvp trening palkiem sie nie opłaca.

tomektrz
16-11-2006, 13:17
Dobiłem 50 dista, mam 11 level (serwer nonPvP). Chciałbym zacząć expić z łukiem (najlepiej na cycach). I teraz mam pytanie? W jakim trybie mam walić w cyca, aby skille wchodziły najwydajniej? Full def? czy na max attack?

Sir Radzio Angelus
16-11-2006, 16:08
@up

skoro atakujesz na odległość to po co ci def? Full atack i jazda!:p

ChrisCross
16-11-2006, 16:12
Okolo 35 skilla na 10 lvlu..omg.Tyle spokojnie w 5 h grania mozna wbic :P
Ale palkiem dochodzi kwestia spearow itp..Wiec juz lepiej gram tym knajtem swoim.

tomektrz
16-11-2006, 17:11
@up

skoro atakujesz na odległość to po co ci def? Full atack i jazda!:p

Chodzi mi o to, aby podczas tej "jazdy" jak najlepiej rosły mi skile.

Mathius
21-11-2006, 23:44
Najlepiej zrób pallka , ciekawa gra bardzo fajna chociaż pierwszy raz gram pallem a bardzo nim chciałem grac i mi narazie niezle wychodzi na 20 lvlu mam 64/48 skille ale masakrycznie dużo kasy idzie na speary , możesz zrobić tak ze grasz knightem podrasuj skille porób lootbagi na zamku koło Ab i posprzedawaj dużo kasy z tego idzie a najlepiej na 20-30 lvlu zrobić już 70 dista i potem ciągle expic bo sie dalej nieopłaca trenić a zresztą dist fajnie ci bedzie lecieć podczas expa.
po 70 diście na jednego skilla bedzie gdzieś około 150-250 spearów szło...
Pozdro !

Marchewki
22-11-2006, 11:15
Pallkiem skilluje się dobrze na kolegi Monku 20 lvl skille 70 , 30 lvl 80 dys i masz kozak postać to się robi dość szybko , Knightem Wolno , ale jak pisałem w innym temacie zależy wszystko od ciebie kim lubisz grać :/

Mowicz
24-11-2006, 22:18
Ja na poczatku skillowalem do 35 dista (tak do 35) bo wedlug mnie nie ma po co i od tamtej chwili nie wzielem w reke ani 1 speara, small stone'a i jak sie czuje? swietnie:p skille dobrze wpadaja podczas expa, wiec tym sie nie ma co przejmowac (nie mow mi ze musisz wtedy walic z boltow (lol) skoro ja nawet czasem po tombie dla relaxu ide na draga z arrowsow i schodzi 1-2uh lol.
cu

Kolos from rodos
25-11-2006, 16:09
Oczywiscie że skillować... na 30 lvlu masz ponad 80 dista i jesteś kozak, expisz na potworach , na jakie knight na twoim lvlu szuka ekipy :P Wyższy dist = większe hity = szybciej padają potwory = mniej arrows / bolts = szybszy exp. Proste, zresztą wg mnie na 40 lvlu miec 74 dista to siara z lekka :/

@down : to że jestem / byłem knightem, nie znaczy że nie wiem nic o pallku :)

Diamonic
25-11-2006, 16:20
Oczywiscie że skillować... na 30 lvlu masz ponad 80 dista i jesteś kozak, expisz na potworach , na jakie knight na twoim lvlu szuka ekipy :P Wyższy dist = większe hity = szybciej padają potwory = mniej arrows / bolts = szybszy exp. Proste, zresztą wg mnie na 40 lvlu miec 74 dista to siara z lekka :/

"Powiedział elite knight"

mysql
05-12-2006, 18:15
Ja mam 10 pala skile w diście 52X( chce jeszcze skilować conajmniej do 60 i zacząć exp...puźniej kompletnie skile olać :cup: ale nie wiem jak wy czy bardzieh wolicie doskilować do tych "magicznych" 70 skili w diście czy robić to co ja :) mój kumpel grał palem(teraz brat dał mu swojego knigta) miał skile 81/56 i skilował bez przerwy do 78 dista :o nie rozumiałem go i nie wiem jak chciało mu się tak grać :/ widziałem jak grał poszedł na guarda niecałe 2 hity i koniec zabawy:/ POLECAM SKILOWANIE DO GÓRA 60 DISTA!!

szybowiec
13-07-2007, 00:04
Jestem bardzo smutny bo mam do dup... skile :( oturz mam 14 palla i 47distans:(:(:(:(:( niewiem co robilem nie tak skilowalem na trolach,na full def,a jak za duzo juz im zadawalem obrazeń to przenioslem sie do amazon camp obok venore plx pomocy(morze to pomorze wam mi pomuc:D przemiana palow i knitow zaczela sie kiedy mialem 13lvl :) )

z góry dzieki

polecam gondorowskich na youtube dla wielbicieli Władcy Pierścieni

Kamil0401
28-12-2007, 14:41
ja tam skillowalem do 40 dista a potem z bow na dwarfy i tak nabilem 20 lvl i bylem na zysku z zarowno kaso i skillami mialem na 20 lvl 73 dista ;o teraz mam 41 lvl i 89 dista i sie bardzo ciesze:]

Kamil0401
28-12-2007, 14:47
aha zapomnialem dodac ze jak chcecie szybko nabic lvl i skille to idzcie expic ale poprostu na jakies roty itp z full defem, ;)

Zyggy
28-12-2007, 14:51
@up

Nie wiem jakim cudem do 20 lvla nabiło Ci się 33 poziomy dista z samego expienia. Chyba Ci się coś pomyliło :D

Niuman
28-01-2008, 19:19
ja na 14 lvlu mam 52/40 ciągle skilluje ale staram sie wbić druidem szybko 27 lvl aby stawiać monki.. Skillować to oczywiście podstawa. pozdro

PS.Tylko nie momyslcie że mam niski lvl to jestem noobem. Miałem 34 pala ale mi hakneli...

dreggi
29-01-2008, 12:42
ja tam skillowalem do 40 dista a potem z bow na dwarfy i tak nabilem 20 lvl i bylem na zysku z zarowno kaso i skillami mialem na 20 lvl 73 dista ;o teraz mam 41 lvl i 89 dista i sie bardzo ciesze:]

A na jakim OTS'ie grasz?

Ja tam zawsze lubiłem skilować. Chyba nawet daje mi to większą radość niż expienie :p Ale teraz musiałem zacząć expić bo już nie ogarynałem z kasą na kamienie (1 kamień=20-25gp -.- ).

Flemessssss
29-01-2008, 15:28
To jakas paranoja!!! Jest tyle tematow o tym ze nie wiem!!!X(

JUNIR
29-01-2008, 21:00
To ja ci flamessssss wyjaśnie na screenie własnego palka oke ?

Ale najpierw co do kwesti skillowania cash etc
Nie skillowałem palkiem sie zarabia łatwo wystarczy myśleć

BTW mam jeszcze 107ek i kina też nie gra sie aż tak cienko

http://img160.imageshack.us/img160/1597/tojatp0.jpg (http://imageshack.us)

Verezo
29-01-2008, 22:54

@down : to że jestem / byłem knightem, nie znaczy że nie wiem nic o pallku :)

Sory ale co do skili to nie powinienes się wypowiadac -.- .

Twoj super pro evo EK ma 82 sworda co na 107 lvlu jest niedopuszczalne i jak to sam stwierdziłes "siara lekka" a shielding masz mniejszy niz 80 bo nawet w statystykach cie nie ma . Sry ale jak sam masz kiczowate skille to nie powinienes sie wypowiadac o innych .

@Topic

Wg mnie to pallek moze spokojnie dobic skille 60\50 do 15 lvla potem dobic 20 i na 20 lvlu nabic 65 dista i śmigac na cyce do 25 wtedy nabije sie gdzies 67 dist i mozna z royal spearami lajtowo na guardach siedziec ile dusza zapragnie :)

Pozdro

kijwieco
30-01-2008, 19:33
HeHeHeH.. Ja 10 pallem mialem 50 dista tlyko skill i skill ale sie oplacalo bo na 13 lvlu mialem 55 dist i expilem na ds'ach xDD.
17lvl : 62/56 Dragi itp
40lvl : 82/65 DL, GS itp.
No ale na 60lvl sellnalem konto ze distem 85+ zarobilem troszke B)

LACHON
10-02-2008, 14:56
Ja mam 23 palka na candi skille 57/39 i expie sobie lajtowo..Palek ma zawsze duzo kasy poniewaz ma mniejsze waste<przynajmniej ja tak uwazam> jak dla mnie gra palkiem to ogrooooomna przyjemnosc..
Skillowalem tym palkiem do skilli 55/38 i wtedy uznalem ze to wystarczajace skille ... Palek Jak i Knight Musza Duzo Skillowac Skille Wbijaja SIe Podczas Expa Ale ja wolalem se nabic te 55 dist i isc expic na dobrych monsterach a nie siedziec ciagle na skeletach i rotwormach i czekac ass skill wpadnie...

Fredek_1995
02-03-2008, 12:53
SKillój,skillój i jeszcze raz skillój ja na 12 lvlu pallkiem mam 61/51 skille ale to dopiero początek zabawy potem będzie tylko sama radość8o

Xoetrim
01-12-2008, 20:42
ja mam 15 palla i mam 63/48 skille 5 mlvl i jestem szczęśliwy :) mam zamiar wbic 70/... skills i juz dalej nie bede skillil :PPP

Xoetrim
01-12-2008, 20:49
Ja wam radze od 35 skilla skillowac juz kamieniami o ile masz kase. ja tak robilem i mam 63/48 skill.teraz akurat nie mam kaski i ze spear leje.

PS.na czym mam expc na 15 lvl Pall :D

Xoetrim
01-12-2008, 20:50
Jak na 60 skill amazonki walilem na 1 hita to mam dalej na nich siedziec czy isc juz na cyce??
prosze o odpowiedz :)

LK.
01-12-2008, 21:50
Ja mam 46 palladyna ze skillami 73/50 i sie nie wstydze tych skilli ;) dobrze mi sie expi bez waste na dragach, gsach - ogolnie jest dobrze ;]

ZapodajMuze
01-12-2008, 23:00
Po co skillowac jak nie trzeba . Najgorsze jest to ze nooby pierdola glupoty na forum i sie roznosi wiesc "rup 70 skila i ic ekspidz".50 dista i do boju .

Piotrek Marycha
02-12-2008, 03:17
Po co skillowac jak nie trzeba . Najgorsze jest to ze nooby pierdola glupoty na forum i sie roznosi wiesc "rup 70 skila i ic ekspidz".50 dista i do boju .

ich strata - nasz zysk

Versethus
02-12-2008, 07:21
Ja mam 26lvl palka.
11 mlvl a skille 76/68 =]
Przypomne ze jest to CANDIA czyli non-pvp.
Nie wiem jak wam, ja tam lubię skillowac bo wiem ze mi sie to szybko zwroci =>

Pozdro

Coach
02-12-2008, 16:03
Ja mam 26lvl palka.

Pozdro

najbardziej ci sie czas zwróci

Versethus
03-12-2008, 12:47
Nie będę zakładał nowego tematu więc pytam tutaj.
Po nabiciu 80/70 skilli isć expić czy bić do 90/80 i dopiero szaleć =p ?

Muhan'nad
03-12-2008, 16:19
naginaj do 90,80 a zobaczysz jaki jest efekt ;]
no chyba ze masz sux neta i bedziesz padal czesto to niema sensu wogole skilowac.

Versethus
03-12-2008, 17:29
Paladin to raise distance from 80, 100% to 90 at 100% blood/spark hits ≈ 94.4bp of bolts or 104h, 53m, 6s training.
1% at skill 80 ≈ 0.1bp of bolts or 0h, 3m, 56s training.

Paladin to raise shielding from 70, 100% to 80 = 134h, 47m, 38s.
Time for 1% at skill 70 = 0h, 5m, 4s.

Obliczone na kalkulatorze skilli ze strony http://www.pskonejott.com

To jest rzeczywisty czas na zdobycie takich skilli ? Może trochę krócej lub dłużej ?

shoq
03-12-2008, 18:39
@up:
To jest dość dokładne. Zresztą te 104 godziny to naprawdę niewiele w porównaniu do knighta.

Mydelniczek
03-12-2008, 18:46
Licz przy 70% blood/spark ;p

Piotrek Marycha
03-12-2008, 19:16

no to mało wiesz
Nie będę zakładał nowego tematu więc pytam tutaj.
Po nabiciu 80/70 skilli isć expić czy bić do 90/80 i dopiero szaleć =p ?
nom, nabij 90 dista i idz szaleć na guardach... a to że po tym samym czasie NORMALNEJ gry robiłbyś 2x wiecej expa i kilka razy wiecej kasy to szczegół...

OldWerladyn
03-12-2008, 20:39
i co z tego lol...
on wbije 90/80 25lvl i leci klepać na tombie jak ty na rotach...
Czas to czas... 20dni bota i 90/80 + moneymakers którzy zarobią kasę na eq
Ty wbijesz w parę dni te 55dist i polecisz expić... Wbijesz 40-60lvl i co?
Mija miesiąc on ma 70~ lekko i wszędzie big profit i leci mu lvl jak głupi, aż miło a ty się meczysz...
Tak jest moim zdaniem najlepiej...

dla modów... nie propaguje bota, jedynie przedstawiam sytuacje i fakty :)

Saracles
03-12-2008, 22:10
Paladynem owszem gra się przyjemnie ale niema co bez kasy robić palka w ciągu 2 dni na skillowanie wydałem 9k :).[Na skille są coraz większe wydatki]
Tutaj też zwrócę uwagę że każda profesja jest tak samo kosztowna, dlaczego?
Druid i Sorc wydają na runy i manaski dużo kasy.
Knight wydaje dużo na eq i potiony.
Paladyn wydaje kasę na amunicje dla mnie śmieszne jest noszenie na 8-30lvl lepszego eq niż plate set ponieważ i tak atakujesz z Dystansu.

RextoN
03-12-2008, 23:19
Rzeczywiscie na amunicje :P
1,5k na 100 rsów
Druid 1k na 20 manasow a te 20 manasow leci w 10 minut
Magiczne profesje robia lootbaga knight nie musi .
Pograj troche druidem i knightem
Jest duza rownica w proficie/expie

Mydelniczek
04-12-2008, 11:06
ale niema co bez kasy robić palka

3 money makery i masz po 40k+ kasy dziennie więcej.

ZapodajMuze
04-12-2008, 12:26
i co z tego lol...
on wbije 90/80 25lvl i leci klepać na tombie jak ty na rotach...
Czas to czas... 20dni bota i 90/80 + moneymakers którzy zarobią kasę na eq
Ty wbijesz w parę dni te 55dist i polecisz expić... Wbijesz 40-60lvl i co?
Mija miesiąc on ma 70~ lekko i wszędzie big profit i leci mu lvl jak głupi, aż miło a ty się meczysz...
Tak jest moim zdaniem najlepiej...

dla modów... nie propaguje bota, jedynie przedstawiam sytuacje i fakty :)

Zanim ty zrobisz skille 90 i 40 lvl to ja bede miec 70 i sklle 80 .

Mydelniczek
04-12-2008, 21:11
zrobisz 70 lvl w 14~~ dni?

Piotrek Marycha
05-12-2008, 13:09

predzej niz ty 90 dista i 40 lvl

ZapodajMuze
05-12-2008, 18:41

Sorry ale zapomnialem dodac ze samodzielnie .

@down
Z botem , czemu nie?

OldWerladyn
05-12-2008, 18:56
a wyskilujesz mi 90dist samodzielnie?

tramboy
05-12-2008, 20:01
Ja mam pytanie co do tego tematu. :)

Czy lepiej grać (chodzi mi tylko o gre na Faccu) palkiem mam 15 lvl (non-pvp) skille 48 dist 34 shield czy lepiej grać sorcerem 22 lvl (non-pvp). Chodzi mi o szybkość expienia przypominam że gram na Faccu a kupno Pacca nie wchodzi w gre w mojej obecnej sytuacji.

Dziekuje za porady.

Mydelniczek
06-12-2008, 00:13
predzej niz ty 90 dista i 40 lvl
14-16 dni na gobo 24/7 (mniej więcej)

Ghost419
06-12-2008, 11:24
Ja mam 26lvl palka.

Pozdro

Nie mam sensu dalej skillować.

burak4123
13-03-2009, 13:36
Jak dla mnie skillowanie paladynem jest nie opłacalne (można nie skilowac i tak da sie grac).Nie skillowalem ani minuty i jest super.Ani minuty nie uzywalem bota !Nie mam pacca i zyje.Zaraz zapewne bedziecie sie smiac ale ,moja gra wygladala tak:
8 lvl-30/25
14 lvl-40/30
20 lvl-50/33
30 lvl-60/36
40 lvl-67/41
50 lvl-74/47
Expie na Orc fortres,na dragach i czuje sie swietnie.Wale po 100 + zawsze.Przecietne hity 140.Dragi równiez nie sprawiaja mi problemu.Zalowalem ze na wczesniejszym charze skillowalem do 60 dista bo jest to całkowicie bez sensu.
Pewnie zaraz pojawia sie komentarze "o zal,jakie skille zalosne itp".Ale musialem to napisac bo denerwuja mnie osoby ktore jada na bocie i maja skille 80 + na 8 lvl.

Zuybaran
15-03-2009, 19:08
J
8 lvl-30/25
14 lvl-40/30
20 lvl-50/33
30 lvl-60/36
40 lvl-67/41
50 lvl-74/47

Właśnie takie skille powinny być według mnie na dany poziom. Chociaż poskillować sobie troszkę można.

Ascaron
16-03-2009, 16:19
Ten temat natchnął mnie do zrobienia nowego palka i tak też uczyniłem. W piątek zrobiłem chara. Gdy wyszedłem na maina skilowałem do 35 na trollach. Wpadł mi 9 lvl. Potem poszedłem expić. Wbiłem 10 na jakiś valkiriach czy amazonkach, a następnie wybrałem się na ghostland i teraz mam 14 lvl i skille 40\28 samo wpadło od tamtego czasu. Zdam raport na 20 lvlu.

burak4123
17-03-2009, 20:08
Ten temat natchnął mnie do zrobienia nowego palka i tak też uczyniłem. W piątek zrobiłem chara. Gdy wyszedłem na maina skilowałem do 35 na trollach. Wpadł mi 9 lvl. Potem poszedłem expić. Wbiłem 10 na jakiś valkiriach czy amazonkach, a następnie wybrałem się na ghostland i teraz mam 14 lvl i skille 40\28 samo wpadło od tamtego czasu. Zdam raport na 20 lvlu.

Jeżeli nie będziesz skillował ani minuty to na 99 % będziesz miał skille mniej więcej 49/33.I uwież mi będzie ci się dobrze expiło.

Ralvin
18-03-2009, 15:48
[QUOTE=burak4123;2494086]Nie skillowalem ani minuty i jest super.Ani minuty nie uzywalem bota !Nie mam pacca i zyje.Zaraz zapewne bedziecie sie smiac ale ,moja gra wygladala tak:
8 lvl-30/25

Nauczysz mnie?

burak4123
19-03-2009, 19:54
[QUOTE=burak4123;2494086]Nie skillowalem ani minuty i jest super.Ani minuty nie uzywalem bota !Nie mam pacca i zyje.Zaraz zapewne bedziecie sie smiac ale ,moja gra wygladala tak:
8 lvl-30/25

Nauczysz mnie?

Oj sorry brat wyskillowal 30/25 na poczatku co zajelo 1 godzine.A potem skille olałem i jest super.

wojtekziom
08-12-2010, 18:39
Ja wam radze od 35 skilla skillowac juz kamieniami o ile masz kase. ja tak robilem i mam 63/48 skill.teraz akurat nie mam kaski i ze spear leje.

PS.na czym mam expc na 15 lvl Pall :D

Widać, że niezbyt dobrze grasz w tibie ponieważ kamyki zwane też SS czyli Small Stones powinno się używać od 50dista!! do 50 dista wal ze spear na full def na koledze.

Na 15 lvlu idź lepiej na POH tam sa cycye i exp do 22lvla!! :evul:

hewen
08-12-2010, 19:54
Widać, że niezbyt dobrze grasz w tibie ponieważ kamyki zwane też SS czyli Small Stones powinno się używać od 50dista!! do 50 dista wal ze spear na full def na koledze.

powalilo cie ?

ja sobie do 65 skillowalem ze spearow , nastepnie uzylem kamykow i do 70
.

Skille lvlowo :

8 lvl - 30/20
15 lvl - 50/30-40
20 lvl - 60/40-50
25 lvl - 70/x
30 lvl - 75/x
40 lvl - 80/x (po 80 radze nie skillowac kiedys wejda do 90 na expie.)
60 lvl - 90 jak chcesz/x

Malinovy
08-12-2010, 19:57
powalilo cie ?

ja sobie do 65 skillowalem ze spearow , nastepnie uzylem kamykow i do 70
.

Go nie P¤¤¤¤¤lo jak juz to chyba ciebie ...
najlepszym rozwiazaniem jest uzywac SS od 30 skilla :>
Sry ze bez pl. znakow ale cos w klawiaturze mi sie przestawilo ;/

Mazu1995
02-02-2013, 12:54
ja mam 48 palka ze skilami 79/67 staram sie dobic 80 ale te skile narazie mi wystarczaja ladnie sie expi na dragach bez waste gsy tez ida ale jeszcze jak dla mnie sa nieoplacalne bo wiecej wydaje na potki i manasy niz przynosze z loota, odkad tylko wbilem 20lvl do 70 dista skilowalem bez przerwy na slimach,teraz zreszta tez na nich skiluje:) wedlug mnie mam juz nawet mozna powiedziec ze takiego w miare palka:) skilujcie to sie oplaca w dalszej fazie gry:D

--- Mazu1995 dodał 10 minut i 10 sekund później ---

[QUOTE=wojtekziom;2790985]Widać, że niezbyt dobrze grasz w tibie ponieważ kamyki zwane też SS czyli Small Stones powinno się używać od 50dista!! do 50 dista wal ze spear na full def na koledze.

ty chyba o skilu tez za duzo nie wiesz:P ja uzywalem ss'ow odkad tylko zaczalem skilowac czyli mialem dista okolo 25 i jakos dobrze wszystko szlo:P