Pokaż pełną wersje : Tibia = res kompa?
AliEn125
02-11-2006, 16:49
Mam taki problem. Jak włączam Tibie, znaczy kilkam na plik tibia***** wiesza mi sie komp. Do tej pory po 1 resecie kompa Tibia sie wlączała, ale teraz za każdym razem jest to samo. Wcześniej zrobilem formata, ale to nie pomoglo. Ma ktos jakies pomysl jak mi pomóc?
Mialem kiedys ten problem przy starym PC, ale zacinalo sie gdy sie wlogowalem. Moj char stal z 3 sekundy, i po chwili komp sie calkowicie zawieszal. Komp byl wtedy niezly zlom z systemem Windows 98.... ale udzielic odpowiedzi na Twoje pytanie nie potrafię, bo nie wiem :/
teletoobis
02-11-2006, 19:23
niezly zlom z systemem Windows 98
win98 nie jest wcale gorszy od XP...
@topic
widzisz te linijke pod licznikiem PW? oo tak wlasnie..i tam 3 od prawej przycisk to?
brawo..
btw te tematy liczebnoscia ostatnio bija na leb te z pytaniami o video surface ;o
Skoro nawet format nie pomógł, to raczej wina sprzętu :( Tibia jest wszystkożerna, w dodatku w sporych ilościach. Może masz zainstalowane 666 programów jak moja kuzynka i po prostu nie starcza RAMu albo procek nie wydąż(rz?)a? Najlepiej napisz parametry sprzętu, procek i prędkość, ilość ramu itd.
Klikasz PPM na skrót do Tibii na pulpicie, potem "Właściwości", i w element docelowy dopisujesz na końcu, po cudzysłowie: "engine 0". Całość ma wyglądać tak:
"X:\Folder\z\Tibia\Tibia*****" engine 0
Jeżeli pomogło (lub nie) radzę zainstalować nowe stery do karty graficznej.
Pozdro
Hellraiser
03-11-2006, 17:25
Mialem kiedys taki sam problem jak kolega up, radze zainstalowac porządne sterowniki do karty graficznej i nie tylko, no i przebadac sprzet,.. Bo Tibia niby niezbyt wysoko jakosciowa gra, ale jednak tez ma wymagania, Nie tak dawno musialem zmienic moj stary zlom, bo sie juz przepalal :O, I teraz nie mam zadnego zwiasa a ni nie jęknie...
AliEn125
03-11-2006, 22:18
widzisz te linijke pod licznikiem PW? oo tak wlasnie..i tam 3 od prawej przycisk to?
brawo..
btw te tematy liczebnoscia ostatnio bija na leb te z pytaniami o video surface ;o Daruj se takie komentarze, bo uważam że wnosisz do tego tematu napewno nie wiecej, niż ja do tego forum moim tematem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.