zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z Grafiką w Kliencie Tibi.

Lodr Lizard
02-11-2006, 21:23
Witam. Chciałem sobie pograć trochę w Tibie, ale gdy odpalałem zauważyłem coś dziwnego. W moim kliencie wyskoczyły jakieś dziwne prostokąty. Niemam pojęcia skąd to się wzieło, próbowałem to samodzielnie naprawić, szukałem na forum informacji, ale nawet w dziale FAQ niema odpowiedzi na taką rzecz. Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiło, ba przy poprzednim uruchamianiu komputera i odpalaniu tibii wszystko działało normalnie (3 godziny temu). Nic nie zostało zainstalowane, usunięte,ściągnięte,dodane. Nie używam botów i tego typu syfów. Daję linki do zdjęć mojego klienta Tibi abyście mogli zobaczyć jak to wygląda. Co mam zrobić ? halp blax ;(

http://img519.imageshack.us/img519/2049/klientzz1.jpg - klient Tibi
http://img420.imageshack.us/img420/5738/zalogowanre5.jpg - zalogowana postać

Capality
02-11-2006, 22:46
Tez tak mialem, spróbuj odinstalować i zainstalować Tibie. Potem odczekaj przynajmniej 1 dzien(chyba ni jetses maniakiem który nie wytrztma bez Tibii). U mnie taki coś pomogło

teletoobis
03-11-2006, 09:15
Tez tak mialem, spróbuj odinstalować i zainstalować Tibie. Potem odczekaj przynajmniej 1 dzien(chyba ni jetses maniakiem który nie wytrztma bez Tibii). U mnie taki coś pomogło

powiedzial co wiedzial...bez watpienia komp jest na tyle inteligentny, ze po odczekaniu 1 dnia sam naprawi..

@topic
przeinstaluj directX'a
ew. sterowniki karty graf

edit
down
chyba jednak sie nie obejdzie ;]

Kerin Tale
03-11-2006, 09:46
obejdzie się również bez reinstalki sterów i directa.

Przed odpaleniem gry, ustaw sobie nasilenie kolorów (we Właściwościach PP na pulpicie) na 16 bitów. Prostokąty znikną :) gwarantuję :)

Lodr Lizard
03-11-2006, 13:03
zrobilem wszystko ci mi poradziliscie i wyszla z tego chujnia z grzybnia ;/

Kshaq
03-11-2006, 13:48
To przestań grać w tibie. Innego rozwiązania nie ma, a wszystkie wyżej podane są tymi, które mogą Ci pomóc...

Lodr Lizard
03-11-2006, 13:51
@up
Wiesz, na tym forum jest więcej ludzi niż tylko ci którzy się wypowiedzieli i może ktoś miał taki problem, ja nie prosiłem o to aby mi powiedzieć co mam zrobić z grą tylko co mam zrobić z klientem Tibii. Właśnie ściągam inne sterowniki, może to coś pomoże.

Kshaq
03-11-2006, 14:03
@up
Inne...? A do dobrej karty graficznej. Najpierw poszukaj na których sterownikach tibia wcześniej chodziła ci normalnie... I nie denerwuj się od razu.

Lodr Lizard
03-11-2006, 14:34
@up
Inne...? A do dobrej karty graficznej. Najpierw poszukaj na których sterownikach tibia wcześniej chodziła ci normalnie... I nie denerwuj się od razu.

Wcale sie nie denerwuje :) Nie, nie do dobrej karty graficznej tylko do innego systemu opecaryjnego (poprzednie były pod 2k teraz są pod XP) Zmiana sterowników i DirectX'a nic nie dała. Wcześniej Tibia chodziła mi na sterownikach do 2k, ale potem przestała więc zmieniłem jakieś 10 minut temu na XP ale to nicnie dało. Włączyłem tibie 7.6 aby zobaczyć czy mam tylko coś nie tak z tym klientem, ale w Tibi 7.6 jest jeszcze gorzej ...
Tak wygląda mój klient 7.6 po odpaleniu - http://img140.imageshack.us/img140/7425/76sm3.jpg
Ma ktoś inne sugeste co do naprawy ? ;/
EDIT
Tak wygląda OTS pod 7.6 - http://img265.imageshack.us/img265/7234/otsae8.jpg (to już jest masakraaa..)

teletoobis
03-11-2006, 16:30
@up
no te screeny to widzialem juz conajmniej pare(dziesiat?) razy...
powiedz jaka masz karte graf to znajde Ci te stery bo cos widze, ze jakos sobie z tym nie radzisz :/

btw
ladnie to tak na ots'ach grac?

Lodr Lizard
03-11-2006, 16:39
@up
no te screeny to widzialem juz conajmniej pare(dziesiat?) razy...
powiedz jaka masz karte graf to znajde Ci te stery bo cos widze, ze jakos sobie z tym nie radzisz :/

btw
ladnie to tak na ots'ach grac?

Więc tak :
Poco pare(dziesiąt) ? raz by wystarczyło. Poco masz mi szukac sterownikow ? Zainstalowalem najnowsze dla mojej karty (NVIDIA GeForce 4MX 440SE with AGP8X) sciagniete ze strony Nvidi i dalej jest lipa... Czy ja powiedziałem, że sobie nie radze ze śćiągnięciem sterowników ? jakoś sobie nie przypominam... Aha, problem nie dotyczy tylko Tibii, odpalałem GTA SA oraz NFS U2 i w tych grach grafika tez jest jakaś taka "prostokątna" i wogole niema ostrości. Może przegrzewa mi się karta graficzna ? Sam juz niemam pomysłów...

teletoobis
03-11-2006, 16:43
Więc tak :
Poco pare(dziesiąt) ? raz by wystarczyło.

czytanie ze zrozumieniem rox

to podaj parametry calego kompa moze cos ciekawie dziwnego znadziemy bo lepszego pomyslu nie mam ^_^

Kshaq
03-11-2006, 16:47
A mi tam grafika się podoba :D

A na serio to trochę dziwne, że nagle wszystko Ci przestało chodzić. Ściągnij sterowniki do twojej karty graf. ale nie najnowsze a poprzednie. Co do tego directx czy jakoś tak. Również spróbuj wcześniejszą wersję.

Lodr Lizard
03-11-2006, 19:31
żal.pl właśnie doszedłem czemu mam taką grafike.
KARTA GRAFICZNA SIE POLUZOWAŁA T.T"
Dzięki wszystkim za pomoc :p

Kshaq
03-11-2006, 20:45
@up
Jeszcze nostalgia i smutek.com :D

Ale przynajmniej mamy nową odpowiedź jakby były nowe tematy :D Uczymy się na błędach :p

Fifek93
03-11-2006, 20:57
czaicie legalnie pobrałem sobie tibie ze strony tibia.com zainstalowalem wszytsko chce wlonczyc a tu bach error :/ a w nim Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please Choose Another video graphics mode... i nie wiem co teraz począć :/ plx pomużcie

Cyber Mech
03-11-2006, 21:36
Jak już chłopaki wspomnieli, przeinstaluj sterowniki, directx bądż samą tibię. Jeśli to nie pomoże to przeinstaluj dokładnie wszystko po kolei. Zaczął bym od tibi.