Pokaż pełną wersje : Przeznaczenie oczekuje na Ciebie ... już w te Święta!
Czas pogrzebał wiele sekretów.
Świat utracił wiele cudów, i zapomniał o wielu ohydztwach. Ale niektóre sekrety są zbyt mroczne i potężne aby spoczywać w ciszy, pogrzebane pod piaskami czasu na wieczność. Niektóre sekrety nie znają litości dla świata i pozostaną wyryte w umysłach ludzkich na zawsze. Niektóre są tak zawzięte, że w końcu wynurzą się na powierzchnię. Niektóre zrobią to niemal niezauważalnie, inne w sposób obok którego nikt nie będzie mógł przejść obojętnie.
Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością. Co kiedyś uchodziło za zabobon, w końcu okaże się prawdą. Co było uznane za rzetelną wiedzę, okaże się kłamstwem. Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane. Tragedie i bohaterskie czyny przeszłości zostaną odsłonięte przez śmiałych odkrywców. Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych. Historia zostanie odkryta, a nowa historia zostanie napisana.
Bądź gotowy na czas tajemnic i odkryć. Zajmij swoje miejsce w historii!
Bądź gotowy na Świąteczne Update! A o Świętach możesz porozmawiać tutaj (http://pokolenie.eu).
Kerin Tale
03-11-2006, 12:47
i na otwarcie Pits of Inferno :) będzie naprawdę bardzo, bardzo ciekawie :)
Brzmi ciekawie, aczkolwiek na razie jestem sceptyczny. Gdyby tak dali chociaż trochę konkretów... :>
Mlecziii
03-11-2006, 12:54
Może wpuszczą wreście Apokalipse
Lord Gumio
03-11-2006, 12:55
o ciekawie :D moze znowu beda dostepne wszystkie questy skoro all bedzie otwarte xD
Juziu II
03-11-2006, 12:59
pisza o TH ;>
Zapowiada Się ciekawie :>
Tjor masaker pro skater
03-11-2006, 13:02
Niech zrobią quest na pharaoh sword ;q
teletoobis
03-11-2006, 13:03
byleby tylko bazyla nie ruszali bo znowu bedzie masa tematow o tym co i tak juz zostalo powiedziane ;o
Xerionis_Family
03-11-2006, 13:03
ooo to mnie bardzo zaciekawło... aczkolwiek mam nadzieje, że apokalipsy jeszcze nie zrobią... tak czy siak apokalipsy nikt nie przeżyje więc ;( Mam nadzieje, że dojdzie dużo nowych potworów albo wzmocnią graczy z all klas a zwłaszcza palków ;) Tak czy siak troche mnie ten topic przeraził...
Muhahha :P Oczywiscie zainteresuje sie updatem, ale watpie bym wrocil do Tibii :P
Myst Rydan
03-11-2006, 13:19
Mroczne :D Ale jak zwykle malo konkretow :) Nie moge sie doczekac kolejnego teasera
Sie mapes
03-11-2006, 13:21
Jak zawsze, zapowiedz update i wszyscy zaczynaja myslec co by tu powinni zmienic ;). Jesli dodadza nowe tereny oraz kilka nowych stworkow to bedzie super. Gorzej jesli "ulepsza" jakies profesje ;). I moz w koncu bedzie wiadomo jak wyglada Addon 3 :D
nonono, miała być epoka lodowcowa a mamy archeologię! zwrot o 360 stopni (L. Wałęsa) trąci excalibugiem, bazylem, mino magiem na rooku i innymi takimi. czekam z niecierpliwością!
@Up,up,up iles tam razy
ta nowe czary by się przydały, lubie mieć 20 sposobów zabicia ghoula :P
@Up
lol addon 3, kolejny wyścig kto będzie miał pierwszy addon 3 :D
Zapowiedź jeszcze mniej konkretna niż przedwyborcze programy niektórych partii... No ale cóż... się pożyje się zobaczy. Może regularny spawn yeti zrobią? Już widze te hunty ;)
Alanus Lutinum
03-11-2006, 13:27
Według mnie powinni dodać jakiegoś naprawdę potężnego potwora. Ferumbras - Słaby
Morgaroth - Bardzo słaby
Orshabaal - Najsłabszy
Powinni zrobić takiego monstera, że nawet wszyscy ludzie z serwera by go nie zabili.
Może troszkę grafikę poprawią i pozbędą się noobów :D (marzenia).
Don Toro
03-11-2006, 13:33
Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych.
Czyżby się sprawdziły dawno już wypowiedziane słowa prze Cipy, że "w najbliższej przyszłości powrócą legendarne itemy do gry" (nie pamiętam dokładnie starałem się oddać sens zdania).
jestem ciekaw co teraz bedzie oby lepsze niz to co teraz jest ;(
Savir Firestorn
03-11-2006, 13:38
jak cos cytujesz to przynajmiej powiedz z czego, bo wątpie ze jestes taki mądry.
Może Spike Sword na Rook'u :D
Powrócą itemy??? Moze dragon scale legs bedzie do zdybycia,albo Blessed shield,golden helmet,soft boots. Czekajmy ^^
Fred Druid of Pacera
03-11-2006, 13:46
Kiedy będzie Test Server?
Przed 31 listopada czy dopiero w grudniu.
Bo w grudniu już mam the end PACC:(
Zdechly kret kanalowy
03-11-2006, 13:49
te swieta w 2007 czy 08 xD ..a tak na serio ,ciekawe czy teraz tez sie spózniom...ale dajmy im jeszcze jedna sznase xD
The Outlaw
03-11-2006, 13:54
Można się było spodziewać że pewnego dnia Tibia wkroczy na drogę komerchy. Jako jedna z niewielu gier Tibia oferuje tak niesamowitą ilość sekretów, tajemnic związanych z niektórymi:
- rejonami gry (od legendarnych miejsc które niegdyś dostępne zostały zamknięte np. knightwatch tower, pits of inferno, przez ogólnodostępne acz wciąż skrywające pewne tajemnice hellgate czy ancient temple, po całkowicie prozaiczne jak mino mage room na rooku oraz kopalnie dwarfów z komnatą bazyliszka)
- przedmiotami (nie dostępne dla graczy excalibug, boots of waterwalking, backpack of holding, dostępne jedynie w przeszłości i zachowane jedynie na najstarszysch serwerachgolden helmet, great shield oraz ostatnio udostępnione dla teoretycznie każdego thunder hammer, magician hat, teddy bear)
- oraz bohaterami niezależnymi (Lubo który wciąż zaklina się że ostatnią mapę rejonu Thais sprzedał przed pięcioma minutami, bazyliszek ukrywający się w kopalniach kazordoonu oraz ci na których jeszcze czekamy - jak na przykład właściciel Mc Noodles który nadal nie otworzył swojego fastfoodu na autostradzie thais-kazz-venore).
Zapewne nie będzie to łatwe zadanie ale może pewna grupa śmiałków z każdego serweru odkryje te wszystkie tajemnice, odnajdzie odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania i uzyska dostęp do jakże porządanych od lat rejonów.
Bo w gruncie rzeczy... dlaczego nie? Miną czasy pragnień a nastaną te które pozwolą na spełnienie marzeń najbardziej uporczywym. Mam nadzieję że ten news CipSoftu to ładnie sparafrazowane postanowienie "Dajmy graczom to czego pragną! Złota, śmiechu i zabawy, dobrej zabawy!"
No no ciekawie się zapowiada ;)
hmm zapowiada sie ciekawie8o ale ... zeby tylko nie przesadzili. Mogliby wprowadzić blokadą konta po np. 3-5 dedach na 1 dzien, co bardzo ograniczy hakerów
Cederiel
03-11-2006, 14:15
Nowość po nowości za szybko to wszystko robią, nie idzie odkryć dobrze jednego a już wychodzi następne..
Knight Simon Dark lord
03-11-2006, 14:15
hmmm może ten update da wszystkie rzeczy i doda questy na legendarne a cipsoft stworzy kilkanaście nowych mocniejszych rzeczy które tylko z trudnych questów
Świat utracił wiele cudów, i zapomniał o wielu ohydztwach. Ale niektóre sekrety są zbyt mroczne i potężne aby spoczywać w ciszy, pogrzebane pod piaskami czasu na wieczność. Niektóre sekrety nie znają litości dla świata i pozostaną wyryte w umysłach ludzkich na zawsze. Niektóre są tak zawzięte, że w końcu wynurzą się na powierzchnię. Niektóre zrobią to niemal niezauważalnie, inne w sposób obok którego nikt nie będzie mógł przejść obojętnie.
Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością. Co kiedyś uchodziło za zabobon, w końcu okaże się prawdą. Co było uznane za rzetelną wiedzę, okaże się kłamstwem. Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane. Tragedie i bohaterskie czyny przeszłości zostaną odsłonięte przez śmiałych odkrywców. Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych. Historia zostanie odkryta, a nowa historia zostanie napisana.
Bądź gotowy na Świąteczne Update!
Zabobon? Ciekawe czy większość Tibijczyków zrozumie o co w ogóle chodzi..
---
Harpagan
03-11-2006, 14:24
mam nadzieje że będzie fajnie choć się trochę obawiam że za dużo zmienią ;)
druidek12
03-11-2006, 14:25
1. Błagam was, Cipki, bierzcie dane na test server po 11 listopada. (po końcu mojego banana :P)
2. Rare powracają? Ja raczej myśle ze to będzie np. takie coś: wchodzisz do wieży pełnej rarów, jest wąski przesmyk a tu przybiega Apocalypse i rary są nie do zdobycia xD
3. Sprytność... może weżmy takiego Mino Maga na rooku. Jeden go bloczy a reszta przechodzi :P
4. Będą teasery? ^^
Wielki Mancyz
03-11-2006, 14:27
Troche mało konkretów w poprzednich uptejdach było więcej pewnych informacji :p ale zapowiada się interesująco :]
Mac-Graw
03-11-2006, 14:31
Powiem tylko: "Ja pier...dziele :)" Zapowiada się wspaniale. Teraz pozostaje odliczać dni :D Powodzenia Cip Team ;P
Ooo ciekawe moze w końcu quest z fire swordem na rooku uaktywniom, chyba powiazany jakoś z minomagiem i ghoulem... byloby ciekawiej i moze po wielu wiekach wrucilbym na moja 24 poziomowa postac na rooku... nie opadły emocje po letnim update a tu już muwią o kolejnym... <hmmm> ale i tak nie kupie Pacca dobrze mi z Faccem...
Rycerski Cinek
03-11-2006, 14:32
zapowiada sie fajnie ale moze cos na rooku zrobia :> (wkoncu maja powrocic dawno zamkniete xD)
ciekawe ale naprawde moglo by byc kilka opisów fotek
yeyeye wreszcie great axe będzie mój
ZeuSbobo
03-11-2006, 14:43
Nowe up super ale szkoda ze tylko dla facc
Poniewaz jak stworzy nowe potwory to tylko pacc moze na nie isc tak jak to bylo z wodnymi i hydrami
Jak na moj gust znow dowala mnostwo monsters dla h lvls i tyle :) Ale i tak bedzie cool
Ohh, czyżby all questy i itemki będą dostępne? Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane może facc będzie mógł iść na edron :D
albo poprostu: koniec z tibią i to jest update końcowy, który rozwiąze wszystkie problemy tibi..
"Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych. "
Moze wprowadza nowe czary lub scrolle(jak bylo dawniej) ?I znów Druidki beda Ue walic heheh = D
Peter of Refugia
03-11-2006, 14:57
Tylko tej wiadomości oczekiwałem, a teraz trzeba czekać na ten "umówiony" Świąteczny Update. :)
The Outlaw
03-11-2006, 15:00
Ohh, czyżby all questy i itemki będą dostępne? może facc będzie mógł iść na edron :D
albo poprostu: koniec z tibią i to jest update końcowy, który rozwiąze wszystkie problemy tibi..
A piekło zamarźnie...
Knajcik14
03-11-2006, 15:02
Mam nadzieje że osłabią osobe Sorca i Druida i wzmocnią fizyczne postacie najta i palla . Najlepiej mogli by urozmaicić grę wszystkim knightom :D
A zapowiada się ciekawie "more informations plx" :D
~Pozdro
~Baton
Ohh, czyżby all questy i itemki będą dostępne? może facc będzie mógł iść na edron :D
Wypluj te slowa!!!!!
Kiedy jeszcze grałem w tibię uwielbiałem tibijską mitologię ;) Zresztą nadal czytam wypowiedzi na ten temat na forum.
Nie pamiętam zbyt wiele, ale podsumujmy. Klimatyczne wątki gry, oraz mitologii, które mogą zostać rozwinięte:
a) Jak ktoś wspomniał bar na autostradzie ;) Chodziaż o tym nie słyszałem, to chyba kojarzę budynek :)
b) Bazyliszek- Jego związek w wojnach krasnali z minotaurami.
c) Skarbiec Kazordoon(Powiązane z 'b')
d) Laboratorium maga w Lighthouse. Kim jest/był tamten mag? Czy jeszcze żyje? Nie było tam niczego wspaniałego... Może to tylko pomieszczenie, które ma skłonić ludzi do odpuszczenia sobie :)
e) Nie jestem pewien, ale po postmanie chyba zleceniodawca, mówi że nie ma NARAZIE dla ciebie żadnych zadań
f) Blinky =) Czyli NPC beholder w Hellgate, jego język, zapisane w nim księgi.
g)Pits of Inferno
h) Knight Watch Tower- Legenda koszmarnych rycerzy. Było tam coś z córką , czy z żoną jednego z nich, ukrywającą się w mieście kobiet ;)
i) Oczywiście EXCALIBUG
j) Sweaty Cyclops- umie wykuć warlord sworda :) Dajcie mu tylko narzędzia i metal.
k) W jakimś pustynnym mieście, prawdopodobnie na darashii ktoś oferuje nam latający dywan ^^
l) Hodowca rotwormów- to może się wiązać niemal ze wszystkim. Hodowca sprzeda nam rotworma, jeżeli zdobędziemy licencję. Posiadając rotworma, możemy przekopać całą tibię wzdłuż i wszeż :)
m) Bunny Bonecrusher(chyba tak się nazywa)- Stoi na zamku w carlin dlaczego nie chce z nami rozmawiać?
n) Pod Carlin w barze jest człowiek, który obiecuje, że nam pomoże, jeżeli tylko dostarczymy mu jakiś odpowiedni trunek.
o) Pewien NPC, na północny wschód od Thais, który sprzedaje ekwipunek. Także mapy, ale zawsze twierdzi, że ostatnią mapę sprzedał 5 min. temu. Dziwi mnie to zawsze, bo według czasu tibijskiego, 5 min. to 5 sec. :D
p) Jak podobno stwierdził pewien GM- 70% nieodkrytego POH.
r) Ghoul room na rooku, Mino mag na rooku, Spike sword na rooku
s) Cipfried(Cip Friend :D), w templu na rooku, który twierdzi, że da nam zadanie, jeżeli nabierzemy doświadczenia i zdobędziemy porządny ekwipunek. 8 lvl napewno nie wystarczy :)
t) Pewna dama na bagnach na północ od Thais. Nauczy nas UE, jeżeli zaniesiemy jej kość jakiegoś Nekromanty. Druid UE? :D
u) Screwdriver of Kurik- śrubokręt Kurika. Jeżeli go znajdziemy, i oddamy mu go, to da nam "Naprędzanego parą Spikesworda". Miecz+technologia=POTĘGA?
w) Coś jeszcze? Napewno tak, ale nie znam zbytnio mitologii związanej z pacc area ;)
Jak coś pomyliłem, poprawcie mnie. To samo, jeżeli o czymś zapomniałem :)
Edit: Tak, rzeczywiście ten pan w tawernie pod carlin należy do banuta quest. Ale napisałem też- nie znam pacc area :)
johnnny_b
03-11-2006, 15:15
ja czekam na test server by wkoncu sie wyrzyc xD
Mam nadzieje że osłabią osobe Sorca i Druida i wzmocnią fizyczne postacie najta i palla . Najlepiej mogli by urozmaicić grę wszystkim knightom :D
A zapowiada się ciekawie "more informations plx" :D
~Pozdro
~Baton
Powaliło cie i tak knight jest za cholernie mocny z tymi skilami, u drida club i shield za wolno rosnie, choc magia dobrze, a czasem jak wysysa ktos mane przydaloby sie miec dobry club... nie ma sensu wzmacniac czy oslabiac ktures z profesji.... tylko ciekawe te tajemnice
Heh tez mysle ze ulepsza profesje a szczególnie licze na ulepszenie palków :) .Napewno dojdą nowe wyspy.Planuje na swieta kupic pacc przez tiba.pl:p nie ze sie podlizuje ale jus raz kupowalem i wiem ze nie oszukają mnie.A wracając do ubdate to calkiemn sie niezle zapowiada i mysle ze dojdą nowe ruzgi dla sorców i druidów bo takiego 80 ms lub ed nie zadowolu jak udezy za 60 chyba ze lata z exori vis:p w kazdym razem goroco czekam na swiateczny ubdate;)
Rookstayer'ek
03-11-2006, 15:26
ROOK CZEKA NA POISON DAGGERA I SPIKE SWORDA ;]
MINO MAG INCOmming?;];)
Heh tez mysle ze ulepsza profesje a szczególnie licze na ulepszenie palków :) .Napewno dojdą nowe wyspy.Planuje na swieta kupic pacc przez tiba.pl:p nie ze sie podlizuje ale jus raz kupowalem i wiem ze nie oszukają mnie.A wracając do ubdate to calkiemn sie niezle zapowiada i mysle ze dojdą nowe ruzgi dla sorców i druidów bo takiego 80 ms lub ed nie zadowolu jak udezy za 60 chyba ze lata z exori vis:p w kazdym razem goroco czekam na swiateczny ubdate;)
Moze jeszcze rozdzka ktora "bije" w sily fizycznej:confused:
Sir Night Master
03-11-2006, 15:33
jak tylko zobaczłem newsa, pierwszy raz naszło mnie by kupić pacc (pewnie przez to udostępnienie wszystkich dawnym rare), ale puki co mam lepsze wydadki i starcza mi facc, nieźle cipy kombinują, widać mało im te 75k euro xd
Veltaxio
03-11-2006, 15:35
No to pozostaje mi czekac na Apocalypsa :D a na tescie na Verminora i Infernatila :)
Z tego tekstu wynika ze stare questy zostana odblokowane =O Anihi na 200 :O ?!
ROOK CZEKA NA POISON DAGGERA I SPIKE SWORDA ;]
MINO MAG INCOmming?;];)
po co czekac jak pg juz jest na rooku
@topic
wiem juz to mowiliscie, ale.. zapowiada sie ciekawie ;)
Fpitolony w sprawe
03-11-2006, 15:39
A pozniej rookstayerzy beda wszyscy mowic "kurde, mial byc ten glupi quest" ^^, watpie zeby dodali cos na rooku...
alkoOholik
03-11-2006, 15:55
UhUh... Będzie suuupeeeer. Jeszcze tylko nowe servy i jazda xD
Evil Maul
03-11-2006, 15:56
stare questy wiec czyzby winggned helmet quest odblokuja :P ? magic long sword plx xDDDDDDDDD
Rzolniez
03-11-2006, 15:57
Veltaxio No to pozostaje mi czekac na Apocalypsa a na tescie na Verminora i Infernatila
Z tego tekstu wynika ze stare questy zostana odblokowane =O Anihi na 200 :O ?!
Myśle ze wkocnu rusza "BAZYLISZKA" jak i trójeczke braciszków, dadza tez pewnie pare wskazówek co do slynnego Ruthless Seven! , moze i ulepsza jakas profesje , a co do ciebie Ima to powinnes napisac "No To pozostaje mi czekac na Smierc" :p
Dodaliby coś dla facc z pacc arena ;) Np możliwość pływania statkami ale tlyko do miast facc. A tam ktoś pisał o panu w podziemiach carlin co za trunek nam może coś dać - ten quest to nei legenda tylko banuta qest :)
Veltaxio
03-11-2006, 16:03
a co do ciebie Ima to powinnes napisac "No To pozostaje mi czekac na Smierc" :p
Jak narazie to mi wystarczy Apocalypsa 3 tys z lapy to moje hp jak dam rade to bloknac to moge cisnac dalej jesli jednak nie dam rady no to po blesy i lecimy jeszcze raz :}
Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych.
DSL, Blessed Shield, Golden Helmet plx??
Na to wygląda :D
@edit
Ja chciałbym żeby można było zostać mieszkańcem lodowych wysp, ale żeby te były bardziej rozbudowane...
..::QRAS::..
03-11-2006, 16:08
<strach sie bac> Mysle ze zostana odblokowane jeksies questy oraz dodeno jakies nowe ;p
Michaello
03-11-2006, 16:08
Dawajcie cos na rooku cipy! Liczylbym, zeby zrobili jakis sword tylko na rooku. Od 15 lva mozna go zalozyc, a jak sie wyjdzie z nim na main staje sie broken swordem... Ahhh... Rook bylby niepowarzalny... Ale to marzenia. Musza wiele rzeczy zmienic itp. Marze, zeby raz na zawsze zlikwidowali hackowanie, nie wiem na jaki sposob, ale cos wymysla B)
Rzolniez
03-11-2006, 16:09
@Ima Skoro piszesz ze bedziesz prubowal to życze powodzenia : > chociaz nie bedzie latwo widzialem go w akcji na TS :p
Wiec Trzeba Odlozyc Kase Na Pacc xD
Wiem o czym jest ta część forum. Pisze ten post, ponieważ mam problem i wydaje mi sie, że tutaj ludzie zagladają najczęściej. Oto mój problem (co prawda nie na temat):
Jak zapisać lub skasować film nagrany z programu TIBIACAM do tibii 7.8?????
Oraz jak go obejrzeć???
Z góry thx ;).
o kórwa ale będzie fajnie ale jak 1 post i moze którys z koleji otwoza sie pewnie pits of inferno albo grota z bazyliszkiem.
btw jestem ciekaw kiedy zaczną dawać ss
New quest-Dobre
3 addon-Spoko
rare items-Superrr
= mieszanka wybuchowa
zeby zrobili jakas lodową kraine
Maciej the Sorcerer
03-11-2006, 16:29
O Boże ! ALe wy jestescie od tego uzaleznieni ..... ! Naprawde az tak was to podnieca .. ?
Ja tam gram w tibie dla przyjemnosci . Fajnei ze sa jakies uptade ale czemu sa tylko w swieta i wakacje ? Mogli by dac taki nie zapowiedziany ! Tak BOOOM i nowy uptade wprowadzony w zycie . A gracze byli bu sini :P
Fajnie bylo by jak by zrobili cos dla facc jakas fjna nowa miejscowke ... questy ... i jakies itemki (dla waszystkich)
Dragonuss
03-11-2006, 16:31
Napewno beda ulepszenia dla paladynow , uwazam tak poniewaz na tibia com jest glosowanie co najbardziej przeszkadza w graniu paladynem ;) a co do tych zablokowanych qestow z rooku to mylse ze dalej beda nieaktywne :]
O Boże ! ALe wy jestescie od tego uzaleznieni ..... ! Naprawde az tak was to podnieca .. ?
Ja tam gram w tibie dla przyjemnosci . Fajnei ze sa jakies uptade ale czemu sa tylko w swieta i wakacje ? Mogli by dac taki nie zapowiedziany ! Tak BOOOM i nowy uptade wprowadzony w zycie . A gracze byli bu sini :P
Fajnie bylo by jak by zrobili cos dla facc jakas fjna nowa miejscowke ... questy ... i jakies itemki (dla waszystkich)
Wyjdź stąd. -.- Bynajmniej ja nie jestem maniakiem, nie expiłem od 4 miesięcy xD
a moze jak pisza ze powroci stare a na tibia.com jest ankieta co najbardziej przeszkadza w graniu palkiem to speary nie beda sie lamaly?:D
Quezacoatl
03-11-2006, 16:44
To brzmi jakby mieli wreszcie rozwinąć trochę część fabularną gry. Może wreszcie dodadzą trochę więcej historii, legend itp.
Oczywiście może to również oznaczać zwyczajne piękne opakowanie update i lanie wody na temat jego świetności, podczas gdy Cip' zupełnie go skopie, jak to ma w zwyczaju. Czas pokaże.
Fire glutek
03-11-2006, 16:49
Artefakty zapomniane- Golden Helmet :confused:
Juz wiem jak yten update bedzie wygladal... -.- Masa nowych stworow, map, ale tylko dla Pacc... Nie licze na zmiane na lepsze.. (bo juz ta wiara wygasla) ZAWSZE bedzie gorzej tradycyjnie zawsze CipSoft
cos porabie..
Ale sekrety suuper dostępne oczy-wiście dla PACC
tibiaplayer
03-11-2006, 16:57
up. wg. mnie z update na update jest coraz lepiej...
nie przeszkadza tez czy zrobia to pacc/facc
Dragonuss
03-11-2006, 16:59
Juz wiem jak yten update bedzie wygladal... -.- Masa nowych stworow, map, ale tylko dla Pacc... Nie licze na zmiane na lepsze.. (bo juz ta wiara wygasla) ZAWSZE bedzie gorzej tradycyjnie zawsze CipSoft
cos porabie..
bez przesady cip sie stara jak moze a ty tylko krytykujesz a uptade nie sa takie zle mi przynajmnie przypadly go gustu :D
Wiem o czym jest ta część forum. Pisze ten post, ponieważ mam problem i wydaje mi sie, że tutaj ludzie zagladają najczęściej. Oto mój problem (co prawda nie na temat):
Jak zapisać lub skasować film nagrany z programu TIBIACAM do tibii 7.8?????
Oraz jak go obejrzeć???
Z góry thx ;).
Opcja "SZUKAJ" nie boli.
@Topic
Fajnie by było gdyby ulepszyli kilka profesji. <<<< wg. mnie
Lord Pelar
03-11-2006, 17:17
No ciekawe co tym razem wymyslili mam nadzieje ze bedzie udany :p
Sante Mefisto
03-11-2006, 17:32
Jak na mój gust wejda nowe bronie najpewniej cluby, jakies starsze grafiki beda odnowione np Steel Bootsy xd i oby byly jakies fajne questy nowe :)
@Andre3w
Latający dywan można kupic za sporą sumke chyba 0.5 mln k dokladnie nie pamiętam ale wystarczy zagadac do npc na poczcie na darashi hi , buy flying carpet i juz :P
tomektrz
03-11-2006, 17:36
Jak znam życie to sprytni i odważni = posiadacze PACC...
Dragon of Piorun
03-11-2006, 17:37
Może nareszcie będzie normalnie tak jak w większości gier mmorpg, że nie trzeba skillować(obojętnie, czy to mlvl, czy skille fightinga), a jak trzeba to przynajmniej o ćwierć, albo po połowe krócej, bo jak ktoś przy skillowaniu jako knight jest zdany tylko na siebie, to traci całą przyjemność z grania, bo w gry się gra p oto, żeby się rozerwać, a nie, żeby tylko i wyłącznie podrasowywać swoją postać. Chyba, że taki knight ma kolege, który przez "cały" czas może mu monka przywoływać i wystarczy, że zostawi postać i luz. Przy mlvl'u nie jest aż tak tragicznie, ale już przylepszych mlvlach to trzeba zostawiać postać na AFK'u, kiedyś to robienie run nie tylko przez UHmakera np. tylko przez normalną postać było ryzykiem Deada bo rzadko GMowie sprawdzali raporty innych graczy, że ktoś urzywa bota. Teraz już doszły soul pointy i nie można zostawić postaci na całą noc i dzień ewentualnie, robiącą runy i przy okazji mlvl. W killerze może nie widać co się dzieje i to jest dla wielu minus wielki tej gry, ale za to przy expieniu skille wskakują jak się ich używa i nie trzeba skillować.
P.S.
Myśl taka mi wskoczyła głównie po przeczytaniu tego:"Co kiedyś uchodziło za zabobon, w końcu okaże się prawdą. Co było uznane za rzetelną wiedzę, okaże się kłamstwem. Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane"
Czyżby kolejny rewolucyjny update??
Jeśli ma być tak dużo przywróconych i wyjaśnionych rzeczy, to może jednak już koniec z Tibią, tylko że eksploracja tego zajmie kilka lat. Bramki lvlowe 300+?? :p
Oby to nie był koniec ;(
Silvaeris
03-11-2006, 18:09
Chłopaki z cipsoftu mogli by się skoncentrować wreszcie na zbalansowaniu profesji, bo narazie co update jest tylko coraz gorzej, a nie wymyślać szmery bajery i wypuszczać kolejne klony Orshabaala na światło dzienne :(
I jak zwykle zapewne FACC'e gówno dostana. Jesli dobrze pamietam to w ciagu moze 2 -3 lat facce dostali tylko DC a PACC'e ankh, dara, tiq~, port hope i shatered isles.
I jak zwykle zapewne FACC'e gówno dostana. Jesli dobrze pamietam to w ciagu moze 2 -3 lat facce dostali tylko DC a PACC'e ankh, dara, tiq~, port hope i shatered isles.
Nie płacisz - nie dostajesz.
ale za to przy expieniu skille wskakują jak się ich używa
A w Tibii nie?
jestem ciekawy czy ty wszystkim wszystko za darmo rozdajesz... tibia facc to tylko 'demo' -.-
Alojzy Mamriel
03-11-2006, 18:40
czy chodzi o excalibura spke sworda i brass arma na rokku czy tez o PO inferno ?
nowe questy ? .. cos czuje ze dadza cos w rodzaju "zapomnianego miasta" gdziess pod czyms xD .. moze pod kazo ? :)
suchyxxx
03-11-2006, 19:00
ja myślę że napewno coś dadzą knightom wreszcie i być może palkom-chodzi mi o nowe bronie ale także być może do tej pory itemy uważane za rary będą bardziej dostępne.Może dadzą możliwość zdobycia blessed shield oraz ds legs? Nobo po co takie rary - do oglądania? Pozatym wiemy jak knight ma ciężko i już nawet nie chodzi o skilowanie tylko o to że nawet na wysokich levelach bije tak sobie a taki ms przyjdzie i rozwala wszystko-to nie fair. Co do nowych miejsc to otworzą napewno coś w stylu poi albo coś w stylu lawy,umarlaków czy demonów. Może skupią się na podziemiach? Mam jednak nadzieję że knightom dadzą coś nowego albo chociaż przyspieszą wzrost skili przy treningach aby dorównać trochę do innych profesji
Opcja "SZUKAJ" nie boli.
@Topic
Fajnie by było gdyby ulepszyli kilka profesji. <<<< wg. mnie
Nic to nie dało:( :baby:
i dodali by palkowi jakis czar ofensywny
Duzo osob tutaj wymienia jakies legendy jakies lengendarne przedmioty itp.
Ale czytajac tak te posty jednego nie wymieniliscie ... i to jest wlasnie dla Palka
a mianowicie chodzi o POWER ARROW ... moze cos i bedzie z tą amunicja ??
Moze bedzie npc jakis głeboko w podziemiach albo w pilnie strzezonym zamku ze bedzie to mozna kupic albo jakis quest za ktorego bedzie mozna dostac je ...
trzeba tez o tym wspomniec ... ::]
suchyxxx
03-11-2006, 19:14
taa jasne-bedzie sorc i drut walący w run mocno,będzie palek walący mega mocno z magic arrow i będzie knight co jest do dupy i wali cieńko.No jasne pall-bloker i sorc w 1 to by było za głupie jakby dali taki power palkowi.
Może wpuszczą wreście Apokalipse
No tak wpuszczą Apocalypse i co zrobisz ? Za przeproszeniem zesrasz się. Teraz mają problemy w teamach by ubić Morgorotha i Ferumbrasa a Ty piszesz o tak przerażająco mocnej kreaturze jak Apocalypse. Nie wiadomo może są jeszcze jakieś questy które nie zostały odkryte na wcześniej dodanych miejscach takich jak ankrahmun, edron czy też darashia, niech przeszukają najpierw to wszystko a później sie biorą za nowe rzeczy. Może niektóre rzeczy teraz te dodane nie są w ogóle odkryte, nikt tego nie wiem prócz cipów.
Dragonuss
03-11-2006, 19:33
Jakby dodali Paladynowi nowe bronie lub amonicję to myśle , że i tak by nieodbiegał od reszty profesji. :p Raczej na 70% dodadzą nową amonicję lub nowe bronie dla Paladyna jak i Knighta - dla knighta oczywiscie new wepons. Myslę , że knightowi przyspiesza wzrost skilli ale to tylko moje przepuszczenia , nic pewnego :cup:
OBY NIC NOWEGO SORKOWI (NP. JAKIŚ NOWYCH CZARÓW OFENSYWNYCH) NIE DODALI BO WTEDY SORK BEDZIE GÓRĄ NA MAXA !!! X(
Evil Maul
03-11-2006, 20:01
Cytuje " Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane. Tragedie i bohaterskie czyny przeszłości zostaną odsłonięte przez śmiałych odkrywców."
Czyzby Knight Watch tower otworza xD ?
suchyxxx
03-11-2006, 20:02
a co jeżeli dadzą sorcowi czar armageddon który będzie mocniejszy od ue i będzie miał większe pole rażenia? Bo wiecie na edron w wieżach magicznych gdzie się kupuje czary to jest ostatnie piętro i tam jest tabliczka-najsilniejszy czar armageddon-poszukiwany nauczyciel:) A jak tam postawią npc po updacie i będzie można kupić od niego ten czar? To wtedy sorc będzie robił po 3-5k obrażen na stworach;p i będzie zryta gra do reszty.Co do palladynów to myślę że raczej dodadzą mocniejszy trochę łuk/kuszę i mocniejsze pociski ale nie spodziewać się że będą dużo mocniejsze tylko odrobinę-tak aby pall na 200 levelu nie robił z kuszy po 100-150 tylko powiedzmy po 200-250 bo wiadomo jaki jest max hit palla i wiadomo że raczej on spejalnie potem nie rośnie a szkoda.Co do knightów to dadzą nowe bronie bądź udostępnią rary-co trochę da hlevelom napewno ale mid levele nadal będą mieli to samo-chyba że ktoś ultra bogaty jest.Może dadzą co ciekawego drutowi? kto wie a może po updacie zmienią statystyki broni dla knighta i dodadzą np. fire sword ma 35 ataku a zrobią 40 a gs ma 46 a zrobią 52? Przydałoby się bo to by trochę dało knightom a z kolei nie byłoby przesadne.
Mało mi to wyjaśnia ;p
Może będą zapowiedzi tak jak przed letnim update :)
kamillo-ja
03-11-2006, 20:05
Zebu dodali sorkowi i drutowi życia i capa. a pozatym żeby sorc miał ihy a drut SD xD!! ale fajnie by było. No i oczywiście nowe rody/wandy i skill do nich.
i nadzadzą crystal arrows jakieś własciwości (może bedzie można nawet z niej szczelac xD)
suchyxxx
03-11-2006, 20:10
nie ma co się oszukiwać-znowu utrudnią grę.Zawsze tak zachwalają update te cipy a potem okazuje się że jest gorzej;p znowu wprowadzą pewnie jakiś licznik/ogranicznik typu soule i stamina i będzie jeszcze lepiej:)
nie ma co się oszukiwać-znowu utrudnią grę.Zawsze tak zachwalają update te cipy a potem okazuje się że jest gorzej;p znowu wprowadzą pewnie jakiś licznik/ogranicznik typu soule i stamina i będzie jeszcze lepiej:)
E sorka tylko one ulatwili sole i stamina to maly pryszcz a skill bary to jest bezsens ... ale to nie ten dzial na to...
Niech dadza wiecej info na ten temat albo dzadza TESTA i wszystko jasne bo takie tutaj gdybanie i rozmyslanie co bedzie niema sensu
Zapowiada sie bardzo Ciekawie :) chociaż dziwie sie jeżeli Cipy "ulatwią" dostęp do Rarów ( to że nikt na nowszych światach nie ma G-helmetów itp to nie znaczy że nie da sie ich zdobyc :], Cipy kiedyś wyraźnie napisaly że KAŻDY item w gże jest do zdobycia :P ) ponieważ to zmieni ich wartość dajmy na to ze w tej chwili jakis 100 ek maży sobie o takim G-helmecie, a po upd bedzie myslal "ach wbije sobie ten 200 lvl i odrazu na g-helmet quest", a wracając do tematu "Sorc bije 100x szybciej lvl od Ek.." to w pewnym sensie sie zgadzam a z innego punktu patrzenia nie ;P, Chcę zauwazyć w jakim tempie Ek bije lvl 8-100 :) sorc staje sie maszyną do zabijania około 80 lvla, a do tego czasu musi sie zdac na pomoc knightów w biciu lvla :P, kiedy na nowych światach sorce maja po 50-60 lvle to knighci biegaja z 80... Oczywiście zgadzam sie z tym ze knightom trzeba urozmajić gre bo jest ona monotonna... ale zeby odrazu ek na 100 lvlu bil po np 600 z sca :<?
Jednym słowem możemy tylko czekać w niecierpliwości na nowy upd :)
suchyxxx
03-11-2006, 20:36
true true :)
Hmm...
"...tajemnicze artefakty..."
To brzmi ciekawie. Może TH, Warlord sword albo i coś jeszcze lepszego.
Pożyjemy, zobaczymy...
Veltaxio
03-11-2006, 20:50
Wiem cos o tym expieniu ://
Zakladajac ze ja ide na exp i robie w porywach 150 k na godzine a Czipsu robi 250k-300k widac roznice , do tego on nie musi potrzebuje tyle h co ja na wbicie okreslonej ilosci expa.
Jak dla mnie trzeba wprowadzic % do dmg przy danym lvlu co zdecydowanie wyrownalo by szanse wszystkich profesji.
Katrila lvl 163 palladyn nie moze walnac w smoka z bolta wiecej niz 193-194 wiec jesli by przy jego lvlu
wziasc jakies 15-16% do dmg no to ladnie by juz bylo ... :D
Savir Firestorn
03-11-2006, 20:50
Panowie i dzieci. Skoro zwracacie tylko na to ze ma powrocic jakies questy dla wszstkich i tym podobne. Zastanowcie sie, czy tak ma być.
Oczywiscie fajnie by bylo:
- mana i hp respi sie jak teraz, likwiduja soul, czary zabieraja tyle co w tibi 7.1.
- sorkowie i druci nadal wala z rozdzek.
- questy dla wszystkich
- nowa wyspa dla facc, lub udostapienie jednej paccowej wyspy dla facc.
Ale czy tak ma sie stac, czy oni tylko nie zrobia nowych potworkow, czy moze zmienia znowu tylko grafkie. Moze, ale to moze dodadza bronie i tych co nie bylo udostepnia np Magic long sword. lub bedzie mozna kupwoac kamyki w sklepie.
moze addony beda tez dla facc? Moze.
Jednakze jestesm pewien ze cos sie zmieni, a co to trzeba tylko czekac i wtedy sie okaze.
suchyxxx
03-11-2006, 21:07
a i tu się mylisz bo oficjalnie niby nie ma różnicy a naprawdę jest lekka zwłaszcza w obronie tylko o tym narazie mało wiadomo a może to kolejna bzdura co mi mówili?
Veltaxio
03-11-2006, 21:08
Przede wszystkim lvl powinien miec wplyw na sile obrazen. Bo to jest bez sensu ze 100 knight wali tak samo jak 200 knight. -.-
Moj blad , chodzilo mi wlasnie o to zeby byl dodatkowy dmg zalezny od lvlu wkoncu sorce i druty maja wzrost dmg wraz z lvlem...
suchyxxx
03-11-2006, 21:18
no fakt przydałoby się
Ale sekrety suuper dostępne oczy-wiście dla PACC
Daje glowe, ze ta gra za jakies 1-1,5roku bedzie tylko platna, jak w WoWie: abonament na miesiac. Wg mnie wspaniale rozwiazanie, zmniejszylo by to ilosc noobkow o 100%.
Pixis'icewind
03-11-2006, 22:10
Daje glowe, ze ta gra za jakies 1-1,5roku bedzie tylko platna, jak w WoWie: abonament na miesiac. Wg mnie wspaniale rozwiazanie, zmniejszylo by to ilosc noobkow o 100%.
po 1 w wowie płacimy co 2 miechy :>
po 2 czar armagedon muglby byc od 100lv~ ale po uzyciu go umieramy i nieliczom sie wtedy blessy :>
po 3 zobaczymy co cip'ki znuw wymyslom mam nadzieje ze niezwalom znuw czegos jak np spiry -.-
A ja bym się cieszył z bramek na MINIMALNY level na niektóre expowiska. Bo irytują mnie knightci, którzy na lvlach 50+ zbierają kasę na carrion wormach na Liberty Bay. :(
Dark Lord Markus
04-11-2006, 00:58
Jeżeli chodzi o golden helmet, great shield i thunder hammer topodobno mozna go lootnac z orsha (na tibiawiki jest tak napisane, to stronka GMa Eriga więc chyba wiarygodne źródło), lecz niema żadnego regularnego spawnu tylko można go spotkać na rajdzie na Edron.
Jeżeli chodzi o dmg knighta to według mnie skille i lvl powinny być brane pod uwage w obrażeniach zadawanych przez naszego rycerza. Było to by świetnym rozwiazaniem ponieważ zwiększyło to by obrażenia knighta i na 100+ lvlu ze skillami xx/xx niebiłby tyle samo co koleś na 8 lvlu z takimi samymi skillami i taką samą bronią. Powinni jeszcze zrobić jakis dodatkowy czar dla najta który by zjadał soule bo nierozumiem po co jest napisana ich liczba jak zasze mamy full...
Nekrusik
04-11-2006, 07:29
Ja osobiscie mam nadzieje ze nowy uodate nie wniesie duzo do Tibi.. gdyz wszystko(a nawet nie do konca) ze starego update odkryli jedynie wbardzo wysokie lvle, grajace dosc duzo w tibie, a dla przecietnych graczy to co?
Za kilka lat oni beda w polowie wiedzy o Tibi, jak Ci co graja po 8h dziennie i maja 200 lvl, bo biara kilku kumpli i nara..
:confused:
Pan Yuzek
04-11-2006, 08:16
jak ja uwielbiam udpade... teraz najbardziej bym chcial: czar ofensywny dla druida(dla FACC); wiecej run; moze jakis nowy stroj dla FACC. Ale coz napewno to sie nie spelni. ja czekm.... :D:D:D:D
Explorer of Hell
04-11-2006, 10:24
Powinni ulepszyc druida, bo narazie to prawie na kazdym swiecie spotkanie jakiegos h lvl druida to jest zadkosc.
Cipy zaczely bawic sie w legendarne itemy? DSL? TH? Golden Helmet? To niech chociarz questy na te gowna niepolegaja na wpadnieciu do jakiegos rooma jebnieciu kilku ue i otworzeniu skrzynki, ale na pomysleniu, rozwiazaniu jakiejs zagadki itp....
Czyżby się sprawdziły dawno już wypowiedziane słowa prze Cipy, że "w najbliższej przyszłości powrócą legendarne itemy do gry" (nie pamiętam dokładnie starałem się oddać sens zdania).
Tak bylo w wywiadzie na www.tibianews.net
Kerin Tale
04-11-2006, 10:34
wiecie co....ta wasza dyskusja jest żałosna i tak nikt was nie posłucha i wasze zdanie nie wniesie zmian w grze. No ale marzeń się nie odbiera...tylko po co tak tragiczne posty w styly "a ja bym chciał (...) " ..... eh..dzieci dzieci :)
Pszemek LP
04-11-2006, 10:35
Ja bym chciał by w tym updacie dali chociaz jeden czar ofensywny druidowi (np. coś jak exori vis) a knightowi zrobili obrażenia tak jak mają profesje magiczne. Czyli skill dodawałby 2% do max. obrażeń a lvl 3% ;> Jak już pisali przedmówcy bezsensu jest że 100lvl będzie walił tyle co 6lvl z takimi samymi skillami i bronią.
Fire glutek
04-11-2006, 10:48
Skoro to swieta wiec sadze ze i facc tez cos dostanie bod choinke :)
Adow Adan
04-11-2006, 11:09
Update bedzie wyglądać Nice.
New Monster(tak jak zwykle)
New Boss (tez jak zwykle :P)
New Island(prawie zawsze)
New Items(zawsze)
New Rare(prawie nigdy :P:P)
Mnie przekonuje do kupna pacc'a lecz moich rodziców raczej nie ;/
I cóż znowu będzie trzeba wrucic do realizmu i chodzic tylko do Ab,Kazzo,Veno,Carlin,Thais ;/;/
Na 100% nic nie dadzą dla facc z tym sie trzeba liczyć(chodzi o monsters and island) .
ja bym chcial cos dla FACC bo jest za malo terenów itp. nie ma gdzie expic jak ma sie h lvl X(
Ja juz mam zamowionego PACC.
Uaktywnie jak bedzie update.
Zarobilem 95zl wiec starzy nie maja nic przeciwko kupnu tego cacka.
JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC !!!!!!!!!!!11111oneoneoneone
@UP
Jest -.-
Lagon Night
04-11-2006, 13:18
Też wtrące swoje trzy grosze:
"Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością"... Ciekawe, czyżby excalibug i power arrows?
"Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane"...
Jeśli chodzi o tunel z rooka na main to niech lepiej sobie odpuszczą.
"Świat utracił wiele cudów, i zapomniał o wielu ohydztwach. Ale niektóre sekrety są zbyt mroczne i potężne aby spoczywać w ciszy, pogrzebane pod piaskami czasu na wieczność. Niektóre sekrety nie znają litości dla świata i pozostaną wyryte w umysłach ludzkich na zawsze. Niektóre są tak zawzięte, że w końcu wynurzą się na powierzchnię. Niektóre zrobią to niemal niezauważalnie, inne w sposób obok którego nikt nie będzie mógł przejść obojętnie."
Swiat zapomniał o bazyliszku i "podkopach trolli do Thais" - zauważyłem przejście z zamku w Thais prowadzące- po wyjściu z miasta północną bramą skręć w lewo aż natrafisz na przysypaną głazami(można rozkopać łopatą) dziurę. Bazyliszek nie jest najlepszym pomysłem bo jego wzrok zamienia w kamień(ale podobno wydłubano mu oczy)
Sir Radzio Angelus
04-11-2006, 13:52
Powinni naprawić spiry, żeby się nie łamały, bo zaje*ście udupili palka! No i żeby dmg knighta było większe.
Kurcze nowe światy by zrobili a nie zajmowali sie update... (Gdyby były nowe światy dużo ludzi by zaczeło w tibie grać znowu) :D
Jakbyscie niezauważyli up świateczny służy bardziej naturze technicznej czyli np skill bary a up letni to glownie nowe tereny wiec jesli chodzi o nowa wyspe zapomnijcie ;] a jesli chodzi o ulepszenie badz pogorszenie postaci bardzo mozliwe ;]
Edit1:
aa co do potegi danej klasy wszystko zależy od pukntu widzenia ;)
(na tibiawiki jest tak napisane, to stronka GMa Eriga więc chyba wiarygodne źródło)
Ta stronke Eriga kazdy moze sobie edytowac, nawet ty.
lisek1050
04-11-2006, 15:11
Brzmi bardzo fajnie :]
Niech z kury wypadaja jajka wielkancne :D
nie moge sie doczekac ;) :cup: (mam maly lvl ale staram sie :D)
Dragon of Piorun
04-11-2006, 15:13
A w Tibii nie?
(skille przy expieniu lecą)
Dla wszystkich mniej kumatych chodziło m io to, że przy expieniu w Tibii lecą skille, ale tak wolno, że jak się chce mieć dobre skille to trzeba skillować.
Ku*wa, mają naprawić speary, a jak jeszcze bardziej palka udupią to w tą gre nie będzie sensu grać.
Megallion
04-11-2006, 15:51
co do pana powyzej jesli bardziej udupia palkow (da sie choc jeszcze?) to gra straci sens juz na wieki zmieniali co update grafiki itemow ktore niewiadomo gdzie albo nie byly do zdobycia to mam nadzieje ze wprowadza je w obieg bo dla takiego ek od 100 po anni i dhq juz tylko na orshe;morgi i ferki do huncenia sa w poszukiwaniu rarq
Czemu z Newsa wchodzi sie na jakies dziadowskie foru pokolenie eu?? Nie chce nabijac takim licznika!!!!
Ajkowojak
04-11-2006, 16:05
Fajnie jakby do Thais na kazdym swiecie wpuscili kilka ciekawych monsterow!!!!!!!:berserk: :elf:
Michau_Druid
04-11-2006, 16:18
A ja jestem bardzo ciekaw jaka jest dokładna data updata :D Bo u mnie juz snieg pada ^^
(skille przy expieniu lecą)
Dla wszystkich mniej kumatych chodziło m io to, że przy expieniu w Tibii lecą skille, ale tak wolno, że jak się chce mieć dobre skille to trzeba skillować.
Jak ktoś jest mało kumaty, to faktycznie potrzebuje wysokich skillów do expienia.
Wyszemir
04-11-2006, 18:30
Mam nadzieje ze i tym razem cip soft mnie nie zawiedzie. Teraz tylko musze zdobyc sova i czekac na nowe wyzwania :)
Jak przeczytałem to pomyślałem że kolejny update będzie związany z cmentrzami, duchami. Może będą jakieś nowe potwory typu ghoul, skeleton. ghost itd.
edit: a jednak updtate będzie związany ze świętami i mikołajem:]
Lord Wardi
04-11-2006, 19:17
A wg. mnie powinni wprowadzić jakieś rasy. Np. human, elf, dwarf itp... Chociaż wątpię, bo już mamy takich monsterów... Co, elf atakuje elfa... Chociaż... Przecież human atakuje humana xD
I powinni wprowadzić jakieś odmiany łuków/kusz... Przecież są odmiany swordów, clubów, axe'ów, to czemu nie może być odmian broni dystansowych?? Np. Forest Bow, Giant Bow, Fire Crossbow itp... Wtedy pal miałby do wyboru :)
A nowe tereny/monstery/rary/tunele odkopane itp? PACC ofkors -.-'
No cóż, zobaczy się...
PS: Lubię czipsy :)
Bugatti183
04-11-2006, 19:40
Co waszym zdaniem dodadzą ?
Moim zdaniem :
-Nowe mapy ( dla Pacc )
-Nowe potworki ( dla Pacc )
-Nowe stroje ( dla Pacc )
-Nowe questy ( dla Pacc )
Zawsze tak jest :p
Mogli by coś dać dla tych biednych Facc ( ja jestem Pacc to mi to rybka ale wiecie , inni też wcale nie są gorsi i chcieliby cos lepszego w tibii )
Łukcik2005
04-11-2006, 20:18
ja bardzoo chcialbym zeby dwie rzeczy dodali do knighta a mianowicie.jakas STALA obrone przed czarami bo sorc moze nosic zbroje i sie bronic a przed takim sd czy ue knight nie ma jak sie bronic...a drugie to to czego mi brakuje w tibi od dluugiego czasy a mianowicie zeby knight jak w innych grach mogl uzywac dwoch broni jednorecznych!!boshe jak ja nienawidze magi....
aha i jeszcze cos KOMPLETNE ZERO nowych czarow i run dla sorcow i drutow!!!!
Za przeproszeniem... W*****ACIE MNIE NOOBKI! CIAGLE TYLKO GADACIE O NOWYCH CZARACH, O WPUSZCZANIU POTWOROW DO THAIS I H*J WIE CO JESZCZE! SKONCZCIE WRESZCIE WYMYSLAC HIPOTEZY BO TO SIE JUZ CIAGNIE OD KILKU/KILKUNASTU UPDATOW I CIAGLE PIEPRZYCIE O TYM SAMYM X(
Grrrrrr..... Ot tak mnie ponioslo, patrząc na wszystkich eful mastah 15 leveli myslacych ze cipy zrobia cos glupiego -.-
@ontopic: Hummm, ciekawe, bardzo ciekawe. Przeznaczenie powiadacie? Historia zostanie odkryta i zapisana na nowo? To sie zapowiada ciekawie, rodem z PRAWDZIWYCH rpg :)
DiukDeKot
04-11-2006, 23:25
Fajnie by było gdyby dodali szybsze skillle .Wiecej czarów dla knigta i pala np. żeby knight mógł sumonowac potwory.I walka dwiema brońmi jednoręcznymi naraz.
Gdyby urozmaicili gre knightem to moze bym sie rozmyslił co do sprzedania chara :) Może jakieś dodatkowe czary? oj zdałoby się! Bo knight mnie nudzi ;/ Oby nie zrobili nowych questów na itemy z EQ (np: MMS, DSM i inne) ceny spadłyby w dół :) Ale questy na rarytasy to jestem ZA :D jais warlord sword lub pharaoh mmmmm x)
Fajnie by było gdyby dodali szybsze skillle .Wiecej czarów dla knigta i pala np. żeby knight mógł sumonowac potwory.I walka dwiema brońmi jednoręcznymi naraz.
I UE dla knighta, SD dla druida, UHy i exure sio dla sorca, dla palla może też UE i jeszcze power bolce w sklepie za 1gp/sztuka. I słoik miodu po prawej.
Rycerz jest postacią typowo fizyczną. Czary ma szczątkowe, ale wystarczające. Mogliby troszeczkę poprawić siłę leczenia exury na plus, ale już chyba nic więcej. No i koniecznie coś z tymi hitami. Z bronią dwuręczną mogłoby być już trochę za dużo zamieszania. Zresztą tą rolę spełnia imho 2-handed.
Wojtek Arendus Knight:
04-11-2006, 23:44
Cip powinni zbalansować profesje bo np. 8 Mag z łatwością 12 Knight
skille Knigha powinny rosnąć razem z poziomem>
skille Knigha powinny rosnąć razem z poziomem>
I jeszcze może żeby magic level lecial szybciej, bo czemu nie, i zeby mogl summonowac dragon lordy bo przeciez jak pk proboje zabic ciebie to niech zabije tez i dragon lorda, i zeby z summonow lecialy przedmioty, a z dli i demonow rary.
Skille razem z poziomem? Znakomity pomysł! Powodzenia na 40 levelu ze skillami 40/40, bijąc cave raty 8o
Cieszcie sie, ze z dwureczna bronia na skillu 70 i tak uderzacie 2 razy tyle co pal...
Nie pasuje skillowanie? To nie graj knightem, proste. Istnieje prosta zasada: Knight - dużo roboty, marny efekt. I bede ja wyznawal do konca swoich dni.
Btw. Wprowadzmy jeszcze darmowe eq wraz z awansami na kolejne levele! Czy nie lepiej bedzie jak wbijac kolejny level pojdziesz do sklepu i powiesz...
Hi, new level, eq, yes
A najlepiej to w ogole zrobmy takiego jednego wielkiego otsa z fast attackiem i expem x 12312301237129847109523789472! Tak, to znakomity pomysł!!!!!!!!
Kasper93
05-11-2006, 00:17
To teraz pozostaje nam tylko czekać :)
I jeszcze może żeby magic level lecial szybciej, bo czemu nie, i zeby mogl summonowac dragon lordy bo przeciez jak pk proboje zabic ciebie to niech zabije tez i dragon lorda, i zeby z summonow lecialy przedmioty, a z dli i demonow rary.
Skille razem z poziomem? Znakomity pomysł! Powodzenia na 40 levelu ze skillami 40/40, bijąc cave raty 8o
Cieszcie sie, ze z dwureczna bronia na skillu 70 i tak uderzacie 2 razy tyle co pal...
Nie pasuje skillowanie? To nie graj knightem, proste. Istnieje prosta zasada: Knight - dużo roboty, marny efekt. I bede ja wyznawal do konca swoich dni.
Btw. Wprowadzmy jeszcze darmowe eq wraz z awansami na kolejne levele! Czy nie lepiej bedzie jak wbijac kolejny level pojdziesz do sklepu i powiesz...
A najlepiej to w ogole zrobmy takiego jednego wielkiego otsa z fast attackiem i expem x 12312301237129847109523789472! Tak, to znakomity pomysł!!!!!!!!
IMHO najlepszym posunięciem będzie w takim wypadku Tibia w 100% płatna. Gigantyczna dyskryminacja dla tych normalnych ludzi, których nie stać na PACC'a, a jednocześnie wyzwolenie od bandy dzieci neostrady (których przeważnie również nie stać na PACC'a. Chyba, że mają dzianych rodziców). Ech, marzenia...
Co do szybszego wzrostu skillów - czemu nie? Nie musi być to przecież jakaś gigantyczna różnica. Aczkolwiek dużo lepszym wyjściem będą zmiany w systemie zadawanych obrażeń. Coś na kształt sorców na przykład, tj. lvl dodaje nam ze 2% do siły uderzeń, skill 3%. Oczywiście wartości wzięte z kosmosu.
Nie ma co utrwalać sobie kiepskich stereotypów w głowie i trzymać się ich do końca życia. Pora otworzyć oczy i spróbować naprawić zaistniałą sytuację!
Edit: zastanawiałem się, czego właściwie brakuje mi w Tibii. Po paru chwilach przyszła mi myśl - eliksirów!
Co my właściwie możemy pić? Niewiele. Life i manafluidy, piwo, wino, szlam etc. Może pora wprowadzić jakieś mikstury na zwiększenie odporności na ogień (dajmy na to 10% na czas 15 minut), zimno, obrażenia fizyczne albo coś, z zastrzeżeniem, że można wypić tylko jedną taką miksturę i trzeba czekać, aż nie skończy działać przed zażyciem następnej. Eliksiry oczywiście do kupienia, jak również własnoręcznego stworzenia gdzieś tam w domku z pomocą zestawu "Mały Alchemik". Na to jednak nie liczę. To musiałby być cud, aby coś takiego wprowadzić.
ehhm... każdy by coś chciał :) może spełnią sie marzenia niektórych z was ;)
Pozostaje nam czekać ;P . Ja np jak wszedłem na www.tibia.pl i zaóważyłem temat świąteczny update to
odrazu padnieta xD hehuh .. żartuje ;P Ciesze sie bardzo z natchodzącego update ;]
Nie mam do tego opinii, dopóki nie zobaczę przynjajmniej 3 teaserów...
Popieram Celoza, takie gdybanie nie ma sensu.A co do wypowiedzi wielu 15 lv mastach, 'dodajcie czary knajtowi i pallowi" i co z nich zostanie ??Walący z SD rycerz i mistrzowsko obsługujący się bronią białą druid...to nie ma sensu.Ale imho mogli by dodać nowe profesje, np nekromantę albo szamana.
@Edit
|*Przykro mi to stwierdzić, ale forum.tibia.pl to jedno wielkie zbiorowisko 15 leveli wiedzących tyle o Tibii co marynarz o tramwajach... Oczywiście szanujemy niektórych porządnych userów. Ale co zrobi 10 userów przeciwko 4124512 noobom...
Rozumiem, że 15lv to przenośnia (której sam użyłem), ale osobiście uważam, że posądzanie o inteligencji ludzi na podstawie ich lv nie ma sensu bo nie każdy 15 lv to n00b a nie każdy 50+ no pro gamer.
Goldscorpion
05-11-2006, 11:40
Moim zdaniem powinni wprowadzić jakijś chociaż niewielki obszar dla Facca i ogólnie zrobic cos dla Facca. Zauwazcie, że po letim upadte (nie wiem czy dobrze napisałem) większość nowości dotyczyła Pacca!! Mam na myśli addony czy nowe obszary. Mając konto płatne gra sie zdecydowanie lepiej i łatwiejX( . Bez przesady. Zresztą nie bede więcej pisał o swoich poglądach. Mam tylko gorącą nadzieję, że wprowadzą nowe tereny (oczywiście dla Facca) i itemy (szczególnie cluby i buty). Mile widziałbym również nową postać oprócz mga, palladyna, knighta i druida. Ale to wszystko i tak zależy tylko od twórców:]
cholera... jak im zapłacisz to oczywiście, że będzie Ci sie lepiej grało! zapamiętaj raz na zawsze - za darmo to boli gardło... czy na ulicy ludzie do Ciebie podchodzą i dają Ci telefony komórkowe, odzież, jedzenie? nie? to wiedz, że za wszystko trzeba płacić, a tym bardziej za przyjemność, którą niby jest gra w tibię.
pozdrawiam serdecznie
Nierozumiem ludzi ktorzy narzekaja na CipSoft z powodu iz nie tworza za "friko" nowy atrakcji dla FACC. Przeciez zycie to nie caritas i oni wlozyli w Tibie duuzo roboty. Nie wolno mowic ze nic dla facc nie robia przez pierwsze 5 lat praktycznie facc dostawal prawie wszystko. Wiekszosc gier MMORP jest platna i tylko sa trial tak jak anarchy online o WoW juz nie wspomne ;]. Tibia daje nam mozliwosc spedzania wolnego czasu pamietajcie ze to tylko gra.
Chociaz sam mam FACC nienarzekam bo wiem ze inne firmy zajmujace sie t.t. grami nie daja takich mozliwosci. ;)
Goldscorpion
05-11-2006, 11:58
Dobra fakt nie będe dalej pisał o swoich pogladach. Ale mam jedno zasadnicze pytanie. O co chodzi w słynnej apokalipsie?? Czytajac temat o świątecznym upadte cos o apokalipsie. Chodzi o to, ze zostana wykasowane wszystkie postaci i wszyscy muszą grać od nowa??
nieee... apocalypse to jeden z najsilniejszych demonów i jest podejrzenie, że zostanie wprowadzony w najbliższym update... zainteresowany? tutaj jest troszeczke wiecej o nim http://wiki.hunted.pl/wiki/Apocalypse
O co chodzi w słynnej apokalipsie?? Czytajac temat o świątecznym upadte cos o apokalipsie. Chodzi o to, ze zostana wykasowane wszystkie postaci i wszyscy muszą grać od nowa??
8o 8o 8o Ty Myslisz Co By Takim High Levelom Jak Eternal Lub Mateusz D Wielki By Konta Kasowali :P 8o 8o 8o
Ps.. Tez Licze ,ze cos dla Faka zrobią.
Moim zdaniem powinni wprowadzić jakijś chociaż niewielki obszar dla Facca i ogólnie zrobic cos dla Facca. Zauwazcie, że po letim upadte (nie wiem czy dobrze napisałem) większość nowości dotyczyła Pacca!! Mam na myśli addony czy nowe obszary. Mając konto płatne gra sie zdecydowanie lepiej i łatwiejX( . Bez przesady. Zresztą nie bede więcej pisał o swoich poglądach. Mam tylko gorącą nadzieję, że wprowadzą nowe tereny (oczywiście dla Facca) i itemy (szczególnie cluby i buty). Mile widziałbym również nową postać oprócz mga, palladyna, knighta i druida. Ale to wszystko i tak zależy tylko od twórców:]
Nie placisz - nie dostajesz nic.
Wg mnie swietne rozwiazanie.
Dem0nter
05-11-2006, 15:10
Czyżby dało się znowu zdobywać miecze ogni ze zwykłych smoków, złote hełmy z demonów i kupować amulety życia? Bardzo dziwne...
Troche mało konkretów w poprzednich uptejdach było więcej pewnych informacji :p ale zapowiada się interesująco :]
Kto cię anglika uczył??
OK pomijając nieszczęsny język angielski wspomne o tibi:
Dobrze by było jakby Cipy wprowadziły coś takiego co nazywamy regularnym spawnem -.- wielu ludzi troszkę wku... denerwuje fakt, iż chcą wybrać sie np. na Yetti`ego a tu hu... klapa bo przez pare godzin nie umieli go znaleść...
Pozatym jakieś bossy lepsze od prawda naszej kochanej "Trójcy" Jeden członek już był zabity leczy pozostali?
Chcecie poznać ich imiona?? To szukajcie NPC`a obok thais on wam może duuużo opowiedzieć...
Mmm... Goldscorpion ty wiesz KTO to jest Apocalipse?
A może inaczej: Wiesz CZYM jest Apocalipse?
To jeden z najpotężniejszych bossów demonów...
Ja czekam w 65% na Testserver wkoncu chce sie wyzyc za tych wszystkich noobow, thiefow co mnie denerowali przez ten caly czas wbije bana i bedzie git:D
O tak... na noobach trzeba sie wyżyć ale nie warto czekać na bana :P z resztą miałem okazje w swoim życiu wejść na TS 3razy ale nie wiedziałem jak, więć sobie odpuszczałem a teraz będę miał pacc i na 100% spodkacie mnie na TS (Astera)
Zajebiście by było miec 5 profesji do wyboru...
Tylko jaka ta piąta miała by być?
P.S.:TS to TestSerwer
parranoia
05-11-2006, 21:28
Nom kiedys Oblivionek był w knight watch tower i w pise of inferno (niewiem jak dokładnie się to pisze) ubił 8 demonów Hugo(każdy był tak silny jak sam Hugo)
ale to stare i nieprawda :p
Buhaha a ja chcem to a ja tamto... zaled.pl
z pacc tez macie problemy omfg... pojsc w sobote i niedziele do pracy nie laska ?? smieszni jestescie... przeciez pacc jest tak tani ze da sie go kupowac po kilka razy w miechu... nie rozumiem waszych kompleksow... a co do update zapowiada sie ciekawie :)
Yyy mam taką głupią prośbe:
Przypomni mi ktoś co to było Pits of inferno?? Oraz gdzie to było...
Czytałem na forum kiedyś o tym ale to było dawno temu i mi z głowy wyleciało...
Kubalolz
06-11-2006, 10:01
pits of inferno chyba jest na rooku a co do uptade to mnie nie obchodzi bo napewno jak zawsze nic nie dodadza oczywiscie cos dla pacc i tyle cipsoft sa beznadziejni -.-
Robią tyle dla pacców ponieważ chcą zarobić...
Jak by zarabiali tak jak inni na grach komputerowych było by to nie opłacalne...
Np. kupisz sobie King Konga w sklepie za 50zyla zgrasz na 30 płytek i sprzedasz wszystko po 20 zł...
I kto tu zarobił?? Cipy przynajmniej maja pewność że to będzie trwało dłużej...
Jakby tylko za samą tibie sie płaciło tak jak za np. Diablo to zje... ekhem... do niczego taka sprzedaż...
Undead de'Vrie
06-11-2006, 10:37
pits of inferno chyba jest na rooku a co do uptade to mnie nie obchodzi bo napewno jak zawsze nic nie dodadza oczywiscie cos dla pacc i tyle cipsoft sa beznadziejni -.-
"Pits of Inferno" Niektórzy twierdza że to piekło oraz miejce przebywania najgorszych demonów , Nikt nigdy nie widzial tego miejsca , ponoc tylko ferumbras wie jak tam dotrzec, Można ponoc przeczytac o tym w bibliotece Ferumbrasa . Moze po Światecznym Update dowiemy sie wiecej o tym miejscu.
Legendy mówią o Pits of Inferno znajdującymi się gdzieś po powierzchnia. Są one legowiskiem demonów, które pustoszyły te ziemie w pradawnych czasach.
Można szukać w okolicach PoH ^^Polecam...
suchyxxx
06-11-2006, 16:30
lool pits of inferno na roku:)))) hehe taka prawda jest że są to duże podziemia pod pohem dokładnie tylko że podobno zaledwie kilka osób tam było.Wiem że jest dojście do tego miejsca tylko trzeba wiedzieć gdzie kopać oraz rozwiązać quest aby mieć dostęp.Tyle
Skoro jesst dojście to Cipy nie "pofatygują" się zrobić łatwiejszego dojścia do tego miejsca...
Na jakiś forum czytałem, że PoI jest gdzieś pod DC/PoH a wejście jest ukryte w DC ale pewnie to była bujda z tym wejściem... Przynajmniej teraz wiem skąd przyszły demony, które zniszczyły PoH...
Aha co do PoH`u jestem ciekawy jego historii, więc jakby mi ktoś mógł podać link do jakiegoś tłumaczenia książek tibijskich o PoH`u albo coś w tym stylu...
Juppi teraz zostaje już tylko odliczać dni :p
Super jak przywrócą stare itemki :)
Może dorobią nowe questy itp.
Tylko czekać :D
:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Nie wiem czy ktos to juz powiedział , ale mi brakuje wyboru dla Paladyna.
Jeden łuk i kusza to mało :P. Mogli by zrobic klika łuków z różną siłą ataku np:
Bow(jest) (1att),
Super bow (2att),
Gold bow (3att) itp.
Urozmaiciło to by postać Paladyna.
mogli by zrobic palkowi czar ofensywny cos jak (Exevo Mort Hur)
i żeby knightowi exori mniej many brało i bendzie GIT
i knight wcale niejest taki poszkodowany jak komuś sie niechce walic combo
z explo to jege strata
a co do sorca i druta to sa praktycznie przed 50 lvlem najbardziej pooszkodowani bo runy i manasy im sie niezwracaja
jak sponsora knighta czy palla nieznajda to lvl wcale im tak szybko niepoleci :P
a ktos napisal ze powinni zwienkszyc sile broni i przyspieszyc skile
to najgłupsze co slyszałem bo taki noob wbije skile 55 i weznie war hammera z atc(60)
i taki nawet 30 sorc/drut bez summona niema żadnych szans
jak knight mu za 50 bendzie bił a pall jak go taki trap zlapie i za 100 sieknie :P
mogli by zrobic palkowi czar ofensywny cos jak (Exevo Mort Hur)
Albo grasz paladynem albo sorkiem... Your choose..
a co do sorca i druta to sa praktycznie przed 50 lvlem najbardziej pooszkodowani bo runy i manasy im sie niezwracaja
jak sponsora knighta czy palla nieznajda to lvl wcale im tak szybko niepoleci
Śmiech na sali. Większych głupot nie czytałem. Zastanowiłeś się wogóle co piszesz?
Reszty już mi się nie chce cytować, ale kolego sympatyczny zbyt mądrze to ty nie piszesz.
Ahoi!
jak to nie no to powiedz czy sie zwraca kasa jak expisz sorcem
musisz afk i runy robic zeby miec kase na hunty zastanow sie co ty piszesz
chyba że chcesz z summonem pół na pół
a co do tego czaru ofensywnego dla palka to ja tego niewymyslilem
tylko podalem czar jaki by pall mógł mieć
czabylo czytać to co wczesniej napisali a nie sie mnie czepiaćX(
i ahoi ty sie lepiej Marynarstwem zajmij
jak to nie no to powiedz czy sie zwraca kasa jak expisz sorcem
musisz afk i runy robic zeby miec kase na hunty zastanow sie co ty piszesz
a co do tego czaru ofensywnego dla palka to ja tego niewymyslilem
tylko podalem czar jaki by pall mógł mieć
czabylo czytać to co wczesniej napisali a nie sie mnie czepiaćX(
W chwili obecnej sork jest maszynką do expienia. I czy to guardy czy hydry zawsze mu się wraca. Więc nie wiem kolego na czym ty expisz, że ci się nie wraca.
na Facc i wcale z guardów sie tak niezwraca chyba że zbierasz kazdy śmieć który widzisz bo ja tego nierobie :P
a jezeli chodzi o maszyne do expienia to raczej pall wyskilowac 78 i 15 mlvl
i dragi gs ida na 4-7 combo i guard na 5 arrow
Nie powinno być questów na rary, nawet przy bramkach od 150lvl. A może one poprostu są lootem z bossów?
Prawdopodobnie jest napisane o Pits of Inferno, znajdującym się pod PoH, bodajże na Wot niemieckim były zdjęcia ze skanowania przez "programik" [beholdery, dsy, itp (przed letnim update!)]
Mam nadzieję, że w końcu coś zmieni się w grze knightem, który jest monotonny i nie zmienił się od początku gry [ohh cudowny skillbar].
Ima~ zasugerował dobrze, aby % na mocny hit wzrastał z lvl, niestety to jest przykre, gdy ms/ed zabija smoka na 5-6 vis, a nasz rycerzyk męczy się min 7 tur [hity 170++] (Zabił ktoś smoka na 5 tur rycerzem? Chyba nie...) Podobnie powinno być z dmg z explo, gdyż ma za wielkie wahania [110 Ek w Bk z explozji uderza od 0-210 żenada]
Podobnie jest z mana na berserka, powinna zostać zmniejszona, aby można było wykonać 2x exori, a nie co każde ładować w siebie mane.
Jedno wielkie GDYBANIE
Jestem ciekawy kiedy zrobia "Test Server" tam mozna sie fajnie pobawic i sprawdzic kilka rzeczy nie wiecie nic o tym ? ;>
na Facc i wcale z guardów sie tak niezwraca chyba że zbierasz kazdy śmieć który widzisz bo ja tego nierobie :P
a jezeli chodzi o maszyne do expienia to raczej pall wyskilowac 78 i 15 mlvl
i dragi gs ida na 4-7 combo i guard na 5 arrow
Lol. Może i Tobie się nie zwraca expiąc 26 sorcem z wandem na poziomie kop, na którym biegają same soldy i kilka guardów. Dodatkowo mówisz, że nie zwraca Ci się za manasy. To jak expisz? Manas co każdy strzał z wanda? Albo może ktoś Ci sprite'y podmienił i uważasz, że zwykły dwarf to guard skoro dla Ciebie wypadają z niego śmiecie, których nie warto zbierać.
A jeżeli jeszcze uważasz palka za maszynę do expienia to już wogóle n/c ;/
Tak to można gadać długo i bez sensu - "wytrenujesz skille, mlvl i dragi gs na 4 - 7 combo", tylko skąd wziąść na to wszystko runki? Jak Ci się zwróci? Pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz.
Ludzie czy wy wszystko chcieli byscie za darmo myslicie ze utrzymanie tylu serwerow jest tanie tanie. Trzeba tez na tym zarobic!!! Czy wy idac ulica dajecie komusa telefon komorkowy ot tak sobie sadze ze nie!!!
Malutki'sion
07-11-2006, 23:15
Ja tam bym komuś dał :P
:D juz to widze -.- chciabym akurat przechodzic obok Ciebie;) ...cu
Ja tam bym komuś dał :P
Komuś... a teraz daj tak z 70 tys. osobom. Stać Cię, co nie? ;]
Taaa.. -.- raczej 'Oczekuje Ciebie' ...
NooB!.. -.-'
SirDamian
08-11-2006, 15:01
Moze fajny bedzie ten update ale i tak ja wole napieprzac w Ragnaroka.
http://www.kdr.net.pl Ta gra jest dużo lepsza od tibii..... w niej są przynajmmniej sami polacy polscy gmi i polscy npc nie to co w tej tibii..... :]
Evil Maul
08-11-2006, 16:57
wiecie update updatem ale niedlugo bedzie X-lecie tibii (7 styczen 2007 ) , moze
z tej okazji tez bedzie mala niespodzianka dla graczy :)
a mi sie zdaje ze ten update bedzie takim rozpoczęciem do nowych updatow z rarami i bosami :P a jak wam sie wydaje :P
Popieram. Gra knightem w dobie szybkiej i taniej many jest bez sensu. Melee musi zostac udoskonale bo narazie knight w ogole nie jest konkurencyjny w stosunku do sorca i druta. :(
Może dodali by jakiś czar ofensywny palkowi??? No, nie... A osłabili by druta i sorca. :]
olyniakxxl
09-11-2006, 07:37
nie jestem pewny co bedzie w tym upaday ale hcialbym zeby powiekszyli exp do kazdego potwora razy 2 :cup:
wiecie update updatem ale niedlugo bedzie X-lecie tibii (7 styczen 2007 ) , moze
z tej okazji tez bedzie mala niespodzianka dla graczy :)
no... zwiększenie cen za pacc, zwiększenie liczby graczy którzy mogą się zalogować na serwer (co zwiększy lagi), aim bot i pewnie jakieś inne bzdury -.-
Mam nadzieje ze na Święta bedzie cos spoko ale nie tylko dla high lvl:o
bo lvl jak 40-60 tez chca sie zabawic:p
Pan zbych
10-11-2006, 18:24
ja tam oczekuje nowych swiatow pvp ;]
Nie moge sie juz doczekac nowego update8o
jestem niecierpliwy
Radek_007
11-11-2006, 18:10
Mam nadzieje że popracują nad facc niż pacc za każdym updatem ulepszają tylko pacce i nie wiele facc X( ;( .Według mnie uptade wprowadzi nowe stworki i guesty.Może puszczą apocalipse :evul: :evul: A te artefakty i inne to kolejne kity by kupic pacca X(
Zdechly kret kanalowy
12-11-2006, 17:58
hehe nie tylko apokalipsa ..pewnie powruci tez stary AOL (chodzi mi tu o amulet of life<czy jakos tak>) i inne dawno wypisane z tibi przedmiote pod ktrymi kryje sie nazwa : "obecnie jest nie zdobycia" ..i wiele zeczy pewno odnowia wyglad miast itp.
Mam nadzieje że popracują nad facc niż pacc za każdym updatem ulepszają tylko pacce i nie wiele facc X( ;( (
Pomyśl - zapomni
O matko -.- ludzie, zawsze jak wchodzi jakiś update... przybiega tu masa osób, które krzyczą "coś dla facc! coś dla facc111!!1". Omg -.- jak płaczsz, że PACC dostaje "wszystko" to sobie go kup! i będziesz miał święty spokój. Jak nie masz zamiaru wydawać kasy na gre - to z całym szacunkiem ale zamknij się. Jeżeli Cię nie stać - to ciesz się że możesz grać! Kiedy wy zrozumiecie, że PACC płaci za gre a wszystko za co się płaci jest lepsze. Powiecie, że to komercja? phi! znając życie większość z was usaliła by 2* większe cenny PACC jak by się dorobili takiej sławy własnej gry.
Maciej the Sorcerer
14-11-2006, 21:30
Onori (czy jakoś tak) ZAMKNIJ KAPSKO !
Nie wszyscy sa takimi maniakami jak ty ! Uzalaznieni od komputera ... tylko jakies gry itp .A potem wyrasataja takie Girtychy i nami rzadza !
DLatego powinni zrobić cos dla facc i oczywiscie dla pacc tez .
O matko -.- ludzie, zawsze jak wchodzi jakiś update... przybiega tu masa osób, które krzyczą "coś dla facc! coś dla facc111!!1". Omg -.- jak płaczsz, że PACC dostaje "wszystko" to sobie go kup! i będziesz miał święty spokój. Jak nie masz zamiaru wydawać kasy na gre - to z całym szacunkiem ale zamknij się. Jeżeli Cię nie stać - to ciesz się że możesz grać! Kiedy wy zrozumiecie, że PACC płaci za gre a wszystko za co się płaci jest lepsze. Powiecie, że to komercja? phi! znając życie większość z was usaliła by 2* większe cenny PACC jak by się dorobili takiej sławy własnej gry.
Przeprzaszam, ale może kogoś nie stać na kupno pacca albo ktoś mu nie pozwala...
Kamileo12
16-11-2006, 23:19
Wszystko ładnie , pięknie ale co to ma być???
Przecież może być i tak , że bezie można spotkać zapomnianego faraona jak sie bedzie szło przez ank. Jak będą jakieś nowe informacje na ten temat prosze odpisac (jestem tu nowy)
Arnoldzik
12-12-2006, 15:08
lol jeżeli niby dojdzie do tejj apokalipsy to co sie stanie : lol tibia upadnie
lol2 będą meteoryty spadac na ziemie :P
lol3 powódz bez sens
nie będzie żadnej apokalipsy tylko Cipy robia taką atmosfere przed świętami i zachęcają ludzi do kupowania pacc
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.