zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Giertych, i Polska oświata.

Cederiel
03-11-2006, 15:52
Co myslicie ogolnie o tym co wyprawia sie w glowie Ministra Edukacji?

Mi sie wydaje, ze Pan Roman chce sie troszke wypromowac tymi troche bezsensownymi zarządzeniami (np. zakaz przytulania sie na korytarzach szkolnych [komu to przeszkadza?]), zeby wpasc ludziom w pamięć jako coś-robiący-Roman, a idąc za tym zeby zostac jak najdluzej na swym stanowisku. Troche to jest glupie, czemu nosic mamy mundurki bo Giertych nie ma lepszych pomyslow?:/

CHCIAŁBYM ABY TEN TEMAT POSŁUŻYŁ JAKO TEMAT OGÓLNY O MINISTRZE EDUKACJI ITP.

Baron Kaldrick
03-11-2006, 15:53
Flame thread, heeeej!
Ale to już było...

Ghost Nieudany
03-11-2006, 15:57
Giertych głupcem jest i basta, już o tym tematy były zresztą.

Fakt, że wpadł na nowe, durne pomysły nie jest powodem do zakładania nowego tematu.

slawekmag
03-11-2006, 15:58
Giertych, i Polska oświata... Puka w dno od spodu. Z powodu tak głupich pomysłów, braku kar za złe zachowanie i braku funduszy.

Ryłek
03-11-2006, 15:58
Nie masz już co robić, Cederiel?
Wiem, że niektórzy chcą okazać swój "bunt" wyzywając idiotów jak Giertych, niestety to im rozumu nie wróci.

PUPISEM
03-11-2006, 16:21
Tsss 1/100 pomysłow giertycha może wejdzie w życie, bo niewierze ze wszyscy sie zgodzą dzisiaj, ja bym na jego miejscu zajął sie wizytacjami, niech posprawdza szkoły w jakim sa stanie te ławki, dojdszie do wnisoku ze zle uczniom w szkole jest, zle komforty, niech spróboje nas czyms "przekupic".

Bo rządać od kogoś to łatwo, ale samemu cos dać komus to trudno.

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 16:33
Na początku jego kadencji również się z nim nie zgadzałem, może to przez jego dziwne poglądy o UE (twierdził, że nie ma sensu przyłączać się do UE, a jego ojciec teraz jest eurodeputowanym). Teraz zaś podjął kilka ważnych i dobrych decyzji. Telefon komórkowy może być w szkole, ale wyłączony i schowany w plecaku. Osobiście nie lubię jak koledzy całują się z dziewczynami przy mnie i opowiadają sobie sprośne fantazje. Mundurki to przesada, ale niecierpięniektórych rówieśniczek, które ubierają się na "koffaniutkie sweet itiootki". Ubiór świadczy o osobie, odkrywając brzuch mówisz ( w przenośni) "patrzcie na mnie, jestem pusta i prosta". Trochę się rozpisałem, to nie rozmowa na forum :D

spider-bialystok
03-11-2006, 16:38
N. Osobiście nie lubię jak koledzy całują się z dziewczynami przy mnie i opowiadają sobie sprośne fantazje.
Jezeli jestes az tak wrazliwy to moze po prostu nie patrz?
odkrywając brzuch mówisz ( w przenośni) "patrzcie na mnie, jestem pusta i prosta". Trochę się rozpisałem, to nie rozmowa na forum :D
Jesli naprawde tak myslisz to pusty co najwyzej jestes ty...

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 16:50
Jeśli ktoś tutaj jest pusty, to na pewno nie ja. One się łudzą, że "dollsy" i "słodkie idiotki" pociągają facetów. To jest tak przyziemne...

spider-bialystok
03-11-2006, 16:53
Jeśli ktoś tutaj jest pusty, to na pewno nie ja. One się łudzą, że "dollsy" i "słodkie idiotki" pociągają facetów. To jest tak przyziemne...
Czyli jesli odslania brzuch to jest prosta i pusta? Oceniasz ludzi tylko po wygladzie czy co? Zeby dojsc do takiego stwierdzenia to wypada najpierw kogos poznac, ale ty wolisz popatrzec i juz wiedziec kim jest dany czlowiek. To jest wlasnie oznaka pustosci...

teletoobis
03-11-2006, 16:53
@hrabia
dziwne bo u mnie w klasie jest kolo ktory panikuje jak takie rzeczy widzi i mowimy na niego "bojler" :|
widac nie rozrozniasz dziewczyn, ktore chcą sie ladnie pokazac odslaniajac brzuch itp od pokemonow, tapeciarek i blogowiczek :/

@topic
podam przyklad:
zgadnijcie gdzie pan G. wyglasza pierwsze przemowienie w tej swojej kampanii "Szkola bez przemocy" czy jak to tam szlo..W Gdańskim gimnazjum, w tym samym, gdzie uczyła się niestety wszystkim znana Ania. Romek bedzie pokazywal jej sale, lawke, krzeslo itp. Gdzie tu moralnosc? Wykorzystuje to palant do autoreklamy! Teraz, wrazliwi widzac jak pan G. wzrusza sie PO tragedii poprą go.. Tylko dlaczego znowu sprawdza sie przyslowie: "Mądry Polak po szkodzie"?

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 16:57
Wypowiadam się o dziewczynach z mojej klasy, gdzie duża część właśnie jest "sweet dollsami". Mnie to denerwuje. Jeśli widzę dziewczynę z 10 kolczykami w uchu, nosie i pępku, ubraną na różowo w mini i w bluzkę do połowy brzucha to można wstępnie wywnioskować na jakim poziomie obycia znajduje się dana osoba.

Vanhelsen
03-11-2006, 16:57
Jadąc według onetu i gazeta.pl:
Policja i straż miejska będzie zobowiązana informować rodziców o wagarującej młodzieżyWe Wrocku jak się nie mylę Straż Miejska się tum zajmuje od dawna, i to nie tylko do rodziców ale wprost do dyrekcji szkoły...
Rady gmin będą miały prawo wprowadzić godzinę policyjną w nocy. Po godzinie policyjnej dzieciom bez opieki dorosłych nie będzie wolno przebywać w miejscach publicznychYeah! Może wprowadzimy jeszcze Młodzieżowy Stan Wojenny?! -.-''
zakazie używania telefonów komórkowych podczas lekcji. Szkoła będzie mogła też ograniczyć korzystanie z komórek w czasie przerwPowie mi ktoś, w czyjej szkole wolno używaż telefon na lekcji? Bo ja takiej nie znam, chyba, że nauczycielka pozwoli. A całkowite ograniczanie to przesada... Ludzie, po to jest telefon by mieć kontakt ze światem!...

O przytulaniu się nie czytałem. Tak samo jak o podzialen na klasy męskie / żeńskie... a co o tym myślę? Cofnijmy się w rozwoju! Jak za pierwszej wojny światowej! Szkoły podzielone na płci i przyzwoitki na korytarzach by zbyt sexem nie zalatywało! Teraz, gdzie sex wycieka z pisma dla 10'cio latki giertych ma takie pomysły... nic tylko się szlachtać...

@up: ale jej tego nie zabronisz! A to, że upchasz ją w mundurek nie podniesie nagle jej IQ! -.-''

teletoobis
03-11-2006, 17:03
Wypowiadam się o dziewczynach z mojej klasy, gdzie duża część właśnie jest "sweet dollsami". Mnie to denerwuje. Jeśli widzę dziewczynę z 10 kolczykami w uchu, nosie i pępku, ubraną na różowo w mini i w bluzkę do połowy brzucha to można wstępnie wywnioskować na jakim poziomie obycia znajduje się dana osoba.
odkryty brzuch i "tulimy" na przerwach to chyba nie to samo co kolczyk w glebi, LuSiOfFfA LaLiEcKa i mini he?

chociaz ostatnio zauwazylem tendencję 1-klasistek do SłItOwAnIa!11 kazda ma conajmniej jedna mini jeans i 50% ma ksywy typu "SłIt mArTuSiA" :/

wniosek? precz z bravo

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 17:06
Jest różnica pomiędzy IQ a obyciem. Są inteligentni prostacy, nie sztuką jest być takim, sztuką jest być obytym, ułożonym i pełnym wyniosłości. Do tego ogromny iloraz inteligencji nie jest potrzebny.

@off topic

Super pomysł z młodzieżowym stanem wojennym :D To mnie rozbroiło :D

janek@
03-11-2006, 17:38
odkryty brzuch i "tulimy" na przerwach to chyba nie to samo co kolczyk w glebi, LuSiOfFfA LaLiEcKa i mini he?

chociaz ostatnio zauwazylem tendencję 1-klasistek do SłItOwAnIa!11 kazda ma conajmniej jedna mini jeans i 50% ma ksywy typu "SłIt mArTuSiA" :/

wniosek? precz z bravo

Zgadzam sie.
Mi porostu zygac sie chce kiedy patrze na "jestem mMeGa aa Bjath!" . Nawet moje kolezanki z klasy (one przynajmniej nie sa takie) mowia, ze to szpanowanie i takie cos moze pobudzic agresje wsrod chlopcow. (nie do konca agresje, ale ten zwierzecy instynkt) I tak sie to dzieje.
I prowadzenie mundrkow to bardzo dobry pomysl nawet moze i lepszy.
Codziennie(w zime!) chodze w traperach (zwyklych) i ciagle mie przezywaja od starych dzidow lol.(jak
bedzie obuwie zwiazane z mundurkami to jestem uratowany^^)

Nie osadzam ludzi po wygladzie..
Ale poprostu widac glupote i plytkosc(uu rownina) dziwczyn, ktore chca pokazac sie ubrane w "tasme".. Nie mozna tego nie ocenic poprostu.

Ghost Nieudany
03-11-2006, 17:46
Osobiście nie lubię jak koledzy całują się z dziewczynami przy mnie i opowiadają sobie sprośne fantazje.

Się nie ma w życiu, się zazdrości innym? ;-)

Ludzie, po to jest telefon by mieć kontakt ze światem!

Pomijam już tak elementarne rzeczy jak potrzeba odebrania ważnego telefonu w trakcie przerwy albo sama identyfikacja - posiadanie telefonu dupę czasem może uratować, jak do wypadku bez obecności znajomych osób dojdzie.

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 17:49
Nie ma czego zazdrościć, głupiej "dollsówy"? Akurat przy sobie mam inne wartości.

teletoobis
03-11-2006, 17:52
@up
widze, ze wg ciebie kazda dziewczyna, ktora Cie nie chce to SłItKa :/

@down
a to trzeba sie rozgladac? proste: podoba ci sie-startujesz, nie? to nie :|

tylko nie mow ze wazne to, co ma we w srodku a nie wyglad zewn bo nikt ci usg wątroby nie przesle :/

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 17:54
To nie tak, na razie za żadną się nie rozglądam.

kaczi
03-11-2006, 17:59
Się nie ma w życiu, się zazdrości innym? ;-)

To samo właśnie chciałem mu napisać ;)

Citizen:
Nie każda dziewczyna to "słit", wiele jest dziewczyn, które takie nie nie są.

A z tymi gołymi pępkami to mnie rozwaliłeś... To, że ma odkryty brzuch, to już pusta i prosta? A jak ma spódniczkę to co powiesz? Już nie dziewica?

Po ubiorze ludzi poznajesz... Brawo, zdaję mi się, że do końca życia będzie Ci przeszkadzać, że dziewczyna z chłopakiem się przytulają... ;)

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 18:02
Co mnie inni obchodzą, ja tam kobiety nie potrzebuję, mam swoje priorytety w życiu. Niech się przytulają ale w domu. Po ubiorze i zachowaniu widać kim dana osoba jest. To się nazywa "pierwszym wrażeniem". Jak widzisz kolesia w garniturze, to na pewno nie powiesz, że pracuje fizycznie, czy, że jest menelem.

morwi
03-11-2006, 18:04
To się nazywa "pierwszym wrażeniem". Jak widzisz kolesia w garniturze, to na pewno nie powiesz, że pracuje fizycznie, czy, że jest menelem.

haha czyli że jak człowiek pracuje fizycznie to nie ma prawa ubrać się elegancko ?

teletoobis
03-11-2006, 18:05
Jak widzisz kolesia w garniturze, to na pewno nie powiesz, że pracuje fizycznie, czy, że jest menelem.

oo, serio? przykład: cały polski rząd - nie pracuje a jednak jest menelem

a co Cie to obchodzi, ze ktos teletoobisiuje sie na korytarzu? jak ci to przeszkadza to nie patrz a nie przezywasz jak mrowka okres

Hrabia_Citizen
03-11-2006, 18:08
O rety skończmy temat, do niczego nie prowadzi.

janek@
03-11-2006, 18:12
Nie mowie odrazu, ze kazda, ktora ma odkryty brzuch byla "bjath".
No, ale zadam inne pytanie.. Po jakiego kartofla to? Zeby zrobic wrazenie? Ba i tu widac plytkosc... Taka dziewczyna chce zrobic wrazenie na wygladzie end.

Ci, ktorzy uzywaja komorke na lekcjach nie maja zadnej komorki mozgowej i chca sie pochwalic tylko ta jedna komorka- Te slowa powtarza nam nauczycielkaXD.
hehehe

A co sie stanie zlego gdy mundurki wejda w zycie? Nic.. Bo szkola nie jest do pokazywania swoich pempkow i gatek ^^.
@editto ghost
A no tak pomylilem sie: "komorka?" to chyba wyjatek. ;p
Smiac sie po lekcjach? Niby kto? Jak kazda szkola miala by obowiazek noszenia mundurkow. A z reszta w Japoni jest nakaz noszenia mundrukow i jakos nikt z uczniow sie nie smieje.. Troche mundurki kosztuja i napewno nie przejda.

Lasooch
03-11-2006, 18:18
Osobiście nie lubię jak koledzy całują się z dziewczynami przy mnie i opowiadają sobie sprośne fantazje.

I tak będą.

A ja wolę dziołchę połowicznie rozebraną (pod warunkiem, że ładna), niż dziołchę ubraną w tysioncpieńcetstodziewieńcet procentach (czyli za bardzo ^.-). Mundurki to pomysł bezsensowny - ewentualnie na specjalne okoliczności, ale nie na codzień.

Hm, bardziej pociągają takie, niż opancerzone w koszulę do kolan i spodnie (ofc szerokie - obcisłe nie mogą być!) o 20 cm za długie, z płaszczem zakrywającym wszystko poza oczami.

W każdym bądź razie jeśli naprawdę są w rooshoffych miniówach i bez bluzek i noszą tony metalu w uszach i tapety na twarzy, to co innego.

@telefony - na lekcjach - OCZYWIŚCIE nie, chyba, że w sytuacjach BARDZO wyjątkowych, na przerwach - chvj ich to obchodzi, czy gadam czy nie? Telefon może - jak już Ghost napisał - uratować dupę, poza tym zaoszczędzić czas mi/komuś innemu (na ten przykład po lekcjach i tak musiałbym iść do sklepu - pisze smsa do matki co kupić, żeby sama nie musiała).

@Hrabia - ogranicz trochę spam. Co drugi/trzeci post Twój.

Po ubiorze ludzi poznajesz... Brawo, zdaję mi się, że do końca życia będzie Ci przeszkadzać, że dziewczyna z chłopakiem się przytulają... ;)

I sam się pewnie nie przytuli, bo będzie mu przeszkadzać ^.-

kaczi
03-11-2006, 18:28
Co mnie inni obchodzą, ja tam kobiety nie potrzebuję, mam swoje priorytety w życiu.

Całe życie ręka?

Niech się przytulają ale w domu.

To się nazywa miłość, żeby jej nie skrywać.

Ghost Nieudany
03-11-2006, 18:44
Ci, ktorzy uzywaja komurke na lekcjach nie maja zadnej komurki mozgowej i chca sie pochwalic tylko ta jedna komurka- Te slowa powtarza nam nauczycielkaXD.

Żebyś ortografię jeszcze sobie powtarzał, byłoby pięknie.

A co sie stanie zlego gdy mundurki wejda w zycie? Nic.. Bo szkola nie jest do pokazywania swoich pempkow i gatek ^^.

Ograniczy to wolność osobistą, zwiększy wydatki na ubrania i stworzy ryzyko, że ludzie będą się z dzieciaków nabijać PO szkole.
Jeśli ktoś jest szykanowany przez gównażerię, bo ubiera się gorzej lub w innym stylu, to niech zmieni szkołę albo walczy o swoje. Ja chodziłem do szkoły z fedorą na łbie i jakoś nie miałem wielkich problemów.

@Ad. edit
Smiac sie po lekcjach? Niby kto? Jak kazda szkola miala by obowiazek noszenia mundurkow. A z reszta w Japoni jest nakaz noszenia mundrukow i jakos nikt z uczniow sie nie smieje..

Japonia i Anglia to inne realia, w Polsce mamy dresoland i dlatego nie ma na co liczyć, że mundurki szybko staną się czymś powszechnie akceptowanym poza uczniami.

Lasooch
03-11-2006, 18:51
Całe życie ręka?

Mhihihih ; p

@Hrabia - zaczynasz mi wyglądać na geja o takim podejściu do heteroseksualistów, jakie większość Polaków ma do homo~. A mianowicie 'nie mam nic przeciwko, dopóki tego nie robią przy mnie'.

spider-bialystok
03-11-2006, 19:29
Co mnie inni obchodzą, ja tam kobiety nie potrzebuję, mam swoje priorytety w życiu. Niech się przytulają ale w domu.
Maja to robic w domu bo TOBIE sie to nie podoba? Zalosne...
A co jest twoim priorytetem? Pieniadze...?
Nie mowie odrazu, ze kazda, ktora ma odkryty brzuch byla "bjath".
No, ale zadam inne pytanie.. Po jakiego kartofla to? Zeby zrobic wrazenie? Ba i tu widac plytkosc... Taka dziewczyna chce zrobic wrazenie na wygladzie end.
A moze po prostu chce? Moze jest tak jej wygodniej albo po prostu lepiej sie tak czuje? Co cie to wogole obchodzi? Ludzie, troche dystansu, naprawde, bo w wieku nastu lat niektorzy sa juz takimi zgredami, ze szkoda slow... Nastepne pokolenie moherow...

@down
Przeciez Giertych nie chce likwidacji gimnazjow, to pomysl szmatlawcow typu "fakt".

Vansider
03-11-2006, 19:30
UU giertych pewnie ma jeszcze nie jedno w głowie.Moje zdanie jest takie:
-Mundurków niepowinni dac obowiazkowo (ubierajac sie tak jak chcemy wyrażamy samych siebie np.jestes niezle pojehany to ubierasz sie jak psyhol itp.. )
-Rozdielenie gimnazjum na męskie i żeńskie to głupi pomysł,powinni zrobic tak jak moja siora chodziła do podstawuwki było 9 klas i git.. Wszyscy siebie znali i nieszpanowali (Typu:"AaAaA Ja JeStEm MasTaH I ŚcIąGnE dZiEwCzYnIe BiElIzNe")
Ogulnie Jeden dobry pomysł giertycha to to ze zrobic 9 klasowa podstawówke.Inne pomysły? - DO KOSZA

Zamor1
03-11-2006, 19:32
Hrabia-Citizen wyjdz.... masz swoje jakies tam poglady, najpierw mowisz ze denerwuje cie jak sie ktos kolo ciebie przytula a pozniej, ,,nic mnie to nie obchodzi'' zastanow sie co ty mowisz ! blz nie osadzaj ludzi po tym jak sie ubieraja teraz wiekszosc dziewczyn sie tak ubiera, mini itp so skonczmy z tym :)

co do Giertycha, nie zgadzam sie z wiekszoscia jego pomyslow, komorki....nosic ale bez przesady, wylaczac dzwonki kiedy sie jest w szkole i nie chwalic sie nia...a nie ,, o mam najs mobajl fołn 111!!oneone patrz co ma!111

co do mundorkow, pojdziesz w poniedzialek do szkoly ubrudzisz, niedosc ze smierdzi szkola to jeszcze bedziesz musial w tym chodzic caly tydzien...

Ghost Nieudany
03-11-2006, 19:37
-Rozdielenie gimnazjum na męskie i żeńskie to głupi pomysł,powinni zrobic tak jak moja siora chodziła do podstawuwki było 9 klas i git.. Wszyscy siebie znali i nieszpanowali (Typu:"AaAaA Ja JeStEm MasTaH I ŚcIąGnE dZiEwCzYnIe BiElIzNe")

Szkoda, że dziewięciu klas podstawówki nigdy nie było, było osiem i cztery liceum. Ale ty widocznie żyjesz w alternatywnej rzeczywistości, masz prawo.

Ogulnie Jeden dobry pomysł giertycha to to ze zrobic 9 klasowa podstawówke.Inne pomysły? - DO KOSZA

Szkoda, że ten pomysł sam Giertych uznał za debilny kilka dni temu.

Vansider
03-11-2006, 19:40
@Up ja mówie ze jego jedyny dobry pomysł DLA MNIE jest dobry a jego zdanie mnie pier**** pozatym 8 klas poprostu sie pomyliłem dlamnie najlepszym rozwiazaniem jest zrobienie spowrotem 8 klas ;]

Bambuko
03-11-2006, 19:51
co do mundorkow, pojdziesz w poniedzialek do szkoly ubrudzisz, niedosc ze smierdzi szkola to jeszcze bedziesz musial w tym chodzic caly dzien...

W czym byś nie poszedł do szkoły, to będzie śmierdzieć szkołą i cały dzień będziesz nosić.

Cederiel
03-11-2006, 20:06
Eee, chcialem zeby ten temat posluzyl jako ogolny o ministrze edukacji i jego ciaglych pomyslach, i niech zostanie...

Zamor1
03-11-2006, 20:32
W czym byś nie poszedł do szkoły, to będzie śmierdzieć szkołą i cały dzień będziesz nosić.

nie wiem jak ty ale ja zaraz po powrocie ze szkoly zmieniam ubrania...

wiem blad popelnilem zamiast tydzien napisalem dzien.. i poprawilem wam sie nigdy bledy nie zdarzaja ?

Ghost Nieudany
03-11-2006, 20:43
@Zamor1
"co do mundorkow, pojdziesz w poniedzialek do szkoly ubrudzisz, niedosc ze smierdzi szkola to jeszcze bedziesz musial w tym chodzic caly dzien..."

Ta, teraz poprawiaj i wyjdź na geniusza.

kaczi
03-11-2006, 21:06
moja siora chodziła do podstawuwki

Jak piszę tak samo jak Ty, to poleć jej słownik.

Typu:"AaAaA Ja JeStEm MasTaH I ŚcIąGnE dZiEwCzYnIe BiElIzNe"

Nie wiem, wy te zdania bierzecie z życia codziennego? Bo one jakoś mnie nigdy nie nękały...
Btw, co za problem ściągnąć dziewczynie bieliznę? ;)

Avrerk
03-11-2006, 21:39
21:33 Kulik Of Bulik [23]: GIERTYCH TO STARA KO*WA GIERTYCH JE*ANY JEST GIRERTYCHA PIERD*LIS CZEBA GIERTYCH OD TEGO JEST!!!

Hu Hu [;

Dr.Unknown
03-11-2006, 21:49
Ja, na ten przykład, telefon do szkoły nosić muszę, bo chcę mieć kontakt z jedyną kobietą mojego życia - mamą. Za mundurkami jestem, pod warunkiem, że będą wyglądały tak, jak myślę, że powinny. Co do obściskiwania się i lachonów - mam to w dupie.

<edit>
@Zamor1
"co do mundorkow, pojdziesz w poniedzialek do szkoly ubrudzisz, niedosc ze smierdzi szkola to jeszcze bedziesz musial w tym chodzic caly dzien..."

Ta, teraz poprawiaj i wyjdź na geniusza.
Mundur przez 2x "u", panie poprawialski.

Rethfing on Aldora
03-11-2006, 22:09

A jak zobaczysz super-laskę w skąpej bluzeczce, biodrówkach itd. to nie popatrzysz się za nią?

joey
03-11-2006, 22:17

Nie przyszło ci do łba, że może ma inny gust niż ty?
EDIT:
Jeśli nie podobają cie sie odkryte pępki dziewczyn, przytulanie k-m, to może musisz zastanowić, sie, czy wolisz chłopców, czy dziewczynki?

Rethfing on Aldora
03-11-2006, 22:19
@Hrabia
Mówisz o tych priorytetach w życiu, zaczniesz inaczej śpiewać jak Ci się w końcu jakaś dziewczyna spodoba.
Jazda na ręcznym całe życie to nie taka fajna sprawa.

Vansider
03-11-2006, 22:28

Nie wiem, wy te zdania bierzecie z życia codziennego? Bo one jakoś mnie nigdy nie nękały...

Jest to taki problem iż ona moze sobie tego w klasie nieżyczyc i będzie sie upierac,pozatym ty bys chciał pokazywac przed klasą co masz w majtkach?

Glamri
03-11-2006, 22:29
Giertych głupcem jest i basta, już o tym tematy były zresztą.

Fakt, że wpadł na nowe, durne pomysły nie jest powodem do zakładania nowego tematu.
Zgodzę się tu całkowicie z Ghostem. Dodam na to, że to jest idiota. Pieprzony neonazi i szubrawiec co by chciał zawłądnąć światem... Dziwne pomysły w dodatku kretyńskie. Może z jednym czy dwoma ewentualnie bym się zgodził. All.

Ghost Nieudany
03-11-2006, 22:30

Życzę ci, żebyś miał ten problem w przyszłości, bo teraz to poziom trudności zarwania cziksa jest równy zeru. Trza wyrżnąć dzieci Bravo, może się podniesie (Bogu dzięki, że ja sam miałem owe problemy).

Jeśli ktoś tutaj jest pusty, to na pewno nie ja.

Bóg DEFINITYWNIE powinien obdarzyć cię wielką głową, byś pomieścił swoje rozdmuchane ego. :-)

Jeśli nie podobają cie sie odkryte pępki dziewczyn

To akurat sprawa dyskusyjna, bo ja np. nie lubię kobiet, które na codzień ubierają się tak, jakby się miały nie ubierać wcale. Nie ma nic piękniejszego od kobiety w golfie lub swetrze (o ile ktoś ma wyobraźnię - ten trend zanika). :-P

Smetana
03-11-2006, 22:30
Oryginalnie napisane przez kaczi Pokaż post

Btw, co za problem ściągnąć dziewczynie bieliznę?

Jest to taki problem iż ona moze sobie tego w klasie nieżyczyc i będzie sie upierac,pozatym ty bys chciał pokazywac przed klasą co masz w majtkach?
Już jedno samobójstwo z tego powodu było :D.

Pani K.
03-11-2006, 22:33
Ja jestem przeciwko mundurkom. Już nie chodzi o to, że każdy ma swój indywidualny styl, sraka coś tam. Przecież chodzi głównie o dzieci z rodzin, których nie stać na markowe ciuchy i w ogóle. Więc co jeśli dojdzie do tego mundurek, czyli wydatek rzędu około dużo złotych? A przecież ubrania na co dzień też trzeba kupować. Po za tym, znając moją szkołę, będziemy ostatecznie chodzić w jakiś workach po ziemniakach.

A tak w ogóle to najlepiej niech wpuszczają do szkół tylko uczniów ze wzorowym zachowaniem, średnią <5,5 i polskimi korzeniami.

Ghost Nieudany
03-11-2006, 22:39
A tak w ogóle to najlepiej niech wpuszczają do szkół tylko uczniów ze wzorowym zachowaniem, średnią <5,5 i polskimi korzeniami.

Akurat za wpuszczaniem tylko osób z dobrym zachowaniem byłbym ostatecznie za, bo potem przeciętni uczniacy tracą - (wzorowa) inteligencja się dostała do elity szkół, a średniak - choć nie można mu, oprócz niewystarczającej wiedzy, nic zarzucić - musi gnić z bandytami.

janek@
03-11-2006, 22:54
Mi sie niechce wierzyc, ze niektore kobiety ubrane sa w "tasme"(bluzeczka niedotykajaca ramion+mini). Prawda ladnie to wyglada, ale puzniej taka kobitka skarzy sie, ze zostala zgwalcona... Nie wiem co silniejsze glupota czy yntelekt? u takiej dziewczyny.
Mi sie spodobaly nagrody za zaprzestania dreczenia i tzw. "strony zla"^^ Giertych cos mowil o nagrodach. Hmm ciekawe jakie? Jakby byly wysokie to juz byl bym bogaczem :D chyba, ze wczesniej nie dostal bym w morde od "elo ziomali". hehe
Mundurki? Mozna powiedziec, ze to jest dobry pomysl. Jezeli ktos chce pokazac swoje wewnetrzne ja ubraniem to tylko wspolczuc.
I mi tu nie narzekajcie bo uczniowie w Japoni czy Kanadzie(chyba tez tam chodza w mundurkach) nie narzekaja i zyja.. Tylko to zalezy od mundurkow.
Ja bym wolal zeby byl jakis wybor np: luzny, ciasny, normalny. Wtedy nikt by nie narzekal i mogl wybrac swoja wygode XD.

P.S
Ghost. W swetrze lub w golfie fajnie wygladaja. ;)

@edit
A no wlasnie Pani K. Nie wiem jak ten Gyrtych chce wprowadzic mundurki dla biednych dzieci. Moze panstwo by splacalo? Nigdy takiego czegos nie bedzie XD. Narazie mundurki nie sa w zasiegu reki

@edittodown
Zawsze znajda sie jacys "maniacy". Nie kazdy gwalt jest spowodowany ubraniem lecz wazne, ze jest jakis tam spowodowany(ubraniem). A zreszta swiat jest nieprzewidywalny i taki stroj moze byc zachecajacy dla "maniaka". O rany czy wam trzeba wszystko wytlumaczyc? XD

@editagain
nie klocmy my sie tu o gusty bo kazdy ma inny;/.

spider-bialystok
03-11-2006, 22:58
Mi sie niechce wierzyc, ze niektore kobiety ubrane sa w "tasme"(bluzeczka niedotykajaca ramion+mini). Prawda ladnie to wyglada, ale puzniej taka kobitka skarzy sie, ze zostala zgwalcona...
No jasne, usprawiedliwiajmy gwalty, bo kobieta zbyt smialo sie ubiera... Skoro jest wolnosc to moze sie ubierac jak chce, a zdrowy mezczyzna nie napada na kobiety chocby niewiadomo jak byly ubrane...

Ghost Nieudany
03-11-2006, 23:24
A zreszta swiat jest nieprzewidywalny i taki stroj moze byc zachecajacy dla "maniaka".

Akurat mnie, człowieka z wyobraźnią, znacznie bardziej jara typowa szara myszka ubrana w opasłe swetry (dlatego jestem zajęty) od tapeciary ubranej w coś, co można przyrównać do przepaski biodrowej (dlatego jestem zajęty. :-P).

Ubiór ma gówno do rzeczy, nawet maniacy mają gusta.

@PiXik, na dole
godzina policyjna dla niepełnoletnich:adrenalina podczas wracania z imprezy,na cholere mi to;>

Tia, będziesz chciał wziąć koleżankę do kina na seans po dwudziestej pierwszej i będziesz musiał też mamę zapakować. :-P

PiXik
03-11-2006, 23:30
godzina policyjna dla niepełnoletnich:adrenalina podczas wracania z imprezy,na cholere mi to;>Chociaż jak pomysł wejdzie w życie to może będzie już 18;)
zakaz używania i noszenia komórek do szkoły:nie mam komórki zwisa mi to,ale i tak idiotyczne
:)Romek odejdź;>albo wydłuż wakacje

Dr.Unknown
04-11-2006, 08:03
To akurat sprawa dyskusyjna, bo ja np. nie lubię kobiet, które na codzień ubierają się tak, jakby się miały nie ubierać wcale. Nie ma nic piękniejszego od kobiety w golfie lub swetrze (o ile ktoś ma wyobraźnię - ten trend zanika). :-P
Jesteś moim Bogiem, wskaż mi co mam robić, o Wielki.

Bambuko
04-11-2006, 09:34
nie wiem jak ty ale ja zaraz po powrocie ze szkoly zmieniam ubrania...

Cały dzień w szkole... Przecież to było w odniesieniu do mundurków, które też każdy by zdejmował po powrocie do domu.

kaczi
04-11-2006, 09:40

A ja gdzieś napisałem, że to się ma w szkole odbywać?

Hrabia_Citizen
04-11-2006, 10:35
@up
Do może dołącz do Twojego syna i wróć do gimnazjum, bo tyle lat w szkole pisania Cię nie nauczyło. Jeśli z tym samobójstwem to był żart to ja dziękuję i wychodzę z baru...

Dan the Automator
04-11-2006, 12:18
Komórki - Dzizyz, przecież na lekcji NIE WOLNO używać komórek, i jeśli nauczyciel nie potrafi tego wyegzekwować, to roman tym bardziej (który dla uczniów jest gównem, nie autorytetem). Cóż, u mnie za takie zabawy jest komórka ląduje u nauczyciela, a jeśli komuś zadzwoni - poprostu przeprasza. Dorośnijcie.

Przytulanie - nie rozumiem czemu miałbym się nie przytulić do dziewczyny. Takie to wyuzdane? Przecież nie uprawiam z nią seksu na oczach wszystkich, całuje się też raczej bez spojrzeń innych. Mam udawać że jej nie znam, bo roman 'pedagog z powołania' giertych miał kompleksy na tym punkcie?

Ubiór - niech każdy ubiera się godnie, i to wszystko. W wielu szkołach obawiązują zakazy noszenia niektórych strojów (np dresów, krótkich spodni). Tyle moim zdaniem wystarczy. Pozatym ja, jak i wielu moich znajomych nie wraca po szkole do domu, mam cały czas chodzić w głupawym mundurku? Prać mam go raz na tydzień? Przyzywczaiłem się że ubranie zmieniam CODZIENNIE...

Płacenie za wyrządzone szkody - przecież to już jest! Kolejny populistyczny chwyt. Ja musiałem płacić za zbitą szybę.

Kary "społeczne" - czemu nie, tylko znając mentalność wielu nauczycieli, pytanie "dlaczego dostałem 2?" będzie uznane za pyskowanie i...bedzie karane.

Zamknięte Placówki - Po pierwsze - a co z poprawczakami? Po drugie - by tam trafić trzeba najpierw coś "przeskrobać", tak więc wątpie by dało to zbyt wiele. Po trzecie - co zrobimy z uczniami którzy spędzili pare lat swojego życia wśród "młodocianych kryminalistów"? Może wybudujemy dla nich więzienia na wszelki wypadek? Przeciez to będzie "grupa naznaczona", która jest świadoma tego, że nie jest akceptowana, jak i że cały naród chciałby się na nich mścić. Bedzie nam rosło pokolenie urodzonych bandytów.

Vanhelsen
04-11-2006, 12:39
Się nie ma w życiu, się zazdrości innym? ;-)[...]Rotfl[...]
tylko nie mow ze wazne to, co ma we w srodku a nie wyglad zewn bo nikt ci usg wątroby nie przesle :/Rotfl'n'lol ;)Co mnie inni obchodzą, ja tam kobiety nie potrzebuję, mam swoje priorytety w życiu. Niech się przytulają ale w domu. Po ubiorze i zachowaniu widać kim dana osoba jest. To się nazywa "pierwszym wrażeniem". Jak widzisz kolesia w garniturze, to na pewno nie powiesz, że pracuje fizycznie, czy, że jest menelem.Wolność mości panie, wolność jest w tym kraju, przynajmiej teoretycznie... Tak, pierwsze wrażenie, słeet, ale liczy się chyba yntelekt a nie to jak kto się ubiera... O rety skończmy temat, do niczego nie prowadzi.End of argumenty? ;]Nie mowie odrazu, ze kazda, ktora ma odkryty brzuch byla "bjath".
[...]
@editto ghost
A no tak pomylilem sie: "komorka?" to chyba wyjatek. ;p
Smiac sie po lekcjach? Niby kto? Jak kazda szkola miala by obowiazek noszenia mundurkow. A z reszta w Japoni jest nakaz noszenia mundrukow i jakos nikt z uczniow sie nie smieje.. Troche mundurki kosztuja i napewno nie przejda.No fakt, biedna dziewczyna chce zrobić wrażenie na facetach wyglądem, ale zapomniała, że żaden facet nigdy nie leciał na wygląd...
Co się złego stanie? Odetnie się dziecku takie coś, jak ekspresja własnego siebie przez ubiór... A co do Japoni, to wiesz jaka to jest dla mnie argumentacja? Przykład b.podobny: Rząd chce wprowadzić nakaz używania świateł samochodowych przez cały rok, bo tak jest w wielu państwach UE jak Finlandia, Szwesja, Estonia... Tylko niech oni pomyślą dlaczego tam jest taki nakaz...

Glamri
04-11-2006, 13:01
Akurat mnie, człowieka z wyobraźnią, znacznie bardziej jara typowa szara myszka ubrana w opasłe swetry (dlatego jestem zajęty) od tapeciary ubranej w coś, co można przyrównać do przepaski biodrowej (dlatego jestem zajęty. :-P).

Ubiór ma gówno do rzeczy, nawet maniacy mają gusta.
Wiesz Ghost. Też jestem zajęty. Moja dziewczyna nie nosi raczej opasłych swetrów i golfów (no chyba, że w domowym zaciszu - tak prywatnie ; ) Ale też nie nosi się jakoś wyzywająco i to mi się najbardziej podoba. Gustowny ubiór i stosowny do sytuacji i miejsca w jakim się znajduje. Sam się tak nie ubieram bo na dobrą sprawę wyglądam zawsze tak samo chyba, że sytuacja wymaga założenia garnituru.

Telefony komórkowe. Na lekcji ściszyć ew. zostawić sobie wibracje i sprawa załatwiona. Używanie komórki na lekcji to wg. mnie brak szacunku do nauczyciela. Wysłanie sms'a czy wykonanie telefonu w trakcie przerwy nikomu nie szkodzi i bynajmniej groźne nie jest.

Mundurki. Zdecydowanie nie. Ja tak jak Dobo nie zawsze ze szkoły idę prosto do domu i nie mam zamiaru paradować w mundurku gdzieś na mieście z resztą kto jak się ubiera to jego indywidualna sprawa ale nadal uważam, że uczeń powinien wyglądać przynajmniej stosunkowo schludnie, przede wszystkim czysto i pachnąco (tak, tak! W XXIw. są ludzie, któzy mają z tym problem!)

Kary i nagrody. Praca społeczna w postaci 2 godzin grabienia liści. Bzdura - od tego są panie sprzątaczki w woźni w szkole, którzy dostają za to pensję i jest to w ich obowiązku. Czemu niby mamy ich w tym wyręczać? Skuteczniejszymi karami byłoby jakieś zawiadamianie rodziów o występku przez dyrektora, a rodzice już wyegzekwują karę od rozwydrzonego dzieciaka. (chyba, ze rodzice nie lepsi od włąsnych dzieci - wtedy trzebaby już zastosować jakieś kary wychowawcze wymierzane przez wychowawcę ucznia np. odpytywanie przez 2 kolejne lekcje) A nagrody? Jakie nagrody? Bo wątpię, że materialne, co? Pochwała od wychowawcy na forum klasy? Super!

Płacenie za wyrządzone szkody i wandalizm. To było jest i będzie. Puste hasła. Prawda, że nie zawsze uda się złapać wandala czy nawet tego, któy przypadkowo coś zrobił, ale płacenie za zbitą szybę czy kafelkę w kiblu przecież i tak funkcjonowało.

Przytulanie. To nic zdrożnego. Codziennie się z kimś przytulam choćby na "dzień dobry" i "do widzenia". Co prawda księża wtedy na mnie bardziej krzywo patrzą niż zwykle ale przytulanie się czy nawet buziaczek to nic złego - nie propaguję wtedy pornografii, golizny czy jakiego wyuzdania albo zboczenia seksualnego.

Szkoły dla zuych dzieci. Takie placówki staną się tylko wlęgarnią huliganki, marginesu społecznego i "elementu", z którym raczej nikt nie chce mieć do czynienia bo nawet tych, któzy coś tam przeskrobali ale da się ich jeszcze "zresocjalizować" będą wtedy na straconej pozycji już do końca życia. Przecież funkcjonują zakłądy poprawcze, które mają za zadanie upilować recydywistów i co groźniejszych młodocianych przestępców. Jak tu już Dobo napisał po takich placówkach można wysyłać ich z miejsca tylko do specjalnie przeznaczonego do tego więziania bo z tych ludzi już nic nie będzie. Zostaną napiętnowani i uczciwe życie straci dla nich jakikolwiek większy sens.

Na koniec podsumowałbym to jakąś puentą i mam na nią pewną koncepcję.
Przeproście i Spieprzajcie, a Ty Roman zostaw nasze dzieci!
Tak, tak! Bo Roman ma miliardy pomysłów, ale niestety bardzo znikomy procent z nich jest choć trochę udany...

Xzonixek
04-11-2006, 13:08
Jestem za Giertychem i tyle:P
Mogl jeszcze wprowadzic 8kl podstawowki i 4 licea.
Jest to bardziej wskazane bo agresja w 1 kl gimnazjum siega sufitu sali gimnastycznej. Takie dzieciaki chca byc 'dominujacymi samcami', a to prowadzi do bojek...
A w liceum juz spx... Dotego w 1 liceum starego szkolnictwa już tego nie bylo bo się z tego wyrastało...

Mundurki i Tarcze na piersiach to jest to!:P:P:P

Teraz my mamy faze z tekstów w klasie 'A Roman powiedział...':D

Ghost Nieudany
04-11-2006, 13:11
Jest to bardziej wskazane bo agresja w 1 kl gimnazjum siega sufitu sali gimnastycznej. Takie dzieciaki chca byc 'dominujacymi samcami', a to prowadzi do bojek...

Pracowałem rok w podstawówce i mogę ci szczerze powiedzieć, że gówno wiesz. :-)
Gnojki z gimnazjum się przerzucą do podstawówki i będą razem z szóstymi klasami tworzyć wielką, kochającą się w tyłki rodzinę, popieram. :-P

Xzonixek
04-11-2006, 13:21
Pracowałem rok w podstawówce i mogę ci szczerze powiedzieć, że gówno wiesz. :-)

Jako nauczyciel??
Wiesz jeśli tak, to sam huja wiesz bo rok w gimnazjum nic ci nie da. Powiedz to mojej profesorce w gimnazjum pracujacej tam 20 lat:) (6? lat w gimnazjum a reszta w starym systemie)... Ona powiedziała co jest nie tak i się z nią w pełni zgadzam, wczoraj mieliśmy lekcje wychowawczą.

Wogle większość nauczycieli pracujących 5 lat w szk nic sie nie zna na szkolnictwie;( ;(

Ashlon
04-11-2006, 13:23
A w liceum juz spx... Dotego w 1 liceum starego szkolnictwa już tego nie bylo bo się z tego wyrastało...

W liceum tak, bo to normalne jest, ze prawie dorosla, inteligentna mlodziez sie tak nie zachowuje. Idz do zawodowki (tej gorszej), zobaczymy twoja reakcje.

Mundurki i Tarcze na piersiach to jest to!:P:P:P

Szaliki klubowe i gazrurki, to jest to! ;)

Ale, co jak co - "przymusowe roboty" dla szkolnych debili sa dobrym pomyslem.

Ghost Nieudany
04-11-2006, 13:25
@2xup
Jako konserwator, miałem okazję obserwować zachowania na każdej przerwie i części lekcji, nic pozytywnego. Pomijam fakt, że sam byłem obiektem mniej lub bardziej subtelnej szykany. ;]
Teraz pracuję w fuzji liceum-gimnazjum i jakichś większych problemów nie ma.

Zresztą, pomyśl kilka minut (bo na krótszy czas w twoim przypadku nie liczę) i zgadnij, co się stanie, gdy bandyci z gimnazjum połączą się z bandytami z podstawówki i zaczną wywierać wpływ na młodszych. :-)

Lenrock
04-11-2006, 13:26
gdyby nie ta sytuacja w Gdańsku to nic by sie nie zmieniło

Quezacoatl
04-11-2006, 13:30
Kary i nagrody. Praca społeczna w postaci 2 godzin grabienia liści. Bzdura - od tego są panie sprzątaczki w woźni w szkole, którzy dostają za to pensję i jest to w ich obowiązku. Czemu niby mamy ich w tym wyręczać? Skuteczniejszymi karami byłoby jakieś zawiadamianie rodziów o występku przez dyrektora, a rodzice już wyegzekwują karę od rozwydrzonego dzieciaka. (chyba, ze rodzice nie lepsi od włąsnych dzieci - wtedy trzebaby już zastosować jakieś kary wychowawcze wymierzane przez wychowawcę ucznia np. odpytywanie przez 2 kolejne lekcje) A nagrody? Jakie nagrody? Bo wątpię, że materialne, co? Pochwała od wychowawcy na forum klasy? Super!

Rodzice to marna kara, nieraz są zbyt zajęci/ zbyt pobłażliwi.
U mnie w szkole woźny nosi garnitur :p . Wszyscy którzy palą w okolicy szkoły, wychodzą na blauki (bardzo rzadkie przypadki) lub zostają przyłapani na śmieceniu, tudzież uszkadzaniu szkolnej własności zostają spisani. Woźny "zaprasza" takich pechowców na tzw. godzinki, by następnego dnia przyszli do szkoły o godz. wcześniej (co potrafi dać w kość, np. o 5 wstawać), i wykonują różne prace. Zwykle przynoszą butle z wodą mineralną do "wodopojów" oraz papierowe ręczniki do kibli. Dla najbardziej opornych pozostaje zeskrobywanie gum do żucia spod ławek. Niestety jednak taki system działa tylko w szkołach, z których uczniowie naprawdę nie chcą wylecieć, bo inaczej mogliby to normalnie olać.
Wniosek:
Nie ma złotego środka na uzdrowienie naszego systemu edukacyjnego, niemniej jednak warto się starać. Niestety rząd powinien więcej się zastanawiać nad reformami, zamiast dać szalonemu wujowi G robić co mu się żywnie podoba.

Cederiel
04-11-2006, 13:35
gdyby nie ta sytuacja w Gdańsku to nic by sie nie zmieniło

bo nic raczej w zachowaniu uczniow sie nie zmienilo, i nie zmieni.

Glamri
04-11-2006, 13:37
@Quezacoatl:
Dlatego napisałem, że alternatywą mogłoby być np. takie pytanie. Po dwie 1 z każdego przedmiotu zrobiłyby swoje chyba, że komuś to totalnie zwisa, fruwa i powiewa. To jak to się odbywa w Twojej szkole faktycznie ciekawie wygląda i rzeczywiście może przynosić skuteczne efekty.

PiXik
04-11-2006, 14:20
wychowawczyni czytała nam nowe WSO...parodia za ucieczke całej klasy nikt nie będzie miał wzorowego zachowania,chociaż i tak ono jest niedostępne( u nas w klasie;))przy nagannym zachowaniu zbiera się rada nauczycieli,czy coś takiego i za np w pierwszym roku czy drugim mogą się zgodzić,żebyś zdał ale za rok jeśli powtórzy się to samo to peszek...

Walekifa
04-11-2006, 14:24
U nas w szkole jest takie coś jak Prace społeczne,sam we wtorek będę grabił liście,albo Odśnieżał(k..a śnieg na początku listopada?;l) Kumpel rok temu owych miał 50. To za wiele nie pomaga.

Vanhelsen
04-11-2006, 14:52
gdyby nie ta sytuacja w Gdańsku to nic by sie nie zmieniłobo nic raczej w zachowaniu uczniow sie nie zmienilo, i nie zmieni.Jak to ktoś zauważył, sprawa nie jest w TV bo jest ważna, tylko jest ważna bo była w TV...

MKM
04-11-2006, 15:51
Ten Romek, to skąd on się w ogóle wzią?

Co kolwiek zrobią, patologiczne zachowanie nadal zostanie, zycie młodych ludzi nie skupia sie tylko w szkole, ale także poza nią. Nadpobudliwe osoby były, są i bedą. Zawsze zdaży się coś, co da powód aby media miały o czym pisać. Romek gór nie przesunie i tym samym nie utemperuje dzisiejszej młodzieży.

kaczi
04-11-2006, 17:18
przy nagannym zachowaniu zbiera się rada nauczycieli,czy coś takiego i za np w pierwszym roku czy drugim mogą się zgodzić,żebyś zdał ale za rok jeśli powtórzy się to samo to peszek...

Z tego co wiem, to od razu nie zdajesz.

Lecz w liceum do którego się dostałem, są tylko 3 naganne na całą szkołę. W tym ja.

Badzo
04-11-2006, 19:42
Lecz w liceum do którego się dostałem, są tylko 3 naganne na całą szkołę. W tym ja.
Oh, musiałeś sie tym pochwalic. I co, jesteś dumny?

Hrabia_Citizen
04-11-2006, 19:47
Może nie widać tego po moich postach, ale ja przez kilka lat pod rząd miałem poprawne zachowanie. Obniżali mi z bardzo dobrego za każdym razem bo miałem inny światopogląd niż moi nauczyciele. Stwierdzili, że to cecha psychola, że ktoś myśli inaczej niż ogół ludności i dlatego jak psychola traktowali mnie poprawnym zachowaniem.

Takie coś powinni zmienić, a nie wprowadzać mundurki!

Squaess'me
04-11-2006, 20:14
Może nie widać tego po moich postach, ale ja przez kilka lat pod rząd miałem poprawne zachowanie. Obniżali mi z bardzo dobrego za każdym razem bo miałem inny światopogląd niż moi nauczyciele. Stwierdzili, że to cecha psychola, że ktoś myśli inaczej niż ogół ludności i dlatego jak psychola traktowali mnie poprawnym zachowaniem.

rasizm i nacjonalizm nie jest wybitnie dobrze postrzegany :)

Hrabia_Citizen
04-11-2006, 20:25
Nie mówię tu o nacjonalizmie i rasizmie, chodzi raczej o to, że wielu samych siebie okłamuje, wg. mnie to najgorszy typ oszusta, ale wiecie, o tym można powieść napisać.

I w końcu się odwal od moich poglądów, przypisujesz mi najgorsze cechy jak popieranie razizmu. Niedługo napiszesz, że marzę o powrocie komunizmu, a Hitler to mój idol.

Dan the Automator
04-11-2006, 20:38
Nie mówię tu o nacjonalizmie i rasizmie, chodzi raczej o to, że wielu samych siebie okłamuje, wg. mnie to najgorszy typ oszusta, ale wiecie, o tym można powieść napisać.

I w końcu się odwal od moich poglądów, przypisujesz mi najgorsze cechy jak popieranie razizmu. Niedługo napiszesz, że marzę o powrocie komunizmu, a Hitler to mój idol.

Hitler i komunizm?!

Hrabia_Citizen
04-11-2006, 20:40
To tylko przykład tego co on pewnie zaraz wyskrobie na klawiaturze. Dobrze wiem, reszta forumowiczów chyba też, że Hitler i komunizm to ogień i woda.

janek@
05-11-2006, 00:28
Mie tam nic nie obchodzi jakie ludzie maja zachowanie;]. Ale niech przynajmiej dadza sanse komus sie ksztalcic i niech nie przeskadzaja jedyna komorka(mozgowa) na lekcjach. (no bo kto chce wszystko przerobic w domu :/)
Tacy "ignorancji" mysla, ze sa pempkami swiata i wszystko im wolno. To sie nazywa samowolka, a nie wolnosc! Moga nawet uzadzac bijatyki, ale i tak bede mial to wszystko gdzies...
Mowilem do osob nie pozwalajacych sie ksztalcic drugiej osobie.
Krotko mowiac wolnosc prowadzi do pewnych ograniczen.

Mundurki moga byc- bo to i tak nie zrobi wielkiej roznicy no chyba, ze ktos jest plytki, albo komus jest nie wygodnieXD-, ale mysle, ze nie przejda z powou funduszy..
Nawet gdyby mogly byc to zawsze bede za wyborem: luzny, ciasny, normalny.

P.S.
Hrabia, a dlaczego umowili sie zeby podzielic Polske miedzy siebie? ;p
Jest zwiazek pomiedzy tymi dwoma ustrojami;
1 primo: dyktator
2 primo: narzucona ideologia
end

djkuter
05-11-2006, 09:50
@up
Komunizm i nazizm tworzą własną teorię narodu wybranego (k- proletariat, n - Niemcy lub aryjczycy).

A co do tematu. Część pomysłów dobra, inne mniej. Ale dobrz,e że ktoś wreszcie chce reformować szkołę, a nie zostawić jak jest...

Gejokomuna
05-11-2006, 09:54
jebać tego pierdolonego skurwysyna jebanym kurwa gumowym chujem w dupe kurwa twoja mać!

MKM
05-11-2006, 09:56
@djkuter
Z jednej strony dobrze, z drugiej źle. Za czasów gdy Łybacka była ministrem edukacji, nie było tyle huku, ale też nic się za bardzo nie działo.

Gejokomuna
05-11-2006, 09:58
właśnie o niej muffie bo nic nie ropiła

joey
05-11-2006, 09:59
jebać tego pierdolonego skurwysyna jebanym kurwa gumowym chujem w dupe kurwa twoja mać!

Idź w pizdu, gupi naziolu. Nie przeklinaj tak, bo nie przystoi.

Data dołączenia: 05-11-2006 - Drom i tak widzi twoje ip.

@down:
Twoje grypsy są taaaakie mocne. Ide płakać. Na nic lepszego cie nie stać, widzę.

Gejokomuna
05-11-2006, 10:01
Idź w pizdu, gupi naziolu. Nie przeklinaj tak, bo nie przystoi.

Data dołączenia: 05-11-2006 - Drom i tak widzi twoje ip.

ssij papuge

djkuter
05-11-2006, 10:21
@djkuter
Z jednej strony dobrze, z drugiej źle. Za czasów gdy Łybacka była ministrem edukacji, nie było tyle huku, ale też nic się za bardzo nie działo.

Za czasów p. Łybackiej to się to zaczynało. Przecież po przeprowadzeniu reform trzeba poczekać na skutki. Po 15 latach liberalnej szkoły tak skonczyliśmy.

kamosblue
06-11-2006, 22:26
http://wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=291593 - rotfl

Nie no, ze az tam go niesie to mi na mysl nie przyszlo... on naprawde jedzie pod publike...

Ghost Nieudany
06-11-2006, 22:36
Nie no, mamy się czym chwalić przed USA.

Mamy fałszywych kurdupli na najwyższych stołkach, kłamliwego wieśniaka oraz faszystę-homofoba, który pcha się nie tam gdzie trzeba i nie potrafi odróżnić szczerości od zwyczajnego chamstwa (zwłaszcza w dyplomacji).

Edit: Chociaż, po dłuższym zastanowieniu, i tak stanąłbym po stronie Giertycha. Nie dlatego, że się z nim zgadzam. Raczej dlatego, że do spraw tego kraju wtranżala się inny burak z innego buraczanego kraju. Nasz burak naszym burakiem, w sumie.

spider-bialystok
06-11-2006, 22:36
Och straszne, polski polityk odwazyl sie skrytykowac wojne w Iraku! Straszne :<
To musi byc dla USA szok, ich najlepszy sluga w tej czesci Europy ma w rzadzie przeciwnika wojny w Iraku ;] Tylko co im do tego? Nasz Giertych, nasza sprawa.

Matek
07-11-2006, 00:07
Kiej on w tym wypadku ma racje. To nie nasza WOJNA.

Yoh Asakura
07-11-2006, 07:58
Słyszeliście na co wpadł Pomysłowy Romek ? Jak uczeń będzie pomagał w zwalczaniu przemocy (tzn. donosił na tego co bije), będzie dostawał za to pieniądze. Tylko ciekawe ile i skąd.

joey
07-11-2006, 08:05
5zł za sprzedanie kolegi. Romek, weź sie lepiej do uczciwej roboty, a nie wymyślasz jakieś ch. wie, co.

ripper
07-11-2006, 08:52
Mogą to wprowadzić, ale co to da? Jak ktoś się boi to i tak nie doniesie, czy za darmo czy za kasę. Szczególnie, że 5 zł. nie jest warte, żeby później ew. w mordę dostać.

joey
07-11-2006, 15:25
Sprzedamy luchego, on bedzie siedział w pudle, a my sie limuzynami porozjeżdżamy :D Są tacy, co za kase będą sprzedawać - ten Frankensztajn tworzy nowe pokolenie agentów. :p

kamosblue
07-11-2006, 15:53
Nie! Nie! Ja pie****.

http://wiadomosci.onet.pl/1429693,11,item.html

Juz widze ten bunt w polskich szkolach... Idziemy pod sejm?

Nosferatu
07-11-2006, 16:25
prosze... powiedzcie ze dzis 1 kwietnia.....

Quezacoatl
07-11-2006, 16:41
Nie! Nie! Ja pie****.

Juz widze ten bunt w polskich szkolach... Idziemy pod sejm?

No jasne, idź. A jak przyjedzie takie niebieskie auto i wyjdą z niego goście w niebieskim, to musisz jak najgłośniej krzyczeć "chu..
wam w du.." to zabiorą cię na wycieczkę, będziesz miał za darmo przejażdżkę i 3 darmowe fotki.

Nie wiem co myśleć o takich zmianach. Z jednej strony w polskiej oświacie potrzebne są poważne zmiany, tylko kto potrafi tak w pełni przewidzieć ich skutki. Z drugiej strony, takie reformy przypominają mi trochę początki rewolucji społecznych i rządowych. Zaskakująco szybko takie zmiany mogą przerodzić się w represje, a nawet powstanie niebezpiecznej ideologii i zmiana rządów. Nie bardzo mnie cieszy możliwość powstania państwa przypominającego taki Gillead, czy też Oceanię. (katastroficzny punkt widzenia co nie?)

PS
U mnie w szkole mundurków nie wprowadzą. (na szczęście)

@Kamos
Wiem o co ci chodzi. Po prostu myślę, że ok 20% popiera mundurki, a z 30% to zwisa, kolejne 20% to chojraki i jak co do czego przyjdzie będą je potulnie nosić, więc zostaje ci to ok 30%, taką liczbą nie zawalczysz.
(procenty całkowicie umowne, bo nigdzie nie znalazłem takowych danych statystycznych...)

kamosblue
07-11-2006, 16:43
No jasne, idź. A jak przyjedzie takie niebieskie auto i wyjdą z niego goście w niebieskim, to musisz jak najgłośniej krzyczeć "chu..
wam w du.." to zabiorą cię na wycieczkę, będziesz miał za darmo przejażdżkę i 3 darmowe fotki.

Chodzilo mi o to, ze w szkolach zaczna sie rozruchy, 70% tego nie bedzie chcialo nosic. To sie zakonczy martwym prawem, lub wywaleniem Giertycha i jego dennych pomyslow.

@edit
Badzo, obys sie nie zdziwil.

Komandos
07-11-2006, 16:45
Holy shit ładnie się porobiło.
Mundurki, godzina policyjna - co to ma być i czemu ma służyć? Ciekawe jak będzie w upalne lato, może pozwolą w samej koszuli chodzić i ściągnąć krawat : D
Przez te wszystkie zakazy jeszcze gorzej się porobi,a wtedy nasz wesoły Romek zniknie i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie : P

oby...

Badzo
07-11-2006, 17:05
Chodzilo mi o to, ze w szkolach zaczna sie rozruchy, 70% tego nie bedzie chcialo nosic. To sie zakonczy martwym prawem, lub wywaleniem Giertycha i jego dennych pomyslow.

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz.

Lasooch
07-11-2006, 17:06
/me sprawdza stan swoich warnów.
/me widzi, że aktualnie żadnego nie ma, ergo pozwala sobie na agresywną ekspresję nastroju w tym momencie...

Wrażliwi - nie czytać.

JA PI*RDOLE K*RWA!!!1111

Wrażliwi - dalej już można ; p

Mam tylko nadzieję, że mundurków u mnie w szkole nie wprowadzą.

Co się w tej Polsce dzieje?...

Te wszystkie gIERTYCHowe zmiany NIC nie zmienią na lepsze. Tylko będą złe nastroje.

Sprzedawanie kolegów za 5 zł - omg, teraz strach będzie kolegę pacnąć, żeby się na ławce (na przerwie) posunął, bo nakapuje -,-

Godzina policyjna - zasiedzę się u kumpla pół godziny za długo i co? Na pały? ...

Chodzi po prostu o to, że to, że ktoś może nakapować, to, że będzie godzina policyjna, to, że będą mundurki, to, że będą portety gIERTYCHa w szkole, to, że zostanie on uznany za boga, to wszystko NIC NIE ZMIENI. Jak było, tak będzie. Prędzej będzie gorzej niż lepiej.

gIERTYCH musi odejść!!!11 Wpisujcie miasta!!!!111

down: mundurek Cię uratuje? :OOOOO

Kamery? Ja tam nie chcę w kiblu kamer. Jakoś nie cieszy mnie perspektywa, ze ktoś z ochrony będzie mnie podglądać.

Zresztą u nas i tak kamer nie zrobią. Musieliby w cieć nowych pracowników zatrudnić (bo szkoła dość spora, a jedna osoba by nie była w stanie obrazu z tylu kamer pilnować).

Badzo
07-11-2006, 17:12
A ja tam się ciesze. Wreszcie nie będę się bał chodzic do kibla na przerwie.

I jak Giertycha nie lubię, to akurat te pomysły popieram jak najbardziej.

Redlik
07-11-2006, 17:22
Jeszcze się modle żeby to był jakiś żart. Ja nie wyrobie jeśli będe musiał się ubierać ... inaczej niż lubie. Każdy ma do kurwy nędzy (sory ale nie wyrabiam już) prawo nosić to co mu się podoa, nawet jeśli chce przyjść do szkoły tylko w stringach z takim kozackim słonikiem z przodu. Przez mundurki nikt nie przestanie bić i gwałcić. Culigani mundurki będą mieli w dupie. Ucierpią jedynie ci, którzy chuliganami nie są, i którym na pozostaniu w szkole zależy więc mundurków nie przestaną nosić mimo że ich nie lubią.
PRECZ KURWA (sry ponosi mnie przez te pieprzone mundurki) Z GIERTYCHEM!!

Badzo
07-11-2006, 17:28
down: mundurek Cię uratuje? :OOOOO

A gdzie ja napisalem ze mundurek mnie uratuje? Poza tym, to i tak zalezy od szkoly - beda chcieli wprowadzic to wprowadza, a jak nie, to nie i proste.

Kamery? Ja tam nie chcę w kiblu kamer. Jakoś nie cieszy mnie perspektywa, ze ktoś z ochrony będzie mnie podglądać.

To dobrze ze nie ciesza, bo i tak podglądania nie bedzie. Kamery beda umieszczone w takich miejscach, coby widac bylo kto do kibla wchodzi i czy znad kabiny nie unosi sie czasem jakis dymek.

Lasooch
07-11-2006, 17:34
To dobrze ze nie ciesza, bo i tak podglądania nie bedzie. Kamery beda umieszczone w takich miejscach, coby widac bylo kto do kibla wchodzi i czy znad kabiny nie unosi sie czasem jakis dymek.

O qwa, to teraz nas będą szpiegować, kto ile razy dziennie idzie i na co!...

Jak komuś będzie zależało, to i tak Cię w kiblu obije. Jak komuś będzie zależało, to i tak będzie w kiblu palić. Kamery nic nie dadzą, tylko nadszarpną - i tak bardzo ubogi - budżet.

Nie trzymajcie pieniędzy w bankach...

spider-bialystok
07-11-2006, 17:56

@edit
Badzo, obys sie nie zdziwil.
Haha jakie rozruchy, jakie martwe prawo... Przed wejsciem do skzoly bedzie stal jakis nauczyciel ktory sprawdza zmiane obuwia i mundurek - jesli nie masz to nie wchodzisz do szkoly, proste.
Mi sie pomysl mundurkow nie podoba.

kamosblue
07-11-2006, 18:22
Wiec jak bedzie chodzilo do budy 200 uczniow z 500 to nic z tym nie zrobią? Może jeszcze kary będą stosować hoho... milo byloby.

Badzo
07-11-2006, 18:33
Wiec jak bedzie chodzilo do budy 200 uczniow z 500 to nic z tym nie zrobią? Może jeszcze kary będą stosować hoho... milo byloby.

W jakim ty świecie żyjesz. Wszyscy będą pokorniutko nosić mundurki. A osób które nie będą chciały ich nosic bedzie 5-10. A z takimi jednostkami mozna sobie latwo poradzic.

Vanhelsen
07-11-2006, 19:15
[...]
@Kary
Systemem Amerykanskim mozna tutaj bardzo skutecznie to zrobic
Najprostrza kara - zostajesz po/przychodzisz przed lekcjami, od 15 minut do 2h, zwykle mozna ustalic dzien tygodnia wiec nie ma ze ktos akurat musial isc ratowac pingwiny z wycieku ropy czy cos, zwykle w tym czasie pomagasz nauczycielowi sprzetac klase, scierac tablice itp (bardzo dobra kara... przeciez na koniec lekcji kazdy chce od razu leciec do domu a nie siedziec jeszcze godzine w szkole).
Nastepnie jest klasa karna - siedzisz caly dzien w klasie rozwiazujac zadania z lekcji ktore powinienes mieci... zadania sa oceniane surowo (zwykle zrobione to mierna, jakiekolwiek braki to 0), nie masz prawa sie odzywac w tym czasie, nie masz kontaktu z kolegami nawet na przerwach.
Zawieszenie ze szkoly - masz wolny dzien ktory jest liczony jako nieobecnosc nieusprawiedliwiona... wydaje sie fajnie, tyle ze powyzej 10 nieusprawiedliwionych nieobecnosci = powtarzanie roku. Za wagary dostajesz 5 dni, tak wiec 2 dni wagarow rowna sie powtarzanie roku.I to jest myśl panie Gadający Koniu. ;)Nie! Nie! Ja pie****.

http://wiadomosci.onet.pl/1429693,11,item.html

Juz widze ten bunt w polskich szkolach... Idziemy pod sejm?Nom, ja też widzę ten bunt... (ironia, jak by co ;]). PAP sprostował informację, mundurki MOGĄ być, ale nie muszą... czy to coś zmieni? Nie wiem, pewnie będą sądy w szkołach i tyle...
A co do fragmentu "oprogramowanie broniące uczniom dostępu do niewłaściwych treści w internecie", to to powinno byc obowiązkowe i bez żadnych ustaleń logiczne... po coś są ci Admini w sieciach szkolnych by takimi sprawami się zajmować... a nie blogkują u nas w szkole adres tibia.com xD
I jakoś nie widzę tutaj NIC o godzinie policyjnej więc wiecie, na razie możemy niespać spokojnie :P

Komandos
08-11-2006, 16:34
O qwa, to teraz nas będą szpiegować, kto ile razy dziennie idzie i na co!...

Jak komuś będzie zależało, to i tak Cię w kiblu obije. Jak komuś będzie zależało, to i tak będzie w kiblu palić. Kamery nic nie dadzą, tylko nadszarpną - i tak bardzo ubogi - budżet.

Nie trzymajcie pieniędzy w bankach...

Mylisz się, kamery dużo dadzą. Nie będzie już palenia w kiblach. Jak to zostanie zarejestrowane, to pójdzie do dyrka i dostajesz jakieś upomnienie lub od razu wylatujesz ze szkoły, więc kto będzie tyle ryzykował? Trzeba będzie śmigać na przerwach na pole, w miejsca gdzie nie ma kamer proste =]

Lasooch
08-11-2006, 16:52
Mylisz się, kamery dużo dadzą. Nie będzie już palenia w kiblach. Jak to zostanie zarejestrowane, to pójdzie do dyrka i dostajesz jakieś upomnienie lub od razu wylatujesz ze szkoły, więc kto będzie tyle ryzykował? Trzeba będzie śmigać na przerwach na pole, w miejsca gdzie nie ma kamer proste =]

No więc właśnie, I TAK będą palić. W kiblach też by dali radę jakby się uparli. Już nawet mam pomysł jak, ale go nie przybliżę, bo nie popieram palenia ; >

Badzo
08-11-2006, 17:03
No więc właśnie, I TAK będą palić. W kiblach też by dali radę jakby się uparli. Już nawet mam pomysł jak, ale go nie przybliżę, bo nie popieram palenia ; >

no i niech sobie poza terenem szkoły palą. Bo mi sie nie widzi wchodzenie do kibla gdzie nic przez dym papierosowy nie widac.

Rabanbar
08-11-2006, 17:08
Moze giertych robi czesto głupoty ale dzisiaj zobaczyłem sytuacje która uzmysłowiła mi ze trzeba coś zrobić. Wychodzi sobie ze szkoly trzech 8-latków (SŁOWNIE: OŚMIOLATKÓW) i przebiegajac przez przejscie spiewaja na cały głos: "Babcia kazia z pod burdelu, przeleciała już nas wielu!". Powoli zmieniamy się w Anglię gdzie szkoły nie mogą znaleźć nauczycieli, bo nikt nie chce tego zawodu bo poprostu boją sie uczniów. Przykłady? Uczeń wskakuje na ławke i wrzeszczy do nauczycielki "co mi zrobisz?!". Przykład dwa: do autobusu wsiadaja dwie typowe laski z odkrytymi brzuchami. I puszczaja na cały autobus jakieś gówno z recznego radyjka, tak że zanim dojechałem do celu juz mnie ladnie bolala głowa. Najlepiej by było gdyby porpostu kazdy odpowiadał za siebie, ale tak nie bedzie bo wszyscy to mają w dupie. A ja powiem jeszcze jedno. Jak mi każą nosić jakiś pedalski mundurek to na znak protestu bede chodził w garniturze.

Pozdrawiam,
Rabanbar

Vanhelsen
08-11-2006, 17:10
U nas w LO jest całkowity zakaz palenia na terenie szkoły (do niedawna byłą palarnia, ale koleś rozciął sobie szybą ścięgna w nodze więc palarnię zamknięto :P). Jeżeli złapią ciebie na paleniu po za terenem szkoły w czasie godz lekyjnych (nie ważne, lekcja czy przerwa) to niepełnoletni leci do dyrka + telefon do rodziców, pełnoletni, tylko telefon do rodziców i tyle... No i oczywiście osobno leci kara za opuszczanie terenu szkoły. Czy to pomaga? Tak, ale i tak najlepszym wyjściem w tej sprawie było by prawo niczym z NY: CAŁKOWITY zakaz palenia w miejscach publicznych wliczając w to chodnik, ulicę czy park... Chcesz palić? To u siebie w domu, by ludzie na przystanku/chodniku nie wdychali tego syfu...

Lasooch
08-11-2006, 17:59
no i niech sobie poza terenem szkoły palą. Bo mi sie nie widzi wchodzenie do kibla gdzie nic przez dym papierosowy nie widac.

Mi też, ale chodzi o to, że I TAK BĘDĄ!

To znaczy jeśli są uzależnieni tudzież chcą dalej 'szpanować' (choć imo to żaden szpan), i jeżeli mają mózgi. Do kabiny kamery Ci nie wsadzą, a już się da tak palić, żeby dymu nie było.

Rabanbar - te 'laski' typowe nie były. Ja jeszcze ani jednej takiej nie spotkałem, żeby ludzi katowała nędzną muzą w autobusie. Chociaż może spotkałem, ale nie wiem - Behemoth na empeczy wszystko skutecznie zagłusza \m/

murarz17
08-11-2006, 18:06
Nie ma nic piękniejszego od kobiety w golfie lub swetrze (o ile ktoś ma wyobraźnię - ten trend zanika)
Jestem za bo mi też nie podobaja sie az tak bardzo dziewczyny w np: mini

Rabanbar
08-11-2006, 19:45
Rabanbar - te 'laski' typowe nie były. Ja jeszcze ani jednej takiej nie spotkałem, żeby ludzi katowała nędzną muzą w autobusie.Mówie o Anglii...

Lasooch
08-11-2006, 19:52
Mówie o Anglii...

A, chyba, że o Anglię chodzi. Nie wiem, jak tam jest ;)

janek@
08-11-2006, 20:40
Jak mi każą nosić jakiś pedalski mundurek to na znak protestu bede chodził w garniturze.
Rabanbar

I ty masz leb! Zamiast mundurkow powinno sie nosic garniturki/stroj apelowy XD.
Chociarz to i tak nie zwiekszy IQ tych "jo nab plox tibia de besiciary" i "haj ajm a bjatch". ;/ Mimo to w niektorych szkolach tak jest.

Nagrody... Mysle, ze i tak nikt nie bedzie chcial wykonac "samoegzekucje" na siebie.

Umie kamery sa ;]. I jakos mi nie przeszkadzaja, ale i tak w malym stopniu (gdzies 15%) zmniejszyla agresje wsrod mlodziezy.

@editto down
Hehe skonczyla sie dobra passa;]. Ale ie tylko dla ciebie ;(.

=Pekin=
08-11-2006, 20:46
Czaicie co giertych kaze zrobic -.- -.- -.-
Tera nie bedzie mozna nie isc sobie do szkoly zeby potem rodzina napisala zwqykle usprawiedliwienie LOL
Liczy sie tylko usprawiedliwienie od lekarzy xDDDDD
A zawsze jak mi sie nie chcialo isc to "mamo napisz usprawiedliwenie" i nie szedlem do budy ;S

Ghost Nieudany
08-11-2006, 20:51
A zawsze jak mi sie nie chcialo isc to "mamo napisz usprawiedliwenie" i nie szedlem do budy ;S

Popieram twoją matkę, brakuje ostatnio osób do kopania rowów.

ripper
08-11-2006, 21:02
Czaicie co giertych kaze zrobic -.- -.- -.-
Tera nie bedzie mozna nie isc sobie do szkoly zeby potem rodzina napisala zwqykle usprawiedliwienie LOL
Liczy sie tylko usprawiedliwienie od lekarzy xDDDDD

Chwalisz się tym nam? Zapewniam cię, że nie ma czym. Definitywnie.

Lasooch
08-11-2006, 21:17
Naprawdę się tylko usprawiedliwienie od lekarza liczy?

Teraz mam 100% pewność. Giertych to idiota.

Co jeśli, ot, na ten przykład, mam w rodzinie pogrzeb (tu można wstawić cokolwiek, nie wiem czy pogrzeby odbywają się w dni robocze, ale wiadomo, o co mi chodzi - przymuszoną nieobecność spowodowaną czym innym niż choroba) i muszę być? Ma mi lekarz napisać usprawiedliwienie?

Ale akurat co do Pekina zgadzam się z panami powyżej. Nie o to chodzi, żeby powiedzieć 'mamo pay usprawiedliwienie plx or chandut in rock' po to, żeby grać w Tibię.

kamosblue
08-11-2006, 21:19
Nieobecność w szkole, to nasze prywatne sprawy, i ch** lekarzom, a tym bardziej Giertychowi do tego. ;-)

Rabanbar
08-11-2006, 22:07
PROSZĘ O UWAGE !

Co wprowadził Giertych?

- Zakaz noszenia telefonów komórkowych.
- Godzina policyjna dla młodzieży.
- Ograniczenie prawa rodziców do usprawiedliwiania nieobecności.
- Kamery w szkołach.
- Obowiązkowe mundurki.
- Programy blokujące dostęp do erotyki.
- Nauczyciele funkcjonariuszami publicznymi

Dla mnie może samo założenie nie jest tak głupie, ale za bardzo sie chłop rozpędził. Nie cała młodzież to chuliganeria, a tak nas się najwyraźniej traktuje. Poza tym powinno sie zrobić tak żeby ludzie sami chcieli bezpiecznej szkoły, a nie żeby wprowadzać to gwałtem. A oto w czym problem:

- Zakaz powinien obowiązywać tylko podczas lekcji, zresztą cos takiego juz jest tylko pan premier najwyraźniej ma to w nosie.
- Kompletna bzdura. Policja powinna porostu legitymować podejrzane osoby i odwozić do domu jakby co.
- To już jest kompletna paranoja. Wiadomo dlaczego.
- Bo sie znajda pieniądze na kamery :)
- Mundurki mogą być byleby jakieś ładne normalne, garnitury na przykład.
- A co za idioci oglądają pornole na informatyce?
- Popieram.

W związku z tym, proponuje wystosować protest przeciwko niektórym posunięcia pana ministra. Szukam chętnych którzy w dzień o którym jeszcze poinformuje byli by skłonni iść do szkoły, i cały dzień nawet po ulicach chodzić w garniturach (na galowo). Czekam też na informacje czy udałoby się zorganizować taką akcje w całych szkołach, zainteresowanych proszę o zorganizowanie czegoś takiego i kontakt ze mną na gg 3067062.

ps. Błędne informacje. Mundurki są wprowadzone jako opcja. Apropo, w zwiazku z krytyką jaka mnie spotkała chce wyjasnic, ze przez ten protest chce aby minister zrozumiał że ma doczynienia z ludzmi myslacymi a nie z samymi chuliganami i ze powinien lepiej przemyslec czesc swoich decyzji.

Pozdrawiam,
Rabanbar

Ghost Nieudany
08-11-2006, 22:08
@ad. zhisteryzowanych
Akurat z tego co wiem, Giertych nie o tyle chce zlikwidować usprawiedliwienia od rodziców, co zmniejszyć ich wagę, żeby potem takie Pekiny nie miały załatwionego bez wysiłku wolnego.

@up (nie zauważyłem, fok)
Pozwolę sobie skomentować całokształt.

- Programy blokujące dostęp do erotyki.

A to już jest od dawna, przy czym te programy są tak beznadziejne, że głowa boli.

- Kamery w szkołach.

Normalka, popieram. Nie rozumiem histerii - nikt nie będzie oglądał, jak sobie porównujecie fiutki w toaletkach.

- Zakaz noszenia telefonów komórkowych.

Na lekcjach popieram, samo posiadanie powinno być, nikomu nie zawadzi, jak na przerwie uczeń będzie musiał odebrać telefon.

- Godzina policyjna dla młodzierzy.

rotfl

- Obowiązkowe mundurki.

Zależy, jak ma to wyglądać.
Jeśli mundurki mają oznaczać wprowadzenie kodeksu ubioru, to jestem za (jeensy i ciemne koszule by znowu nikogo nie zabiły).
Jeśli mają to być jakieś cholerne, kacze żeglarki, to dziękuję, nie mam pytań i współczuję wam. ;-)

- Nauczyciele funkcjonariuszami publicznymi

A tego nie było już?

Veruis
08-11-2006, 22:09
A ja mam jeden plus w tym... Moja matka jest lakerka ^^

=Pekin=
08-11-2006, 22:16
Popieram twoją matkę, brakuje ostatnio osób do kopania rowów.

HuH Moja matka mi ufa i nie ide do budy jak sa same zastepsta ;D
Chodze do dobrego liceum mat/inf profilek ;] zapewniam Cie nie bede kopac rowów jak ty w przyszlosci ;P

Xzonixek
08-11-2006, 22:20
A ja będe w przyszłośći liczyć sinus konta dla mojego rowu ktory wykopie:D, wpisze w niego trójkąt prostokątny i oblicze obwód z twierdzenia pitagorasa:D
Mundurki by sie przydaly...

Ghost Nieudany
08-11-2006, 22:20
HuH Moja matka mi ufa i nie ide do budy jak sa same zastepsta ;D

Może by ci się ortografia i stylistyka poprawily, jakbyś w ogóle chodził.

Chodze do dobrego liceum mat/inf profilek ;]

To dopiero żal, że takie zera wpuszczają do dobrych liceów.

zapewniam Cie nie bede kopac rowów jak ty w przyszlosci ;P

Będziesz rozwalał ściany kilofem?
Akurat etap uczenia się mam za sobą, więc nie strzelaj, jeśli jesteś ślepy.

Vanhelsen
08-11-2006, 23:03
@Ghost: Giertych chce ograniczyć ilość usprawiedliwień przez rodziców... tzn, od 3 do 5 dni może usprawiedliwić rodzic, potem już tylko zaświadczenia lekarskie... przykład: rodzic usprawiedliwił mi już 5 godz. Zmarła mi babka, i co?! Mam iść do lekarza po zwolnienie?! Może jeszcze akt zgonu przyniesć... zdjęcia trumny, by nie było i nagrobka... -.-''

janek@
08-11-2006, 23:18
O lol Dopiero co ja o tym uslyszalem!
Ograniczenia rodzicow w usprawiedliwieniach? Aha to ja dziekuje...

Raz na miesiac przez dwa dni musze z rodzicami jezdzic do olsztyna do mojej chorej siostry ;/ A co jak ktos idzie na piegrzymke? Albo wystepuje w jakihs regatach? To ma zapierdzielac do lekarza po zwolnienie?
lol powiem..
Jakbym mial opuscic choc jeden dzien bo jade na wesele i moi rodzice mogliby tylko usprawiedliwic 5 godz w szkole to 2 godz w plecy przez Gierta. -.-

P.S
Jak juz mundurki chca to predzej niech bedzie stroj galowy lub garnitur bo kto zaplaci za mundurki?

spider-bialystok
08-11-2006, 23:42
@up
Przeciez chodzi o dni a nie godziny -.-
@Ghost: Giertych chce ograniczyć ilość usprawiedliwień przez rodziców... tzn, od 3 do 5 dni może usprawiedliwić rodzic, potem już tylko zaświadczenia lekarskie..

Khazar
09-11-2006, 00:26
Teraz kolej na mnie, żeby to wszystko skomentować.

Sam jestem obecnie studentem pierwszego roku, więc przeszedłem już przez 6-cio letnią podstawówkę, 3 letnie gimnazjum i 3 letnie liceum. Moje spostrzeżenia względem 2 lata starszego brata i innych "idących starym trybem" - braki w mojej wiedzy spowodowane rozciągnięciem tego, co było na 8 lat do 9 i ściśnięcie tego co było na 4 do 3. Ogólnie reforma ta była nie tyle niepotrzebna, co nikt na nią przygotowany nie był. A teraz Giertych chce zabłysnąć ową nieudaną reformę odwołując. Trzeba było wcześniej pomyśleć i jej nie wprowadzać, no ale nie pomyśleli.

Mundurki. Wiele jest szkół prywatnych, gdzie jest to wprowadzone. Na przykład mój kolega uczęszczał do szkoły prywatnej i jako mundurek miał bluzę / koszulkę z godłem szkoły w kolorze zielonym + spodnie w kant. I tyle. Powiedzcie mi, czy to jest aż taki straszny ubiór? Będzie was krępować? O jejku jejku. Co do tych, którzy od razu nie idą do domu, rozwiązaniem jest zorganizowanie czegoś w rodzaju przebieralni z zamykanymi szafkami. Przychodzicie, przebieracie się w mundurek, po szkole spowrotem w wasze ciuchy i idźcie sobie gdzie chcecie. Kto nie chciałby mógłby prosto do domu iść w mundurku i po wszystkim.

Kamery. No bez przesady. Jest już tak dużo szkół z systemem kamer, że akurat to dla mnie niczym dziwnym nie jest. Ktoś mówił, że trzeba będzie dużo ludzi zatrudnić do przeglądania obrazu z tych kamer. Otóż one nie są po to, żeby na bieżąco nadzorować szkołę, lecz po to, by po fakcie, który został zgłoszony (np. pobicie), bez problemu zidentyfikować sprawcę i wyegzekwować w stosunku do niego adekwatną karę. Poza tym kamery mobilizują do tego, by bardziej się pilnować.

Usprawiedliwienia. Na uczelniach wyższych tylko takie usprawiedliwienia są respektowane. Nie mażadnych zwolnień od rodziców itp. Jeżeli jesteście na przykład wezwani do WKU w waszym mieście, to proście wzywającego was o usprawiedliwienie. Jeżeli opuściliście lekcje z powodu awarii autobusu / tramwaju - proście przedstawicieli MPK o wypisanie wam zwolnienia. W razie czego są oni bardziej wiarygodnym "źrtódłem" zwolnień niż rodzice. A co do felernego przykładu z pogrzebem, to niestety muszę was zmartwić, że tak - możliwe, że będziecie musieli kserować akt zgonu. Ewentualnie możecie poprosić dom pogrzebowy o wypisanie wam zwolnienia. Wszystko to jest zrobione po to, by nie dać takim osobom będącym z rodzicami w stosunkach kolega-koleżanka szans do oszukiwania.

Godziny policyjnej nie komentuję, bo to totalny niewypał. A teraz kilka słów do licealistów. Wiecie, lub powinniście wiedzieć, że licea są nieobowiązkowe. Swoją naukę możecie zakończyć na gimnazjum i papa. Jeżeli liceum do którego uczęszczacie nakaże wam chodzić w mundurkach to macie dwa wyjścia - zgodzić się na to lub zrezygnować. Nikt was tam na siłę nie trzyma, w przeciwieństwie do tego, co wam się wydaje. W liceum jest to mało widoczne, dopiero na studiach zobaczycie, że podejście "nie chcesz, to wypad" jest wszechobecne.

Tak na prawdę Giertych trochę przesadza, to fakt. Ale nabjardziej przesadzają niektórzy ludzie komentujący całą tą sytuację. Takie to dla was wszystko wrogie i wogóle, a jakby przyszło co do czego, to każdy potulnie wbiłby się w swój mundurek i poszedł do szkoły. Ale teraz jest moda na bronienie swoich praw i walczenie ze wszystkimi regułami i dlatego mamy tu "kupę" gimnazjalistów krzyczących "jebać Giertycha". Tak, jakbyście w tym gimnazjum mięli zostać na zawsze...

Vanhelsen
09-11-2006, 06:42
@Khazar, wszystko cacy, masz rację, tyle, że ja nie obawiam się tych jego pomysłów... martwią mnie jego projekty dot. matury... Za rok będę pisał i ma prawo mnie to martwić, szczególnie gdy Giertych wyczynia takie cuda... Odpuszczam już amnestię ale i tak to jest debilim... w polsce jest marne 30% na zaliczenie, u mnie w LO mam 40% na zaliczenie czyli w teorii po LO nie pownno być problemów z maturą. Tyle, że wszyscy zapominają, że matura ma być jakimś większym krokiem w nazym życiu, to jest test z tego co umiemy a nie obowiązkowy papierek który każdy wręcz MA posiadać... Ponoć we Francji matura jest tak trudna, że objewa ją co roku 50% zdających, i wtedy po pierwsze taka matura coś znaczy! A nie jak u nas, 30%, teraz jeszcze możesz oblać jeden przedmiot a sposób przeliczania pkt rozszerzenie/podstawa jest jedną wielką kpiną... Było w miarę dobrze, Giertych tylko dotknął i już się po prodtu piep.zy... ehh...

joey
09-11-2006, 07:09
Naprawdę się tylko usprawiedliwienie od lekarza liczy?

Teraz mam 100% pewność. Giertych to idiota.

Co jeśli, ot, na ten przykład, mam w rodzinie pogrzeb (tu można wstawić cokolwiek, nie wiem czy pogrzeby odbywają się w dni robocze, ale wiadomo, o co mi chodzi - przymuszoną nieobecność spowodowaną czym innym niż choroba) i muszę być? Ma mi lekarz napisać usprawiedliwienie?

Ale akurat co do Pekina zgadzam się z panami powyżej. Nie o to chodzi, żeby powiedzieć 'mamo pay usprawiedliwienie plx or chandut in rock' po to, żeby grać w Tibię.

Może jeszcze ksiądz bedzie ci na tym pogrzebie musiał wstawić obecność i napisać usprawiedliwienie? Lub jakiś wujek, który przyjedzie na stype, może będzie akurat lekarzem?
Panie Romanie - przestań, co chcesz osiągnąć?

Adner
09-11-2006, 07:42
Hihi, nie wiem, czy ktoś zrozumiał, ale naszemu ministrowi chodziło o maksymalne usprawiedliwienie 5 dni nieobecności NA RAZ, czyli jak nie ma cię w szkole tydzień, to może ci rodzic usprawiedliwić, a jak nie ma cię dwa, to już nie.

Lasooch
09-11-2006, 14:06
Khazar, odnośnie mundurków - nie chcę, aby KTOKOLWIEK dyktował mi, jak mam się ubierać, dopóki nikogo innego mój ubiór nie obraża. Oczywiste jest, że nie pójdę do szkoły w bikini. Ale NIE CHCĘ chodzić do szkoły w mundurku. A co do wystających z przykrótkiej miniówy stringów tuż pod odsłoniętym na 30 cm brzuchem - przecież można zakazać TEGO, nie zakazując CAŁKOWICIE różnorodności.

Już słyszałem opinie typu 'jak nam każą chodzić w mundurkach to ja sobie spódnicę o 15 cm skrócę'... więc to (mundurki) nic nie da (bądź da niewiele).

Swoją drogą dziś Giertych jest chyba w Opolu. Mogłem się na Oleską przejść i posłuchać go, a następnie dorwać gdzieś w ciemnej uliczce i przedstawić mu moje na jego temat poglądy...

@Joey - Wesoły Romek chce osiągnąć poparcie wśród staruszek, które szkoła POWINNA obchodzić tyle, co zeszłoroczny, ba, sprzed dwóch lat, śnieg. I tłumów innych kretynów.

kamosblue
09-11-2006, 14:10
@up
takich staruszek?

http://www.youtube.com/watch?v=R2sKmtwDvBg

;-)

Lasooch
09-11-2006, 14:31
@up: DOKŁADNIE takich! Ale widziałem już to ;)

Yoh Asakura
09-11-2006, 14:42
Teraz tylko czekać na to obowiązkowe wstąpienie do młodzieży wszechpolskiej i ściganie gejów i lesbijek kijami od baseballa.

Khazar
09-11-2006, 15:45
Lasooch, nie wiem jak Wy, ale ja chodziłem do takiego gimnazjum, gdzie zabronione było farbowanie włosów przez panienki, niszenie włosów na żelu przez chłopaków, noszenie za krótkich miniówek/bluzek, noszenie zbyt dużych kolczyków - kółek itp. I jakoś dało się to przetrwać. Kto się nie chciał podporządkować - rozmowa z dyrektorem, rodzicami, itp itd. Po prostu taki był regulamin i już.

Jeżeli jestes w liceum i nie podporządkujesz się mundurkom, będziesz musiał szkołę zmienić. Jak już mówiłem - liceum nie jest obiwiązkowe. W Polsce jeszcze tego nie ma, ale w USA na przykład młodzież chodzi do szkoły high schools, bo chce i faktycznie karą dla nich jest zawieszenie w prawach ucznia na dajmy na to tydzień. Uczęszczając do danego liceum akceptujesz jego statut i regulaminy, które tam obowiązują. To jest tak jak z forum i zasadami forum. Jesteś tutaj pod warunkiem, że będziesz tych zasad przestrzegał. Łamanie ich to kolejne ostrzeżenia, tymczasowe bany bądź w ostatecznośći ban "na wieczność" i blokada IP. Nikt Cię na tym forum na siłę nie trzyma, tak samo jak nikt nie trzyma was na siłę w liceum. Zrozumcie to. Oczywiście sprawa ma się inaczej w gimnazjach, gdzie chodzić musicie.

Już słyszałem opinie typu 'jak nam każą chodzić w mundurkach to ja sobie spódnicę o 15 cm skrócę[...]

Skróci i będzie to widać, a jeżeli ktoś to zauważy, wyciągnie wobec niej konsekwencje i będzie musiała kupić sobie nową lub zostanie ukarana. Wydaje się wam, że taki wielki bunt będzie przeciwko tym mundurkom, bo każdy to komentuje w zaciszu własnego pokoju sprzed monitora. Jeżeli zostaniecie postawieni wobec faktu dokonanego to 99% wszystkich z was, którzy teraz tak cały czas manifestują wolność ubioru itp, pójdzie pokornie w mundurkach do szkoły i nie piśnie słówka, a nawet jeżeli coś będzie mówić na pcozątku, to po miesiącu już będzie mu to zwisać i powiewać. Taka jest prawda.

Rooker666
01-12-2006, 19:47
Nowe pomysły romana czyli znowu godzina policyjna do 23
http://media.wp.pl/kat,12351,wid,8624748,wiadomosc.html?rfbawp=116499 4997.525&ticaid=42c83

VeLvet
01-12-2006, 20:17
Romku, Romku...co ty masz do nas normalnych uczniów...wez się za tych mniej normalnych!

Romku zrozum że nie każdy jest jak to określasz ,,wandalem'' są także normalni ludzie :)

Liczę że twoja MW ma się dobrze :P

Jak tam po imprezce neonazistowskiej :P?

janek@
01-12-2006, 20:17
@up
Moglby taka godzike zrobic do 16 lat i po 23.

Co do mundorkow... Lepszy od mundurku edzie garniturek XD. Kazdy go ma (chyba) i ikogo nie razi.

P.S.
Maifestacje wobec Giertycha sooo qullllll!!! lol Niech lepiej szybciej wprowadzi swoje "dobre" pomysly (oczywiscie dobre dla mie) bo nastepne osoby zaczna sie wieszac... ;/

@edit to up
Ale prawa obowiazuja kazdego ;p.

PiXik
01-12-2006, 22:59
Lasooch, nie wiem jak Wy, ale ja chodziłem do takiego gimnazjum, gdzie zabronione było farbowanie włosów przez panienki, niszenie włosów na żelu przez chłopaków, noszenie za krótkich miniówek/bluzek, noszenie zbyt dużych kolczyków - kółek itp. I jakoś dało się to przetrwać. Kto się nie chciał podporządkować - rozmowa z dyrektorem, rodzicami, itp itd. Po prostu taki był regulamin i już.

Jeżeli jestes w liceum i nie podporządkujesz się mundurkom, będziesz musiał

a kolesie mogli mieć zafarbowane włosy?żel na włosach jest aż taki zły i ochydny i komuś przeszkadza?chodziłeś do szkoły wojkowej?KLAWO.ale ja nie zamierzam i mam nadzieję,że u mnie w liceum będzie tak jak jest czyli normalnie,każdy ubiera się jak chce i nikomuto nie przeszkadza
Godzina policyjna:żal.pl
to rodzic powinien decydować o które jego dziecko ma być w domu, problem w zasadzie mnie nie dotyczy,mnóstwo znajomych,kolegów,przyjaciół powyżej 18stki,ale gdyby jednak zdarzyło mi się iść z samymi niepełnoletnimi itp.to raczej nie widze przeszkody aby uciec zajadaczom pączków tzn policjii;)
swoją drogą nie zawsze człowiek wracający z imprezy ma ochotę na adrenalinkę w takiej postaci,a najlepsze jest to ,że ten poroniony pomysł dotknie normalną młodzież,bo złodzieje i huligani i tak to oleją

Ryłek
01-12-2006, 23:43
a kolesie mogli mieć zafarbowane włosy?żel na włosach jest aż taki zły i ochydny i komuś przeszkadza?
Jest ohydny.

Bedlin
02-12-2006, 00:10
ten post zostawię bez komentarza, czyli negatywy same o tym świadczą ;'d

PLague
02-12-2006, 00:36
PiXik, chyba w każdym NORMALNYM gimnazjum nawet na średnim poziomie jest jakiś regulamin zabraniający strojenia się. Aż strach pomyśleć, gdzie ty chciałbyś chodzić...

Chyba każdemu normalnemu człowiekowi przeszkadza, jak na korytarzu chodzi taka gówniara, dajmy na to, z drugiej gimnazjum, na szpilkach, w mini, i z wielkim kolczychem w uchu... Mnie to wpienia jak takie buce myślą, że jak wystroją się jak do cyrku, lub panie lekkich obyczajów, to wszyscy zwrócą na nich uwagę i będą podziwiać... Ech...

I nie wiem co ludzie widzą podniecającego, że postawią sobie włosy na żel (chłopaki) lub przyjdą w mini i kloczykach wpiętych gdzie się da (dziewczyny). Czy to naprawdę takie niezbędne do egzystencji?

Szkoła słży do zdobywania wiedzy, a nie żeby poszpanować szmatkami okrywającymi tylko te miejsca ciała i z kolczykami wielkości podków w uszach/pępkach...

Ma być zakaz... Czy naprawdę tak trudno pójść do szkoły w normalnym ubraniu? Oto moje zdanie.

PiXik
02-12-2006, 00:48
Jest ohydny.

dziękuje za poprawkę

PiXik, chyba w każdym NORMALNYM gimnazjum nawet na średnim poziomie jest jakiś regulamin zabraniający strojenia się. Aż strach pomyśleć, gdzie ty chciałbyś chodzić...

Chyba każdemu normalnemu człowiekowi przeszkadza, jak na korytarzu chodzi taka gówniara, dajmy na to, z drugiej gimnazjum, na szpilkach, w mini, i z wielkim kolczychem w uchu... Mnie to wpienia jak takie buce myślą, że jak wystroją się jak do cyrku, lub panie lekkich obyczajów, to wszyscy zwrócą na nich uwagę i będą podziwiać... Ech...

I nie wiem co ludzie widzą podniecającego, że postawią sobie włosy na żel (chłopaki) lub przyjdą w mini i kloczykach wpiętych gdzie się da (dziewczyny). Czy to naprawdę takie niezbędne do egzystencji?

Szkoła słży do zdobywania wiedzy, a nie żeby poszpanować szmatkami okrywającymi tylko te miejsca ciała i z kolczykami wielkości podków w uszach/pępkach...

Ma być zakaz... Czy naprawdę tak trudno pójść do szkoły w normalnym ubraniu? Oto moje zdanie.
każdy normalny człowiek ma w dupie jak ubrała się ta gówniara,to świadczy tylko o niej ,nie widze nic podniecającego we włosach na żelu;|szkoła to nie pokaz mody ale!szkoła to także nie wojsko;]Pomiędzy normalnym ubraniem a mundurkiem istnieje taka mała subtelna różnica
idąc Twoim tropem myślenia:co widzisz podniecającego w włosach bez żelu,tudzież długich na 2 metry u faceta>?<tak można bez końca,ale to bez sensu,niech każdy ubiera się jak chce,oczywiście bez przesady w jedną i drugą strone

Vanhelsen
02-12-2006, 03:15
dziękuje za poprawkę

każdy normalny człowiek ma w dupie jak ubrała się ta gówniara,to świadczy tylko o niej ,nie widze nic podniecającego we włosach na żelu;|szkoła to nie pokaz mody ale!szkoła to także nie wojsko;]Pomiędzy normalnym ubraniem a mundurkiem istnieje taka mała subtelna różnica
idąc Twoim tropem myślenia:co widzisz podniecającego w włosach bez żelu,tudzież długich na 2 metry u faceta>?<tak można bez końca,ale to bez sensu,niech każdy ubiera się jak chce,oczywiście bez przesady w jedną i drugą stroneNie, właśnie, że normalny człowiek nie ma w dupie twgo, że 13'stki latają jak ku!@# poubierane... ok, to świadczy o nich, ale i o nas, jako o całym narodzie!...
A co do "tropu myślenia"... yeap, genialna odzywka, hardkorowa ilustracja, żebyś zakapował: gej i hetero, rozmowa:
Hetero: A ty co takiego widzisz podniecającego w chłopakach, że na nich lecisz...
Gej: A ty co takiego widzisz podniecającego w dziewczynach?...
zakapowałeś? nie wasz mi się napisać "nie", bo zwątpię w inteligencję młodzieży....

Niech każdy się ubiera jak chce ale...? Ke? Niby taki free a tu "ale"?!... czyli jak, w samych stringach - źle, w garniaku, spodenki na kant, krawacik, biała koszula, aktówka zamiast plecaka - też źle... no więc? Dobrze będzie "po twojemu"?... -.-'' I trzeba obalić tezę Kopernika... jednak świat się kręci w okół PiXika...

PiXik
02-12-2006, 11:16
Nie, właśnie, że normalny człowiek nie ma w dupie twgo, że 13'stki latają jak ku!@# poubierane... ok, to świadczy o nich, ale i o nas, jako o całym narodzie!...
A co do "tropu myślenia"... yeap, genialna odzywka, hardkorowa ilustracja, żebyś zakapował: gej i hetero, rozmowa:
Hetero: A ty co takiego widzisz podniecającego w chłopakach, że na nich lecisz...
Gej: A ty co takiego widzisz podniecającego w dziewczynach?...
zakapowałeś? nie wasz mi się napisać "nie", bo zwątpię w inteligencję młodzieży....

Niech każdy się ubiera jak chce ale...? Ke? Niby taki free a tu "ale"?!... czyli jak, w samych stringach - źle, w garniaku, spodenki na kant, krawacik, biała koszula, aktówka zamiast plecaka - też źle... no więc? Dobrze będzie "po twojemu"?... -.-'' I trzeba obalić tezę Kopernika... jednak świat się kręci w okół PiXika...
ad1.o o Polsce inne narody mają raczej średnio dobre zdanie,niektóre złe,ale ich bardziej interesuje to kto rządzi,czy nawet jakiej jakości mamy mięso niż to jak ubierają się Polscy uczniowie,przez lata nikomu to nie przeszkadzało i niech tak zostanie.Natomiast opinia polaków o swoim ojczystym narodzie?często niepochlebna jak widzi się w wiadomościach czy w tv,jak np. we Włoskie obozy pracy Polacy wrabiali Polaków,takich przykładów jest mnóstwo.
ad2.
Wg mojej opinii każdy może chodzić ubrany jak chce...nie interesuje mnie to
ale,żeby nie było zgorszenia społecznego jak dziś czasem jest,możnaby wprowadzić normalne zasady,niekonieczne mundurki
ktoś pisał o przebieralni jeśli ktoś po lekcjach chciałby gdzieś iść
pomarz o takim czymś w wielu szkołach,dodatkowe utrudnienie

Hemp Gru
02-12-2006, 15:42
Co do godziny policyjnej, sama policja przyznaje że będzie to kolejne martwe prawo tak jak było to w Radomiu - nikt tego nie przestrzegał i zostało to zniesione, czy będzie czy nie i tak ja tego przestrzegać nie będe.