zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wakacje a Tibia

Dr.Unknown
26-08-2004, 11:49
Wow, dopiero wróciłem z wakacji, a tibia tak sie zmienila, że niewiem co powiedziec, denerwuje mnie tylko to ograniczenie 2 min na trade, chociarz to dobry pomysl, jak WAM minely wakacje, i czy musieliscie zezygnowac z tibii tak jak JA?

Slajt
27-08-2004, 12:01
Myślę, że rezygnacja z tibii to nic strasznego, szczególnie jeżeli chodzi o maniakalnych graczy. W wakacje należy spdzać wiecej czasu na dworze, na wyjazdach, koloniach, obozach niż przy komputerze. Na komputer z pewnością znajdziecie czas w zimę, kiedy raczej nie ma nic ciekawego do roboty po szkole (oczywiście oprócz odrabiania lekcji, chociaż to nie jest cikawe). każdy czas wolny powinniśmy wykożystywać na kontakty z przyjaciółmi, kolegami, a nie przy tibii. Tibia może poczekać, a jeżeli będziecie grać w tibie zamiast chodzić z dziewczyną do kina, z paczką na pizze zepsujecie sobie życie.
Na szczęście nie jestem tego przykładem - uświadomiłem to sobie po jakiś 2 miesiącach gry w tibie, teraz gram tylko rano do sava serwera - wtedy można się dostać i nie ma lagów (na ruberze ss o 12.00).

she_devil
27-08-2004, 20:03
wakacje mineły mi bardzo dobrze.
W mig sie dodzwyczaiłam od tibi i stwiewrdziłam iż ona jest nudna, bo w kółko robisz to samo.

Dr.Unknown
27-08-2004, 21:06
Myślę, że rezygnacja z tibii to nic strasznego, szczególnie jeżeli chodzi o maniakalnych graczy. W wakacje należy spdzać wiecej czasu na dworze, na wyjazdach, koloniach, obozach niż przy komputerze. Na komputer z pewnością znajdziecie czas w zimę, kiedy raczej nie ma nic ciekawego do roboty po szkole (oczywiście oprócz odrabiania lekcji, chociaż to nie jest cikawe). każdy czas wolny powinniśmy wykożystywać na kontakty z przyjaciółmi, kolegami, a nie przy tibii. Tibia może poczekać, a jeżeli będziecie grać w tibie zamiast chodzić z dziewczyną do kina, z paczką na pizze zepsujecie sobie życie.
Na szczęście nie jestem tego przykładem - uświadomiłem to sobie po jakiś 2 miesiącach gry w tibie, teraz gram tylko rano do sava serwera - wtedy można się dostać i nie ma lagów (na ruberze ss o 12.00).
Ty chyba jakiś nienormalny jesteś...

Ulrek
27-08-2004, 22:58
Ty chyba jakiś nienormalny jesteś...
Eee... co?

Napewno jest normalniejszy od Ciebie, jeśli sądzisz że każdą wolną chwilę należy spędzać przy kompie. Oczywiście granie jest przyjemne, bo czasem/często (niepotrzebne skreślić) nie chce się ruszać dupy z domu, ale w końcu można popaść w depresję. Innymi skutkami spędzania większości wolnego czasu przy kompie mogą być:
- zatracenie słownictwa; nie będziesz potrafił wyrazić własnych myśli, zaczniesz się jąkać, seplenić. Co ciekawe gdy piszesz coś na klawiaturze, bądź na kartce, "zatracenie słownictwa" znika,
- nie będziesz potrafił dogadać się z ludźmi, postawić na swoim,
- pójdziesz do kumpli i będziesz siedział cicho, nie będziesz wiedzieć o czym z nimi gadać.

Teraz pytanie brzmi: skąd ja to mogę wszystko kurde wiedzieć?
Odpowiedź: wszystkie powyższe przykłady tyczą się właśnie mnie.

BTW: Lol, pamiętam jak kumple uciekali z lekcji bo im się PACC marnował :D
Całe szczęście w końcu im to przeszło.

Irux
28-08-2004, 12:58
Moim zdaniem nie powinno się grać w tibie podczas wakacji.
Wakacje są poto by gdzieś wyjechać(na jakąś koonie, czy wycieczke z rodzicami). Można też siedzieć na dorku z kumplami. Chodzić na lody do miasta itp. W tibie można grać jak pada desz albo jak są już naprawde wielkie nudy!!
Moim zdaniem ludzie którzy całe wakacje spedzą na granie w tibie, są zdeczka nienormalni. W tibie można grać w zime, jesienią, albo jak bedzie zła pogoda.
Poco marnować tyle słonca. Lepiej spedzić czaś nad możem, lub na basenie, niż grać na komputerze.

Matheous
28-08-2004, 15:14
Kazdy robi to co lubi i wg mnie powinno sie akceptowac ludzi, niezaleznie od tego, jak spedzaja czas w wakacje. Jesli spedzaja go przy kompie-sami zobacza predzej czy pozniej ze nie wyszlo im to na dobre. Ja wlasnie tak robie i wszyscy mi mowia ze mi to nie wyjdzie na dobre a ja mam to gdzies^^ Co do Dr.Unkowna-czy definicja nienormalnego to dla ciebie nie grajacy w Tibie? To wiesz ze nienormalna jest wiekszosc forumowiczow? Bo chyba wielu z userow ktorzy tu sie udzielaja troche dluzej i ktorych ktos zna(a nie tacy co pisza po jednym poscie i zakladaja nowe konto;) i pamieta ich xywki to 'weterani' Tibii, ktorzy kiedys w nia grali ale znudzili sie lub z innych powodow przestali grac. I wg mnie nienormalnym jest przesadne gierzenie w Tibie... Zreszta wg kazdego prawdziwie normalnego, ktory nie gierzy w tibie od rana do wieczora, takie PGowanie jest nienormalne. Wiec lepiej tak nie godej na prawo i lewo 'Ty nienormalny bo w tibie ine grasz' no bo sam pokazujesz kto tu jest NIENORMALNY.
Cos dzisiaj mnie wzielo na pisanie dlugasych postow...