zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Death of Saddam Hussein

hoomik
05-11-2006, 11:57
Klik (http://www.wp.pl/r/EP1400)

No, to jak myslicie, wyrok sprawiedliwy? Imo troche nieprzemyslany, bo wiadomo przeciez, ze smierc Saddama wywola ogrrromne fale zamieszek w Iraku (i nie tylko). Trybunal mogl to rozegrac troche inaczej - do wiadomosci publicznej podac info o dozywociu w odosobnionym miejscu, a tak naprawde to killim - nieoficjalnie. A tak to tylko czekam na wiadomosci o krwawych zamieszkach na ulicach Bagdadu i calego Iraku...

A w ogole to mogliby transmitowac live egzekucje, chetnie bym obejrzal

Kele
05-11-2006, 12:03
"Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie"

Czy sprawiedliwy, nie nam to osądzać.

A wyrok napewno nie bedzie wykonywany publicznie, transmitowany, chociazby z tego względu, że jego zwolennicy mogą po prostu go 'odbić' :)

Slay
05-11-2006, 12:03
A w ogole to ktory buk juz ma zaklady na wykonaja/nie wykonaja? =D

W sumie to dosyc dziwny sposob na wykonanie wyroku. Wieszanie bylo modne kilkaset lat temu...
A w ogole to bedzie ciekawie. Mam taka cicha nadzieje, ze wyroku nie uda sie wykonac.

Fiszbin
05-11-2006, 12:04
Wyrok imo jak najbardziej sprawiedliwy, ale tak jak napisałeś "nieprzemyślany".

EDIT: Teraz doczytałem, że go powieszą o.O, to już przesada, przecież już od jakiegoś czasu zwykli wstrzykiwać truciznę.

Alanus Lutinum
05-11-2006, 12:07
Ja bym go zabił łyżką. Ciekawe kto wymyślił taki wyrok ? Ciekawe kto chciałby, żeby nie umarł ?

Vanhelsen
05-11-2006, 12:12
Czy wyrok sprawiedliwy? tego ni wim, to zależy od tego jak się patrzy na Husajna i na karę śmierci. A co do pomysłu puszczenia egzekucji Live TV, to by była już dla mnie przesada... Może zrobimy z tego Show? ke? "Multikino! Piątek, 20:00 "Egzekucja Saddama" bilety po 13,37zł Popcorn gratis!" ...:baby:

Śmierć przez powieszenie? Czy zaczynamy się powoli cofać w historii? Za parę lat stosy?...

spider-bialystok
05-11-2006, 12:17
Tak jak napisal hoomik, oficjalne zabicie Husseina wywola kolejne napiecia w Iraku. Postac kontrowersyjna, jak widac utrzymanie spokoju w Iraku jest trudne, jemu sie to udawalo. Jesli jednak udowodniono my ludobojstwo to jako morderca powinien poniesc jak najciezsza kare (dozywocie w ciezkim wiezieniu uwazam na najwlasciwsza kare).

PS. Kiedy przyjdzie czas na osadzenie Busha? ;>

Slay
05-11-2006, 12:17
Ja bym go zabił łyżką. Ciekawe kto wymyślił taki wyrok ? Ciekawe kto chciałby, żeby nie umarł ?
Ja bym chcial.

Kele
05-11-2006, 12:22
Slay ma troche racji, jeśli zabijał, to czemu s*****el ma mieć zakończone życie, zamiast się jeszcze troche pomęczyć?

slawekmag
05-11-2006, 12:29
Slay ma troche racji, jeśli zabijał, to czemu s*****el ma mieć zakończone życie, zamiast się jeszcze troche pomęczyć?

Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny:p )

Vanhelsen
05-11-2006, 12:33
Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny:p )Jak się uprzemy, to można mu tak męczącą i długą śmierć zapewnić, że pewnie sam, by się zabił tempą łyżeczką z bulu... tyle, że wtedy by poszedł wielki lincz za niehumanitarność...

Arrivald
05-11-2006, 12:35
Zasluzyl. Za to co zrobil wielu niewinnym ludziom dalbym mu nawet trzykrotny wyrok smierci.

janek@
05-11-2006, 12:39
O nie czeka mie powieszenie XD.
Nie nam dane odbieranie czyjejs smierci. Lepsze bylyby tortury.
Ale ja i tak bede myslal, ze kazdy ma swoje powody.

P.S
O nie! ;p

Jade
05-11-2006, 12:41
Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny:p )

Najokropniejszą śmiercią jest śmierć przez ukrzyżowanie. A on na to jak najbardziej zasługuje. Imho, wyrok jest w połowie sprawiedliwy. W sumie, to mogliby go wywieźć gdzieś tam, żeby zdychał jak pies w straszliwych męczarniach. A kara śmierci.... no może zasłużył. Tyle że sie facet za wszystkich nie wymęczy. Powisi kilkanaście sekund i po ptokach...

@down
A no i z Bushem to samo. Także powinien podyndać. A Kwaśniewskiemu to by sie przydało kilka lat więzienia. Bynajmniej taie moje zdanie.

Ashlon
05-11-2006, 12:52
Najokropniejszą śmiercią jest śmierć przez ukrzyżowanie. A on na to jak najbardziej zasługuje. Imho, wyrok jest w połowie sprawiedliwy. W sumie, to mogliby go wywieźć gdzieś tam, żeby zdychał jak pies w straszliwych męczarniach. A kara śmierci.... no może zasłużył. Tyle że sie facet za wszystkich nie wymęczy. Powisi kilkanaście sekund i po ptokach...

Czyli powinni tez powiesic Busha (wyslal setki amerykanskich zolnierzy na smierc) i Kwacha (to samo, tylko troche mniej i to polskich). A teraz - Saddam sobie kipnie i bedzie mial spokoj.

Poniekad - moze "madrzy" ludzie w USA pomysleli, ze brak Saddama = brak zamieszek? ;)

Grue
05-11-2006, 13:00
Szkoda, bo dzieki niemu nasi żołnierze nie hleją w koszarach, tylko jezdza do Iraku i zdobywaja doswiadczenie. Ogolnie kara śmierci przez powieszenie to troche mi nie pasuje, nie lepiej było trucizny uzyc? :/

Poniekad - moze "madrzy" ludzie w USA pomysleli, ze brak Saddama = brak zamieszek?
Wątpie. Tam ludzie teraz maja innych przywodcow, ze tak powiem klanowych i to ich beda sluchac i wiernie sluzyc :\ Zamieszki w Iraku beda jeszcze dlugo nawet po wycofaniu wojsk, o ile nie dojdze tam do wojny domowej.

spider-bialystok
05-11-2006, 13:02
Ukrzyzowanie to najstraszniejsza smierc? Ludzie mieli o wiele gorsze metody.. Lamanie kolem, rozrywanie konmi, obdzieranie ze skory, cwiartowanie... W porownaniu z tym ukrzyzowanie nie jest az tak bolesna smiercia.

Helixaw
05-11-2006, 13:05
Wiem, że zaraz mnie zmieszacie z błotem... Ale co wy byście uczynili gdybyście jadąc sobie spokojnie przez wieś zostali przez kogoś ostrzelani? Każdy kij ma dwa końce i wbrew pozorom Saddam nie był taki zły, nie mówię, że był aniołem, ale przynajmniej w Iraku był porządek, z resztą sami wiecie (lub nie), że większość Irakijczyków żałuje teraz, że USA się wmieszało w ich sprawy...
A wyrok? Sam nie wiem czy sprawiedliwy, myślę, że powieszenie w dzisiejszych czasach nie jest na miejscu... Bynajmniej nie w tym przypadku... W wielu gorszych...

Rethfing on Aldora
05-11-2006, 13:08
Dla kogoś takiego jak Saddam śmierć przez powieszenie to najlepsze co może być. Za to torturowanie tych Szyitów powinien, tak jak powiedział Spider na 1-szej stronie, trafić dożywotnie do więzienia o najostrzejszym rygorze.

Gtyk
05-11-2006, 13:15
Ukrzyzowanie to najstraszniejsza smierc? Ludzie mieli o wiele gorsze metody.. Lamanie kolem, rozrywanie konmi, obdzieranie ze skory, cwiartowanie... W porownaniu z tym ukrzyzowanie nie jest az tak bolesna smiercia.

Pal chyba byl jeszcze bardziej bolesny... ;)

Slay
05-11-2006, 13:21
Zastanawiam sie, ilu tak zagorzalych zwolennikow kary smierci dla Husseina byloby rownie wylewnych, gdyby chodzilo o ich rodziny czy ich samych.
Sytuacja weryfikuje poglady...

Scream
05-11-2006, 13:23
Some people say that i'm a bad guy..
They may be right, they may be right.
But it's not as if I don't try..
I just fuck up, try as I might

But I can change, I can change!
I can learn to keep my promises, I swear it!
I'll open up my heart and I will share it..
Any minute now I will be born again!

Yes I can change, I can change!
I know i've been a dirty little bastard
I like to kill! I like to maim! Yes, I'm insane!
But it's okay, 'COS I CAN CHANGE!!

It's not my fault that i'm so evil..
It's society, society.
You see my parents were sometimes abusive..
And it made, a prick of me.

saddam umrze i pojdzie do piekla uprawiac seks analny z szatanem ~~
generalnie, bawia mnie ludzie ktorzy chca smierci kogos za to ze zabijal - dana osoba byla zla, bo robila cos zlego, wiec wy go ukazecie robiac ta sama zla rzecz; strasznie paranoiczne mi sie to wydaje. sami jestescie malymi husseinami ;]

ripper
05-11-2006, 13:33
Niech go wyślą do więzienia na dożywocie i do celi wsadzą kilku napalonych pedałów ; ) Będzie fajnie.

OnlyM(PL)
05-11-2006, 13:48
Jak go maja juz wieszac to za jajca '; )

TehRegent
05-11-2006, 14:02
Tak gadacie o powieszeniu...ale który rodzaj? Z łamaniem karku czy duszeniem?

Pal też zależy jaki był. Długi zabijał odrazu (rozrywał wszystko co napotkał na drodze, serce też), a na krótkim ktoś mógł zdychać nawet 2 tygodnie ;)

Rybzor
05-11-2006, 14:04
Kara śmierci? to za dobra kara dla pana Saddama, powinien męczyć sie w jakiejś obsranej celi do konca życia i powiesic sie sam.

Scream
05-11-2006, 14:07
Tak gadacie o powieszeniu...ale który rodzaj? Z łamaniem karku czy duszeniem?

Pal też zależy jaki był. Długi zabijał odrazu (rozrywał wszystko co napotkał na drodze, serce też), a na krótkim ktoś mógł zdychać nawet 2 tygodnie ;)

omg, to twoje hobby?(; praktykujesz?^^

Tompior
05-11-2006, 14:10
Czy wyrok sprawiedliwy? tego ni wim, to zależy od tego jak się patrzy na Husajna i na karę śmierci. A co do pomysłu puszczenia egzekucji Live TV, to by była już dla mnie przesada... Może zrobimy z tego Show? ke? "Multikino! Piątek, 20:00 "Egzekucja Saddama" bilety po 13,37zł Popcorn gratis!" ...:baby:

Śmierć przez powieszenie? Czy zaczynamy się powoli cofać w historii? Za parę lat stosy?...

Egzekucje Nicolaia Caucesku (czy jakos tak) pokazywali na zywo w tv. Rozstrzelali go.

Kedven
05-11-2006, 14:25
Dożywocie w odosobnieniu to o wiele gorsza kara niż powiesznie. Co byście robili przez 15-20 lat (w jego przypadku) sami w celi? W końcu sam by się powiesił, albo kisił by się tam do śmierci.

Ghost Nieudany
05-11-2006, 14:29
Wściekłe bojówki wujka Osamy zwiększą teraz średnią normę zabitych Amerykanów o jakieś dwieście osób, nic nowego.

To, że zostanie skazany na śmierć, było przewidywalne, ale jego śmierć pociągnie za sobą kolejne zamachy.

Egzekucje Nicolaia Caucesku (czy jakos tak) pokazywali na zywo w tv. Rozstrzelali go.

Tylko że wiesz, Ceaucescu (Geniusz Karpat) cierpił na taką paranoję odnośnie własnej śmierci, że uchodził za kogoś, kogo nikt normalny nie zabije, więc akurat transmitowanie takiego Wydarzenia było czymś normalnym.

Vanhelsen
05-11-2006, 15:13
Egzekucje Nicolaia Caucesku (czy jakos tak) pokazywali na zywo w tv. Rozstrzelali go.kiedyś palono na stosie za poglądy sprzeczne z kościołem, może to tego powrócimy, bo tak było?!
To, że cos kiedyś zrobiono, nie znaczy, że było to good... dzisu chrajst... Bez urazy, ale co drugi postu tutaj wygląda jak by pisał go zakompleksiony gówniarz rządny krwi...:baby:

Caer
05-11-2006, 15:15
Nie wydaje mi się, żeby po śmierci Husseina tak bardzo nasiliła sie ilość ataków terrorystycznych w Iraku. Sytuacja jest już w takim stanie, że to raczej nei wywoła większej zmiany. Poza tym, że Hussein urośnie do rangi męczennika w oczach swoich fanatyków.

Kara śmierci to zbyt łagodny wyrok? A co innego mieliby zrobić? Dozywocie? Przecież dla takiego człowieka jak Hussein, człowieka który wyrządił tyle zła, byłoby to jak nagroda.

Zastanawiam sie, ilu tak zagorzalych zwolennikow kary smierci dla Husseina byloby rownie wylewnych, gdyby chodzilo o ich rodziny czy ich samych.
Gdyby ktoś z mojej rodziny wyrządził tyle zła, nie płakałbym gdyby skazano go na śmierć.

Tompior
05-11-2006, 16:11
kiedyś palono na stosie za poglądy sprzeczne z kościołem, może to tego powrócimy, bo tak było?!
To, że cos kiedyś zrobiono, nie znaczy, że było to good... dzisu chrajst... Bez urazy, ale co drugi postu tutaj wygląda jak by pisał go zakompleksiony gówniarz rządny krwi...:baby:

Omg czlowieku...
A co mozna zrobic z osoba odpowiedzialna za ataki terrorystyczne + masakry ze 180 tys. ofiar??
Kara smierci jest dla niego odpowiednia (na kare smierci sa zkazywani ludzie z o wiele mniejszymi zbrodniami). A za to ze zabil on az tylu ludzi to powieszenie jest takze odpowiednie aby sie dluzej pomeczyl.

Taka jest moja opinia..

Zotemut
05-11-2006, 16:13
Nie wydaje mi się, żeby po śmierci Husseina tak bardzo nasiliła sie ilość ataków terrorystycznych w Iraku. Sytuacja jest już w takim stanie, że to raczej nei wywoła większej zmiany. Poza tym, że Hussein urośnie do rangi męczennika w oczach swoich fanatyków.

Kara śmierci to zbyt łagodny wyrok? A co innego mieliby zrobić? Dozywocie? Przecież dla takiego człowieka jak Hussein, człowieka który wyrządił tyle zła, byłoby to jak nagroda.

Gdyby ktoś z mojej rodziny wyrządził tyle zła, nie płakałbym gdyby skazano go na śmierć.

I Ty jestes fanem Boba huhu >.<

@TOPIC
Ja bym mu zastosowal tortury, albo powoli bym go palil.
HuHu ^^

Thimburd
05-11-2006, 16:17
Kara śmierci to według mnie kiepska kara - to raczej ulga dla winnego, bo czyż nie lepiej żeby gnił całe życie w jakimś brudnym, zimnym i śmierdzącym 1 metrze kwadratowym, o brudnej wodzie i starym chlebie? Tak powinno to wyglądać.
Wogóle IMO w Polsce powinno się w ten sposób zaostrzyć kary, za małe przestępstwa jak i duże. I nie dawać takim mordercom wygodnych cel, bo co to za kara? Lepiej 1 metr kwadratowy, bez kontaktu z nikim i w warunkach takich jak pisałem wyżej, dzięki temu więcej miejsc w takim więzieniu i winny gnije i cierpi, a taka śmierć (wracając do kary Hussein'a)... Puf, i gościa nie ma, a co się dzieje po śmierci nie wiemy, więc nie możemy stwierdzić, czy czasami śmierć nie jest nagrodą...

Vanhelsen
05-11-2006, 16:28
Omg czlowieku...
A co mozna zrobic z osoba odpowiedzialna za ataki terrorystyczne + masakry ze 180 tys. ofiar??
Kara smierci jest dla niego odpowiednia (na kare smierci sa zkazywani ludzie z o wiele mniejszymi zbrodniami). A za to ze zabil on az tylu ludzi to powieszenie jest takze odpowiednie aby sie dluzej pomeczyl.

Taka jest moja opinia..Jezuuuuu zero umiejętności czytania ze zrozumieniem!

Śmierć przez powieszenie? Czy zaczynamy się powoli cofać w historii? Za parę lat stosy?...Egzekucje Nicolaia Caucesku (czy jakos tak) pokazywali na zywo w tv. Rozstrzelali go.kiedyś palono na stosie za poglądy sprzeczne z kościołem, może to tego powrócimy, bo tak było?!
To, że cos kiedyś zrobiono, nie znaczy, że było to good... dzisu chrajst... Bez urazy, ale co drugi postu tutaj wygląda jak by pisał go zakompleksiony gówniarz rządny krwi...:baby:A czy śmierć to odpowiednia kara? Ok, będzie nieżył i co z tego? Zero wyrzutów sumienia, sero innych pierdół...

Matek
05-11-2006, 16:30
No i co z tego, ze dostal kare smierci? Czeka go jeszcze tyle procesow, ze spokojnie dozyje starosci.

Slay
05-11-2006, 16:36
A za to ze zabil on az tylu ludzi to powieszenie jest takze odpowiednie aby sie dluzej pomeczyl.

Wychodzi Twoja ignorancja. Smierc przez powieszenie nastepuje blyskawicznie i raczej nie ma czasu, zeby sie meczyc. =)

Władca Ciemności
05-11-2006, 16:45
On zasługuje na tortury, a nie na powieszenie, niech się skur++el męczy.. :|

Eivrel
05-11-2006, 16:59

Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny )

Jak się uprzemy, to można mu tak męczącą i długą śmierć zapewnić, że pewnie sam, by się zabił tempą łyżeczką z bulu... tyle, że wtedy by poszedł wielki lincz za niehumanitarność...

Kara śmierci? to za dobra kara dla pana Saddama, powinien męczyć sie w jakiejś obsranej celi do konca życia i powiesic sie sam.
Itd.
Zaraz zaraz. Ale co to da że on przeżyje największe męczarnie jakie można sobie wyobrazić? Czy to naprawi wszystkie szkody za jakie został skazany? Pewno że nie. Więc po co to. Powiecie że jeżeli on będzie cierpiał to ktoś inny już się tego nie dopuści. A gówno prawda moi drodzy. Wy nie wiecie co w głowach terrorystów się dzieje. Wkręcą sobie że walczą w imię czegoś tam i nic ich nie powstrzyma. Ba powiem więcej. To że wymyślacie takie okropne rzeczy świadczy tylko o okrutnej naturze człowieka! Myślicie że to się mu należy i że zasłużył na to a tak naprawdę podświadomie pragniecie po prostu jakiejś potwornej rzeczy. Przytoczę tutaj podpis pewnego usera. Nie pamiętam ofc go na pamięć. To było jakoś tak: ,,Smoki były bezlitosne i okrutne, ale coś ci powiem, smoki nigdy nie zabijały, nie torturowały i nie nazywały tego moralnością!" Myślę że idealnie pasuje do sytuacji.

Ps. Nie znam się na polityce nie wiem za co skazano Husseina dlatego pisałem tak ogólnie.

Edit:
A jeszcze zapomniałem skomentować pomysłu z transmisją egzekucji. Boże ludzie to już jest chore! Naprawdę tak was kręci patrzenie na ból i cierpienie? Nie wiem co poradzić może pooglądajcie sobie jakieś horrory +18 albo coś w tym stylu. Tylko się modlić żebyście nie wyrośli na bandytów.

De'sH
05-11-2006, 17:08
http://pl.wikipedia.org/wiki/James_Arcene

Allatar:

Saddam zostanie powieszony gdzies za 8 miesiecy... max rok : ] tak pozatym on chyba juz jest stary co nie ?: >

/\ blad

wlasnie znalazlem msg o kolesiu, ktory siedzial w celi smierci 23 lata...

Jade
05-11-2006, 17:16
Zaraz zaraz. Ale co to da że on przeżyje największe męczarnie jakie można sobie wyobrazić? Czy to naprawi wszystkie szkody za jakie został skazany? Pewno że nie. Więc po co to.

Po to, żeby wycierpiał to co ci, których zabijał i torturował.

De'sH
05-11-2006, 17:21
Po to, żeby wycierpiał to co ci, których zabijał i torturował.

i co to komu da? on umrze, tamci juz nie zyja...

tak swoja droga... skazani w-g. konstytucji USA maja prawo do wyboru w jaki sposob chca zostac zabici...

99% ze obroncy zloza wyrok do czegos na styl naszego trybunaly konstytucyjnego...

Ashlon
05-11-2006, 17:23
http://pl.wikipedia.org/wiki/James_Arcene

Allatar:

Saddam zostanie powieszony gdzies za 8 miesiecy... max rok : ] tak pozatym on chyba juz jest stary co nie ?: >

Musi przezyc jeszcze kilka spraw. Ewentualnie moze sie od kazdej odwolac do sadu wyzszej instancji...

Pramus
05-11-2006, 18:28
E tam.. jeszcze zostala apelacja. Mysle, ze go nie powiesza. Jednak moim zdaniem zasluguje na ta kare. Najgorsze jest to, ze on nie okazuje zadnej skruchy i nie przyznaje sie do czegos co z latwoscia mozna mu udowodnic.

Str4t0s
05-11-2006, 20:14
@quote:Przez powieszenie smierc jest szybka i bezbolesna.Jak cie powiesza to nie dusisz sie ale ci sie rdzen kregowy przecina czyli szybko i bezbolesnie.
@topic : A szkoda. :(.

Adolphus Elbragol
05-11-2006, 20:23
Klik (http://www.wp.pl/r/EP1400)

No, to jak myslicie, wyrok sprawiedliwy? Imo troche nieprzemyslany, bo wiadomo przeciez, ze smierc Saddama wywola ogrrromne fale zamieszek w Iraku (i nie tylko). Trybunal mogl to rozegrac troche inaczej - do wiadomosci publicznej podac info o dozywociu w odosobnionym miejscu, a tak naprawde to killim - nieoficjalnie. l

A potem pozwolic jakims dziennikarzom sie o tym dowiedziec? Wyobrazasz sobie, co dopiero WTEDY by sie dzialo?
hoomik, blagam, takiej naiwnosci bym sie po Tobie nie spodziewal. ; (

NORMALY OBYWATEL RP
05-11-2006, 20:32
Chyba nie znana jest data wykonania kary smierci, nie? Ale cos mi sie zdaje ze zanim oni wykonaja ta kare smierci to mi juz wlosy z jaj powypadaja... Dobrze ze go skazali na smierc, zasluguje na to.

Celoz
05-11-2006, 20:37
o jednego sk******na mniej...

Dr.Unknown
05-11-2006, 20:54
Widzę, że Ameryka nie na czasie. Wieszało się kiedyś, teraz się pali na stosie...
Burza wisi w powietrzu.

De'sH
05-11-2006, 21:02
hyhy mam lepszy pomysl zamknac kola z ks. Henrykiem : ]

PiXik
05-11-2006, 21:05
On na nic innego nie zasługuje,może na jeszcze gorszą śmierć.Cóż życia ludziom którzy zgineli z jego powodu nie przywrócimy,ale przynajmniej nie zabije nikogo więcej i rodziny zabitych będą miały małą ulgę(mała bo mała ale zawsze coś)

Quezacoatl
05-11-2006, 21:06
Dlaczego niektórzy woleliby go trzymać na dożywociu? Po co?
Mamy go jeszcze karmić czy co?

Wogóle IMO w Polsce powinno się w ten sposób zaostrzyć kary, za małe przestępstwa jak i duże. I nie dawać takim mordercom wygodnych cel, bo co to za kara? Lepiej 1 metr kwadratowy, bez kontaktu z nikim i w warunkach takich jak pisałem wyżej, dzięki temu więcej miejsc w takim więzieniu i winny gnije i cierpi, a taka śmierć
Przykra sprawa, choć sam uważam że za przestępstwa kary powinny być ogólnie bardziej surowe, to nie wolno zapominać o jednym. Sądy NIE są nieomylne.

Co do dyskusji, to zrobią z niego męczennika. Część terrorystów sobie odpuści dalszą walkę (w mniej lub bardziej "wybuchowy" sposób), ale i tak zostanie pełno tych, którzy będą go uważali za symbol ich walki.
Jednym zdaniem: Będzie się jeszcze działo.

Krzesław
05-11-2006, 21:32
Krótka pogaducha z Romanem i Saddam zrobiłby coś w stylu postaci z filmu "Czy leci z nami pilot". :P

De'sH
05-11-2006, 21:41
nawet jesli 10% islamistow to fanatycy... i dalsza walke odpusci sobie nawet te 5% to i tak zostaje ich ... conajmniej duzo : S terroryzm byl i bedzie, jestem pewien ze agresja sie go powstrzymac nie da... chociaz nie... rozpieprzyc wszystkich fanatykow-muzlumanow. to zasadniczo jedyny sposob

Bambuko
05-11-2006, 22:40
Ja jestem zdania, że nikogo nie powinno się zabijać. Może afekt i obrona konieczna byłyby częściowym wytłumaczeniem zabicia, nic więcej.

janek@
05-11-2006, 22:58
Ja jestem zdania, że nikogo nie powinno się zabijać. Może afekt i obrona konieczna byłyby częściowym wytłumaczeniem zabicia, nic więcej.

Mi sie tez tak zdaje ;]. Bo nikt nie ma prawa odebrac zycia oprucz Boga..

Smierc jest zaaa laaaagodna dla tego terrorysty (o ale chodzi o mieXD).
Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara

P.S.
Jezeli ktos mowi, ze ta kara ^ nic nie da to powiem krotko: A co da jego zabicie?
Przeciez nie wiemy co jest poniej. Tortury+sad Boga jest o wieeele lepszy dla tego bydla niz smierc bezbolesna+sad...

Rooker666
05-11-2006, 23:19
Nie powinni skazywać go na kare śmierci .powinni skazać go na dożywotni pobyt w lochach 10 m po ziemia w klatce 1m na 1m a jeść powinien stary zgniły chleb oraz pić wodę ze ścieków wtedy by się dowiedział co onzacza śmierć w męczarniach.

Tompior
05-11-2006, 23:42
@duzo up co mowili : Dlaczego kare smierci, co to da itp.

Ze zwyklej ludzkiej mentalnosci, ktora ma gdzies tam zakorzeniony kodeks Hamurabiego...
On zabijal w wielkiej skali to i jego sie zabije.

I Sadze ze powinni to pokazac w tv (nie dla przyjemnosci, dla zwyklego przykladu, co dzieje sie z mordercami).

- Prodigy -
05-11-2006, 23:52
Skoro on zabijał, to jego też zabić ? Znacie takie powiedzenie "Oko za oko, i cały świat oślepnie" ? Doskonale pasuje do tej sytuacji. Śmierć, to wg mnie niewystarczająca kara. Ja bym go skazał na dożywocie w celi, w której przez 24/7 leci Blog 27 z "Hey boy", to sam by się powiesił już w połowie piosenki.

Scream
06-11-2006, 00:04
jesli pokazali by w publicznej telewizji egzekucje tak slawnej persony... byli bysmy naprawde bardzo blisko *

* - nazwa gry, ktorej niestety nie pamietam :< bylismy w niej glownym bohaterem reality show, ktore polegalo na zabijaniu ludzi.

spider-bialystok
06-11-2006, 00:19
I Sadze ze powinni to pokazac w tv (nie dla przyjemnosci, dla zwyklego przykladu, co dzieje sie z mordercami).
W koncu najlepiej w tv sprzedaje sie teraz smierc... Jesli transmisja jego egzekucji zostanie pokazana w telewnizji to bedzie to swietny material na pranie mozgow dla przyszlych terrorystow... Zreszta polityka Busha zdecydowanie popiera rzady fanatykow religijnych - zaatakowali i zniszczyli swiecki Irak, a Arabia Saudyjska, gdzie zabronione jest wyznawanie innej religii niz islam, to ich wielki sojusznik. Ot cala logika Amerykanow. Podobnie jest z Libanem, gdzie udowodniono, ze chrzescijanstwo i islam moga istniec zgodnie w jednym kraju - najechany i zniszczony przez Izrael i kolejne preteksty dla fanatycznych terrorystow.. Tak ma wygladac walka z terroryzmem? Robienie wszystkiego, by zdobywal on kolejnych sympatykow?

Szkoda tylko, ze nikt nie postawi przed sad Busha ;\

Vanhelsen
06-11-2006, 06:52
On na nic innego nie zasługuje,może na jeszcze gorszą śmierć.Cóż życia ludziom którzy zgineli z jego powodu nie przywrócimy,ale przynajmniej nie zabije nikogo więcej i rodziny zabitych będą miały małą ulgę(mała bo mała ale zawsze coś)Słyszałeś kiedykolwiek, by rodziny zabitych mówiły, że śmierć winowajcy da im ulge?! Ile to ja już się naoglądałem w TV jak po jakimś wyroku smierci w God Bless jusa rodziny ofiar mówiły, że śmierć mordercy nic w ich życiu nie zmieni... ile to razy było głośno, że tego nie chciały?!... Dlaczego niektórzy woleliby go trzymać na dożywociu? Po co?
Mamy go jeszcze karmić czy co?Bo prawo do życia zapisane jest w niejednej konstytucji? No może po za amerykańską, ale konstytucja UE zabrania kary śmierci...terroryzm byl i bedzie, jestem pewien ze agresja sie go powstrzymac nie da..."Jedziemy na wojnę, walczyć o pokój..." Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara Jak to czytam, to chętnie ciebie wym posiesił na stryczku... zero poszanowania godności, a potem Gadający Koń się dziwi, dlaczego tyle przemocy w szkole... I Sadze ze powinni to pokazac w tv (nie dla przyjemnosci, dla zwyklego przykladu, co dzieje sie z mordercami).Yeah! Runningman! Albo Manhunt! Tak widzisz przyszłość TV?!... gratulację...

@spider-bialystok: oj, naiwny, a od kiedy to Bush walczy o "pokój na świecie"?! W iraqu jest ropa... więc warto to kontrolować, choćby za cenę wojny, bo ropa w dzisiejszych czasach to władza...

Eivrel
06-11-2006, 13:14
Smierc jest zaaa laaaagodna dla tego terrorysty (o ale chodzi o mieXD).
Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara

P.S.
Jezeli ktos mowi, ze ta kara ^ nic nie da to powiem krotko: A co da jego zabicie?
Przeciez nie wiemy co jest poniej. Tortury+sad Boga jest o wieeele lepszy dla tego bydla niz smierc bezbolesna+sad...
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa. Aby nie miał więcej możliwości znowu popełnić czynów których się dopuścił. Przynajmniej o to powinno w tym chodzić. A to co wymyśliłeś (zresztą nie tylko ty) to świadczy (jak wcześniej wspominałem) o naturze człowieka. Szkoda że ludzie tacy są. Niestety nic na to się już nie poradzi. Mogę jedynie ci polecić film "Oszukać przeznaczenie" czy jakoś tak. Dużo krwi może na razie ci wystarczy.

janek@
06-11-2006, 13:42
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa. Aby nie miał więcej możliwości znowu popełnić czynów których się dopuścił. Przynajmniej o to powinno w tym chodzić. A to co wymyśliłeś (zresztą nie tylko ty) to świadczy (jak wcześniej wspominałem) o naturze człowieka. Szkoda że ludzie tacy są. Niestety nic na to się już nie poradzi. Mogę jedynie ci polecić film "Oszukać przeznaczenie" czy jakoś tak. Dużo krwi może na razie ci wystarczy.

O lol najlepiej niech wszystkich pozabijaja...(you are heretyk!) Kazdy ma prawo do zycia i nikt nie ma prawa zabrac go.(no chyba, ze kto chce sie zabic)
To co zrobic w takim wypadku? Wypuscic go?
Odpowiedz mi na to pytanie ^.\

P.S
Ale jestes swiecki.

@editto down
No wlasnie chce im to wytlumaczyc.

Niech pocierpi. Ile on zabij ludzi? Jak juz karac to ostro! (za to, ze zadal bolu tylu ludziom)

spider-bialystok
06-11-2006, 13:52
A moze po prostu zamknac w wieznieniu?

Eivrel
06-11-2006, 14:01
O lol najlepiej niech wszystkich pozabijaja...(you are heretyk!) Kazdy ma prawo do zycia i nikt nie ma prawa zabrac go.(no chyba, ze kto chce sie zabic)

P.S
Ale jestes swiecki.

To ty pisałeś wyżej o jakimś tam jedzeniu gówien & biczowaniu. Ja nie mówiłem że jestem za lub przeciw karze śmierci ale jeżeli ją wykonywać to już bez żadnych tego typu atrakcji.

kajteq
06-11-2006, 14:12
jesli pokazali by w publicznej telewizji egzekucje tak slawnej persony... byli bysmy naprawde bardzo blisko *

* - nazwa gry, ktorej niestety nie pamietam :< bylismy w niej glownym bohaterem reality show, ktore polegalo na zabijaniu ludzi.

Devil Inside ;b. ale tam sie wykanczalo zombiaki ;

Co do wyroku, trza bylo najpierw go potorturowac, a potem wykorzystac na nim jego wlasna bron - gaz bojowy.

Dr.Unknown
06-11-2006, 14:20
Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara Lecz się zanim skończysz jak ten pan, który pod okiem kamery online rozpruwał chomiki.

@Superman
Zwykle masz rację. W tym wypadku też.

Bambuko
06-11-2006, 14:33
Poczytajcie literaturę science-fiction. Jak najwięcej. Tam często pokazane jest, do jakiej moralności może dojść ludzkość. A może ku jakiej już idzie...

Slay
06-11-2006, 14:51
Bo prawo do życia zapisane jest w niejednej konstytucji? No może po za amerykańską, ale konstytucja UE zabrania kary śmierci...
Ale Trybunal iracki nie jest podporzadkowany UE, wiec konstytucja UE ich malo obchodzi.

Vanhelsen
06-11-2006, 15:09
@Slay, chyba nie zrozumiałes mojej wypowiedzi...

Hellraiser
06-11-2006, 16:16
On z początku byl lub mial byc sądzony w Szwecji.? i wlasnie dlatego UE ma w dekrecie ze kara smierci jest zabroniona i dali go Irakowi ;D,

Btw, kara dobra popniewaz powieszenie trwa dlugo lub krotko zalezy co i jak, czy dobrze wymieza mu kolnierz etc..

A jeszcze jedno, bardzo dobrze zadbali o niego w tych wiezieniach prosze zobaczyc jak wygladal gdy go wyciagneli a jak teraz, po prostu zadbany, nawet nie powiedzialbym ze tak dobrze zadbany pan cos takiego czynil ;D

Slay
06-11-2006, 16:25
@Wieszok, wiec mi wyjasnij co miales na mysli.
Prawo irackie tez nie zakazuje kary smierci. Wiec wszystko jest ok i zgodnie z prawem.

spider-bialystok
06-11-2006, 16:30
Najbardziej mnie smieszy to ze wiekszosc ludzi nawet nie wie co zrobil Hussein. Przeczytali w "fAKCIE", ze jest odpowiedzialny za smierc milionow ludzi (napisali to duzym drukiem, a juz o wiele mniejszym i nizej napisali juz ze chodzi o setki tysiecy, a nie miliony) Przy tym nikt nie wspomnial o tym ile ludzi zginelo przez Busha w ciagu 3 lat okupacji. Napisali tez, ze jest winny wywolaniu wojny z Iranem (a do tej wojny dazyly USA i sponsorowali rezim Husseina w tej wojnie). Hussein byl dyktatorem i na pewno ma krew na rekach. Czemu jednak wszyscy trabia tylko o nim a nikt w Polsce nie odwazy powiedziec zlego slowa na Stany Zjednoczone? Tak samo kiedys nie mozna bylo nic powiedziec na ZSRR. Te polskie pismaki, ktorzy mowia o sobie dziennikarze...

Glamri
06-11-2006, 16:43
To wszystko zależy od tego jak się zapatrujemy na sprawę wyroku śmierci. Osobiście uważam wyrok za sprawiedliwy i tak jak hoomik napisał - mogli to zrobić mniej oficjalnie, ale z drugiej strony... Wtedy na pewno nie obejżałbyś tego wyroku. ; )

Tompior
06-11-2006, 16:53
Najbardziej mnie smieszy to ze wiekszosc ludzi nawet nie wie co zrobil Hussein. Przeczytali w "fAKCIE", ze jest odpowiedzialny za smierc milionow ludzi (napisali to duzym drukiem, a juz o wiele mniejszym i nizej napisali juz ze chodzi o setki tysiecy, a nie miliony) Przy tym nikt nie wspomnial o tym ile ludzi zginelo przez Busha w ciagu 3 lat okupacji. Napisali tez, ze jest winny wywolaniu wojny z Iranem (a do tej wojny dazyly USA i sponsorowali rezim Husseina w tej wojnie). Hussein byl dyktatorem i na pewno ma krew na rekach. Czemu jednak wszyscy trabia tylko o nim a nikt w Polsce nie odwazy powiedziec zlego slowa na Stany Zjednoczone? Tak samo kiedys nie mozna bylo nic powiedziec na ZSRR. Te polskie pismaki, ktorzy mowia o sobie dziennikarze...

A czemu w gazetach trabili o Ani torturowanej w szkole?? Nawet minuta ciszy w szkolach byla. Kiedy zmasakrowali chlopaka 14 letniego i kazali mu wypic alkochol z kwasem jakims to juz nie bylo minuty ciszy i nie bylo o tym takiego szumu.
A przed przykladem Ani, jakis student w gdansku zostal pobity, po czym przejechany samochodem...

Poprostu gazety szukaja sensacji i wybieraja tematy, ktore pozwola im wiecej zarobic.

Hrabia_Citizen
06-11-2006, 17:03
1. Gdzieś słyszałem, że on chciał być sądzony w Polsce, ponieważ bał się kary śmierci. Sam na temat wyroku nie mam zdania.
2. Powieszony zostanie dlatego, że sądzili go Irakijczycy i obywatelem właśnie Iraku on jest, dlatego kara śmierci będzie wyegzekfowana właśnie w owym państwie, gdzie egzekucje wykonuje się przez powieszenie.

Komarek
06-11-2006, 17:10
1. Dla autora; słowo "death" znaczy głuchy. Popraw na "dead".
2. Gdzieś słyszałem, że on chciał być sądzony w Polsce, ponieważ bał się kary śmierci. Sam na temat wyroku nie mam zdania.
3. Powieszony zostanie dlatego, że sądzili go Irakijczycy i obywatelem właśnie Iraku on jest, dlatego kara śmierci będzie wyegzekfowana właśnie w owym państwie, gdzie egzekucje wykonuje się przez powieszenie.

Deaf - głuchy
Death - śmierć
Dead - zmarły

Hrabia_Citizen
06-11-2006, 17:12
A racja, źle przeczytałem, zedytuję posta i przyczepię się do składni :D

Lasooch
06-11-2006, 17:13
1. Dla autora; słowo "death" znaczy głuchy. Popraw na "dead".

Mhiihihihi, too much Tibia, babe ;*

edit: eh, za wolny jestem, już powyżej się posty pojawiły... ale i tak zostawię =P

Ghost Nieudany
06-11-2006, 17:34
Może afekt i obrona konieczna byłyby częściowym wytłumaczeniem zabicia, nic więcej.

Obniżanie kary za przestępstwo w afekcie to akurat gówniane prawo - mordujesz albo gwałcisz kogoś, ale dostajesz zaświadczenie o słabym stanie zdrowia psychicznego, sądom wciskasz bajeczkę o wielkim szoku i wychodzisz wcześniej.

Hrabia_Citizen
06-11-2006, 17:49
@Ghost, to nie takie łatwe w teraźniejszych czasach, może w latach 90'tych opinia psychologa się tak bardzo liczyła. Mylisz pojęcie zabójstwa ze względu na chorobę psychiczną z afektem. Mankamentem tego, że ktoś udowodni, że jest niepoczytalny jest to, że i tak idzie siedzieć, albo do więzienia albo do czubków.

Pozatym trzeba wziąć pod uwagę to, że uznanie zabójstwa, zabójstwem w afekcie nie jest takie proste. To uderzenie łopatą, gdy ktoś na Ciebie wyskakuje znienacka, strzał do włamywacza itp. Nie ma czegoś takiego jak gwałt w afekcie, możne ewentualnie go tłumaczyć wyzywającym strojem, ale to może skrócić wyrok o max rok.

Bambuko
06-11-2006, 18:13
Nie mówię o prawnym, lecz o moralnym wytłumaczeniu zbrodni. Czyli chodzi o to, jak było naprawdę, a nie co powie oskarżony. I fakt, gwałt w afekcie to już brzmi dziwnie.

A tu taka z innej beczki sprawa - co z katem? Jak dla mnie, w naszych czasach jest to straszna rzecz. Dozwolona kara śmierci - no trudno, ale ktoś musi ją wykonać. To już nie jest wojna, gdzie strzelasz do wroga. Tutaj musisz po prostu zabić człowieka, który i tak zginie. I oczywiście kat zrobi to bez skrupułów, ale i tak mi go żal (nie wyskakiwać mi tu, że to iracki kat i tam jest inna mentalność, nie chodzi mi jedynie o opisywany w tym temacie przypadek).

Ghost Nieudany
06-11-2006, 18:30
@Ghost, to nie takie łatwe w teraźniejszych czasach, może w latach 90'tych opinia psychologa się tak bardzo liczyła. Mylisz pojęcie zabójstwa ze względu na chorobę psychiczną z afektem.

Nie mówię o CHOROBIE psychicznej, tylko o SŁABYM STANIE psychiki. To nie to samo, ja jestem chory psychicznie, bo cierpię na nerwicę, ale równie dobrze pan Zenek z trzeciego rzędu w kinie może być słaby psychicznie, bo jest zbyt podatny na stres i łatwo wpada w szał.

Nie ma czegoś takiego jak gwałt w afekcie

A gówno, wszystko można zrobić pod wpływem stresu i silnych emocji, włącznie z wypiciem kubka herbaty.
Chociaż może masz rację, bo w praktyce gwałt sam w sobie jest działaniem pod wpływem niekontrolowanych emocji.

Hrabia_Citizen
06-11-2006, 18:47
Wszelkie anomalia jak nerwica zaliczają się do chorób psychicznych.

Chessterr
06-11-2006, 19:01
Wszelkie anomalia jak nerwica zaliczają się do chorób psychicznych.

Mam wrażenie, że próbujesz krzyknąć przez posty: "Och, jaki ja jestem od was mądrzejszy! WIEM CO TO ANOMALIA!!!"

Etykom i księżom wyrok się nie spodoba, bo życia to największy dar i nie można człowieka zabić, bo traktują to jako zabójstwo.

Jednak Saddam zabijał pełen świadomości całe rodziny, jeśli wymordowałby Twoją rodzinę chciałbyś aby żył? Religia każe wybaczać, ale emocja by na to nie pozwoliły. Wyrok, hmmm... Czekam na wykonanie, ten cytaty już był:

"Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie."

Ghost Nieudany
06-11-2006, 19:03
@Hrabia_Citizen
Kurna, a czy ja napisałem COŚ INNEGO? Poświęć dziesięć minut dziennie na czytanie ze zrozumieniem.

Tutaj musisz po prostu zabić człowieka, który i tak zginie. I oczywiście kat zrobi to bez skrupułów, ale i tak mi go żal (nie wyskakiwać mi tu, że to iracki kat i tam jest inna mentalność, nie chodzi mi jedynie o opisywany w tym temacie przypadek).

Wielki ma wybór w sumie - jest mordercą z wyboru, wątpię, by ludzie o zdrowych mysłach przymierzali się do tej roboty (nawet, jeśli są od wciskania guzika odpowiedzialnego za doprowadzenie trucizny przez rurki).

Zotemut
06-11-2006, 19:07
Skoro on zabijał, to jego też zabić ? Znacie takie powiedzenie "Oko za oko, i cały świat oślepnie" ? Doskonale pasuje do tej sytuacji. Śmierć, to wg mnie niewystarczająca kara. Ja bym go skazał na dożywocie w celi, w której przez 24/7 leci Blog 27 z "Hey boy", to sam by się powiesił już w połowie piosenki.

Kiedys Ghandi powiedzial:
Gdyby uznawac zasade Hammurabiego, "Oko za oko, zab za zab", to w niedlugim czasie swiat uczynilby sie slepym

A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa.

HEUEHUEHEUHEUEHUEH.
Nic nie dadza, yeah.

Niech mi ktos powie, w Strefie Gazy itp Sadam zabijal w afekcie?
[email protected]
Bedzie cierpial jak cholera ale nic nie dadza, fiu.

8o
Sadam nie zabil milionow ludzi!
Wydawal na to rozkazy!
A to jest roznica huhu

Bambuko
06-11-2006, 19:10
Tutaj musisz po prostu zabić człowieka, który i tak zginie. I oczywiście kat zrobi to bez skrupułów, ale i tak mi go żal (nie wyskakiwać mi tu, że to iracki kat i tam jest inna mentalność, nie chodzi mi jedynie o opisywany w tym temacie przypadek).

Wielki ma wybór w sumie - jest mordercą z wyboru, wątpię, by ludzie o zdrowych mysłach przymierzali się do tej roboty (nawet, jeśli są od wciskania guzika odpowiedzialnego za doprowadzenie trucizny przez rurki).

Ale jest to tragedia tej osoby, nawet jeśli go to nie obchodzi. Można by antyczny dramat napisać.

spider-bialystok
06-11-2006, 19:53
Etykom i księżom wyrok się nie spodoba, bo życia to największy dar i nie można człowieka zabić, bo traktują to jako zabójstwo.

Jednak Saddam zabijał pełen świadomości całe rodziny, jeśli wymordowałby Twoją rodzinę chciałbyś aby żył? Religia każe wybaczać, ale emocja by na to nie pozwoliły. Wyrok, hmmm... Czekam na wykonanie, ten cytaty już był:

"Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie."
I oczywiscie w grupie "Wierzacy"... ;)

De'sH
06-11-2006, 20:12
Wydawal na to rozkazy!
A to jest roznica huhu

nie ma...

hitler i stalin tez wydawali rozkazy...

Chessterr
06-11-2006, 20:13

:] Przedstawiłem opinie przez dwa pryzmaty.

p.l
06-11-2006, 21:05
nie ma oficjalnego stanowiska Kościoła co do kary śmierci.

spider-bialystok
06-11-2006, 21:10
nie ma oficjalnego stanowiska Kościoła co do kary śmierci.
A czy Jezus nie uczyl aby wybaczac? Co z "Nie zabijaj"? No chyba, ze nad nauke Jezusa ktos stawia nauke Kosciola...

kamosblue
06-11-2006, 21:11
Wydawal na to rozkazy!
A to jest roznica huhu

Huhu, twoim tokiem myslenia idzie wywnioskowac, ze na wojnie kazdy zabijajcy kogos zolnierz musi byc osobno sadzony ;] Odpowiedzialnosc ponosi dyktator, niestety w moim mniemaniu jest to logiczne.

Eivrel
06-11-2006, 21:57
A tu taka z innej beczki sprawa - co z katem? Jak dla mnie, w naszych czasach jest to straszna rzecz. Dozwolona kara śmierci - no trudno, ale ktoś musi ją wykonać. To już nie jest wojna, gdzie strzelasz do wroga. Tutaj musisz po prostu zabić człowieka, który i tak zginie. I oczywiście kat zrobi to bez skrupułów, ale i tak mi go żal (nie wyskakiwać mi tu, że to iracki kat i tam jest inna mentalność, nie chodzi mi jedynie o opisywany w tym temacie przypadek).
Jest wiele takich ciężkich robót i jakoś pracownicy muszą sobie z nimi radzić. Ja myślę że taki kat stosuje podobną taktykę jak mówiła moja szkolna pani psycholog. W pracy robi swoje a po powrocie do domu wszyściutko zapomina i żyje własnym życiem. Faktem jest że jakby taki psycholog przejmował się wszystkimi problemami swoich uczniów nawet poza pracą to długo by nie pożył. Podobnie jest z katami.
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa.
HEUEHUEHEUHEUEHUEH.
Nic nie dadza, yeah.

Mógłbyś sprecyzować?

spider-bialystok
06-11-2006, 22:16
Gdzie ty miales Saddama w Strefie Gazy? -.- Najpierw poczytaj a potem sie wypowiadaj.

Bambuko
06-11-2006, 22:35
Eivrel - psycholog, bądź co bądź, pomaga ludziom.

Ghost Nieudany
06-11-2006, 22:43
W pracy robi swoje a po powrocie do domu wszyściutko zapomina i żyje własnym życiem.

Nie ma co, genialne porównanie powiernika tajemnic ludzkiego umysłu z egzekutorem.
Jeszcze pewnie powiesz, że ksiądz spowiednik tak samo myśli i radzi sobie z takowymi problemami jak kat?

Człowieku, psycholog ma mózg zawalony ludzkimi problemami. Zabójca (bo jak inaczej nazwać 'kata'?) ma wyniszczone sumienie faktem, iż wykonuje - mniej lub bardziej słuszne - wyroki na innych ludziach. Pojął różnicę?

Nikt ci nie powie, bo Saddam ma tyle związanego ze Strefą Gazy co Radek Sikorski z polityką prorodzinną Uzbekistanu.

Eivrel
06-11-2006, 23:01
Nie ma co, genialne porównanie powiernika tajemnic ludzkiego umysłu z egzekutorem.
Jeszcze pewnie powiesz, że ksiądz spowiednik tak samo myśli i radzi sobie z takowymi problemami jak kat?

Człowieku, psycholog ma mózg zawalony ludzkimi problemami. Zabójca (bo jak inaczej nazwać 'kata'?) ma wyniszczone sumienie faktem, iż wykonuje - mniej lub bardziej słuszne - wyroki na innych ludziach. Pojął różnicę?
Nie no czyli twoim zdanie taki kat sobie na luzie wraca do domu i dalej rozmyśla o tym ilu ludzi stracił? Ja podałem tylko jedną metodę do radzenia sobie z takimi problemami. A to żeby nie przejmować się pracą w domu to podstawa. Oczywiście zajęcie kata jest bardziej stresujące od psychologa dlatego oni na pewno oprócz tej stosują jeszcze inne albo jakąś zupełnie inną lepszą. A i jeszcze trzeba powiedzieć jakby kat myślał o sobie tak jak ty powiedziałeś 'zabójca' i wyniszczał by sobie sumienie to na pewno by w robocie długo nie wytrzymał. Pojął?
Edit:
Jeszcze co do tego porównania kata z psychologiem. Nie zdajesz sobie sprawy ile przykrych spraw może nasłuchać się taki szkolny psycholog w czasie swojej pracy. W szkole nie tylko są takie rodziny jak w reklamach. Do psychologa ludzie przychodzą się zwierzać z wieloma problemami. Nawet tymi poważnymi. Jakby taki psycholog nagle zaczął się przejmować tymi wszystkimi sprawami tak na okrągło to też mógłby sobie wyniszczyć psychikę. Dlatego wymieniłem go jako zajęcie które potrzebuje jakiejś metody do radzenia sobie. Prostej ale jednak.

Tompior
06-11-2006, 23:01
A czy Jezus nie uczyl aby wybaczac? Co z "Nie zabijaj"? No chyba, ze nad nauke Jezusa ktos stawia nauke Kosciola...

Niektore religie nie opieraja sie na naukach Jezusa

@topic: a ta egzekucja nie ma byc w usa?

spider-bialystok
06-11-2006, 23:17
Niektore religie nie opieraja sie na naukach Jezusa

Ale to byla odpowiedz na post p.l, ktory mowil o naukach Kosciola.

Ghost Nieudany
07-11-2006, 15:31
Nie no czyli twoim zdanie taki kat sobie na luzie wraca do domu i dalej rozmyśla o tym ilu ludzi stracił? Ja podałem tylko jedną metodę do radzenia sobie z takimi problemami. A to żeby nie przejmować się pracą w domu to podstawa. Oczywiście zajęcie kata jest bardziej stresujące od psychologa dlatego oni na pewno oprócz tej stosują jeszcze inne albo jakąś zupełnie inną lepszą. A i jeszcze trzeba powiedzieć jakby kat myślał o sobie tak jak ty powiedziałeś 'zabójca' i wyniszczał by sobie sumienie to na pewno by w robocie długo nie wytrzymał. Pojął?

Ale człowieku, ja cię doskonale rozumiem.
Należy rozgraniczyć życie osobiste od pracy. I z tym się zgadzam, masz rację.

Tylko, że widocznie nie rozumiesz porównania kata z psychologiem, którzy to problemy mają kompletnie różnej wagi i przez to psycholog i tak będzie musiał radzić sobie z własną psychiką w kompletnie inny sposób.
Pomijam fakt, że psycholog nie ma na sumieniu n zabitych ludzi.

Keel
07-11-2006, 16:00

HaahahaHAhAahAHaha ale jestes smieszny -.-

Dr.Unknown
07-11-2006, 16:06
Huhu, twoim tokiem myslenia idzie wywnioskowac, ze na wojnie kazdy zabijajcy kogos zolnierz musi byc osobno sadzony ;] Odpowiedzialnosc ponosi dyktator, niestety w moim mniemaniu jest to logiczne.
Warto dodać, że, np. w polskim prawie osoba zlecająca/podrzegająca do morderstwa podlega karze o takim samym wymierze jak kara mordercy.

Straznik Monopolowego
07-11-2006, 16:14

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz

Eivrel
07-11-2006, 16:45
Tylko, że widocznie nie rozumiesz porównania kata z psychologiem, którzy to problemy mają kompletnie różnej wagi i przez to psycholog i tak będzie musiał radzić sobie z własną psychiką w kompletnie inny sposób.
Przecież napisałem: Oczywiście zajęcie kata jest bardziej stresujące od psychologa dlatego oni na pewno oprócz tej stosują jeszcze inne albo jakąś zupełnie inną lepszą. Chodziło o metodę.

Rabanbar
07-11-2006, 16:47
A ja wam powiem tak. Pewnie zasłużył na śmierć, ale powieszenie to barbarzyństwo. Powinni dać mu chociaż tyle szacunku żeby go rozstrzelać. To według mnie najodpowiedniejsza kara.

lukoyy
07-11-2006, 16:58
A ja wam powiem tak. Pewnie zasłużył na śmierć, ale powieszenie to barbarzyństwo. Powinni dać mu chociaż tyle szacunku żeby go rozstrzelać. To według mnie najodpowiedniejsza kara.

Jestes bardzo smieszny, szacunek dla takiego czlowieka?! Powieszenie, barbarzynstwo? 0o barbarzynstwem jest to co on zrobil a powieszenie to zbyt lagodna kara, ktora moze podrzegac fanow Husseina to egzekfowania takich samych zbrodni jak powieszenie.

Jak dla mnie najlepsza kara byloby zabicie go przez wlasna rodzine, ale wiem iz jest to nierealne.
Do wyroku nie mam zastrzezen.

lukoyy
07-11-2006, 16:59
edit>

sry double post ;/

Ghost Nieudany
07-11-2006, 17:00
Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz

To czekaj, psycholodzy zabijają ludzi?

Vanhelsen
07-11-2006, 19:20
Jestes bardzo smieszny, szacunek dla takiego czlowieka?! Powieszenie, barbarzynstwo? 0o barbarzynstwem jest to co on zrobil a powieszenie to zbyt lagodna kara, ktora moze podrzegac fanow Husseina to egzekfowania takich samych zbrodni jak powieszenie.

Jak dla mnie najlepsza kara byloby zabicie go przez wlasna rodzine, ale wiem iz jest to nierealne.
Do wyroku nie mam zastrzezen.Ehh... primo, godnosć człowieka, bla bla bla, secundo, jak już napisano, kara śmierci nie jest yb zadać mu BÓL!!! i CIERPIEŃIE!!! ZUOOOO!!! tylko by wyeliminować danego osobnika z życia społecznego, więc kulka w łeb / trutka była by good, a wieszanie?! Widać, że chodzi o kraj arabski, bo tam są z obyczajami trochę w tył... niech się cieszy, że nie dostał ukamieniowania albo stosu... -.-''

Rabanbar
07-11-2006, 21:03
Nie. Ja poprostu patrze przez pryzmat tego że to co wiemy opiera sie na telewizji. A telewizja kłamie, o czym najłatwiej sie przekonać oglądajac reportaż o Tibii z tvn'u. Jeżeli pojedziesz do iraku, zbadasz dogłebnie sprawe, i porozmawiasz ze świadkami to porozmawiamy. Pozatym pozostaje jedna rzecz. Sadam żył we własnym państwie w którym to co robil najprawdopodobniej nie bylo niezgodne z prawem. A teraz jezeli sie nie myle jest sadzony w iraku, gdzie łamie sie zasade ze prawo nie działa wstecz. (dwa ostatnie zdania opieraja sie na domysłach, bo to jest najbardziej prawdopodobne a nie chce mi sie sprawdzać. moge sie mylić.) Tak więc sadze ze nie powinnismy sie opierać na informacjach z telewizji i zbyt pochopnie osadzać.

Pozdrawiam,
Rabanbar

Vanhelsen
07-11-2006, 21:18
@up: nie rozumiem przytoczonego "prawo ni edziała wstecz" w w/w kontekście... przecierz jako dyktator(?) on ustanawiał prawo, więc wykorzystując tą zasadę, nie ma co myśleć o sądzeniu Saddama... trochę nietrafna ta twoja dedukcja...

Smetana
07-11-2006, 21:28
A teraz jezeli sie nie myle jest sadzony w iraku, gdzie łamie sie zasade ze prawo nie działa wstecz
Lol gościu, a jak ty chcesz niby sądzić zbrodnie na ludzkości nie wstecz? :D

Eivrel
08-11-2006, 13:15
Nie. Ja poprostu patrze przez pryzmat tego że to co wiemy opiera sie na telewizji. A telewizja kłamie, o czym najłatwiej sie przekonać oglądajac reportaż o Tibii z tvn'u. Jeżeli pojedziesz do iraku, zbadasz dogłebnie sprawe, i porozmawiasz ze świadkami to porozmawiamy. Pozatym pozostaje jedna rzecz. Sadam żył we własnym państwie w którym to co robil najprawdopodobniej nie bylo niezgodne z prawem. A teraz jezeli sie nie myle jest sadzony w iraku, gdzie łamie sie zasade ze prawo nie działa wstecz. (dwa ostatnie zdania opieraja sie na domysłach, bo to jest najbardziej prawdopodobne a nie chce mi sie sprawdzać. moge sie mylić.) Tak więc sadze ze nie powinnismy sie opierać na informacjach z telewizji i zbyt pochopnie osadzać.

Pozdrawiam,
Rabanbar
Skoro tv kłamie to kłamie. Skąd wiesz że informacje przechodzące przez pryzmat tv są zmieniane na takie na jakie chcesz. Albo w coś wierzysz albo nie zdecyduj się. A to co napisałeś to jakaś paranoja. Napisałeś, że mają zabić go z szacunkiem. A jeżeli tv naprawdę kłamie? W taki sposób uśmierciłeś niewinną osobę. I co jej po szacunku jak umrze? Gz? Chyba raczej nie. Także jeżeli nie wierzysz w tv to dodaj przed napisaniem posta 'z tego co było w gadającym pudełku' i komentuj tą wersję co wszyscy. W dzisiejszych czasach jesteśmy skazani na media, do innych informacji dostępu zbytnio nie ma. No chyba że sam byłeś w Iraku czy gdzie tam trzeba i popytałeś kogo trzeba. Wtedy to inna rozmowa.

DDoS
08-11-2006, 14:53
Wyrok jest sprawiedliwy, zamieszek w Iraku nie będzie gdyż to też Irakijczycy wydali ten wyrok, trzeba poszukać trochę więcej informacji o procesie Saddama. Jedyne co mie zaciekawiło, to że wykonują jeszcze śmierć przez powieszenie, myślałem, że dostanie krzesełko, czemu go lepiej nie rozstrzelać.

Edit.

Mam znajomego, który był w Iraku, większość ludności cieszy się z odejścia Saddama. Sądzisz, że zabijanie ludzi czego dopuścił się Saddam jest zgodne z prawem u nich?? :D, dowódca ponosi odpowiedzialność za swoje wojska i rozkazy.

Rabanbar
08-11-2006, 17:16
@up: nie rozumiem przytoczonego "prawo ni edziała wstecz" w w/w kontekście... przecierz jako dyktator(?) on ustanawiał prawo, więc wykorzystując tą zasadę, nie ma co myśleć o sądzeniu Saddama... trochę nietrafna ta twoja dedukcja...No... w zasadzie to własnie chcialem powiedziec. Ze to co robią jest niezgodne z prawem.Skoro tv kłamie to kłamie. Skąd wiesz że informacje przechodzące przez pryzmat tv są zmieniane na takie na jakie chcesz. Albo w coś wierzysz albo nie zdecyduj się. A to co napisałeś to jakaś paranoja. Napisałeś, że mają zabić go z szacunkiem. A jeżeli tv naprawdę kłamie? W taki sposób uśmierciłeś niewinną osobę. I co jej po szacunku jak umrze? Gz? Chyba raczej nie. Także jeżeli nie wierzysz w tv to dodaj przed napisaniem posta 'z tego co było w gadającym pudełku' i komentuj tą wersję co wszyscy. W dzisiejszych czasach jesteśmy skazani na media, do innych informacji dostępu zbytnio nie ma. No chyba że sam byłeś w Iraku czy gdzie tam trzeba i popytałeś kogo trzeba. Wtedy to inna rozmowa.Powiedziałem że przeinacza fakty. Jestem prawie pewmy ze zabijal ludzi, ale przekazuja to w tendencyjny sposób. Zreszta za duzo by opowiadać, mam tylko tyle na myśli zebysmy go nie osadzali jak nie znamy pewnych faktów. Ja mówie na podstawie tego co wiem, napewno bym go nie osadził wiedzac tyle co wiem.Sądzisz, że zabijanie ludzi czego dopuścił się Saddam jest zgodne z prawem u nich?? :D, dowódca ponosi odpowiedzialność za swoje wojska i rozkazy.Jestem prawie pewny że był w prawie zapis ze prezydent nie ponosi za nic odpowiedzialnosci :)Jedyne co mie zaciekawiło, to że wykonują jeszcze śmierć przez powieszenie, myślałem, że dostanie krzesełko, czemu go lepiej nie rozstrzelać.I tu jest pies pogrzebany :) Powinni go rozstrzelać, wieszało sie w średniowieczu.

Pozdrawiam,
Rabanbar

Eivrel
08-11-2006, 18:55
Powiedziałem że przeinacza fakty. Jestem prawie pewmy ze zabijal ludzi, ale przekazuja to w tendencyjny sposób. Zreszta za duzo by opowiadać, mam tylko tyle na myśli zebysmy go nie osadzali jak nie znamy pewnych faktów. Ja mówie na podstawie tego co wiem, napewno bym go nie osadził wiedzac tyle co wiem.
Trochę się pogubiłeś w tym co mówisz bo już go osądziłeś ;p Pewnie zasłużył na śmierć

jack_O
08-11-2006, 19:06
Wyrok jest sprawiedliwy, zamieszek w Iraku nie będzie gdyż to też Irakijczycy wydali ten wyrok,

cóż za dedukcja, tylko czemu jest tyle zamachów na irackich urzędników organizowanych przez samych irakijczyków ?
czemu ginie tylu irackich policjantów z rąk rodaków ?
chyba nikt nie wierzy że Irak pogodzi sie z tym wyrokiem

a śmierć dla Saddama to nie jest kara, kolejny męczennik który zginie z rąk USA, może nie bezpośrednio ale zawsze
pozatym Saddam mordując 'szyitów' postępował zgodnie z prawem, które obowiązywało wtedy w iraku

Rabanbar
08-11-2006, 19:48
Trochę się pogubiłeś w tym co mówisz bo już go osądziłeś ;pPsia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny? Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.

janek@
08-11-2006, 20:24
Psia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny? Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.

Homo sapiens! Reszta to neandertalczyki XD hehe

Jesli prawo by mialo dzialac w stecz to za zabijanie/gwalcenie niewinnych cywili w wietnamie powinni wszystkim zolnierzom jaja z piiiii powyrywac. XD hehe

Wyrok nie sprawiedliwy. A dlaczego? zaraz powiem/napisze:
Ten czlowiek jak umrze bedzie mial esy-floresy po smierci i bedzie mial dobrze, nawet nie bedzie musial isc do sklepu po p. toaletowy.
A co da jego zabicie? bedzie mial lepiej po drugiej stronie swiata oo nie lepiej zeby odcierpil swoje TU na ziemi, a nie spieprzac i zostawic taki burdel bez rachunku. Niech go zamkna w pomieszczeniu z pedalami lub przygniesc go kartonami z lajnem. :D
Nie wiemy co bedzie po smierci (niebo/pieklo) wiec lepiej kierowac sie tym co my znamy, a nie klasc tylko na jedna karte.(bo kto wie co bedzie po smierci)

P.S
Ja sie tu nie kieruje agresja tylko "rownowaga" (bierzesz, zaplac).

Eivrel
09-11-2006, 15:34
Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.
Jeszcze bardziej się pogubiłeś. Zacznijmy od początku. Najpierw napisałeś o śmierci z szacunkiem dla Saddama. Co jest błędne. Tłumaczyłeś się tym że ta opinia jest taka bo opiera się na faktach z telewizji a ta kłamie. Dlaczego to jest błędne już tłumaczyłem. Teraz mówisz że gdybyś faktycznie miał go osądzać to zbadał byś sprawę czyli ten pierwszy post nie był faktycznym osądzeniem czyli oznaczał twoją prawdziwą opinie opierającą się na wszystkich dostępnych informacjach. I tu wracamy do punktu wyjścia i koło się zamyka. Radzę ci nie drąż tego już bo z każdym postem coraz bardziej się gubisz.
Psia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny?
Tak. Od samego siebie zaczynając.

Dregar
09-11-2006, 15:40
Ponad 90% z was zgadza sie z wyrokiem, a ja mowie nie, nawet najwieksi terrorysci na to niezasluguja. Irakijczyk jest terrorysta dla nas, amerykanow i innych krajow, a my jestesmy terrorystami dla nich. Terrorysta zwalcza terroryste proste. Dla nas Saddam Hussein byl terrorysta dla nich Bush. Oczywiscie nie dla wszytkichm w sumie mozliwe ze nawet dla mniejszosci tak bylo, nie zastanawialiscie sue czeny amerykanie pojechali do Iraku? Saddam to byl tylko pretekst, oni pojechali tma dla ropy. Czy naprawde uwazacie ze smierc jednej osoby przywruci zycie tych wszytkich ktorzy zgineli? To sie mylicie. Nauczcie sie wybaczac, pamietacie swietej pamieci Jana Pawla II mimo ze jestem osoba niewierzaca w Boga to uwazam ze to byl najwiekszy czlowiek XX i XXI w. potrafil przebaczyc osobie ktora probowala go zabic.

Pozdrawiam.

Tehshiat
09-11-2006, 17:55
Śmierć jest za lagodna kara dla niego. Wg mnie powinien wyladowac w wiezieniu o naprawde ostrym rygorze, wtedy dostalby po dupie. A tak pomeczy sie kilka chwil i koniec.

kamosblue
09-11-2006, 18:21
A mają go powiesić czy otruć?

Vanhelsen
09-11-2006, 18:25
@Kamos: stryczek...

Rabanbar
10-11-2006, 16:26
Jeszcze bardziej się pogubiłeś. Zacznijmy od początku. Najpierw napisałeś o śmierci z szacunkiem dla Saddama. Co jest błędne. Tłumaczyłeś się tym że ta opinia jest taka bo opiera się na faktach z telewizji a ta kłamie. Dlaczego to jest błędne już tłumaczyłem. Teraz mówisz że gdybyś faktycznie miał go osądzać to zbadał byś sprawę czyli ten pierwszy post nie był faktycznym osądzeniem czyli oznaczał twoją prawdziwą opinie opierającą się na wszystkich dostępnych informacjach. I tu wracamy do punktu wyjścia i koło się zamyka. Radzę ci nie drąż tego już bo z każdym postem coraz bardziej się gubisz.OMFG. Tak, osądziłem go na podstawie dostepnych mi informacji bo to niczego nie zmienia. Gdzyby od tego zalezalo jego zycie lub smierc, to zbadałbym sprawę.

Eivrel
10-11-2006, 21:52
OMFG. Tak, osądziłem go na podstawie dostepnych mi informacji bo to niczego nie zmienia. Gdzyby od tego zalezalo jego zycie lub smierc, to zbadałbym sprawę.
A widzisz. Na przyszłość się tak nie bulwersuj bo to potem głupio wygląda jak się nie ma racji. A to że nasze opinie nic nie zmieniają jest oczywiste. Nie znaczy to jednak że mają być pisane na odwal się ot tak po prostu żeby tylko były.

Caer
11-11-2006, 11:51
@Dregar:
Nauczmy się wybaczać, wypuśćmy wszystkich morderców z pierdla, może się zmienią, co nie?;p

@Topic:
Bawia mnie ludzie, którzy piszą, że śmierc przez powieszenie jest zbyt brutalna, że cofamy się do średniowiecza, ze to nie humanitarne itd... a potem pisza zeby wsadzić go do klatki o wymiarach 1mx1m, 10m pod ziemią i dawać mu do jedzenia gówno.

To jest dużo bardziej humanitarne, no nie?

Dregar
11-11-2006, 14:41
@up
a czy zamachowiec ktory atakowal Jana Pawla II wyszedl? nie mialem na mysli wypuscmy wszystkich mordercow ... tylko po co na swiecie kara smierci wyobraz sobie jak by ktos z twojej rodziny (niekoniecznie najblizszej), albo jakis dobry znajomy zabil kogos, tez powinni go powiesic ? no chyab raczej nie.

Eivrel
11-11-2006, 21:07
Kazdy walczy w imie czegos, moze to byc:
Wolnosc - ciekawe czy przecietnego zoldaka obchodzi duzo czy bedzie w sluzbie tego czy tamtego?
Wartosci materialne - znowu, przecietny zolnierz i tak nic z tego nie bedzie mial
Poglady - dla przecietnego czlowieka jest to znacznie lepszy powod niz dwa pozostale... i mowiac poglady nie mowimy konkretnie o teroryzmie, mowimy o demokracji, komunizmie, faszyzmie, monarchi i czym tam kolwiek innym.

No tak masz racje. Ale to nie przeczy temu co mówiłem. Nawet jeszcze bardziej potwierdza moje słowa.

hoomik
30-12-2006, 13:10
no i stalo sie (podobno). klik (http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8664174,wiadomosc.html)

I jak? I nijak. To ja tylko czekam na doniesienia o zamachach w krajach europejskich/usa w ramach odwetu...

Walekifa
30-12-2006, 13:15
Dostałem na gg łańcuszek,że o 04:00 Nad ranem jest transmisja na Polsacie,ale sprawdziłem na stronie Polsatu i ch**o było.

Edit:
Świadkowie powiedzieli, że były dyktator Iraku do ostatniej chwili zachował spokój. Nie chciał, by na głowę założono mu kaptur.
Przynajmniej zginął godnie.

hoomik
30-12-2006, 13:18
czek dis ałt:
http://youtube.com/watch?v=hVk155U1mF0

Allatar
30-12-2006, 13:32
Pewno sobowtora powiesili.Teatr medialny.

Hellraiser
30-12-2006, 13:41
Pewno sobowtora powiesili.Teatr medialny.

Też chodzi mi to po głowie. Ale na pewno to Husajn, co to za slumsy, gdzie go powiesili !

Fejkowiec
30-12-2006, 13:44
Ma to na co zasluzyl.. jesli to nie kant z tym jego powieszeniem ;X

PiXik
30-12-2006, 13:47
dobrze się stało,z resztą nie tylko takich jak on powinno się wieszac , chociaz żadna kara w tym wypadku nie byłaby dobra ,bo on powinien zginąc tyle razy ,ilu zabił ludzi:)

janek@
30-12-2006, 13:50
Koniec
teraz juz tylko czekac a odwet irakijczykow i powieszenie: Busha, kczynskich i Giertycha..

TehRegent
30-12-2006, 14:04
To się bardziej powinno nazywać śmierć przez złamanie karku, a nie powieszenie. Gdy ktoś wisi umiera powoli...a takie coś to wsiu kręgi szyjne poszły i koniec.

VeLvet
30-12-2006, 14:17
Ciężko mi osądzić sprawę...

Saddam był kawałem gnoja...ale żeby zabić...bleee

Smetana
30-12-2006, 14:32
@Velvet
Nie ma to jak napisać dwa praktycznie identyczne posty w dwóch praktycznie identycznych tematach? ;P

@topic
Dla mnie to żadna kara. Wierzył w to co robił i pewnie umarł bez żalu, jak wielu innych muzułmanów np. terrorystów.

Empire
30-12-2006, 14:45
A mi się zdaję, że jednak Saddam Hussain dalej żyje, to było zwykłą zagrywką...

Jakoś nie chcę ufać tym Amerykanom..

Rupert
30-12-2006, 14:47

Kolejna osoba
szukam_spisku_gdzie_sie_da ?

De'sH
30-12-2006, 14:48
teraz tylko czekac na zemste...

PiXik
30-12-2006, 14:49

Irakijczycy go skazali
;|

hoomik
30-12-2006, 14:53
no, i zaczelo sie: klik (http://www.wp.pl/r/4m436)

Ryłek
30-12-2006, 14:54
Irakijczycy go skazali
;|

A przez kogo rząd irakijski jest kierowany jak nie przez Amerykanów, bystrzacho?

Kasahi
30-12-2006, 14:56
Niby skąd wiecie że to sprawiedliwa kara? Skąd wiecie co on takiego zrobił?
To mógł być równie dobrze spisek U.S.A ^.-

VeLvet
30-12-2006, 15:08
Nie ma to jak napisać dwa praktycznie identyczne posty w dwóch praktycznie identycznych tematach? ;P

Dokładnie...

Ale teraz kotku porównaj o czym był tamten temat...o tym czy jesteś za karą smierci...

A ten o czym jest?

O Saddamie...

Tompior
30-12-2006, 16:14
To się bardziej powinno nazywać śmierć przez złamanie karku, a nie powieszenie. Gdy ktoś wisi umiera powoli...a takie coś to wsiu kręgi szyjne poszły i koniec.

Wszystko zalezy jak sie kogos powiesi...
Mozna wieszac aby umarl odrazu przez zlamanie karku albo zeby sie meczyl i sie udusil.

PiXik
30-12-2006, 16:26
A przez kogo rząd irakijski jest kierowany jak nie przez Amerykanów, bystrzacho?
ale mnie pojechałeś,wierzysz w ploty?a może masz jakieś dowody?ja generalnie lubie na faktach się opierac

Korektor
30-12-2006, 16:57
Śmierć przez powieszenie następuje po skręceniu karku na wskutek zbytniego obciążenia unieruchomionej szyi. Czasami zdarza się, iż człowiek się "dusi". Nie jest to jednak świadome duszenie się, jak np. mając zatkane usta i nos, ale takie, w którym zwój zacieśnia się tak szybko i mocno, że krew nie dopływa do mózgu. Po kilku sekundach następuje zgon. Podsumowując, albo umrzesz natychmiast, albo zajmie Ci to kilka sekund.

PS. Nie podważajcie tego co napisałem, bo mogę to poprzeć artykułami na wikipedia.pl, reportażami z Discovery itp.

Kwadratowe Koło
30-12-2006, 18:36

Iracki :S <10 ZzNnAAaCcZZkkOo00FfF>

Rooker666
30-12-2006, 20:37
No i gdzie mamy demokrację jak człowieka na śmierć skazują czy nie lepiej byłoby go zostawić w tej celi kilka lat aby sam umarł.wiem że saddam husajn był złym człowiekiem ale powieszenie go było przesadą.a ten kat obok to wyglądało na średniowiecze a nie XXI wiek.

Ryłek
30-12-2006, 21:02
ale mnie pojechałeś,wierzysz w ploty?a może masz jakieś dowody?ja generalnie lubie na faktach się opierac
Nie chodzi tu o żadną, bzdurną teorię spiskową, Lożę Żydo-masonerii czy coś w tym stylu. Chodzi, o to że Irak jako świeże państwo demokratyczne kierowane jest przez swoich "wyzwolicieli".

Iracki :S <10 ZzNnAAaCcZZkkOo00FfF>

Anyway. Mea culpa

Korektor
30-12-2006, 21:08
A wyzwoliciele są kierowani przez USA.

Problem w tym, że nie ma kraju, w którym możnaby go osądzić tak, żeby nie było w związku z wyrokiem kontrowersji. Nie jestem zwolennikiem kary śmierci, bo wg. mnie to krok w tył i zjawisko bardzo niechrześcijańskie.

Lifter
30-12-2006, 21:08
a ten kat obok to wyglądało na średniowiecze a nie XXI wiek.

Dokładnie... Powinien krzesełko dostać a nie wieszać ludzi...
Niedługo w centrum miast ustawiom szubiennice i będą ludzi wieszać...

Korektor
30-12-2006, 21:10
OMG, w Iraku nie ma innej metody wykonywania egzekucji niż powieszenie. Ile razy mam to powtarzać...

Vanhelsen
30-12-2006, 21:26
OMG, w Iraku nie ma innej metody wykonywania egzekucji niż powieszenie. Ile razy mam to powtarzać...Co nie zmienia faktu, że ta metoda jest haniebna dla człowieczeństwa...

gavreonien
30-12-2006, 23:43
Nie moim zdaniem ta metoda nie jest haniebna dla czlowieczenstwa. Bydlakow powinno sie zabijac jak bydlakow....

ripper
30-12-2006, 23:51
Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich - czy jakoś tak to szło. Jeśli traktujesz "bydlaka" tak "jak sobie na to zasłużył" nie różnisz się wiele od niego. Więc może ciebie powinien spotkać taki sam los?

Vanhelsen
31-12-2006, 02:42
@gavreonien: w dobie wszelkiej maści trutek itp, wieszanie, rozstrzelanie itp są dla mnie po prostu barbarzyństwem... Inaczej to wygląda jesli chodzi o sprawy honorowe, ale raczej Saddam seppuku nie by nie popełnił... >.<"

@ripper: mądrze gada :)

PiXik
31-12-2006, 08:44
Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich - czy jakoś tak to szło. Jeśli traktujesz "bydlaka" tak "jak sobie na to zasłużył" nie różnisz się wiele od niego. Więc może ciebie powinien spotkać taki sam los?
stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart:) i jakże często powtarzany.Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
down@Araby już się wkurzyły,zamach jakiś wczoraj był

De'sH
31-12-2006, 08:48
najlepiej to powinni rozciac mu skore na plecach posypac sola przecignac go w okol bagdadu za race (ciagnalby go kon) a na koncu przywiazac jeszcze drugiego do nog i je rozgonic... to jest oczywiscie ironia -. -

ale trzeba byc kretynem zeby zabijac kogos takiego jak saddam podczas swieta... araby sie wkurza i bedzie problem : S

Vanhelsen
31-12-2006, 11:56
stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart:) i jakże często powtarzany.Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
down@Araby już się wkurzyły,zamach jakiś wczoraj był
Widać, że nie do końca zrozumiałeś tekst rippera... Nie chce mi się bawić w kwestionowanie wyroku, bo sprawa tutaj jest oczywista, ale drobna uwaga, sędzia apelacyjny nie był w stanie się zapoznać z pełnymi aktami sprawy bo kto by przeczytał tysiące stron w 1o dni, wyrok został wydany tak jak za czasów Saddama... czym więc się różni tamta sprawiedliwość od tej?...
Ogólnie się rozbija o to, by w walce z "bydlakami" samemu nie stać się jednym z nich, bo co z tego, że zabija się złych jak samemu stajesz się zły?... >.<"

Kajulec
31-12-2006, 12:04
Przesadzaja, moje zdanie. Kara smierci sux.

ripper
31-12-2006, 13:00
stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart
Ja nie żartowałem, a ty chyba nie przeczytałeś mojego posta ze zrozumieniem.
Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
I ja do tego zmierzałem. Jeżeli skazujesz mordercę na śmierć do de facto sam stajesz się mordercą, za co z kolei mogą ukarać ciebie.

Hellraiser
31-12-2006, 13:08
ale trzeba byc kretynem zeby zabijac kogos takiego jak saddam podczas swieta... araby sie wkurza i bedzie problem : S

Nie dość, że podczas Święta, to jeszcze zabili, go jak normalnego przestępce, u Arabów dyktatorów, generałow jak już coś przeskrobali zabijało się ich z honorem dla niego i dla ludu, czyli po przez "pluton egzekucyjny"

Więc mamy conajmniej 2 powody, zamachów,..

PiXik
31-12-2006, 13:38
I ja do tego zmierzałem. Jeżeli skazujesz mordercę na śmierć do de facto sam stajesz się mordercą, za co z kolei mogą ukarać ciebie.
Jeśli skazales kogos nieslusznie to mają prawo ukarac,przeciez to dzialanie w majestacie prawa,tylko nie wyjeżdżaj ktoś z hitlerem,czy też innymi wyjątkami

jack_O
31-12-2006, 14:02
Dokładnie... Powinien krzesełko dostać a nie wieszać ludzi...
Niedługo w centrum miast ustawiom szubiennice i będą ludzi wieszać...

jak czytam takie komentarze to sie zastanawiam skąd sie tacy biorą

była jakaś ankieta dot. wieku na forum ?
jaki odsetek jest tych poniżej 12 lat ? :/

rafv
31-12-2006, 19:14
Mogli mu puścić obrady sejmu za czasów panowania cesarza Aleksandra Kwaśniewskiego, to by dłużej cierpiał.

A tak naprawdę: jak już ktoś mówił, chętnie obejrzałbym jego egzekucję na żywo. Pewnie bym się porzygał, ale co tam. :-P

Vanhelsen
31-12-2006, 20:17
Jeśli skazales kogos nieslusznie to mają prawo ukarac,przeciez to dzialanie w majestacie prawa,tylko nie wyjeżdżaj ktoś z hitlerem,czy też innymi wyjątkamiPrawo jest dla ludzi, czy ludzie są dla prawa?... I co ma Hitler do prawa?!

Mogli mu puścić obrady sejmu za czasów panowania cesarza Aleksandra Kwaśniewskiego, to by dłużej cierpiał.

A tak naprawdę: jak już ktoś mówił, chętnie obejrzałbym jego egzekucję na żywo. Pewnie bym się porzygał, ale co tam. :-PA ja się pytam skąd się TACY ludzie biorą...

9-NINE
31-12-2006, 21:30
Dobrze się stało, ale zrobili to w złym momencie.
Że niby niehumanitarnie? Trucizna byłaby lepsza? Humanitarna? Śmierć to śmierć.
,„Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich”- a więc tak, kto uważa ze Saddam powinien umrzeć i zgadza się z powyższym stwierdzeniem, jednocześnie chce żeby wydano wyrok śmierci i tego oczekuje. Sędzia się spieszył z powodu nacisku, Irakijczyków, Amerykanów, opinii publicznej i ciebie.
Że niby co?! Ze mieszkasz daleko, ciebie to niedotyczy, ty nie…ty to…ty tamto...wywierasz nacisk po prostu. Gdyby w Polsce byłby taki Hussein sami byście chcieli go powiesić.
Nie jestem za karą śmierci, prawdziwej kary dla takich ludzi jeszcze nie wymyślono.

Lifter
31-12-2006, 22:05
jak czytam takie komentarze to sie zastanawiam skąd sie tacy biorą

była jakaś ankieta dot. wieku na forum ?
jaki odsetek jest tych poniżej 12 lat ? :/

Skąd w twojej głowie ubzdurało się, że mam 12 lat (lub poniżej) - to po pierwsze.
Po drugie nie rozumiem zupełnie tego co chciałeś mi oraz innym użytkownikom przekazać przez tego posta. To co napisałem MA sens, bo wieszanie ludzi było rozrywką w IXX w. a nie w XXI. Są inne metody humanitarnego pozbawienia życia innego człowieka.

MartwyPlod
31-12-2006, 22:12
Ja nie żartowałem, a ty chyba nie przeczytałeś mojego posta ze zrozumieniem.

Skazując mordercę na śmierć to de facto nie stajesz się mordercą, przykro mi. Proponuję zapoznać się z definicją słowa "morderca".

/
Ciało odeszło, ale duchem pozostanie z nami. Saddam, my pamiętamy

rafv
31-12-2006, 22:39
A ja się pytam skąd się TACY ludzie biorą...

Nie wiem jak ci mama mówiła - ale TACY (jacy?) ludzie się RODZĄ a nie znajduje się ich w kapuście/przynosi ich bocian.
Jeden uświadomiony user więcej?

Saddam, my pamiętamy
Tja. Terroryści też pamiętają.

Szkut
31-12-2006, 22:46
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,3822336.html

Nie ma zbytnio nic ciekawego

kamosblue
31-12-2006, 22:57
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,3822336.html

Nie ma zbytnio nic ciekawego

Czy dobrze slysze czy oni cos krzycza do Mahometa?

Alcor Sake
01-01-2007, 00:48
@up
taK!
Saddam wymówił "costam cos tam i nie ma boga nad mahometa" jakoś tak :D

Vanhelsen
01-01-2007, 01:35
]Dobrze się stało, ale zrobili to w złym momencie.
Że niby niehumanitarnie? Trucizna byłaby lepsza? Humanitarna? Śmierć to śmierć.[/B]
,„Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich”- a więc tak, kto uważa ze Saddam powinien umrzeć i zgadza się z powyższym stwierdzeniem, jednocześnie chce żeby wydano wyrok śmierci i tego oczekuje. Sędzia się spieszył z powodu nacisku, Irakijczyków, Amerykanów, opinii publicznej i ciebie.
Że niby co?! Ze mieszkasz daleko, ciebie to niedotyczy, ty nie…ty to…ty tamto...wywierasz nacisk po prostu. Gdyby w Polsce byłby taki Hussein sami byście chcieli go powiesić.
Nie jestem za karą śmierci, prawdziwej kary dla takich ludzi jeszcze nie wymyślono.Ok, będę kogoś krajał na plasterki na żywca rozgrzanym nożem albo prosta kulka w łeb, czy dla ciebie jedno i drugie to to samo?! Śmierć to śmierć?! A o pojęciu śmierci z godnością, honorem słyszałeś?...

Czyli co, uważasz, że powieszenie, ogólnie śmierć nie była karą dla Saddama?... Chłopie! Jeśli chciał byś się nad nim znęcać stał byś się dokładnie takim Saddamem... Co ty myślisz, że on mordował tylko praworządnych, dobrych, nieskazitelnych mnichów czy coś?! też zabijał złych, niczym byś więc wtedy od niego nie różnił...
Nie wiem jak ci mama mówiła - ale TACY (jacy?) ludzie się RODZĄ a nie znajduje się ich w kapuście/przynosi ich bocian.
Jeden uświadomiony user więcej?

Tja. Terroryści też pamiętają.Oł jea, chciałeś mi dokopać, tylko pardon, to TY nie zauważyłeś aluzji i ironii w tym poście...
@up
taK!
Saddam wymówił "costam cos tam i nie ma boga nad mahometa" jakoś tak :DNie ma Boga prócz Allacha a Mahomet jest jego prorokiem... co za ignorancja >.<

9-NINE
01-01-2007, 07:43
Drogi pan Saddam o umieraniu z godnością nawet nie myślał, a miał szanse by zginąć z takową. Czy gdybyś był Irakijczykiem któremu Saddam wybił cala rodzinę, spali wioskę ogólnie zrujnował życie, jakiej śmierci byś mu życzył?

Znęcać? Co by to dało… śmierć jest wybawieniem jak i dla zabitych „humanitarnie” jak i nie.
Dla choćby, krajanego na żywca rozgrzanym nożem jest wybawieniem od bólu, a kulka w łeb końcem strachu przed strzałem. Oczekiwanie na strzał też może być znęcaniem się nad skazanym, taka najdłuższa chwila jego życia. Osoba stojąca w obliczu śmierci chce końca jak najszybciej, a jeżeli nie i dalej chce żyć i łapie się tych resztek życia… to zachowuje się jak zwyczajny człowiek, czyli jak zwierze.

Twoja myśl że uważam iż Saddam zabijał tylko dobrych wywołał na mojej twarzy mały uśmiech, tyle o tym. Śmierć jest kara ostateczna, chociaż możliwe że kiedyś plutonem egzekucyjnym będą psychologowie doprowadzających skazanego do samobójstwa. Przy użyciu choćby trucizny, humanitarne? Nie. Nie ma śmierci humanitarnej, jest tylko mniej i bardziej bolesna.
Aha, przy zadawaniu mu bólu własnoręcznie choćby poprze to krajanie, różniłbym się od niego tym że miałbym odwagę robić to samemu, patrząc mu w oczy i nie wyslugujac się innymi ludźmi.

Dr.Unknown
01-01-2007, 13:14
bo wieszanie ludzi było rozrywką w IXX w.
A jakiż to tajemniczy wiek?

Zastanawiam się tylko, jak w świetle historii odbije się ta egzekucja, a może zaraz wszyscy zapomną?

PiXik
01-01-2007, 15:57
Prawo jest dla ludzi, czy ludzie są dla prawa?... I co ma Hitler do prawa?!

A ja się pytam skąd się TACY ludzie biorą...
rotfl?Hitler ustanowił prawo i dawał rozkazy generałom ,żołnierzom aby zabijali np.żydów.Tłumaczyli się potem np. na różnych procesach,że oni nie łamali prawa,tylko je wypełniali

hoomik
01-01-2007, 17:36
Zastanawiam się tylko, jak w świetle historii odbije się ta egzekucja, a może zaraz wszyscy zapomną?
Imo nie zapomna, z tego powodu ze egzekucja Saddama jest swego rodzaju precedensem - nie przypominam sobie zeby kiedys wskutek zbrojnej interwencji obalono jakiegos dyktatora, a nastepnie skazano go i wykonano wyrok smierci. Saddam nie bedzie jednak stawiany w jednym rzedzie z takimi osobami jak Castro czy Pinochet - oni sobie w spokoju dozyli starosci, nikt (no, "ogolnie" mowiac) sie ich nie czepia, wszyscy sa szczesliwi. Mysle, ze Saddama beda porownywac bardziej do takich osobistosci jak Hitler czy Che Guevara - to byly prawdziwe skurwysyny (z ta roznica ze Che jest przez niektorych uwazany za bohatera :_ ), okrucienstwem nie ustepujacy Saddamowi. Nasze pokolenie sledzi te wydarzenia na biezaco, ale mysle ze za jakies 30-40 lat beda o tym uczyc w szkolach tak, jak ucza teraz o II ww. W ogole mysle, ze 9/11/2001 stala sie taka przelomowa data, moze nie w takiej skali jak 1/09/1939, ale jednak. Coz, na starosc wszystko sie okaze, pozyjemy, zobaczymy

a, btw, na http://www.saddam.com/ jest full movie z egzekucji, od momentu wprowadzenia Saddama do kilku chwil po zwolnieniu zapadni. Jak ktos ma mocne nerwy to moze obejrzec - ja obejrzalem, ale rece mi sie jeszcze troche trzesa, i pikawa przyspieszyla. Egzekucja nie jest przyjemnym widokiem, dlatego raczej under-17 nie polecam.

Korektor
01-01-2007, 17:58
Egzekucja nie powinna być sadyzmem. Powinna wyeliminować człowieka ze społeczeństwa. Ona nie ma na celu ukarać jego, tylko dać przykład innym, bo może zastanowią się zanim zrobią coś złego.

Zgadzam się z Wieszokiem, że śmierć ma jedno oblicze, tylko jak w nie wstąpisz zależy wyłącznie od Ciebie. Czy umrzesz jak Jan Paweł II, z milionami wiernych opłakujących Jego śmierć, czy zostaniesz schańbiony egzekucją zależy od tego jakie życie będziesz wiódł.

Paradoksalnie jestem przeciwny egzekucji i znęcaniu się nad nim przez resztę jego dni, jestem jakby po środku.

Lifter
02-01-2007, 00:51
A jakiż to tajemniczy wiek?

Sorrki, zamiast IXX miało być XIX. Czyli 19 w. :)

Drzamich
03-01-2007, 20:27
@do autora tematu: Jeśli naprade chcesz pisać nazwy tematów po angielsku, rób to przynajmniej bez błędów. W tym przypadku temat powinien się nazywać: "Saddam Hussain's death" (srry jeśli się pomyliłem przy nazwisku).

Korektor
03-01-2007, 20:30
@up,
Obie wersje są poprawne.

hoomik
03-01-2007, 20:39
@do autora tematu: Jeśli naprade chcesz pisać nazwy tematów po angielsku, rób to przynajmniej bez błędów. W tym przypadku temat powinien się nazywać: "Saddam Hussain's death" (srry jeśli się pomyliłem przy nazwisku).
a ty jesli masz sie przy*******ac to chociaz miej o co

Zamor1
03-01-2007, 21:46
Drzamich zalecial angielszczyzna i cos nie pojszlo :D

Moim zdaniem zrobili najgorsze co mogli zrobic wieszajac go. Teraz ludzie w Iraku beda sie buntowac, demonstracje nie demonstracje itd. Juz wczoraj w tv pokazywali, mowili ze bedzie zemsta tymbardziej ze ktos nagral amatorskie nagranie na komorce jak go wieszali i kiedy to straznicy amerykanscy rzucali w jego strone obrazliwe slowa.

@down
jakis prokurator czy ktos tam z Iraku oskarzyli straznikow, postawili im zarzuty czy cos ;p

hoomik
03-01-2007, 21:54
to nie straznicy amerykanscy sie czepiali saddama... to irakijczycy byli... kolejny, nah... jak cos mowisz to staraj sie najpierw pomyslec --"

Caer
03-01-2007, 23:50
Po co? Przecież myślenie zabija ;-)

Korektor
04-01-2007, 15:14
Zawsze Araby i Taliby krzyczały, że zgładzą zachód. Dosłownie zawsze odkąd powdtał Islam. To, że buntują się jacyś ludzie krzycząc, że nas powybijają nie powinno nas przestraszać, bo i tak zawsze kończy się na gadaniu. O wiele gorzej by było, gdybyśmy im ulegli i pokazali, że traktujemy ich poważnie.

Pamiętacie, że u nich jest inna kultura. Zupełnie inaczej rozwiązują problemy i mają inne prawo. Ponadto traktują wszystko jako hańbę i chcą zemsty. Jest to i tak nieliczny odstetek obywateli np. Iraku.

Arnisan
04-01-2007, 15:40
To, że buntują się jacyś ludzie krzycząc, że nas powybijają nie powinno nas przestraszać, bo i tak zawsze kończy się na gadaniu.

Powiedz to ofiarom zamachow na Zachodzie, szczegolnie w Londynie.

Mateusz Majchrzyk
04-01-2007, 15:45
Widzieliscie ten film jak go wieszja z komy? Dla mnie jest to troche przygnebiajace... Śmierc za śmierc... Jak ktos nie widział a bardzo chce zobaczyc to na pq. Nie wiem czy juz tu był.

Korektor
04-01-2007, 16:49
@up, up,
Z nimi zawsze się tak pertraktowało, że ktoś ginął. Zawsze ludzie cierpieli i powstrzymanie ich jest gwarantem tego, że nie będą ginąć niewinni ludzie w metrze.

Andrzej_czarnoksieznik
04-01-2007, 17:08
Saddam Husajn

JUNIR
04-01-2007, 17:09
Jeśli ktoś zasłużył na taką śmierć to właśnie Saddam